Tämän päivän kukkijoita

Aurinko paistaa, linnut laulaa ja puutarhassa kukkii! Oih, tämä se on vasta elämää! Kävin tekemässä pikaisen kuvauskierroksen. Ihan kaikkia kukkijoita en tähän laita, sillä esimerkiksi krookuksia kasvaa parissakymmenessä paikassa, niin kuvia kertyisi valtavat määrät. Khih. 

Krookukset ovat niin ihania väripilkkuja! Osa on jo kukkinut ja osa on vasta ihan nupuillaan. Kiva, kun tämä riemu kestää monta viikkoa.


Krookuksia


Kevätkurjenmiekoista kukkii vaaleansininen 'Katharine Hodgkin'  ja tummansininen ´Harmony´. Iirikset ovat aina niin super ihania! Olen aivan rakastunut näihin. 



Kevätkurjenmiekka 'Katharine Hodgkin' 


Kevätkurjenmiekka ´Harmony´


Lumikellot pääsivät vähän yllättämään. Istutin viime syksynä muutamia, mutta en kovin montaa. Olin nimittäin edellisenä syksynä lumikelloja istuttanut ja harmitellut, kun ne eivät kasvaneet ollenkaan. Yllätys oli, kun tänä vuonna myös ne aiemmin istutetut lumikellon alkoivat kukkimaan. Söpiksiä!



Lumikello


Nämä kirkkaan oranssit krookukset ovat tosi piristäviä näin keväällä. Henkiselle muistilistalle kirjaan: syksyllä paljon lisää krookuksia! Niitä on paljon, mutta niitä voisi olla vielä paljon enemmänkin. 


Krookukset ovat kevään piristäjiä


Nämä helmililjat istutin toissavuonna. Ne olivat olleet ruukussa ja kuihtumisen jälkeen istutin ne pensaanjuurelle. Seuraavana keväänä niistä ei näkynyt jälkeäkään ja tsädää, tänä vuonna ne kukkivat. Hiphei!



Helmililja

Tämä lumikello kuuluu niihin, jotka jurnuttivat yhden vuoden ennenkuin suostuivat näyttäytymään. Sipulikukat ovat tästä jänniä tapauksia. Ne saattavat muka kadota ja sitten taas yht äkkiä ilmestyä ja kukkia iloisesti. Eli jos esimerkiksi viime syksynä istuttamasi sipulikukat eivät näytä elonmerkkejä, niin älä kaiva niitä ylös. Ne voivat hyvinkin seuraavina vuosina kukkia.



Lumikello

Onko Sinulla lempparia kevätkukkijaa?

Ihanaa kevätpäivää Sinulle <3


53 kommenttia:

  1. Joo on minulla lempparia - nämä kaikki, jotka kuvissasi ovat! :-D Niin ihania. Krookukset - samaa mieltä! Lisää, lisää. Lumikellot, samaa mieltä! Kevätkurjenmiekat, samoin! Kaikkea, kaikkea lisää ♥ Ja narsisseja. Vaikea sanoa, olisivatko ne ihanimpia, mutta niistä tykkään aivan erityisesti, kun niiden nuppujen kanssa ei tarvitse hermoilla, että ne ensi yönä syötäisiin, ja ne keltaiset, valkoiset, oranssit ja lohenpunaiset värit, joita narsisseissa on, ovat todella kauniita kirkkaassa kevätauringossa. Pastelliväritkin ovat ihan jees, mutta nyt on niin voimakas valo, ettei pastelli oikein näy... se haalistuu. Valkoinen on ehkä vähiten lemppari justiin keväällä, mutta kevätlumipisara on sitten kumminkin niin ihana. Valitse tässä sitten!
    PS. Tänään olen taas hoilotellut koko päivän, aurinko heti aamusta sai sen aikaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voin niin kuvitella siut lauleskelemassa ja ihailemassa kukkia <3 Ihanaa ihanaa! Khih, tuo valinnan vaikeus on niiiiin tuttua :D

      Poista
  2. Ei sinisen ystävänä olen yllättänyt itseni ihailemasta sinivuokkoa pihallani. Kukki viime keväänä ekaa kertaa :)
    Kaikki ne on ihania, ehkä krookus on sellainen perinteinen ja mieluisa myös.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinivuokot on kyl aivan ihastuttavia <3 Ja tietysti krookukset ja ja ja... :D khih

      Poista
  3. Krookukset ja eriväriset vuokot ovat lemppareitani ja tänä keväänä myös ne pari Lumikelloa,jotka kukkivat parhaillaan. Toivottavasti tosiaan loputkin niistä kukkivat vuoden päästä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oih, vuokot tosiaan ovat ihania <3 Kuten kieltämättä kaikki muutkin kevätkukat :D

      Poista
  4. Mä rakastan kaikkea mikä kukkii :D Niin ihanaa kun ulkona on jo monia kukkivia!

    VastaaPoista
  5. Joka kevät sama juttu, lisää sipulikukkia pitää saada tuohon ja tuohon ja vielä tuohonkin. Ei niitä varmaan voi kylliksi olla. Ihania ovat ihan jokainen. Vaikea laittaa kevään kukkijoita mihinkään paremmuusjärjestykseen, tykkään kaikista tasapuolisesti.

    VastaaPoista
  6. Ei ole varsinaisesti mitään lempparia. Tai no, kaikki kevään kukat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaikea niitä on pistää paremmuus järjestykseen, kun kaikki on niin ihania <3

      Poista
  7. Upeita, eritoten nuo kevätkurjenmiekat :)
    Iloa viikkoonne <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kevätkurjenmiekat ovat tosiaan upeita <3 Ihanaa viikkoa myös teille <3

      Poista
  8. Helmililjat ovat minulla vasta ihan pieniä ja se iriskin joka minulla pihalla on on vasta kasvattanut lehdet. Tuleekohan kukkaa ollenkaan?
    Ihania nuo sinun krokuksesi!
    Mukavaa kevään aikaa sinulle Hillevi<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivotaan, että iiriskin kukkii. Ne on niin super ihania <3 Mukavaa kevättä myös Sinulle <3

      Poista
  9. Kauniisti siellä jo kukkii! Oma suosikkini on narsissi. Isäni aina toi minulle narsisseja synttärikukiksia ja monena vuonna pistin ne kuivumisen jälkeen maahan. Narsissit eivät koskaan kukkineet isäni ollessa elossa, mutta kevällää 2013 nousi maasta ensimmäisen narsissit ja sen jälkeen niitä on tupsahdellut joka vuosi enemmän ja enemmän esille <3

    VastaaPoista
  10. Taidan kallistua lumikellon puoleen. Oikein hyvää illanjatkoa.

    VastaaPoista
  11. Minun lemppari on ehdottomasti kirjopikarililja. Nyt se vasta kehittelee nuppuja. Tällä hetkellä kukkivat krookukset ja scillat pihallani. Kauniita kevätkukkia sinulla ��

    T. Netta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirjopikarililjat ovat tosiaan upeita! Niiden nuputkin ovat tosi kauniita <3 Mukavaa kevättä Sinulle Netta <3

      Poista
  12. Upeat kuvat ja kauniita kukkijoita! Minun lemppari keväällä on krookus ja helmililjat:) Ihania kevätpäiviä sinne♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia <3 Krookukset ja helmililjat ovat niin suloisen kauniita, oih <3 Ihanaa kevättä myös Sinulle <3

      Poista
  13. Krookukset, kevätkurjenmiekat, posliinihyasintti, kääpiötulppaanit... mitä näitä nyt on :) Kyllä kevään kukkijat ovat kaikki aivan ihania, on vaikea valita suosikkia. Kauniisti kukkii teidän pihallanne <3

    VastaaPoista
  14. Lumikellot ovat kranttuja, saattavat uinua parikin vuotta tai tehdä vain lehtiä mutta kun aloittavat kukinnan niin sitä tykitystä riittää. Aurinkoista viikon jatkoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jospa hyö jatkossa innostuisivat kukkimaan vuosittain. On ne niin söpiksiä :) Aurinkoa myös Sinun viikkoosi <3

      Poista
  15. Kauniita krookuksia, pidän tuosta kirjavasta krokusryppäästä, omani ovat niin säntillisesti eri väreittäin ryhmittyneet, ensi syksynä heittelen uudet värit sekaisin:) Ihanaa, kun joka päivä nousee jotakin uutta, suosikkia on mahdoton nimetä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miekin istutin aiemmin aina väreittäin, mutta nyt ku käytän lapsityövoimaa, niin sekoitellaan värejä ihan huoletta. Olen sen seurauksena oppinut tykkäämään näistä värisekoituksista :) Tämä aika on niin ihanaa, kun asiat tapahtuvat nopeasti ja todella, päivittäin nousee jotain uutta :)

      Poista
  16. Sipulikukat pitävät välivuoden? Keräävät voimia?
    Krookuksia pitäisi laittaa, ovat niin södejä väripilkkuja.

    VastaaPoista
  17. Eipä oo tullu paljo sipuleita istuteltuu ennen viime syksyy, ehkä jotain harvoja tulppaaneja joskus. Nekin on kitunu ja melkein kuollu :) Nyt oli kiva kattoo kun noi krookukset lähti kaikki kukkimaan tuola seinän vieressä! Ens keväänä laitan varmasti uusia sipuleita. Alotinkin just listan, mitä sipuleita on ees olemassa, että syksyllä osaan ostaa ;D
    Laitoin vielä jotain isompiakin sipuleita syksyllä, mut en muista mitä ja mihin. Tulppaanipenkkiin työnsin varmaan muutaman lisää, kun näyttävät niin tiheästi pilkistävän.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana, että sinäkin alat innostumaan kukkasista <3 Pääset jo syksyllä istuttamaan lisää krookuksia <3

      Poista
  18. Kiitos samoin!❤
    Oma keväinen lempikukkijani istutetuista taitaa olla tuo herkkis lumikello.Edellisen,rivariasuntoni takapihalla ne työntyivät jo lumen alta esiin niin kauniisti.
    Sinulla kukkii siellä jo oikea kukkameri!😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo lumikellojen kasvuinto on tosiaan sykähdyttävää <3 Ihanaa viikonloppua Sinulle <3

      Poista
  19. Ihania <3 Krookukset ja kevätkurjenmiekat ovat suosikkejani. Olen ihan täpinöissäni, kun toissa syksynä istuttamani kurjenmiekat ovat jo lisääntyneet. Pitää syksyllä ostaa niille jotain eriväristä kaveria, kun kerran viihtyvät noin hyvin niille osoittamassani paikassa. Aurinkoista viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kurjenmiekkasi ovat siis viihtyneet hyvin, mahtavaa <3 Mukavaa viikonloppua <3

      Poista
  20. Ihania kaikki! :) Jokainen väripilkku on talven jälkeen tervetullut.

    VastaaPoista
  21. Kauniita ovat. Vaikea valita parasta, koska kaikkea pitää olla. Kevätkukkijoista ei oikein inhokkiakaan ole.

    VastaaPoista
  22. Kevätkukat ovat kaikki ihania! Etenkin kirkkaita värejä kaipaa talven ja harmaan kevään jälkeen. Lisää pitää ostaa joka syksy :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin se tosiaan on. Ja voi sitä riemua, kun väripilkut valtaavat puutarhan <3

      Poista
  23. Kauniita kukkijoita :) Ehkä minun kevätkukkijani on tulppaanit :) Mukavaa huhtikuun loppua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tulppaanit on aivan ihania. Tosi harmi, kun ne usein jäävät yhden kesän iloksi. Mukavaa huhtikuun loppua myös Sinulle <3

      Poista
  24. kaikki ovat ihania ja niin odotettuja, kuten myös luonnon omat kevään ensimmäiset kukkijat ihan leskenlehdestä alkaen! mulle kävi lumikellojen kanssa samoin, luulin jo, ettei mitään tule, myyrät popsineet, mut mitä viel, nyt on isot pehkot suloisia lumikelloja.
    puutarhaista viikonloppua Sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on ❤ Ihanaa, että lumikellosi yllättivät! Mukavaa vappua ❤

      Poista
  25. Kauniisti kukkii sinulla jo monet kevätkukat.Minulla vasta krookukset alkavat kukkimaan.. pari yksittäistä on jo kukassa.Helmilijatkaan ei vielä kuki,mutta skillat ja kevättähdet kylläkin.Helmililjat ja krookukset on minun lemppareita <3

    VastaaPoista
  26. Lemppari kevään kukkija taitaa minulla olla tulppaanit ja kirsikankukat. Molempien kukintaa odottelen vielä.. ..myös käenrieskat kera valkovuokkojen ovat aika ihania.

    Kauniita kaikki kuviesi kukat! ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo mainitsemasi ovat tosiaan ihania kukkia. Oih, ei mene enää kauaa kun hedelmäpuut alkavat kukkimaan ❤

      Poista

Kiitos kommentistasi <3 Nähdään taas!