Kouvolan teatteri - My Fair Lady-musikaali

Eilen koin elämäni ensimmäisen musikaalin. Menimme ystäväni kanssa katsomaan Kouvolan teatteriin My Fair Lady-esityksen. Tarina kertoo siitä, kuinka Elizalla, kadulla kukkia myyvällä rääsyläisellä, on unelma. Hän haluaa tulla oikeaksi kukkakauppiaaksi, mutta käytöstavoissa on paljon korjaamisen varaa. Professori Higgins taas on yläluokkainen herra, joka ei tunteista ymmärrä tuon taivaallista ja hänen tehtäväkseen tulee opastaa Eliza hienoksi ladyksi. Tarinassa on vahvasti mukana myös Elizan isä, jonka elämän ilo perustuu alkoholiin ja naisiin.


My Fair Lady. Kuva TAVATONmedia


Matka on täynnä nokkelaa sanailua, joka saa nauramaan vedet silmissä, sekä upeaa musiikkia, jota voisi kuunnella vaikka kuinka pitkään. Visuaalisestikin esitys on aivan ihastuttava. Eikä loppukaan ole sitä, mitä ehkä voisi odottaa. Yllättävä, upea, kaunis ja riemukas esitys, jonka ainoa huono puoli oli se, että se loppui. Olisin niin mielelläni nauttinut esityksestä pidempäänkin. 

Ihailen sitä, kuinka taitavia esityksen näyttelijät olivat. Taitavan laulamisen ja liikkumisen lisäksi kaikki se ilmeikkyys ja eleikkyys on ihan uskomatonta.  Ei tosiaan voi kuin ihailla! 

Esityksen väliajalla ja lopussa juttelin useammankin muun katsojan kanssa ja kaikki olivat esitykseen ihan yhtä ihastuneita kuin minä ja ystävänikin. Olen toki ennenkin käynyt katsomassa teatteriesityksiä, mutta en ole ikinä ennen havainnut sitä, että myös yleisö alkaisi noin paljon keskustelemaan toistensa kanssa. Tuntui, että esityksen upea fiilis tarttui yleisöön ja olimme kaikki  kuin samaa porukkaa. Aivan toisilleen vieraat ihmiset hymyilivät toisilleen ja juttelivat, kuin vanhat tutut. Aivan mahtavaa! 

Kaiken kaikkiaan kokemuksena erittäin hieno, lähes hämmentävä. Tätä kannattaa lähteä katsomaan vaikka vähän kauempaakin. On nimittäin ehdottomasti matkan arvoinen! 

Kiitos paljon jokaiselle esityksen tekemiseen osallistuneelle henkilölle. Tuo on vaatinut valtavia ponnistuksia ja valtavan monitahoista osaamista.  Ilta oli aivan ihana!


32 kommenttia:

 1. Musikaalit ovatkin varmaan mukavia kokemuksia, itse en ole semmoisessa vielä koskaan käynytkään ... !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun mahdollisuus tulee, niin käy ihmeessä kokemassa. Oli upea kokemus <3

   Poista
 2. Voi miten ihanaa! Kun olin lapsi, tv:stä näytettiin usein musikaaleja ja operetteja ja katsoimme niitä koko perheen voimin. Mutta että pääsee näkemään livenä, se on vielä niin paljon enemmän! Musiikilla on ehkä sellainen ominaisuus, että se käy tunteisiin ja nostaa ilon pintaan? Ainakin ystäväni, joka kävi katsomassa Mamma Mia -musikaalin, sanoi, että yleisö aivan hihkui mukana. Elävään esitykseen tempautuu jotenkin mukaan, ei leffaa katsoessa ihan niin eläydy :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuollaiset lapsuusmuistot ovat ihania ja tärkeitä <3 En ihme, että Mamma Mia on saanut yleisön hihkumaan. Se oli jo elokuvana tosi riemukas, niin varmasti livenä vielä jotain paaaaaljon upeampaa :)

   Poista
 3. Oi miten kiva että pääsit tuon kokemaan, varmasti ollut upea musikaali ja kokemus♥ Leppoisaa syyspäivää♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli toden totta aivan ihana ja upea kokemus <3 Mukavaa uutta viikkoa Sinulle <3

   Poista
 4. Ihan huippu kyllä oli! Kiva, kun sain olla mukana tällä sun neitsytmatkalla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana, että lähdit mukaan <3 Seuraavaksi sitten se Patriarkka <3

   Poista
 5. My Fair Lady kuuluu suosikkielokuviini, ja Kouvolan teatterin versio pitäisi kyllä ehdottomasti nähdä. Täytyy yrittää järjestää aikaa tälle ihanuudelle. Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti löydät sopivan ajankohdan lähteä My Fair Ladysta nauttimaan <3 Suosittelen ihan lämpimästi <3

   Poista
 6. Me ollaan miehen kanssa jonkun verran käyty teatterissa, musikaalit on ihania. Nyt edellisestä kerrasta vain on ihan liian pitkä aika. Pitääpä yrittää päästä taas pian käymään. :)

  VastaaPoista
 7. Tämä vanha musikaali on jo nuorena ollut suosikkini. Onneksi eri teatterit ovat ovat vuorien saatossa ottaneet sen ohjelmistoonsa. Ei tarvitsisi kauaa miettiä lähtöä Kouvolaan, ellen olisi sitä monesti nähnyt ja ellei Lahdessa menisi juuri Sound of Music, jonne meillä on jo liput.
  Ihanaa ensi viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sound of Music kuulostaa myös upealta <3 Ihanaa uutta viikkoa myös Sinulle <3

   Poista
 8. Musikaaleista tykkään tosi paljon. Olen menossa ensi viikolla katsomaan ystäväni kanssa Chess musikaalia.
  Ihanaa alkavaa viikkoa sinulle Hilu ja ihanaa, että teillä oli kivaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oih, teilläkin on ihanaa tiedossa <3 Mukavaa uutta viikkoa myös Sinulle <3

   Poista
 9. Upeaa että teatteri retki onnistui ja kaikilla oli kivaa. Tähtäimessä olisi raskasta joulua konsertti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli tosiaan oikein mukava ilta :) Itse en ole koskaan käynyt raskasta joulua-konsertissa, mutta monena vuonna on ollut tarkoitus mennä. Saisikohan jo tänä vuonna aikaseksi? Monet ovat niitä kovasti kehuneet

   Poista
 10. Mukava kuulla että musikaali oli elämys, hieno ja suosittu My Fair Lady onkin! Itse pyrin joka kausi katsomaan jonkin musikaalin tai operetin. Viimeksi Viulunsoittaja katolla sai herkistymään. Onneksi Kuopiossa panostetaan noihin suurproduktiohin:)

  Hyvää lokakuuta sinulle ja perheellesi♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hieno teatteri saa kaikki tunteet pintaan. Uskomattoman taitavia ihmisiä nuo näyttelijät, oikeita monilahjakkuuksia :) Mukavaa lokakuuta myös Sinulle <3

   Poista
 11. Teatterissa käynti on kyllä jäänyt ihan unholaan. Konserteissa kyllä on tullut käytyä.

  VastaaPoista
 12. Kuulostaa mukavalta teatteri elämys. Harvemmin tulloo käyttyy teatterissa. Konsertit on miun juttu.

  VastaaPoista
 13. My Fair Lady on kyllä ihana musikaali ja sitä se on varmasti ihan siitä riippumatta, missä teatterissa se esitetään ja ketä näyttelijöitä on esiintyjinä.

  VastaaPoista
 14. Ohjaaja kiittää hienosta palautteesta. Esitystä oli nautinto tehdä taitavan työryhmäm kanssa.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3 Nähdään taas!