DIY! Esineiden ja rasioiden koristelua

Erilaisten laatikoiden ja esineiden koristelu on minusta mukavaa puuhaa. Pienellä vaivalla saa tehtyä niistä aivan erinäköisiä. Tässä postauksessa esittelen muutamia koristelemiani laatikoita ja yhden lintumökin. Tälläinen koristelu onnistuu keneltä tahansa, joten tätä voi tehdä hyvin myös lasten kanssa :) 

Ostin tiimarin alepäiviltä muutaman lintumökin, joista toinen vaati pientä koristelua. Eli tuo valko-vaaleanpunainen.


Esineiden koristelu on kivaa
     


Maalasin mökin seinät ensin kokonaan vihreäksi. Kuivumisen jälkeen maalailin pieniä perhosia koristamaan mökin seiniä. Sisäänmeno-aukon ympärille maalasin pieniä vaaleita pisaroita reunastamaan aukkoa. 


Koristeltu linnunpönttö


Harmaan korulaatikoston koristelin maalaamalla ensin laatikon reunat mustalla ja laatikot valkoisella maalilla.  Kun musta maali oli kuivunut, tuputtelin valkoisella maalilla valmista sabluunaa käyttäen perhosen kuvan laatikoston päälle. 


Koristele oma korurasia


Yksilöllinen korurasia syntyy tuunaamalla


Halkeileva pinta onnistuu krakleerauslakan avulla, joita löytyy askartelukaupoista. Esine maalataan ensin halutulla värillä ja annetaan kuivua. Tämän jälkeen pinta sivellään krakleerauslakalla ja annetaan pinnan kuivahtaa. Kuivahtamisaika löytyy purkin kyljestä. Olen itse huomioinut, että mitä paksumpi kerros lakkaa on, sitä suurempi on halkeamisjälki. 


Lisää kuvateksti


Lopuksi pinta maalataan vielä uudelleen toisella värillä. Tässä pahvirasiassa käytin pohjalla tummempaa väriä ja kannen maalasin krakleerauslakan jälkeen vaaleammalla sävyllä. Pahvirasioista saa kivoja koristelemallaMaalasin myös laatikon sisäpuolen vaalealla maalilla ja koristelin pohjan ja kannen  sisäpuolen servettitekniikalla. Servettitekniikan ohjeet löydät täältä. Postauksessa on koristeltu servettitekniikalla kynttilöitä, mutta aivan samalla tavalla se tapahtuu, oli kyseessä kynttilä tai rasia, ainoastaan lakka on eri. Tässä on käytetty ihan servetti- eli decoupagelakkaa, jota sitäkin löytyy askarteluliikkeistä, esimerkiksi Sinellistä. 

Tuollaisista yksinkertaisista pahvirasioistakin saa tehtyä ihania laatikoita tai lahjarasioita pienellä vaivalla! Koristele omat rasiat


Siemenpussini säilytän näissä laatikoissa, joihin krakleerauksen jälkeen laitoin koristeeksi huoka- ja akryylikukkia. Alkavat olemaan vain melkoisen täynnä, joten uusia laatikoita pitäisi alkaa koristella ;)

Tuunatut puulaatikot


Tämän puulaatikon koristelin maalaamalla sen ensin kokonaisuudessaan keltaiseksi. Servettitekniikalla koristelin kannen ja reunan sydämet. Jatkoin servetissä olleita kuvioita maalaamalla mustalla askartelumaalilla "koukeroita" myös reunoille. Koukeroiden sisään liimasin muutaman akryylitimantin. Viimeistelin lakkaamalla servettilakalla kaikki pinnat, jolloin pinnasta tulee tasaisen kiiltävä.


Koristeltu korurasiaSisäpuolen koristelin serveteistä leikkaamilla sydämillä. Servettiä voi käyttää siis koristamaan isoja pintoja, mutta sillä voi tehdä myös kauniita yksityiskohtia. Esineiden tuunaaminen on kivaa


Servetin tilalla voi käyttää esimerkiksi lehdestä leikattuja kuvia, tarroja tai kiiltokuvia. Vain mielikuvitus on rajana. Mitä paksumpi kuvan materiaali on, sitä useamman kerroksen se tarvitsee lakkaa, mikäli haluaa, ettei kuvan reunoja erota esineen pinnasta. Pringles-purkeista olen tehnyt sukkapuikko- ja sivellintelineitä. Janin ja Aleksin Kaikki paketissa-blogista löytyy myös kivoja ideoita pringles-purkkien hyödyntämiseen.Pintoja voi koristella vaikka millä!


Esineiden koristelu sarjakuvilla


Kukkaruukkuja olen myös koristellut lehdistä leikatuilla kuvilla ja serveteillä. Piristää ruukun ilmettä kummasti.


Tuunattu kukkaruukkuDIY kukkaruukkuTämä oli alunperin valkoinen ja siinnä luki Soap. Maalasin pinnan kimaltelevalla maalilla. Leikkasin kuitusilkistä sopivat palat reunoihin ja kanteen ja kiinnitin ne servettilakalla. 


Esineiden koristelussa on vain mielikuvitus rajana!


Itse olen koristellut lahjoiksi kaikenlaisia pieniä rasioita ja laittanut niihin esimerkiksi koruja, kynttilöitä, huulirasvoja tai kynsilakkoja. Useimmilla ihmisillä on pieniä tavaroita, joille ei oikein ole fiksua säilytyspaikkaa. Tälläiset rasiat voivat hyvin olla näkyvillä ja kuitenkin kätkeevät sisälleen pienet aarteet! 

Mukavaa marraskuun alkua!

Lisää askarteluideoita:
Suolamaalaus
Silkkipaperimaalaus
Foliomaalaus
Sokerimaalaus
Kynttilöiden koristelu

32 kommenttia:

 1. Tulipa kivoja! Mulla on samanlainen lintupömpeli ja noita lootiakin:) Krakleerausta en oo koskaan kokeillu, mut servettilakka on tuttu. Päälystin sillä pojan koulussa tekemän puutarjottimen pohjan ja hyvin on kestäny kulutustakin.
  Kukkaruukut onnistu kivasti myös näköjään. Mietin, miten sait tossa yhessä noi koukerot, mut olitkin jatkanu niitä maalilla, kiva idea sekin.
  Ja Jere :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia :) Tuo on hauskaa puuhastelua. Yksinkertaista ja mukavaa. Melko harvoin pääsen askartelemaan, niin mielelläni teen jotakin, mikä ei hirveästi vaadi ajattelua. Haluan vain rentoutua tehden jotain kivaa :)

   Poista
 2. Kivoja ovat!
  En ole enää pitkään aikaan mitään tuollaista puuhaillutkaan ja se johtuu ihan siitä, että lapset ovat nyt lähes aikuisia!
  Taisin nyt vähän innostua, joten kiitos kuvista ja vinkeistä :)

  VastaaPoista
 3. Kivoja piristäviä taiteiluja, eri upeita ! ♥️💚💙 En ollut koskaan kuullut krakleerauksesta. Nimellä ilmeisesti jotain tekemistä halkeamisen kanssa (englannin crack). Pidän erityisesti noista laatikoista joissa säilytät siemeniä, ja myös lintupöntön pinkistä ja vihreästä väriyhdistelmästä. Se sopisi söpösti hömötiaisen kodiksi 🙂

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Rita :) Näin minäkin kuvittelisin, että nimi juontaa juurensa englannin kielestä. Ihanaa marraskuun alkua Sinulle <3

   Poista
 4. Näin sitä pitää, hyvä ja tykkäsin ihan mahottomasti.....:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Kiva kuulla, että tykkäsit <3 Mukavaa marraskuun alkua Sinulle!

   Poista
 5. Tulipa kivoja! :) Hyviä vinkkejä, osa menetelmistä oli mulle ihan uusia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos 😊 Kiva kuulla, että löytyi uusia ideoita askarteluun 😊

   Poista
 6. Servettitekniikka on kyllä arjen piristys, eikä onneksi vaikeaa toteuttaa. Kivoja tuunailuja ja kannattavaa askartelua.

  VastaaPoista
 7. Tosi kivoja askarteluja! (: Erityisesti tykkään noista siemenpussirasioista ja tuo Marimekko-ruukku on mainio. Pitäis itekin kokeilla tuota decoupage-lakkaa, sillä sais aikaan vaikka mitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia 😊 kokeile ihmeessä, on nimittäin kivaa ja helppoa 😊

   Poista
 8. Ihania ideoita ja mukavaa puuhastelua, tykkään:)

  VastaaPoista
 9. Kauniita! Voisikin askarrella jotain tämmöstä tyttären kanssa joululahjoiksi. :) Kiitos ideoista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollos hyvä 😊 Askarrelkaa ihmeessä, tulee varmasti ihania ❤

   Poista
 10. Noita on kyllä tosi kiva tehdä. Itsekin olen käyttänyt servettejä ja sarjakuvia vastaaviin tarkotuksiin. Niillä saa aikaiseksi vaikka mitä. Hienoja tuli noista kaikista, mitä oot tehnyt :)

  VastaaPoista
 11. Voi miten ihania kaikki�� Sinulla on kyllä taito hyppysissä luoda kaunista❤️Mukavaa marraskuuta sinne❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos Päde ❤ Mukavaa marraskuuta myös Sinulle ja perheelle. Zeuzille rapsuja ❤

   Poista
 12. Hei Hilu (oliko oikein?) Olet luova. Onpa hienoja esineitä ja ihan parasta, että näiden tekeminen onnistuu lasten kanssa. Tuollaiseen lahjapakkaukseen sujautetun lahjan voi ylpeänä ojentaa saajalleen. Mukavaa illan jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu Hiluhan minä 😊 Kiitos ihanista sanoistasi ja haasteeseen osallistumisesta ❤ Käyn kohta ihan ajatuksella nautiskelemaan sen lukemisesta 😊 Mukavaa iltaa myös Sinulle 😊

   Poista
 13. Todella kivoja ja kauniita askarteluja.

  VastaaPoista
 14. Tulipa tosi kivoja ja näin joulun alla voisi valmistaa kauniita ja kestäviä lahjalaatikoitakin tuolla tekniikalla!

  VastaaPoista
 15. Tässä ihan innostuu, niin mukavia juttuja olet tehnyt ja kuvannut! Aika paljon silmää ja taitoa vaaditaan, kun lopputulokset ovat noin kivoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että inspiraatio kolkuttelee olkapäälle :) Kiitos <3

   Poista

Kiitos kommentistasi <3 Nähdään taas!