DIY! Joulukalenteri hänelle, jota rakastat; puolisolle, lapsille tai ystävälle!

Tänään pohdiskelin, miten kiva olisi keksiä jokaiselle perheenjäsenelle oma joulukalenteri. Sitten mieleeni pälkähti ajatus siitä, että joulukalenterin ideaksi sopisi hyvin se, miksi minä kyseistä henkilöä rakastan ja mitä kaikkea hyvää hänessä on. Jokaisen luukun takaa paljastuu jokin semmoisen asia, josta minä pidän kalenterin saajassa. 


Ensimmäisen kalenterin päätin tehdä HerraMiehelle.


Itse tehty joulukalenteri



Löysin Pientä kivaa-blogista ihanan sydän origamin ohjeen ja mielestäni se sopi teemaan loistavasti.  Sydämiä tein valmiiksi 24 kappaletta ja jokaisen sisään kirjoitin kivoja pieniä tai vähän suurempiakin asioita murustani.



Sydän origami



Vinkki itsetehtyyn joulukalenteriin



Kalenterin pohjana käytin A3 kokoista vesiväripaperia, jota koristelin maalailemalla siihen sydämiä. Lopputulos ei ole tyylikäs, mutta se on ihan meidän näköinen ;)  Viimeiseen "luukkuun" kirjoitin pienen kirjeen, siksi se on niin suuri. Sydämet kiinnitin pohjaan liimalla. Tähän sopisi hyvin myös kaksipuoleinen teippi, mutta sitä ei tällä kertaa itseltäni löytynyt.



joulukalenteri rakkaalle



Samaisella idealla aion tehdä myös lapsille joulukalenterit. Tuskin kukaan liikaa saa positiivista palautetta itsestään. Lapsetkin innostuivat ideasta ja meinasivat tehdä tälläisiä myös omille ystävilleen :) Ja tätä ideaahan voi jalostaa vaikka kuinka pitkälle; runojen ystävälle runoja, kirjojen ystävälle kirjavinkkejä, ystävälle yhteisiä muistoja ja niin edelleen.

Lisää itse tehtyjä joulukalenteri-ideoita löydät seuraavista linkeistä:
Musiikki-kalenteri ja hyvänmielen kalenterit teineille
Joulukalenteri kynttilöiden ystävälle
Lorukalenteri lapselle

Teetkö sinä joulukalenterin tänä vuonna jollekulle?

48 kommenttia:

  1. Uuu, mikä kalenteri siipalle:) Kiva idea ja tosiaankin tuotahan voi hyvin kehittää saajan mieltymyksiin sopivaksi.

    VastaaPoista
  2. Kehuja ja lämpimiä ajatuksia rakkaille,hurmaava idea!Edellinenkin postauksesi oli tosi mielenkiintoinen.Ihana paikka teillä asua!

    VastaaPoista
  3. Aivan ihana, rakkaudentäyteinen kalenteri. <3 :) Mie pidän tänä vuonna ekaa kertaa blogissa joulukalenterin, kun aiempina vuosina olen vain seuraillut muiden tekemiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia 😊 Jään mielenkiinnolla odottamaan joulukalenteriasi 😊

      Poista
  4. Tämähän on romanttinen ja ihana idea! 💖😙

    VastaaPoista
  5. Ihana idea! En ole vielä päättänyt, teenkö lapsenlapsille joulukalenterin. Nuorimmaiseni on yllyttänyt minua tekemään samanlaisen kalenterin, jonka kokosin useana vuonna omille lapsilleni. Se oli juuttikankainen tontun säkki, josta lapset saivat joka aamu nostaa pienen paketin. Säkki ilmaantui salaa aina joulukuun eka päivänä naulaan oven pieleen. Paketeissa oli tarroja, kyniä, nameja ym. pientä. Vieläkin poika muistaa tontun säkin tuoksun. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tee ihmeessä ❤ varmasti olisi mieluinen ja mieleenjäävä ❤

      Poista
  6. Ihana ja niin romanttinen kalenteri♥

    VastaaPoista
  7. Tosi hieno idea. Koskaan ei voi osoittaa rakkauttaan puolisolle, lapsille tai muille läheisilleen liikaa. Tämä ja tuo talo postauksesi kirvoitti ajatuksen kirjoittaa omalle siipalle rakkauskirje, jossa on hänen meille rakentamat kodit jotenkin mukana. Sinulta saa hyviä ideoita. Lämpöä iltaanne ♥️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirjoita ihmeessä ❤ Tykkäisi varmasti. Kaikkea hyvää myös teidän iltaan ❤

      Poista
  8. Ihana idea ja toteutus!❤️ Joulu ❤️

    VastaaPoista
  9. Onpa kiva idea. Varmasti on mieluinen puolisolle.

    VastaaPoista
  10. Voi että miten ihana ajatus ja kaunis toteutus! Mulla vielä tän vuoden kalenterijutut mietinnässä, mutta tämä on kyllä tosi kiva idea ja suhteellisen helppo toteuttaa.

    VastaaPoista
  11. Kiva idea Tosi hieno romanttinen kalenteeri :)

    VastaaPoista
  12. Hieno idea miehellesi, häntäkin pitää muistaa ja on nykyään lahja jo itsessään että on hyvä mies. Sinua ja minua on ainakin onnistanut, no on monia muitakin. Teen myös kalenterin miehelleni.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta onpi tuo <3 Kyllä se on kiva välillä omaa murua hemmotella :)

      Poista
  13. Kyllä todellakin on hieno idea lähimmäisten onnellistamiseen ♥.

    VastaaPoista
  14. Hei! Voitit arvonnassani! Ota minuun yhteyttä pikaisesti!

    VastaaPoista
  15. Aivan ihana persoonallinen kalenteri. <3

    VastaaPoista
  16. Oih, ihana..... minä tein hääpäiväksi kerran "vastaavan", ajatuksia/viestejä rullalle kiersin ja rullat sujautin lasipurkkiin.... suljin pitsinauhalla ja aamusin aina nosti yhden rullan.... täytyisikin kehitellä taasen johonkin tilanteeseen....Kiitos vinkistä!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä tuollaiset kivat viestit piristävät päivää <3 Oli varmasti mieluinen hääpäivälahja :)

      Poista
  17. Me tehtiin mieheni kanssa viime vuonna tämmöset toisillemme. Koska olemme makealle kovin persoja, käärimme tietenkin jokaisen paperin sisään karkin. :D Olisi kiva tehdä joku kalenteri tänäkin vuonna itse, mutta en ole ainakaan vielä keksinyt mitään iskevää ideaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllähän nuo kivat viestit piristävät kummasti <3 Eikä namitkaan pahitteeksi ole ;)

      Poista
  18. Voi miten ihana idea ja hieno kalenteri!❤️

    VastaaPoista
  19. Oi miten ihana kalenteri♥ Loistava idea!! Täällä ei ole vielä kalentereita keretty hankkimaan, joten täytyykin vielä miettiä millaiset sitten loppujen lopuksi valitaankaan:) Mukavaa alkanutta viikkoa koko perheelle♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Mukavaa viikkoa teillekkin. Toivotaan, että mieluiset kalenterit löytyvät. Vielähän tässä on aikaa :)

      Poista
  20. ONpa ihastuttava idea ja kaikki kymmenen pistettä sille ettei aina tarvitse olla jotain materiaa kun sitä maapallo on jo pullollaan. Liian harvoin tulee sanottua toiselle niitä ihania, pieniä sanoja joita me jokainen kuitenkin kaipaamme ja ansaitsemme <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) meillä olisi ollut mummon tekemä seinävaate-kalenteri, johon olisi voinut laittaa tavaroita, mutta jotenkin itse vähän kavahdan tätä ajatusta... Toki, ymmärrän pienet tarrat jne, mutta usein tuntuu, että nykypäivänä pitäisi olla aika isoja niiden yllätysten. Mielummin panostan itse jouluaaton lahjoihin, kun koko joulukuun tavaroihin. Tosi huonosti taas selitetty... Mutta jos joka päivä on isoja juttuja, niin tuntuuko jouluaatto enää miltään? Tottakai suurimmalla osalla tässäkin on järki päässä, mutta itse mielummin teen tälläiset kalenterit perheelle. Taika saa joululaulu-kalenterin, koska hän tykkää musiikista ja nauttii yhteisesti lauluhetkistä :) Mutta sekin on vielä vähän vaiheessa ;)
      Arjessa tosiaan unohtuu joskus sanoa ne pienet, tärkeät asiat. Ja arjen pyörityksessä ne saattavat unohtua ihan myös oikeasti: mitäs hyvää tuossa puolisossani on tai miksi minä häntä rakastan. Joskus niitä on ihan hyvä pysähtyä miettimään itsekkin ja ainahan on hyvä, jos sen muistaa toisellekkin kertoa!

      Poista
  21. Ompas tuo täynnä rakkautta..Aamulla kun hän avaa luukut menee päivät sinisillä silmillä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vähän on suorastaan siirappista ;) Mutta välillä pitää vähän ollakkin :)

      Poista
  22. Loistava ajatus ja hieno toteutus sinun joulukalenterissasi.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3 Nähdään taas!