Mihin aika oikein katoaa?

Tiedättekö, tuntuu tällä hetkellä siltä, että aika katoaa johonkin. En edes tiedä mihin, mutta kovin nopeasti päivät tuntuvat nyt lentävän. Olen yrittänyt tehdä fiksua suunnitelmaa ajankäyttöön, mutta siitä huolimatta koen, että tunteja pitäisi olla vähintään puolen enemmän vuorokaudessa tällä hetkellä. 

Liiallisessa kiireessä on se huono puoli, että se tuppaa lamaannuttamaan, eikä aina enää edes tiedä, mitä tekisi, kun on niin paljon tehtävää. Kuulostaako tutulta? Jää vain ihmettelemään, että mitähän nyt tekisi.

Itse olen saanut apua To Do-listasta. Sitä kun täytän, niin saan asioita tehtyä enemmän, mutta siltikin paljon enemmän pitäisi saada aikaan.  

Se. mikä tässä kiireessä on ollut hyvää, on se,  etten ole kokenut sitä perinteistä syksyn tai talven ahdistusta, mitä yleensä koen. Odotan toki kevättä ja kesää ja kaipaan niitä kovasti, mutta aika menee niin nopeasti ettei ehdi liikaa sitä surkuttelemaan. 

No mihin ihmeeseen minun aikani nyt sitten menee, kun en käy juurikaan edes töissä? Oriflame on haukannut suuren osan ajasta, mutta sen lisäksi tällä hetkellä aikaa menee kirjoittamiseen, lämmittämiseen, lasten kanssa olemiseen ja arjen pyörittämiseen, harrastuskuljetuksiin, uusien laitteiden opiskeluun ja kuntoon laittamiseen. Pää prosessoi paljon enemmän, mitä itse saankaan aikaiseksi. 

Parin viikon kuluttua lähdemme Julian kanssa pienelle lomalle. Julia on haaveillut kovasti pääsevänsä Holiday Club Saimaalle ja sinne menemme ihan kahdestaan pariksi päiväksi. Luulen, että itsellenikin tekee hyvää poistua kotoa ja ottaa oikeasti pieni loma. Silloin kun käy näin, että aika alkaa menemään hukkaan, vaikka tekemistä olisi paljon, niin yleensä se mielestäni kertoo siitä, että aivot vähän ylikuormittuvat.


Taikalla on todella raskas äiti-ripustautuvuus kausi meneillään ja se syö voimia sekä itseltäni että HerraMieheltä.  Vähän kauhulla toisaalta odotan tuota Julian ja minun reissua, sillä tällä hetkellä samantien kun poistun kotoa, Taika huutaa äitiä, eikä suostu isän kanssa minkäänlaiseen yhteistyöhön. Pohdimme, että ehkä kuitenkin tämä tekee hyvää myös Taikalle ja isälle, kun on pakko pärjätä ja Taikakin tietää, että en ole ihan heti tulossa kotiin.  Ja toisaalta, myönnettäköön, että on ihana olla pari päivää ilman, että kokoajan joku vaatii jotain... 

Pyrin siihen, etten tee työasioita tuolla lomalla juurikaan. Viesteihin vastailen ja autan aina tarvittaessa asiakkaita, mutta muuten annan aikani ihan vain itselleni ja Julialle. Odotan tosin kirjan taittomalleja saapuvaksi juuri tuohon ajalle, eli niiden takia on pakko läppäri ottaa mukaan, mutta sitä ei lasketa, eihän? 


Vaikka toisaalta nyt onkin ollut kiireistä ja haasteellista, niin silti koen elämäni olevani aika mahtavassa pisteessä. Pystyn tekemään töitä kotona ja olen osittain tehnyt rakkaasta harrastuksestani myös työn. Tein Unelmien hehku-blogiin unelmakartan tälle vuodelle ja totesin, että monta asiaa siinnä on sellaisia, jotka voivat hyvinkin toteutua ja että ne ovat joka tapauksessa osa elämääni. Itse tein tästä jonkinlaisen päätelmän, että elämän unelmaani, enkä unelmoi elämääni. 

Jos haluat käydä kurkkaamassa unelmakarttani ja Unelmien hehku-blogini, niin se onnistuu klikkaamalla tästä.  

Tänne Maatiaiskanasen Elämää-blogiin on tulossa ihan lähiaikoina viimeiset tomaatti-lajike postaukset viime vuoden kokeiluista sekä niiden yhteenvedot ja paprikan kasvatus-postaus. 

Toivotan Sinulle ihanaa talvista viikkoa! Mitäs te tykkäätte näistä pakkasista? 

44 kommenttia:

 1. Heips,samaa ihmettelyä täälläkin päin -onko joku repinyt kalenterista sivuja pois kun ollaan kohta helmikuussa!!!Pieni irtiotto arjesta tekee aina hyvää, saa nollata kiireet ja rauhassa haaveilla tulevasta. Hyvää lomaa kaikille osapuolille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huimaa, miten äkkiä aika välillä meneekään :D Tosin en valita yhtään helmikuun läheisyydestä. Se on jo lähes kevättä ;) Kiitoksia <3

   Poista
 2. Tykkään talvisesta säästä mutta en kyllä haluaisi sellaisia pakkaslukemia kuin monella paikkakunnalla mantereella viime päivinä on ollut. Meillä on sellaiset maltilliset -5 astetta ja se on ihan sopiva minun mielestäni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. -5 on tosiaan aika kiva pakkaskeli. Täällä on taas -20 ja kyllä on kylymän tuntuista. Hyrrr! Jospa pian lauhtuisi.

   Poista
 3. Mukavaa lomaa teille, irtiotto arjesta saattaa tehdä hyvää, kaikille. Aika lentää kuin siivillä, mitä vanhemmaksi tulee, sitä nopeampaa viikot, kuukaudet ja jopa vuodet menevät. Apuaa...!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se on. Nyt sen on ymmärtänyt, mitä on tarkoitettu sillä, että aika alkaa lentämään vanhenmiten. Oi joi.
   Kiitos paljon <3 Luulen myös, että irtiotto tekee hyvää :)

   Poista
 4. Olet sinä kyllä aikaansaava...mutta välillä itse kullekin käy niin, että puuhaa olisi niin paljon, ettei enää oikein tiedä että mistä edes aloittaisi. Pieni breikki on aivan varmasti hyvä juttu, ja vaikka saattaakin tuntua vähän pahalta jättää "ripustautuja";) isän kanssa kotiin, se on varmasti ihan tarpeellista teille kaikille, äiti ei ole koko ajan tavoitettavissa ja lapsi oppii kääntymään toisenkin vanhemman puoleen tarvittaessa ja huomaa, että hommat sujuu niinkin ihan mallikkaasti.Ihanaa talvista viikkoa sinne!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Toivon myös, että myös "ripustautujalle" tämä tekee oikein hyvää. Toivon mukaan tämä kausi ei hirveän pitkään, kun se on niin kurkaa kaikille. Jospa reissun aikana Taikakin tosiaan huomaisi, ettei äitiä tarvita ihan kaikkeen :) Ihania talvipäiviä myös Sinulle <3

   Poista
 5. Mahtavaa lomaa teille<3 Tekee varmasti hyvää päästä kotiympyröistä pois. Minusta tuntuu, että talvella, kun on pimeää, ei ole yhtään niin aikaansaava ja tarmokas kuin kesällä. Valo tekee kaikin puolin olotilan ja katsantokannan paljon virkeämmäksi. Vuorokaudessa on kesällä paljon enemmän tunteja, heh;) Olen antanut itselleni luvan olla talvella vähän horroksessa, enkä edellytä mitään ihmesuorituksia, tosin harvoin sellaisiin yltää kesälläkään;) Mutta silti, kesää olen alkanut jo odotella, koska valo on ainakin itselle suoraan mielialaan vaikuttava asia.
  Kivaa viikkoa<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanainen <3 Valo ihan todella jo kaipaa. Tänäänkin kun paistoi aurinko, niin tuli heti paljon energisempi fiilis :) Ihanaa lähestyvää viikonloppua Sari <3

   Poista
 6. Toivon teille Julian kanssa oikein hyvää kylpylälomaa <3
  Sinä olet ansainnut breikin. Ja Julia, kuten jokainen lapsi/nuori yksilöllistä aikaa vanhemman kanssa.
  Tuttu tunne tuo, että aika tuntuu vain valuvan jonnekin :)
  Mukavaa tiistai-iltaa ja mahtavaa viikon jatkoa teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kirsti <3 Tämä on ollut Julialle iso haave ja on kiva, että päästään se nyt toteuttamaan ja vieläpä ihan kahdestaan. Mukavaa lähestyvää viikonloppua <3

   Poista
 7. Minä tässä jo vähän odotan ensi kuun 13. päivää, silloin on meidän hääpäivä, 23 vuotta. Ajattelin, että voisimme käydä vaikka leffassa ja syömässä. Enää ei ole niin kiire kotiin, kun tuo meidän vauvakin täyttää ensi kuussa 16 vuotta. Viime kesäloman jälkeen on ollut koko ajan kiire ja jotenkin se ärsyttää minua suuresti. Välillä ihan miettii, että miten kauan tätä jaksaa? Ihanaa, että pääsette Julian kanssa reissuun, se tekee hyvää teille molemmille.
  Kaunista tiistaita sinulle ihana Hilu <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, tiedätkö, tuo on niin häkellyttävää vieläkin, kun kerrot kuinka kauan olette olleet naimisissa. Sinä näytät ja vaikutat niin nuorelta, että tuo tuntuu ihan mahdottomalta yhtälöltä!
   Kiire ei tosiaan tunnu kivalta ja pitemmän päälle se alkaa ärsyttämään ihan suunnattomasti. Tsemppiä ystäväiseni ja muista pitää myös itsestäni huolta <3
   Mukavaa torstai-iltaa <3

   Poista
 8. Tuo lamaannus tehtävävuoren edessä kuulostaa niin kovin tutulta, samaa poden erittäin usein! Minäkin teen listoja ja valitsen niistä sitten tehtäviä yksi kerrallaan ja yritän olla välittämättä siitä, että useimmat listoista vain pitenevät eivätkä lyhene :-D
  Onneksi pääset vähän irti arjesta, eiköhän se hyvin mene!
  Onneksi paukkupakkanen hellitti, täällä ollaan oltu enää muutamassa pakkasasteessa tänään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana, etten ole ainoa tehtävä vuoren edessä lamaantuja! Vertaistuki on aina voimaa! Nuo listat kyllä helpottavat aina paljon.
   Täälläkin hellitti hetkeksi ja nyt taas on -20... äääh, jäätyminen!

   Poista
 9. Loma on aina paikallaan, vaikka lyhytkin kunhan sitten irtaudut töistä ;) Mulla on myös To Do lista käytössä, jostain syystä päivät täyttyy kuin itsestään ja kun on kaiken päälle kaksi eri valmennusta käynnissä, saa tosissaan tehdä tilaa niille ettei arjen pyöritys syö kaikkea aikaa.

  Mä oon sun puoolesta niin iloinen, kun saat tehdä sitä mitä eniten haluat ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se on, tekee höpöä. Koita jaksaa kiireiden keskellä <3
   Kiitos ihanainen <3 *halaa*

   Poista
 10. Loma tekee varmasti ihan hyvää sekä sinulle että Taikalle. Meillä ei (onneksi vielä) ole lapsilla ollut kovin pahoja toiseen vanhempaan ripustautumiskausia. Esikoinen on molempien vanhempien ollessa kotona hyvinkin tarkka siitä, mitä kukin saa tehdä ja kuka kelpaa mihinkin. Yleensä se on isi jota juoksutetaan kaikissa pikkuasioissakin. Varmaan jossain vaiheessa kääntyy toisinpäin, joten nautin tästä vaiheesta nyt niin kauan kuin sitä kestää :D Minulla on muuten tapana silloin kun on liikaa asioita tehtvälistalla, napata sieltä ensimmäisenä vähiten aikaa vaativat hommat pois. Listan vauhdikkaasta lyhenemisestä saa paremman mielen ja sellaisen olon, että olisi saanut paljonkin aikaiseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivon mukaan. itsekin luulisin, että ihan hyvää tekee, myös Taikalle. Nauti ihmeessä, nuo hetket ovat kivoja, khih :D Paitsi ehkä isistä ;)
   Tuo on ihan totta, että To Do listan lyheneminen saa semmoisen olon aikaan, että olisi ollut tosi tehokas :D

   Poista
 11. Ja kohta on helmikuu. Oho onkin maaliskuu. Niin se aika lentää. Yli -20 asteen pakkaset ei ole kivoja. Ei oikein tarkene olla ulkona, ainakaan kauaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se menee. Huimaa, että ei ole montaa päivää enää helmikuuhun. Jes jes jes :D
   Ei tuolla pihalla tosiaan tällä hetkellä taas oikein viihdy. Nyttenkin on -20 :S

   Poista
 12. Kyllä tuo aika mennä vilistää vauhdilla. Kyllä pakkaset kivoja on mutta ei lähellä -30 astetta kuten aamulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, -30 on ehdottomasti jo liikaa! Tosin, valitan ja kitisen jo tästä -20 asteestakin :D

   Poista
 13. Samaa totean minäkin. Aika lentää, kohta jo helmikuuta mennään. Ihanaa, että kevät saapuu.
  Kyllä talvi on nyt koetellut kovilla pakkasilla, mutta onneksi lauhempaa tiedossa.
  Pirteää viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helmikuussa on jo ihana lupaus kevään tulosta, hiphei <3 Täällä on taas -20, mutta huomiselle lupaa jo lauhempaa... Pariksi päiväksi ja sitten taas kylmenee. Hyrrrr! Mukavaa torstai-iltaa Sinulle <3

   Poista
 14. Mukavaa tammikuuta! Minäkin olen blogilinjoilla taas!

  VastaaPoista
 15. Tiedän tuon ajan katoamisen tunteen.

  VastaaPoista
 16. Aika tuttuja ajatuksia työssäoloajoilta. Nyt kun ei enää ole töissä eikä lapsia ole enää kotona, voi elämän todellakin ottaa rennommin ja tehdä vain sitä, mikä tuntuu kivalta. Mukavaa reissua teille sinne kylpylään. Tyttäreni vietti tuossa kylpylässä tyttärensä kanssa muutaman päivän ja olivat kovin tyytyväisiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Holiday Club Saimaa on tosi kiva paikka. Näillä pakkasilla etenkin saunamaailma kuulostaa niin hyvältä :D Ihanaa, että osaat ottaa lunkisti ja nauttia elämästä, niin pitääkin <3

   Poista
 17. Tutuiksi ovat tulleet ajan lento-ajatukset myös täällä. Viime vuosi oli sen suhteen aikamoista vipinää ja joululomalla vedinkin sitten oikein kunnolla jarrusta, kun alkoi näyttä siltä, että voimat loppuu, jos ei nyt hiljennä. Tämä vuosi on aloitettu ihan puhtaalta pöydältä ja levosta käsin. Huomaan selkeän eron viime syksyy, kuinka luovuus on alkanut kukkia uudelleen, uusin voimin. Yksi parhaista asioista tänä vuonna ovat olleet juuri äiti-tytär hetket ja tuo lomasuunnitelmasi kuulostaakin oikein rentouttavalta! Mukavaa laatu-aikaa teille tyttären kanssa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on hyvä, että tiedostit että nyt täytyy höllentää. Sitten kun voimat ihan todella loppuu, niin se on todella kurja tilanne ja toipuminen voi viedä pitkään. Ihana, että luovuus on alkanut löytymään taas <3 Kiitos, loma tekee varmasti hyvää <3

   Poista
 18. Tehtävien juttujen listaus tosiaan helpottaa kovasti. Sitte voi tehä siitä ne tärkeimmästä päästä olevat ensin. Vaikka osa jäiskin tekemättä, niin se ei enää haittaa, kun ne on saanu päästä pois. Ilmeisesti ne ei ollukaan niin tärkeitä, mut kaiken muun keskellä nekin vaativat päässä huomiota. Olen joskus stressipäissäni lenkkeillykin kynä ja paperi mukana. Siinä kävellessä tulee kaikenlaista mieleen ja kun ne saa siihen paperille, niin olokin helpottuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri noin se menee. Khih, voin jotenkin niin kuvitella nuo kynä-paperi-lenkit. Se ehkä jo kertoo tosiaan siitä, että on ollut melkoisen tohinaa!

   Poista
 19. Sun kevät menee nopsaan kirjan teon kanssa! Kiva tuo Saimaan reissu ❤️ Hyvää yötä ja kauniita unia on

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirja on onneksi minun osalta valmis (ainakin oletusarvoisesti). Eilen sainkin jo taittomallit ja fiilis oli ihan käsittämätön :D Kiitos Jaana <3 Ihanaa torstai-iltaa Sinulle <3

   Poista
 20. Välillä sitä kiirettä pukkaa vaan onneksi on sitten niitä rauhallisempiakin aikoja kun saa vaan olla;) Teidän reissusta tulee varmasti ihana❤ Tuo kirja on kyllä niin huippu juttu! Mukavaa loppuviikkoa❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitten kun kiireen jälkeen saa vähän levätä, niin sitten sitä osaa arvostaakin taas vapaa-aikaa :) Kiitos, alan jo itsekin olemaan tos innoissani... ja toisaalta myös ihan kauhuissani, khih :D Voi luomisen tuska :D Mukavaa loppuviikkoa myös Sinulle <3

   Poista
 21. Oijoi, muistan omista lapsista tuon "äitiäitioiäiti"-vaiheen. Perunoiden kuoriminen 1,5v kaveri kainalossa oli aika haastavaa, ainakin tuli ranka kipeäksi. Teidän loma tulee varmasti hyvään saumaan! Toivottavasti saat levätä!
  Tuo TO Do-lista tuntuu toimivan monilla. Itse stressaannuin siitä vain lisää. Kun koko ajan keksii lisää asioita listalle, eikä pysty samaa tahtia lyhentämään sitä. ;)
  Aivan mahtavaa, että olet saanut toteuttaa itseäsi ja elämä on sellaista mitä haluat! <3
  Ihanaa talven jatkoa sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ToDo tosiaan kaikille sovi ja silloin onkin parempi jättää moiset sikseen 😊 Ihanaa talven jatkoa myös Sinulle ❤

   Poista

Kiitos kommentistasi <3 Nähdään taas!