Joulukorttien tekoa ja lehtikaktuksen ihailua

Joulukorttien teko on ollut mielessä jo monta viikkoa ja tänään saimme homman aluille. Taika teki omille ystävilleen joulukortit tarroja käyttämällä. Oli niin suloista, kun tyttö tarkasti katsoi, millaisia tarroja halusi kellekkin ystävälle laittaa <3 Tarroja löytyy vaikka millaisia ja yleensä lapset rakastavat niiden liimailua. Tälläinen askartelu, jota lapsi voi toteuttaa ilman ohjeita, on aina välillä mukavaa ja uskon, että myös lasta palkitsevaa. Toki niitäkin askartelukertoja on hyvä olla, joissa tarvitsee ottaa ohjeita vastaan ja niitä noudattaa, jotta ohjeiden noudattamisen taito kehittyy. Joka tapauksessa joulukortit Taika sai tänä vuonna tehdä näin. 




Isänpäivälahja pistettiin myös kääreisiin. Taika laittoi mukin sisään vähän karkkejakin ilahduttamaan "itiä".





Ja toki piti olla koemaistajana, jotta tietää, ettei iti joudu syömään pahoja suklaita! Taika inhoaa salamavaloa, joten joudun kuvat ottamaan ilman... Ikävästi kuvat ovat sitten laadultaan tosi huonoja. Valoherkkänä kuitenkin ymmärrän hyvin, ettei kirkas valo välttämättä ole järin mukavan tuntuista. Ja hassuja nekin kuvat ovat, missä salama on käytössä, kun toinen on aina silmät kiinni ja kaikinpuolin kärsivän näköinen ;)





Kun Taika kävi päikkäreille, pääsin itse nautiskelemaan askartelusta. Joulukorttien askartelu on lahjojen ostamisen ja paketoinnin ohella joulun odotuksen parasta antia! Viime vuonna remontti, muutto ja talon myynnin kiireiden keskellä en tehnyt enkä lähettänyt yhtäkään korttia. Tänä vuonna onkin taas tuplasti ihanampaa päästä näiden puuhastelujen keskelle! Vähän kaipasin entisen kodin ataljee-tilaani, jonne pystyi levittäytymään askarteluineen ihan kunnolla ja jättämään ne levälleen odottelemaan seuraavaa askartelukertaa.




Sen  verran hektistä tuntuu tällä hetkellä elämä olevan, että päädyin tänä vuonna tekemään kortteja hyvin yksinkertaisilla tavoilla. Ostin valmiita askartelukuvioita, joita liimasin korttipohjiin ja lisäsin vähän kimalleliimaa. Osaan kirjoitin joulutoivotuksen ja osaan tein kirjainleimasimilla tekstit. Tigerista löydin nuo pienet leimasimet, eivätkä olleet kalliitakaan! Odottelemaan jäi vielä jouluaiheinen skäppilehtiö, josta seuraavalla kerralla teen kortteja. Hei, onko muilla ongelmia tasausten kanssa? Välillä saa ihan nätisti tasattua reunat ja välillä taas ei? Ärsyttävää!





Olin parisen vuotta sitten ostanut joulun jälkeen alennusmyynnistä lähes valmiita kortteja, jotka olivat kauniisti kuvioituja ja niihin riitti hyvin, kun liimasi yhden koristekuvion.










Lehtikaktus on parhaassa kukinnassaan. Mutta sen kuvaaminen kännykällä on tosi hankalaa! En malta kuitenkaan olla laittamatta näitä kuvia, vaikka ovatkin vähän epäselviä. Myöskään todellinen väri ei tule kuvista esille. Harmillista, koska se on upea! Tarvitsisin tänne jonkun taitavan valokuvaajan hyvän kameran kanssa! Löytyykö vapaaehtosia? ;)













Sain eilen myös ihanan yllätyksen blogiystävältä. Posti toi aivan mahtavan lahjan, joka sai minut ihan herkistymään. Kiitos Leila <3 




Huomenna sitten on isänpäivä. Itse menen aamuvuoroon töihin ja siten missaan täysin isänpäivän aamuriemun. Se harmittaa vähän. Ilonan olen ohjeistanut auttamaan Taikaa lahjan antamisessa. Töistä päästyäni tehdään HerraMiehen lapsukaisten kanssa täytekakku. Toiveena oli kinuskikakku, joka on HerraMiehen suurinta herkkua. Ilona ja Julia lähtevät oman isän luokse viettämään isänpäivää. Sellainen isänpäivän vietto täällä. 

Mitenkäs teillä vietetään isänpäivää? Mukavaa viikonloppua Sinulle <3

52 kommenttia:

  1. Kyllä askartelu lasten kanssa on kivaa, näkee pienten käsien taidon ja kehityksen.
    Meillä ei joulukortteja lähetetä, vaan sen rahan annan muualla tärkeämpään kohteeseen lahjoituksena.
    Huomasin tuossa viikolla, että pari välivuotta pitänyt mamman vanha kaktus on nuppuja täynnä <3
    Ihanaa viikonloppua ja isänpäivän viettoa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on kiva idea myös laittaa lahjoitukseen korttirahat. Tuntuu olevan yleistymään päin tuo tapa!
      Ihana kun mamman kaktus on säilynyt <3
      Mukavaa viikonloppua ja isänpäivää!

      Poista
  2. Ihana korttiapulainen sinulla siellä! <3

    Ihanasti kaktuksesti kukkii! Olen yrittänyt omaani "kiduttaa" kuivuudella ja viileydellä. Mutta on niin koviin oloihin tottuntu, ettei meidaa nöyrtyä kukintaan! ='D

    Mukavaa viikonloppua, vaikka työvuorosi osuukin isänpäivälle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)
      Miekin oon tuota raasua rääkänny vaikka ja miten. Uskomattomia, että siitä intoutuuvat kukkimaan. Toivotaan, että sinunkin kaktus vielä alkaa nuppuja tekemään!
      Mukavaa viikonloppua myös Sinulle :)

      Poista
  3. Suloinen Taika♥
    Minäkin tein joskus itse joulukortteja, mutta siitä on jo vuosia..:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3
      Ehkäpä vielä joskus innostut tekemään, eihän sitä koskaan tiedä :)

      Poista
  4. Kivoja kortteja. :) Mieki oon kortit tehnyt itse tänä vuonna, mutta saavat odottaa joulukalenteriin asti esittelyään. Ja vitsit, oon vähän kateellinen tuosta kaktuksesta. Min kaktukset ei oo kukkineet nyt kahteen syksyyn. Eivät tykänneet muutosta eivät yhtään, kun edellisessä asunnossa oli niin sopivan viileä paikka ja valoisa ikkuna, ja kukkivat ihan hullusti kahteenkin kertaan talvisin, kaikki kolme eri värisiä vielä. Nyt tiputtelevat lehtiä ja osoittavat mieltään muutenkin. Pysyisivätpä nyt hengissä pliis, niin monta vuotta ne on mulla jo ollut. Vanhin ainakin kymmenen vuotta ellei enemmän. Ensi kesäksi pääsevät kyllä taas parvekkeelle ulkoilemaan, josko siitä piristyisivät syksyksi...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)
      Eiköhän ne sin kaktukset hengis pysy. Tuokin on moneen kertaan ollut kuolemaisillaan, kun joku on sen täysin unohtanut (kuka lie), mutta niin vaan taas kukkii :) Osaavat mokomat ottaa muutoksista nokkiinsa ;) Toivotaan, että kaktuksesi piristyy!

      Poista
  5. Ihana pikku askartelija.Olen Taikan kanssa samaa mieltä salamavaloista, jotka sitten pysyvät silmissä pitkän ajan. :)Teillä siellä jo kovasti joulua odotellaan.Mukavaa viikonloppua! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitos <3
      Täällä tosiaan joulua odotellaan kovasti. Taika laulelee ympäri vuoden joululauluja ja kyselee, milloin pukki tulee. Ei ihme, onhan Taika joulun lapsi <3

      Poista
  6. Ihania kortteja upea kaktus. Hyvää viikonloppua ja Isänpäivää:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ritva 😊 Mukavaa viikonlopun jatkoa myös Sinulle ❤

      Poista
  7. Ihana kun jaksat väkertää joulukortteja, minusta itse tehdyt kortit ovat kaikkein kauneimpia.
    Mukavaa isänpäiväviikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse tehdyssä on aina oma tunnelmansa 😊 Mukavaa isänpäiväviikonloppua myös Sinulle ja tervetuloa lukijaksi ❤

      Poista
  8. Mun pitäis kans alkaa askarteleen joulukortteja.. en vaan jaksais, kun on niin paljon muutakin kesken.. Ihanaa, kun sun pikkuinen apulainen osallistuu kans juttuihin! <3 Lehtikaktus on kyllä kauniin värinen! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vielä kerkiää hyvin kortti puuhiin 😊 Mukavaa viikonlopun jatkoa 😊

      Poista
  9. Onpas upea kaktus!! Kiitos mainostamisesta!

    VastaaPoista
  10. Tulipa kivoja kortteja ja vielä on niin söpö kortintekijä apuna.
    Isänpäivää vietetään kotona. Tänään olen hauduttanut hirvipalapaistia uunissa ja tehnyt kakkupohjan. Kuopuksemme on ainakin kanssamme syömässä, esikoinen ei vielä tiennyt menoistaan.
    Hyvää isänpäivän viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia ❤ Kuulostaa mukavalle teidän isänpäivän vietto 😊 Mukavaa vkl.a myös Sinulle 😊

      Poista
  11. Tarrat ovat pelasteneet monta työpäivää. Mulla on mun nanny-laukussa tarrakirjoja (ja muitakin kirjoja) siltä varalta, että sataa tai muuten ei vain keksi tekemistä. Lapset rakastavat tarrojen liimailua.

    Olet tehnyt kauniita kortteja. Ja ihanan ajattelevainen tyttö! Ja mikä kaktus.

    Kesäkuun toinen sunnuntai on täkäläinen isänpäivä ja silloin juhlimme. Kinuskikakkua en olekaan tehnyt pitkään aikaan. Pitäisipäs taas leipoa. Siitä tykätään täälläkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tarrat ovat kivoja ja ihania ❤
      Kinuskikakku on tosiaan herkkua, joka hupenee alta aika yksikön 😊

      Poista
  12. Ihana, että suklaat esimaistettiin isille:)

    VastaaPoista
  13. Suloinen Taika..niin keskittyneesti siellä puuhastelee❤️ Oikein hyvä että on koemaistaja:) omatekemät kortit on ihan huippuja,kauniita tuli..noita on mukava antaa! Minusta nuo sinun ottamat kuvat on oikein hyviä ja upealta väri näyttää noissakin..ihan mun lempivärejä:) Mukavaa lauantai-iltaa ja isänpäivä viikonloppua sinne teille❤️

    VastaaPoista
  14. Taika on suloinen pakkaus. Voi tuota keskittynyttä ilmettä. Ihailen tarmokkuuttasi. Itsetehty kortti ilahduttaa aina saajaansa. Sekin on mukavaa, että on keksitty korttitehtailua helpottavia tuotteita. Ihana yllätys sinulle Leilalta. Kaktus on kaunis näissäkin kuvissa. Taidat todella vaatia itseltäsi paljon. Hyvää aamuvuoroa sinulle ja Ihanaa isänpäivää koko perheelle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia ❤ Sen verran pitää aina vaatia itseltään, ettei irvistytä, kun katsoo sisimpäänsä 😉
      Mukavaa viikonlopun jatkoa myös Teille ❤

      Poista
  15. Kivoja askarteluja. Eipä ole tullut vuosiin tehtyä itse kortteja. Kauniisti kukkii kaktus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia 😊 Joulukorttien teko on mukavaa ja lähettäminenkin. Saaminen vasta kivaa onkin ❤

      Poista
  16. Kauniita kortteja! On se korttien teko mukavaa, jouluista puuhaa. ❤ Hyvää viikonloppua! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä se on, mukavaa ja rentouttavaa ❤ Kiitos! Mukavaa vkl.n jatkoa myös Sinulle!

      Poista
  17. Ihania kortteja, Taika on taitava ja huolellinen tyttö. Joulun odotus on lasten ollessa pieniä mukavaa aikaa.

    Joulukortit ovat onneksi säilyttäneet suosionsa digiajasta huolimatta♥ Itse teetän Ifolorilla omista kuvistani kortit, sekin on kivaa kun valitsee tuosta laajasta kuvamäärästä mieluisimpia ja suunittelee mallit.

    Hyvää isänpäivää teille♥ Kinuskikakku on meidänkin suursuosikki.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ❤ Joulukorteissa on ihanaa joulun taikaa, niistä tulee hyvälle mielelle. Sekä tehdessään, antaessaan että saadessaan 😊
      Mukavaa isänpäivää myös teille ❤

      Poista
  18. Kivan näköisiä kortteja oot tehnyt ja Taikan tekemät on ihan huippuja, niissä on ihan oma tunnelmansa, kun niitä on pienin sormin liimailtu! Kaunis kaktus. Omani ei vielä kuki, saa nähdä tuleeko siihen kukkia jouluun mennessä. Lapset taitaa tulla kakkukahville huomenna, tänään oltiin mummun pienen aarteen ekoilla synttäreillä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. 1v ikä onkin melkoinen juttu. Vauvasta taaperoksi yhdellä kertaa ❤ Onnea mummin pienelle aarteelle!
      Kiitoksia ja kivaa vkl.n jatkoa ❤

      Poista
  19. Kivaa joulunalus puuhastelua teillä siellä:) ja niin upea tuo kukka!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pikku hiljaa se joulu sieltä tulla tupsahtaa ❤ mukavaa sunnuntaita sinne 😊

      Poista
  20. Mä en oo yhtään korttiaskartelija, mutta tänä vuonna kävi mielessä että jos muutaman tekis..outoa mulle.
    Teillä on syntyny tosi kivoja kortteja!
    Ai onko tuon nimi lehtikaktus? Mulla on samanlainen, vuosia sitten mummulta saatu. Mummu puhui joulukaktuksesta vaikka tuo mun yksilö kukkii yleensä pääsiäisen aikoihin. Kaunis on kyllä!
    Meillä vietetään isänpäivää aamusta, mua odottaa iltavuoro.
    Hyvää vuoroa sulle, ja rattoisaa isänpäivän viettoa sen jälkeen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia ❤
      Lehtikaktuksia on useammanlaisia, esim pääsiäis- ja joulukaktus. Tämä minun on joko marras- tai joulukaktus 😊
      Mukavaa isänpäivän viettoa ja iltahukia sinulle 😊

      Poista
  21. Iti sai hienon lahjan ihanaiselta Taikalta ♥.

    Joulukortit ovat vielä atomeina päässä täällä :D.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Iti oli tykännykki lahjasta kovasti :) Ja tyttö oli ku Naantalin aurinko tästä hyvästä :D
      Vielä on aika joulukortteilla. Tuntuu hassulle tehä moisia, kun ulkona sataa vettä :D

      Poista
  22. Onpa kauniita kortteja ja ihana pikku askartelija! Mukavaa sunnuntaita ja isänpäivää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hanna :) Mukavaa sunnuntai- ja isänpäivän iltaa myös teille!

      Poista
  23. Joulukorttien askartelu on mukavaa. Kiva nähdä teidän touhujanne näin monin kuvin ❤️
    Tarrat ovat käteviä pienelle askartelijalle.

    Ooh miten hieno joulukaktus ❣️

    VastaaPoista
  24. Korttien askartelu on minunkin suosikkipuuhiani. Nykyään tulee tosin tilattua kortteja myös lasten kuvilla. Viime vuonna taisin laittaa pelkästään valokuvakortteja. Tänä vuonna tilasin vain kymmenen korttia ja teen tyttären kanssa loput käsin, niin päästään vähän askartelemaankin. :) Suloinen Taika. :) Tuo karkkien koemaistelu onkin tärkeää hommaa! Kivaa alkanutta viikkoa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihania askarteluhetkiä teille ❤ Mukavaa viikkoa myös Sinulle ja perheellesi 😊

      Poista
  25. Ihana pieni korttiaskartelija tekee ihan ajatuksella kortteja ystävilleen <3 Minä olen laiska tekemään itse kortteja, joten kyllä tänäkin vuonna taidetaan mennä ihan kaupan korteilla.

    VastaaPoista
  26. Ihan mielettömän upea kaktus ja niin runsaassa kukassa.... its eonnellinen kun sain orkidean kukkimaan uudelleen!!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3 Nähdään taas!