Kouvola - Suomen lumiparatiisi

Kouvolassa todella riittää tänä vuonna lunta ja kokoajan sitä sataa lisää. Facebook alkaa olemaan täynnä ihmisiä, jotka ovat todella aivan kyllästyneet koko lumeen, sillä sen kolaaminen alkaa käymään jo työstä ja lisäksi tila loppuu kesken. Vaikeaa enää saada kolattua lumia mihinkään, kun lunta on joka paikka täynnä! 


Kouvolassa riittää lunta


Toisaalta, ei kai sitä kieltäminen käy, etteikö lumi kaunista olisi. Vähäisempi määrä tosin riittäisi maiseman kaunistamiseen mainiosti. Toinen hyvä puoli lumessa on se, että se suojaa kasveja, tiettyyn pisteeseen saakka. Tämä lumimäärä alkaa osalle kasveista olla jo vähän vaarallista, sillä vaikka pakkaslumi ei paina, niin märkälumi painaa. Eli ennen plussa kelejä pitäisi käydä vähän ravistelemassa lumia pois puuvartisten kasvien päältä, ettei ne katkeile. Tosin, lunta on sen verran, että tämmöinen pieni tappi kuin minä, hukkuu sinne, jos yrittää mennä kahlaamaan. Khih.


Puuvartisten kasvien päältä kannattaa ravistella lumet pois ennen plussakelejä


Meillä onneksi HerraMies linkoaa lumet, joten lumitöiden kannalta meillä ei ole ongelmia. Vaikka meidän pihassa lumesta ei tässä vaiheessa ole juuri harmia, niin kurjaa kuitenkin on, kun kaikki tiet alkavat olemaan jo aika kapeita ja etenkin risteysalueet ovat jo vaarallisia, kun lumipenkat estävät näkyvyyden. Keväällä tosin olemmekin pulassa, kun tuo lumimäärä alkaa sulamaan, sillä pihatie ja piha muuttuu aivan mutalössöksi. 


Luminen puutarha


Tästä kuvasta näkyy hyvin, että lunta todella riittää. Tämän kuvan oton jälkeen on satanut lunta lisää vähintään 10 senttiä. Melko huimaa.





Mitäs, joko olet kyllästynyt lumeen vai vieläkö sitä saisi tulla lisää?

46 kommenttia:

  1. Älähän häviä hankeen! :-D
    Alkaisi jo riittää. Lumista maisemaa on saanut ihailla jo niin pitkään... vihreää ikävä! Kukkia! Mullan tuoksua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyy olla varovainen, jottei humpsahda ;) Todellakin vihreää jo kaipaisi kovasti ja aah, se kevään tuoksu <3

      Poista
  2. Toinen pätkä täällä kinoksista huutelee! :D Hih. Onhan se ihanaa, että on kunnon talvi, mutta kyllä mulle jo lumi piisais. Tosiaan tuo ajaminen kinosten keskellä on aikamoista, meilläkin korttelin tiet on tosi kaposet ja ku ihmiset on jättäneet autojaan hautautumaan sinne penkkaan, niin eihän niitä nyt lumiauroilla pääse kunnolla siistimään. Mut koitetaan selvitä! Ei sitä oo ku reilu puol metriä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä me pätkät :D Ajattelinkin tässä yhtenä päivänä, kun sielä suunnalla ajelin, että teillä tosiaan on tiet varmaan jo tosi kapiana. Kyllä ne kohta alkaa sulamaan ;)

      Poista
  3. Lunta riittää kyllä ja täytyy myöntää että mieluummin paljon kaunista puhtaan valkeaa lunta kuin sentti, pari sohjoa! Sitä kun talvet tuppaa täällä etelässä olemaan.
    Mukavaa viikon jatkoa ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta on tuokin, että ei se sohjakerroskaan kiva ole. Mukavaa loppuviikkoa myös Siulle <3

      Poista
  4. Onpa kaunista!
    Puhdasta ja raitista ilmaa vielä riittää, kyllä me suomalaiset olemme onnekkaita.
    Meille mahtuu vielä uuttakin lunta, jos sitä on sataakseen.
    Oikein ihanaa viikonloppua sinulle ja perheellesi <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei tosiaan ole itsestään selvyys tuo puhdas, raikas ilma <3 Ihanaa loppuviikkoa myös Sinulle <3

      Poista
  5. Lunta on....kyllä. Ihme,ettei tänä vuonna talvi ahdistaa. Kiinteistöhuolto tekee lumityöt. Mutta vielä on muistoissa omakotitaloaika, silloin oli kiva tehdä lumitöitä toisen kanssa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yhdessä lumitöidenkin tekeminen on ihan mukavaa puuhaa, tiettyyn pisteeseen saakka :D

      Poista
  6. Minä kyllästyn lumeen aina heti tammikuun alussa, joten kyllä riittäisi jo!
    Ihanaa iltaa sinulle Hilu <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi tätä ei enää ihan kauhean kauan voi jatkua, voiton puolella ollaan jo :) Huomenna alkaakin jo helmikuu, hiphei :) Ihanaa torstaita Sinulle <3

      Poista
  7. Tykkään niin tällaisesta talvesta, kun on lunta ja pakkasta. Paukkupakkasten ystävä en kuitenkaan ole.
    Meillä ei ole onneksi isoa pihaa kolattavana, joten ymmärrän hyvin niiden tuskan, jotka ison lumimäärän kanssa kamppailevat. Lunta riittää täällä etelässäkin ja kokoajan sataa lisää.

    Mukavaa loppuviikkoa sinulle Hilu! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne paukkupakkaset ovat minustakin tosi kurjia. Tämä on sinällään ollut poikkeuksellinen talvi, kun pakkasella ollaan pysytty kokoajan. Yleensä plussakelit humpsauttavat hanget nopeasti alas. Ihanaa loppuviikkoa myös Sinulle Sari <3

      Poista
  8. Mahtavat kinokset siellä lumen ihmemaassa!
    On ainakin kasveille suojapeittoa kerrakseen.

    Mukavia hetkiä sinne pakkasen maahan ja toivotaan että lumen tulo jo hiipuisi hetkeksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, suojapeitteen puutetta ei tänä vuonna ole <3 Ihanaa loppuviikkoa Sinulle Susanna <3

      Poista
  9. Kyllä tuo lumimäärä alkaisi jo riittää. Hommattava kohta traktori ja kärry että saa lisää tilaa pihalle.

    VastaaPoista
  10. Lunta on todellakin paljon. Kyllä se lumisade saisi jo loppua. Mutta eiköhän sitä vielä tuu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pidetään peukkuja, ettei enää ainakaan ihan kamalasti tulisi!

      Poista
  11. Kunnon talvelta näyttää teillä, tosin ihan samalta näyttää meidänkin pihalla. Koiralle ollaan lapioitu "pissipolku" työhuoneen ovelta tontin reunamille ja eipä ikkunasta näy, missä piski menee ennenkuin tulee takaisin ovelle :D Täällä pohjoisemmassa ollaan totuttu siihen, että talvella on lunta ja kun viime talvi vielä kalibroi aika tehokkaasti henkiset lumensietomittarit uudelleen, niin eipä tämä määrä (50-60cm) oikeastaan toistaiseksi tunnu missään. Toisaalta, enpä kyllä välttämättä kaipaisi tämän enempääkään lunta. Nyt on sen verran sopivasti, että kasveilla säilyy kunnon lumisuoja, vaikka olisi muutaman päivän plussakelit välissä. Sinullahan on pitkiä tyttäriä ravistelemaan puut ja pensaat suojasään uhatessa puhtaiksi. Varmaan pikkuisen lahjottuna avittaisivat, ettei äiti huku lumeen. ;) Hauskaa, toivottavasti lumisateetonta viikkoa teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä idea, taidankin pistää tyttäret hommiin. Hyö on nii pitkiä, etteivät huku tuonne :D khih.
      Koiran oma piilo-polku <3 Ihana :) Mukavaa loppuviikkoa myös Sinulle <3

      Poista
  12. Nyt on kyllä lunta ! Mutta minä pidän siitä. Meillä täällä itä-Pirkanmaalla alkaa kuusetkin olemaan melkein saman näköisiä kuin Lapin tykkykuuset.
    No, tämä on höttöä pakkaslunta, mikä häviää ja painuu heti ensimmäisten suojien tultua. Ja äsken luvattiin jopa vesisateita ensi viikon alkuun. Että nautitaan nyt kunnon talvesta, koska ei se kevät vielä vähään aikaan kuitenkaan tule! 😃

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuuset tosiaan ovat nyt kauniin näköisiä <3 On se vissiin pakko nauttia tai "nauttia", kun ei vaihtoehtoja ole :D

      Poista
  13. Näin kauniita talvipäiviä on ollut monta vuotta ikävä, joten ei ole ahdistusta yhtään. Hiihtokelit vasta pääsevät alkuun, kun pakkaset hellittävät. Toki pitää seurailla kasvien ja kattojen lumitaakkaa, mutta muuten joutaa talvi jatkumaan vielä hyvän tovin. Ei se kesä sieltä vielä tule aikoihin, joten mieluummin valitsen valkoiset hanget kuin räntäiset kadut. Koitetaan pärjäillä, Hilu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt onneksi pakkaset helpottavat, niin hiihtäjät varmasti kiittävät :) Eiköhän tämäkin talvi tästä selätetä :D

      Poista
  14. Lunta tosiaan nyt riittää, paksulti näyttää olevan sielläkin. Minulle tämä määrä jo riittäisi, yhtään ei tarvitsisi tulla enää lisää. Kasveillekin talvisuojaksi on nyt jo tarpeeksi. Blogissani odottaa sinua keväinen haaste, vähän helpotusta tähän kevään kaipuuseen.:) Ihanaa loppuviikkoa koko perheelle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen ihan samaa mieltä :D Kiitoksia kivasta haasteesta <3 Ihanaa loppuviikkoa myös teille <3

      Poista
  15. Kyllä on kauniita kuvia!
    Oma lumikiintiöni on ollut täynnä jo pitkään!
    Meilläkin on 50 cm lunta tällä hetkellä täällä etelässä.
    Kivaa kuun vaihdetta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huiman luminen talvi on kyllä ollut. Ihanaa kuunvaihdetta myös Sinulle <3

      Poista
  16. Kouvola mainittu! ;D
    Ite mietin , että
    nyt on jo tammikuu menty. Jossain vaiheessa lumet lähtee ja päästään kevääseen. Siihen asti tulkoon mitä tulee, sieltä ne tulee kuitenkin, vaikka olisin eri mieltä :)
    Risteysalueet on kyllä oikeesti vaarallisia. Töissä joutuu ajelemaan edestakas päivittäin, niin risteyksiä riittää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, pitää vähän nostaa Kouvolaa maailman kartalle, khihii ;) Voin vain kuvitella, miten rasittavaa on koko päivä ajella tuolla, kun tosiaan jokainen risteys on niin inhottava.

      Poista
  17. Kaunista ja lumista,mutta kyllä saisi jo riittää tuo lumentulo.Täällä alkaa myös kaikki paikat oleen täynnä lumikasoja ja muutenkin jokapäiväiset lumityöt alkaa rittään!
    Mukavaa tammikuun viimeistä päivää <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vähän on tosiaan haasteellista, kun ei enää tiedä, mihin tuota lunta laittaisi. Itse alan olemaan jo vähän peloittani kasvihuoneen puolesta, kun lumia ei pääse enää tiputtamaan mihinkään ja kerros alkaa olemaan niin hurja, että saa nähdä miten käy. Ihanaa helmikuuta Sinulle <3

      Poista
  18. Voi että - kaunista on lumen peittoama maisema.
    Joskus aikoinaan Koria-Kouvola-vuosina siellä tosiaan oli paljon enemmän lunta kuin Pohjanmaalla, minne aina tulimme käymään tasaisin väliajoin. Kerrankin Korialta Pohjanmaalle lähtiessämme lunta oli niin, että hyvä kun eteensä näki ja mitä lähemmäksi Pohjanmaa tuli, niin lumi väheni ja väheni ja väheni... :o

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jännä, kun olettaisi juuri toisin päin. Ylipäätään on aina käsittämätöntä, miten saman maan olosuhteet voi olla niin erilaiset paikkakunnasta riippuen.

      Poista
  19. Sama se on täälläkin (kohtuu lähellä kyllä olemmekin), mittasin aikaisemmin 54cm lunta ja sen jälkeen on satanut monta senttiä lisää. Välissä olleet nollakelit ovat saattaneet painaa lunta kasaan, joten pitäisi mitata uusi lukema. Ihanaa että talvella on kunnolla lunta! Toki lumityöt alkavaat olemaan jo raskaita, kun lunta pitää heitellä kasojen päälle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On se melkoinen määrä toden totta! Tänä vuonna ei ole monienkaan tarvinnut rehkiä kuntosalilla, kun lumitöissä on ollut sen verran treeniä :D

      Poista
  20. Justiinsa tänään kävin ihmettelemässä oman pihan kinoksia, otin muutaman kuvankin muistoksi. Lunta on meillä nyt 50-60 cm ja lisää vielä tulee ennenkuin talvi kevääksi päättyy. Onneksi se on valkoista ja puhdasta, mitä nyt koirapoikain koristelut muutamaa kulmaa koristavat.

    Minä ihan oikeasti meinasin ottaa hevosen, sen isomman, apuvälineeksi ja lähteä kopistelemaan puista lumia. Erityisesti tuurenpihlajan tykkylumen kantokyky huolestuttaa. Pitää vielä miettiä mikä olisi hyvä väline lumenpudotukseen, hevosen kanssa kun en ihan siihen putoamiskohtaan tohdi mennä.

    Kivaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heppa on varmaan hyvä apuri. Ei välttämättä tosiaan olisi kiva ylläri olla ihan siinnä puun alla, kun lähtee lumia pudottelemaan ;)

      Poista
  21. Kaunista on. Enempää ei ehkä tarvitsisi tulla, mutta tämä lumi saisi pysyä nyt ainakin helmikuun loppuun. Sitten voisikin jo kevät tulla :)
    Mukavaa viikonloppua sinulle <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luulisin, ettei tosiaan ole pelkoa lumien sulamisesta ennen helmikuun loppua. Tosin, teillä taitaa olla paljon vähemmän lunta kuin täällä... Kevättä jo kaivataan :) Mukavaa viikonloppua myös Sinulle <3

      Poista
  22. Kyllä mä mielummin otan lumen ja lumityöt kuin mustan ja kuraisen talven. Vähän kyllä mietityttää että millainen vedenpaisumus tulee kun nämä haget sulaa! Mukavaa viikonloppua <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo vedenpaisumus itseänikin mietityttää. Mutta keväällä sitten nähdään tarvitaanko venettä kanalaan mennessä ja muuten pihassa käydessä... Mukavaa viikonloppua myös teidän perheelle <3

      Poista
  23. Olen kyllästynyt lumeen ja lumitöihin.

    VastaaPoista
  24. Ooh lissää vaan lunta! Minusta on mahtavaa kun on kunnon talvi, paljon lunta ja pakkaskelejä. Lumitöistä nautin kovin, hyvää hyötyliikuntaa raikkaassa ulkoilmassa :)
    Me juuri laitoimme tilaukseen mettäsukset kun kerrankin on täällä Varsinais-Suomessa suksikelejä :) Talviset eräretket odottaa <3
    Halit <3

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3 Nähdään taas!