Ulkoilua ihanassa kelissä ja vinkkejä isän muistamiseen isänpäivänä!

Tänään on ollut aivan ihana keli! Nautittiin Taikan kanssa sekä ulkoilusta että askartelusta. Ei siis huono aamupäivä ollenkaan! Nyt tyttö on päiväunilla. Tuntui olevan melkoisen väsynyt aamun touhuista. Käytiin pienellä kävelyllä ja etsimällä etsittiin kauneutta marraskuisesta luonnosta. 
Löytyyhän sitä kauneutta. Esimerkiksi pienistä yksityiskohdista. Kuura tänä aamuna taas ilahdutti ja auringonpaisteessa se suorastaan näytti välkehtivän!
Kuva ei oikein tuo oikeutta, mutta näky oli todella kaunis. Tuo kapea uoma valaistui sitä kauniimmin, mitä lähemmäs järveä se meni. Kontrasti oli uskomaton. 
 Taikakin löysi itselleen aarteen. Lapsen kyky löytää aarteita on upea!
Kuura oli jälleen niin kaunista. Vinhaa vauhtia aurinko sitä jo sulatti.
Oli huikeaa kävellä tuota tietä, kun ruskeat lehdet ja tummat kivet olivat kuurassa ja ne todella välkehtivät, kun itse liikkui eteenpäin. Tuntui kuin olisi kävellyt miljoonissa pienissä timanteissa. Kuva vie lumouden pois. Mutta tämä kuva on yksi esimerkki siitä, että vaikka luonnosta tällä hetkellä on hyvin vaikeaa kauneutta löytää, niin sen voi löytää pienestä hetkestä. Sitä täytyy vain osata etsiä ja antaa sille mahdollisuus!
Ihmettelin, että mitä Taika alkoi puuhastelemaan. Tyttö löysi tieltä mutaisen kohdan ja alkoi tekemään muta-tanssia. En tiedä, mistä moinen idea hänelle tuli. Mutta hymyn se sai molempien huulille :) Jälleen se lapsen kyky löytää iloa hetkestä!
Puuhastelimme myös vähän isänpäivä-askarteluja. HerraMies ei blogia lue, joten uskallan tämän esitellä täällä. Löydettiin eilen juuri sopivan kokoinen kahvimuki HerraMiehelle. Taika sai sen koristella posliinitusseilla. Isänpäivälahjoissa itse tykkään siitä (ja tiedän myös HerraMiehen tykkäävän), että lahja näyttää sille, että lapsi itse on sen tehnyt.  Aina joskus törmää upeisiin askarteluihin, joita tulee esimerkiksi päiväkodista, mutta niistä näkee heti sen, että lapsen osuus on ollut hyvin pieni... Se on vähän surullista, koska lapsen oma kädenjälki on kaunista!
Kyllä kelpaa isin kahviaan nautiskella :)
Löysin eilen myös kivan idean facebookista. Saippuakupla-maalausta! Veteen on sekoitettu akryylimaalia ja käsitiskiainetta. Sitä kun puhaltelee pillillä, tulee kivan värisiä kuplia. Kupliin kun painaa paperin, niin siihen jää hauskoja kuplan kuvia! Maalia pitää olla melko paljon, mutta tiskiainetta mielestäni melko vähän. Enemmän kun laittoi, kuplat olivat selvästi pienempiä ja tiiviimmässä ryppäässä. Ja aika kauan sai litkua sekoitella ja puhallella, jotta siitä alkoi hyviä kuplakuvia tulemaan! Taika oli vähän pieni (ja liian vilkas) tähän hommaan. Onnistui kuplia hyvin puheltelemaan (ja tykkäsi siitä), mutta kyllästyi melko nopeasti. Luulisin, että vähän isommat lapset tästä innostuisivat enemmän. Kuitenkin isänpäiväkortti saatiin aluille tällä tekniikalla :) Ja luulen, että osa joulukorteista saa myös kuplamaisen pohjan! 


Mukavaa tiistaita Sinulle!


38 kommenttia:

 1. Tuo kuplamaalaus oli ihan uusi idea, kiitti siitä! 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkään en ollut siitä aiemmin kokeillut, mutta hetihän se piti päästä kokeilemaan. Todellakin kokeilemisen arvoinen juttu!

   Poista
 2. Kuplamaalaus näyttää kivalta! :D Oon kyllä samaa mieltä, että lasten tekemät isänpäivälahjat saa näyttää siltä, et lapsi on saanut osallistua niihin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se tosiaan oli ihan mukavaa puuhaa ja saa hauskaa jälkeä aikaiseksi :)

   Poista
 3. Huikean kauniit kuvat ☺ Tuo uoma, onko se sitten hennossa jäässä, mutta kaunis, kuin myös auringon leikki joka saa todella huikea kontrastin ♫ Ja kuplamaalauksella kaunista pintaa ☺
  Mukavaa päivän jatkoa Sinne ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Luulen, että uoma oli pääsääntöisesti sula. Reunoilla näytti jonkinverran jäätä jo olevan :) Mukavaa päivän jatkoa myös Sinulle <3

   Poista
 4. Mikään ei piristä niin paljon kuin lapsen into ja taito nähdä kaikessa mielenkiintoista :). Aikuisellakin pitää olla sitä tallessa....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on. Sen ihanan heittäytymisen taidon soisi säilyvän jokaisella ❤

   Poista
 5. Kauniit syyskuvat yhteiseltä lenkiltä! Ihana tyttönen teillä♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia <3 Neitiä alkoi hymyilyttämään kovasti, kun kerroit kehusi <3

   Poista
 6. Kiitos kivasta vinkistä! Kuplamaalausta voisin kokeilla hoitolasten kanssa. Sadepäiviä näyttäisi olevan kolme peräkkäin... Muta- ja sadetanssit on ihan parhaita. Meillä on isänpäivä kesäkuussa. Olen nähnyt näitä itsetehtyjä mukeja yhden hoitopaikan kaapissa. Nähtävästi on ostettu useamman mukin sarja ja lapset sitten koristelevat aina yhden kun on juhlan aika. Kiva idea ja siinä näkee lasten kädentaitojen kehitysken :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä löytää tosi edullisesti noita valkoisia mukeja ja varmaankin niistäkin saa joistakin paikoista paljousalennusta, kun osaa kysyä. Kokeilkaa ihmeessä tuota kuplamaalausta, se oli ihan hauskaa :)
   Saanko kysyä, että liittyykö isänpäivän sijoittuminen kesäkuuhun kulttuuriin?
   Mukavaa päivää :)

   Poista
 7. Kuplamaalaus vaikuttaa hauskalta. Suloinen muki. Tuo olisi hyvä idea meillekin, mutta mukeja löytyy jo niin paljon, ettei niitä tarvita enempää. Pitää koittaa keksiä jotain muuta, oma pää lyö tällä hetkellä ihan tyhjää! Lapset on todella taitavia löytämään jänniä ja kauniita asioita -tai keksimään itse uusia. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia :) Kuplamaalaus oli ihan kokeilemisen arvoinen juttu :) Me ollaan joskus vaareille mukit tehty, joten nyt pohdin, että jos tekisimme pefletit tai pyyhe... Mutta "vähän" on vielä vaiheessa, kun työt haittaavat harrastuksia ;)
   Tuon lasten taidon todella soisi säilyvän!

   Poista
 8. Minäkin olen jostakin lukenut tuosta kupla maalauksesta, moneen voi noin koristeltuja papereita käyttää, kiva idea!Lasten itsetehdyt lahjat ovat niin helyyttäviä.Kuuraiset aamut saavat luonnon näyttämään ihan satukirjan sivuilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole varmaan koskaan ennen edes ymmärtänyt tuon kuuran kauneutta. Ohittanut sen vain, kun ärsyttänyt kylmyys. Voi, mikä urpo olenkaan ollut! Ja missannut paljon kauneutta!
   Ajattelin ihan samaa, että noin koristellusta paperista voi tehdä vaikka mitä!

   Poista
 9. Tuota lapsen iloa on niin ihana seurata:)♥ Miten sitä voikin löytää aarteita ja iloa niin monesta paikkaa kun on vielä pikkuinen:) Ihana muki ja niin hauskannäköistä tuo kuplamaalaus, ihan uusi juttu! Leppoisaa iltaa sinne♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia :) Lapset ilo on myös hyvin tarttuvaa. Löytää itsensäkkin usein siitä samasta tilasta :)
   Mukavaa uutta päivää :)

   Poista
 10. Soma muki! Ja hauska idea tuo kuplamaalaus. Siitä en ole aiemmin kuullut. Olen vähän tipahtanut kärryiltä, en enää muista kaikkia kivoja lasten kanssa tehtäviä askarteluja. Netistä onneksi löytyy kivoja ideoita. Luonto on kyllä aina kaunis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin tosiaan vasta tällä viikolla siihen ekaa kertaa törmäsin ja hetihän se oli kokeiltava :) Luonnon kauneus on käsittämätöntä. Joskus sitä vain unohtaa katsoa sitä!

   Poista
 11. Ihanat kuurankukat. Entäs sitten tuo aarteenetsijä ja taiteilija. Kyllä teidän iskän kelpaa. Hyviä ideoita. Hyvää illan jatkoa teille.❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kirsti <3 Tänään pääsen hakemaan kirjasi, se on saapunut kirjastoon <3 Ihanaa!
   Mukavaa päivää Sinulle <3

   Poista
 12. Tämä aamu oli kyllä kaunis. :) Mukavia puuhia teillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli tosiaan ihanaa kun aurinko paistoi <3 Antoi akkuihin heti lisää virtaa :)

   Poista
 13. Ihan paras isänpäivälahja. Suosittelisin mutatanssia myös aikuisille. Kaikkea uutta kannattaa kokeilla, aina voi yllättyä iloisesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Meillä on joskus harrastettu sadejuoksun ja -tanssin yhdistämistä. Koko porukka juoksi kaatosateessa taloa ympäri ja välillä vain tanssi paikoillaan. Mahtoi olla naapureilla ihmettelemistä. Mutta ei se mitään, meillä oli hauskaa ja lapset muistavat tämän vielä tänä päivänäkin :D

   Poista
 14. Luonto on kaunis ja kun sitä kulkee lapsen silmin se on vieläkin kauniinpi kosa lapsi osaa katsoa ne aarteet :) Kivat askartelut ja muki hieno!

  VastaaPoista
 15. Olipa hauska idea tuo kuplamaalaus, en ole sellaista ennen nähnytkään! Pitää ehkä joskus kokeilla omien lasten kanssa. Ja kivoja kuvia :) Hyvää loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokeile ihmeessä, oli ihan hauskaa puuhaa :) Mukavaa loppuviiikkoa myös Sinulle!

   Poista
 16. Voi, mahtaa isi olla innoissaan näin hienosta lahjasta! Olen samaa mieltä, että pienellä lapsella on uskomaton ja aito kyky havainnoida ympäristöstään pieniä yksityiskohtia ja ihmetellä niitä. Kunpa osaisimme säilyttää tämän taidon!
  Hyvää isänpäivää Teidän perheelle! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia <3 Olisi kyllä ihanaa, kun tuo taito säilyisi :) Mukavaa isänpäivää myös teidän perheelle!

   Poista
 17. Kauniita luontokuvia! Vesi on mun mielestä ihanan voimauttava ja rauhoittava elementti, jäin fiilistelemään jokikuvaasi.
  Ja niin ihania askarteluja! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vesi on tosiaan kaunista ❤ kaikissa muodoissaan. Kiitos ❤ Mukavaa torstaita 😊

   Poista
 18. Tulee mieleen ne ajat kun itse tein vastaavia juttuja omien lasten (4 tytärtä) kanssa. Nostalgiaa siis! Askartelu on niin mukavaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Askartelu tosiaan on kivaa ja se lasten riemu on todella upeaa <3

   Poista

Kiitos kommentistasi <3 Nähdään taas!