Siemenketjukirje x 2 - osallistujia otetaan vastaan

Tuulikki Kukkia ja koukeroita-blogista laittoi viime talvena kiertämään siemenketjukirjeen, jonka idea oli se, että jokainen kirjeeseen osallistuja sai ottaa kirjeessä olevia siemeniä tarvitsemansa määrän ja vastaavasti laittaa kirjeeseen itselleen ylimääräiseksi jääneitä siemeniä. Loistavaa siementen kierrättämistä ja hyötykäyttöä. 

Tuo kirje teki kaksi kierrosta ja on nyt päätynyt takaisin Tuulikille. Hän ei itse enää halunnut uutta siemenketjukirjettä aloittaa, vaan laittoi minulle viestiä, että voisinko alkaa uutta siemenketjukirjettä emännöimään. Lupauduin ja nyt odottelen Tuulikin lähettämää pakettia, jossa siemeniä on kuulemani mukaan hurjat määrät. 

Kun kirje tulee minulle, niin jaan sen kahteen osaan ja lisäilen molempiin itselleni tarpeettomia siemeniä ja pistän kirjeet matkaan. Tämän kahtia jaon tarkoitus on se, että toinen kirjeistä on bloggaajille ja toinen kirjautuneille lukijoille. Ikävän moni siemenketjukirje, joka on lähtenyt matkaan etenkin facebookin ryhmistä, on kadonnut matkan varrella, eli toisin sanoen joku on sen ottanut itselleen, eikä ole viitsinyt pistää eteenpäin. Luotan kuitenkin siihen, että kaikki jotka kirjeeseen osallistuvat, oikeasti myös sitoutuvat sen edelleenlähettämiseen. Tämän vuoksi pyydän myös, että aina, kun kirje on saapunut jollekulle, hän ilmoittaa asiasta minulle, niin tiedetään, missä kirje menee. 

Tälläiset siemenketjukirjeet toimivat siten, että kirjeeseen ilmoittaudutaan ja minä teen listan osallistujista. Itse lähetän kirjeen listassa ensimmäisenä olevalle ja hän ottaa kirjeestä, mitä siemeniä tarvitsee ja lisää "tilalle" omia siemeniään, jonka jälkeen hän lähettää kirjeen mahdollisimman pian seuraavana listalla olevalle. Näin kirje jatkuu siihen saakka, kunnes viimeinenkin on kirjeen saanut ja lähettää sen lopuksi minulle. 

Usein nämä kirjeet tuppaavat matkalla kasvamaan paketti-mittoihin, mutta yritetään pitää kirjeet maltillisen kokoisina ja pakataan siemenet suht pieniin pusseihin. Laitan kirjeiseen vielä tarkemmat ohjeistukset, miten toimitaan, mutta tämä lienee kaikille aika tuttua kauraa. 


Eli jos haluat osallistua siemenketjukirjeeseen, niin laita minulle sähköpostia (maatiaiskananen (at) gmail.com). Laita viestiisi otsikoksi "siemenketjukirje" ja viestiin omat yhteystietosi, eli nimi, osoite, puhelinnumero ja sähköpostiosoitteesi. Ilmoita myös osallistutko bloggari-siemenketjukirjeeseen vai lukija-ketjukirjeeseen <3 


Molempiin kirjeisiin otetaan mukaan 15 ensimmäistä osallistujaa, joten pidä kiirusta, jotta ehdit mukaan.  Jos jostain syystä osallistujia ei tule 15, niin kirjeet lähtevät silti matkaan ja tämä tapahtuu viimeistään 13.1.

MUOKS: Lukija-ketjukirje on täynnä, mutta varapaikoille voi vielä ilmottautua. Eli jos joku peruu tai bloggari-ketjuun jää tilaa, niin täytetään se varapaikalla olevilla :) 

Tiedän, että on olemassa myös niitä aloittevia puutarhureita, joille ei vielä ole kertynyt ylimääräisiä siemeniä, mutta joilla tarvetta siemenille olisi. Tälläisessäkin tapauksessa voit kirjeeseen osallistua ja laittaa vaikka postimerkkejä siementen tilalle :) 

Ei muutakun pistätte min sähköpostin nyt laulamaan, niin saadaan kirjeet äkkiä matkaan <3 

Kiitos Tuulikki, että pyysit juuri minua jatkaan tätä ihanaa ideaasi <3 

25 kommenttia:

 1. Hyvä että siemenkirjeen kiertäminen jatkuu, itse taidan jättää tämän kierroksen väliin, sain niin hyviä siemeniä ja tulevat hankinnat painottuvat tuttuihin lajikkeisiin kaupan valikoimista, katsoin että ainoat mitä pitää hankkia on porkkanaa. Muuten tyhjennän omaa varastoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli Tuulikilta tosi ihana idea <3 Jos vielä muutat mielesi ja haluetkin osallistua, niin laita viestiä. Bloggaaja-kirjeeseen vielä mahtuu reilusti osallistujia :)

   Poista
 2. En osallistu siemenketjuun, mutta tulin kuitenkin moikkaamaan ja toivottelemaan sinulle hyvät viikonloput <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, että tulit moikkaamaan <3 Mukavaa viikonlopun jatkoa myös Sinulle <3 *halitus*

   Poista
 3. Olipa kiva kun jatkaja löytyi - itsellä ei tahdo aika riittää, ja mukavahan se on vaihtaa vetäjää, ja nytpä tulikin kivat muutokset ketjuun, hieno juttu! Eli nyt siis sähköpostit laulamaan :D
  Hyvää loppiaista - minä olin jo unohtanut että taas on yksi juhlapyhä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joulun aika tuntuu olevan jatkuvaa juhlapyhää :D Kiitos vielä, että pyysit jatkamaan. Tämä oli Sinulta ihan loistava idea ja toivotaan, että se jatkuukin vuodesta toiseen <3

   Poista
 4. Hienoo! Laitan sähköpostia :) .

  VastaaPoista
 5. Hei, mukavaa, että siemenkirje kiertää tänäkin vuonna! Hieno juttu. Kiitos kirjeen emännöintiin ryhtymisestä! Enköhän itsekin osallistu tällä kertaa. :)

  PS. Osallistujaluettelo osoitetietoineen kuulostaa sellaiselta henkilörekisteriltä, jonka kohdalla kannattaa olla tarkkana tietosuojalakiasioiden kanssa. En tiedä, oletko jo hoitanut/hoitamassakin asiaa, mutta jos et, niin täältä löytyy lisätietoa:

  https://tietosuoja.fi/tietosuoja
  https://tietosuoja.fi/osoitusvelvollisuus

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva juttu, toivottavasti innostut osallistumaan :) Ja kiitos tietosuoja-muistuksesta :)

   Poista
 6. Ai, hieno idea👍minulle taas uusi sellainen. Kiitos, en osallistu koska en ole koonnut siemeniä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos muutat mielesi ja haluatkin osallistua, niin se onnistuu kyllä, vaikket siemeniä olisikaan kerännyt :) Bloggari-kirjeeseen mahtuu vielä hyvin <3

   Poista
 7. Hieno idea. En osallistu, kun en tiedä, olenko kotona. Ensi kesänä kylläkin ajattelin kerätä perennojen siemeniä, kun nyt eläkeläisenä ennätän. Varmaan ne jollekin kelpaavat.
  Mahtavaa lauantai-iltaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli Tuulikilta tosi mahtava idea <3 Siementen keruu on mukavaa puuhaa :) Mukavaa sunnuntaita <3

   Poista
 8. Tuollainen siemenposti on hieno idea ja tuottaa varmasti hyvää mieltä. Minulla ei ole mitään siemeniä, mutta ehkä minä tänä vuonna vihdoin saisin itsestäni sen sisäisen puutarhamyyrän heräämään joka keräisi niitä siemeniä talteen, eikä ostaisi kaikkia kaupasta:) Mukavia talvipäiviä ja ihanaa viikonloppua♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä tosiaan oli tosi kiva idea Tuulikilta :) Siementen keruu on yksi kiva osa puutarhailua :) Mukavaa sunnuntaita Sinulle <3

   Poista
 9. Loistavaa! Laittakaa hyvä kiertämään :) Vaikka syyhyttäisi, niin en nyt osallistu, koska on itsellä jo sen verran siemeniä jemmassa, että niiden kanssa tulee pian hätä ;)

  VastaaPoista
 10. Mukana kuin pukama:) Viime vuonna kävi ikävästi osan kanssa kun meillä yksi parvekelasi putosi suoraan mun tomaattialtaaseen, mutta jos ensi kesänä paremmalla onnella :)Laitan viestiä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tälle vuodella toivotaan isoa, ihanaa satoa <3 Ihana, että osallistut kirjeeseen <3

   Poista
 11. Kiva, että otit siemenkirjeen jatkaaksesi. Osallistuin siihen viime vuonna, niin taidan nyt pitää välivuoden. Vaikka siemeniä ei voikkaan olla liikaa, esikasvatustilaa on valitettavasti aivan liian vähän :D Plus pari tilausta kerkesi jo lähtemään. Hups :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Esikasvatustila on ikävän rajallista aina :s Khihii, siulla onkin sit kivaa odoteltavaa siellä :)

   Poista
 12. Hei, laitoin viimehetken sp-viestin. Se on vähän oikaistu, mutta voin laittaa uudenkin jos on tarvis.

  VastaaPoista
 13. Hei hieno idea! Tällä kertaa en osallistu, mutta tulikin sopivasti kun ajattelin ehdottaa meidän puutarhaseuran kokouksen aiheeksi siementen vaihtelua. Toivottavasti siemenkirje onnistuu hyvin!

  VastaaPoista
 14. Nyt vasta näin tämän. Tai oikeastaan Korkealan isäntä vinkkasi. Laitoin sähköpostia sulle.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3 Nähdään taas!