Puutarhaterapiaa

Tänään oli tosi rankka aamupäivä ja ihan todella tarvitsin puutarhaterapiaa kotiin päästessäni. Vaikka puutarha pääsääntöisesti alkaa olemaan melkoisen ruskeasävyinen ja kuraisen oloinen, niin vielä löytyy kauniita lehtiä. Hopeatäpläpeippi on kyllä todella upea edelleen!
Samoin keltapeippi loistaa muutoin niin surullisen näköisessä maastossa. Tämä on kasvi, joka tuntuu herättävän joillakin keskustelpalstoilla melkoista raivoa ja ne, jotka pihaansa uskaltautuuvat mokomaa kasvia ottamaan, haukutaan lähes maanrakoon ;) Itse kuitenkin tästä tykkään. Tottakai ymmärrän, että harmittaa jos joku kasvi valtaa joka paikan, mutta en ole itse vielä toistaiseksi törmännyt kasviin, joka ihan yhtäkkiä jättää kaiken muun alleensa... Toki on kasvi, jonka leviämistä mahdollisesti joutuu rajoittamaan, mutta ainakin tälläisessä isossa miljöössä saa kasvaa ja loistaa ihan kaikessa rauhassa.
Rönsyakankaali on edelleen ihanan punainen! Näitäkin on useita eri värejä ja ovat kaikki todella ihania! Ja leviäävät hyvin!
Jännä miten luonto voi olla kaunis kuolemaa tehdessäänkin. Kuunliljan lehdet ovat muuttuneet lähes läpinäkyviksi. 
Haravoitiin Julian kanssa. Ilonakin koulusta tultuaan tuli auttelemaan, mutta oli niin vauhdikas apuri, ettei hänestä saanut kuin suttuisia kuvia.  Tosin, melko vauhdikasta oli tämänkin neitokaisen meno, kun haravakin lenteli... Mutta nyt on niin kiva, kun rapun edus on siisti! 
Keijutkin pitäisi kohta viedä lämpimään. Mahtaa hein siipiä jo paleltaa!
On tuo puutarha vain uskomaton paikka. Hetken puuhastelu auttaa taas hengittämään helpommin. Puutarha ei säikähdä vaikka muutaman kyyneleenkin vierittelisi. Onneksi on puutarha <3 Rauhallista keskiviikko iltaa Sinulle <3 Täälläkin kaikki ihan hyvin, vaikka äidin sydän vähän raskas onkin!

48 kommenttia:

 1. Onpa kaunis tuo hopeatäpläpeippi... se näyttää melkeinpä korulta.
  Ihanaa kun tähän aikaa syksystä on vielä niin paljon kasvillisuutta luonnossa.
  On se terapiaa, kuten sanot 💚 Kiva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinnä on tosiaan upeaa hohtoa :) Onneksi on luonto ja puutarha!

   Poista
 2. Tismalleen, onneksi on puutarha. Vähän samanlaisin aatoksin tässä muutama päivä sitten pihalle kuljeskelin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin kuvitella, että puutarha on sinunkin lohtusi ollut usein *halaa*

   Poista
 3. Kauniilta näyttävät puutarhasi kasvit vieläkin ja kyllä luonto/puutarha rauhoittaa mieltä ja olo kohenee murheellisenakin päivänä, on niillä vaan hieno vaikutus meihin ihmisiin.Asioilla on aina tapana kuitenkin lopulta järjestyä, tsemppiä!

  VastaaPoista
 4. En tiedä, miksi sydämesi on ollut raskas ja miksi olet ollut kyynel silmässä, mutta toivon puutarhaterapian helpottaneen oloasi. Tahtoisin juuri nyt halata sinua. ❤️ Isossa pihassa saa moni kasvi kukoistaa rauhassa. Eikä minusta jonkun rajoittaminen ole sen työläämpää kuin rikkaruohojen poistaminenkaan. Herttainen Julia. Lämpimiä ajatuksia sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kirsti! Pistin sinulle muuten facebookin kautta viestiä, olisikohan mennyt roskapostin puolelle? ;)
   *halaa*

   Poista
 5. Kauniita nuo peipit, olkoonkin että ovat kovia leviämään. Vallankin nyt syksyllä näyttävät erityisen kauniilta, kun ympäristö on jo hyvinkin syksyinen. Niinhän se on, että sydän on välillä raskas, mutta välillä onneksi taas kevytkin, siihen pitää yrittää luottaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ollut aiemmin edes tiennyt, kuinka upeita nuo syksyisin on! Totta on tuo, päivät vaihtelevat. Joskus tarvitaan vaikeampiakin päiviä, niin helpompi päivä tuntuu taas juhlalta <3

   Poista
 6. Puutarha on kyllä oikea terapiapaikka vähän pilvisempänäkin päivänä. Hopeatäpläpeippi on kyllä kaunis vaikka sekin on kuva leviämään. Meilläkin sitä putkahtelee mistä milloinkin.
  Levollista illanjatkoa♥

  VastaaPoista
 7. Puutarhaterapia on parasta! Pihatöissä unohtuu kaikki muu.

  VastaaPoista
 8. Puutarha vaan on ihan parasta.<3 Upeita lehtiä vielä omassasi.Ei tästä enää ole kuin saman verran matkaa ensi kevääseen, kuin viime kevääseen taaksepäin. :)
  En kyllä pystyisi pelkkää asfalttia ja betonia, välillä on päästävä puutarhaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, että päivä päivältä uusi kevät on lähempänä <3 Minäkään en pystyisi elämään vain asfaltin ja betonin ympärillä!

   Poista
 9. Tää on kyllä yksi niistä syistä, miksi kaipaan omaa pihaa. Siellä ihmetellessä sielu lepää. :) Noh, josko ensi kesänä saisin kunnolla nauttia parvekkeesta ja tehdä nätit kesäistutukset. Tänä kesänä ei parvekkeelle päässyt, kun oli julkisivuremontti. Voimia loppuviikkoon! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parvekkeestakin voi tehdä ihanan keitaan. Toivotaan, että saat vielä oman pihan <3 Kiitos!

   Poista
 10. Tuo puutarhailu se taitaa tosiaan olla terapiaa parhaimmillaan. Jännännäköiseksi menee muuten nuo kuunliljan lehdet,ihan kuin muovia niin läpinäkyviä:) Halauksia sinulle ja leppoisaa torstai-iltaa♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä se todella on! Kiitos *halaa* Mukavaa torstai-iltaa myös Sinulle <3

   Poista
 11. Puutarhassa ihmisen on hyvä olla!

  VastaaPoista
 12. Kovasti toivon, jotta asiat menevät mallilleen...puutarha ja luonto ovat loistavia ajatusten muualle viejiä.

  Tsemppiä ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä nämä tästä lutviutuvat :) Onneksi on puutarha ja luonto, niiden keskellä on hyvä olla. Kiitos <3

   Poista
 13. Jos vielä tuntuu pahalta, voit piipahtaa myös metsässä. Sielläkin mieli lepää.

  VastaaPoista
 14. Ompas ihmeellisiä värisävyjä vieläkin luonnossa! Enpä ois uskonu. Näkyy kuvissakin hyvin.
  Miä laitan napit korviin ja menen lenkille. Klassinen tai rentoutusmusiikki toimii hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aikamoisia syksyisen pihan väripilkkuja ovat kyllä :)
   Lenkkeily yleensä on myös hyvä keino helpottaa hankalaa oloa :)

   Poista
 15. Niin, onneksi on puutarha ja onneksi on luonto, varsinkin metsät. Ja onneksi aletaan yhä yleisemmin ymmärtää, miten kasvit ja vihreys meitä auttavat ja hoitavat. Halaus sinne!
  Upeita lehtiä puutarhassasi vielä näin marraskuussa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia *halaa*. Luonto on tosiaan terapeuttista. Ihana, kun monissa hoitopaikoissakin sen merkitys on huomioitu uudella tavalla! ja ylipäätään kaupunkisuunnittelussa jne

   Poista
 16. Sydän saa uutta voimaa vaikka siitä toista elämää odottavan kuunliljan läpinäkyvästä lehdestä. Rauhallista viikonvaihdetta!

  VastaaPoista
 17. Ulkona ja varsinkin luonnossa/puutarhassa liikkuminen on rentouttavaa. :) Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
 18. Puutarhassa ja luonnossa muutenkin mieli lepää ja saa sitä tärkeää happea, aah. <3 Syksy osaa olla niin kaunis ja nyt menemme kohti ankeaa kautta, tulisipa vähän lunta.

  Kivaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lumi on uskomattoman valaisevaa. Ei sitä tarvitsisi olla hirveästi, kun kaunistaisi kovasti tuota maisemaa. Mukavaa viikonloppua myös Sinulle ❤

   Poista
 19. Puutarha on mahtavaa terapiaa!
  Edessämme on nyt se synkin ja kurjin aika, mutta sitäkin voi valaista puutarhalyhdyillä, valoilla ja lintuja ruokkimalla.

  Oikein hyvää viikonloppua sinulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kanssasi ihan samaa mieltä <3 Mukavaa viikonloppua Sinullekkin!

   Poista
 20. Kiva kun sulla siellä on ollut apureita <3 Tykkään hopeatäpläpeipistä tosi paljon, oli vanhassa pihassa sitä, mutta tänne uuteen en ole vielä hankkinut. Tai jakopalana saisi varmaan siskoilta. :) Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apureiden kanssa on kiva puuhastella 😊 Mukavaa viikonloppua myös Sinulle!

   Poista
 21. Kylläpä puutarhastasi löytyy vielä ihasteltavaa! Ihanaa että sinulla on apureita puutarhahommissa, mulla ei ole muita kuin nuo haravassa roikkuvat koirat :D Viikonloppuja sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin niin kuvitella teidän haravointi operaatiot :D khih!
   Onhan nuo apurit kivoja. Yhdessä on mukavampi puuhastella :) Mukavaa viikonloppua myös Sinulle!

   Poista
 22. Kyllä varmaan keijujen siipiä paleltaa... Näyttää oikein mallikkaalta teidän syyspäivä ja näyttäisi jälkeä syntyvän. Kelpo apulaiset!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia. Hyviä apulaisia ovat kyllä (etenkin kun sille päälle sattuvat) :)

   Poista
 23. Keltapeippiraivoa! Siitä en ole kuullut, mutta olen kuullut vuorenkilpiraivosta, maahumalaraivosta,lupiiniraivosta... onhan näitä! Hyvää viikonvaihdetta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kyllähän raivoa maailmaan mahtuu... Ja mikäs ihanaahan se on, jos elämä on niin mukavalla mallilla, että raivoa aiheuttaa nämä kasviasiat vain. Luulisin, että silloin oikeasti tarvitsee asioiden olla hyvin, että on energiaa tuollaiseen...
   Mukavaa viikonloppua myös Sinulle :)

   Poista

Kiitos kommentistasi <3 Nähdään taas!