Ole hyvä - biohajoavat tuotteet

Kaupallinen yhteistyö: Ole Hyvä Luonnontuote Oy


Viime aikoina on havahduttu siihen, kuinka paljon pahaa teemme luonnolle omilla kulutustottumuksillamme. Päivittäin kuitenkin tarvitsemme monia tuotteita, jotka rasittavat ympäristöä. Olen nyt pyrkinyt aktiivisesti etsimään vaihtoehtoisia tuotteita ja löytäessäni Ole Hyvä-tuotteet, innostuin ihan todella paljon. Suomalainen Ole Hyvä Luonnontuote on mielestäni ihanteellisella tavalla vastuunkantava yritys, joka tarjoaa meille kuluttujille loistavia biohajoavia vaihtoehtoja päivittäin tarvittaviin tuotteisiin. Yritys lupaa, ettei päästä vesistöön mitään sellaista, joka sinne ei kuulu. Kaikki pesuainetuotteet sisältävät ainoastaan kasviperäisiä, biohajoavia raaka-aineita ja ovat turvallisia sekä ihmisille että luonnolle. Vegaanisissa tuotteissa ei ole eläinperäisiä aineita, eikä niitä ole testattu eläimillä.  Pakkaukset ovat kierrätettävää materiaalia ja moniin tuotteisiin on mahdollisuus ostaa täyttöpakkaukset, jolloin muovin kulutus vähenee. Tuotannossa käytetään ekosähköä ja tilat lämpenevät maalämmöllä.  Joko innostuit? Niin minäkin! 


Ole Hyvä-tuotteilla pääsee pesemään sekä itsensä että kotinsa luontoa säästäen.  Pääsin testaamaan shampoota, suihkugeeliä, pyykinpesuaineita sekä tiskikoneainetta, jotka ovat siis kaikki biohajoavia ja jokaisen tuotteen kohdalla innostuin aina vain enemmän.Ole hyvä-tuotteet ovat biohajoavia


En ollut koskaan aiemmin kuullut, että tiskikoneaine voisi olla biohajoavaa ja turvallista. Olen usein pohtinut sitä, mitä tiskikoneaineiden jäämät astioissa tekevät meidän elimistölle ja ajatus ei ole ollut milläänlailla miellyttävä. Olinkin siis erityisen iloinen huomatessani Ole Hyvä konetiskijauheen nettisivujen valikoimissa. Ole Hyvä konetiskijauhe - Sitruunaruoho on ekologinen ja turvallinen konetiskijauhe, joka on nopeasti ja täydellisesti biohajoava.  

Meillä tiskikoneen ohjelma valitaan aina lyhyeksi, jotta se kuluttaisi mahdollisimman vähän vettä ja sähköä. Tästä en ole valmis tinkimään. Koen, ettei vaihtoehtoinen tuote saa aiheuttaa sitä, että konetta pitäisi pyörittää pidempiä aikoja tai kovemmalla lämmöllä. Tämä ajatusmalli koskee astianpesun lisäksi pyykinpesua. 

Tiskikone pyörii meillä yhden-kahden päivän välein ja se täytetään aina mahdollisimman täyteen. Pesemme tiskikoneessa myös kattilat ja muut ruuanlaittovälineet. Annostelin Ole Hyvä konetiskijauhetta pienimmän annosteluohjeen mukaisesti, eli yhden ruokalusikallisen. Erityisen likaisille astioille suositellaan kahta ruokalusikallista. Lyhyen ohjelman jälkeen astiat olivat kirkkaan puhtaita, eikä niissä ollut sitä ällöttävää, niljakasta pintaa, joka astioissa yleensä on heti pesun jälkeen. 

Yhdellä purkilla pesee 66 koneellista tiskiä ja tuotteen hinta on 15,80 euroa. Mielestäni erittäin edullinen hinta ajatellen hyvää pesutulosta, turvallisuutta ja luonnon säästöä. Ehdottoman vahva suositus tälle tuotteelle!Ole hyvä - biohajoava konetiskijauheIhon pesuun valitsin kokeiltavaksi Minttu-herukka-suihkugeelin, jonka mustaherukka uute sisältää C-vitamiiniä ja säilyttää ihon luonnollisen kimmoisuuden. Suihkugeelin ihana, raikas tuoksu tulee aidosta piparminttuöljystä. Suihkun jälkeen iho on pehmeä, puhdas ja ihanan tuoksuinen. 

Hiukseni ovat useista värjäyksistä rasittuneet ja päänahkani on todella herkkä. Raparperi-kaneli shampoo tuoksui miedosti ja pesi hiukset pienellä shampoo määrällä puhtaiksi. Käytän aina hoitoainetta, mutta halusin testata, kuinka takkuisiksi ja hankaliksi hiukset jäävät ilman hoitoaineen käyttöä. Yllätyinkin erittäin paljon, kun sain märät hiukset harjattua ilman minkäänlaista ongelmaa. Hiukset tulivat myös ihanan kiiltäviksi! Päänahkani ei kutissut, eikä kirvellyt yhtään pesun jälkeen, päinvastoin. Olen nyt koko alkusyksyn kärsinyt ihan hirveästi päänahan kutinasta ja tämä tuote tuntuu ensimmäisestä pesusta lähtien auttavan siihen. Tuotteesta kerrotaan Ole Hyvä-nettisivuilla, että raparperi sisältää antioksidantteja sekä monia vitamiineja sekä palauttaa hiusten luonnollisen elinvoiman ja täytyy sanoa, että sen todella huomaa.  Tuote sopii kaikille hiuslaaduille. 
Ole hyvä - biohajoava shampoo ja suihkugeeli


Ole Hyvä-tuotevalikoimasta löytyy myös pyykinpesuun biohajoavat tuotteet. Meillä pyykkiä kertyy ihan valtavat määrät ja usein pyykit ovat oikeasti tahraisia ja haisevia. Voinette kuvitella, kun perheessä on aikuisten lisäksi teinejä ja leikki-ikäinen, että vaatteet eivät mene koneeseen vain vähän raikastumaan, vaan ne oikeasti tarvitsevat pesua. Käytämme myös pyykinpesussa lyhyitä ohjelmia ja pääsääntöisesti pesemme pyykit 40 asteessa. Pyykinpesuaineelta vaadin sen, että pyykeistä pitää tulla myös matalilla lämpötiloilla ja lyhyillä ohjelmilla puhtaita. Tämä ei aina todellakaan ole itsestäänselvyys... 

Raikas ja ekologinen Ole Hyvä pyykinpesuaine lupaa pestä arjessa likaantuneen pyykin puhtaaksi ja tuoksuvaksi. Sopii myös käsinpesuun. Valitsin kokeiluun piparmintun tuoksuisen pyykinpesuaineen, sillä rakastan mintun tuoksua. Pohdin kuitenkin, että mikäli tuote lupaa pestä arjessa likaantuneen pyykin, niin riittääkö se meidän pyykkien tarpeisiin.  

Käytän aina myös huuhteluainetta, sillä perheessä on useampi aistiyliherkkä, jolloin vaatteiden pitää olla oikeasti pehmeitä. Itkupotku-raivareilta ei vältytä, jos vaatteet ovat kovat tai koppuraiset. Mutta huuhteluaineen tuoksullakin on iso merkitys, sillä vahvat tuoksut aiheuttavat itselleni päänsärkyä, eikä Taikakaan sitä kestä.  Pyykkietikalla voi korvata huuhteluaineen, mutta olen karsastanut pyykkietikkaa nimensä vuoksi. En nimittäin kestä etikan tuoksua.  Olin pyykkietikasta kuitenkin lukenut paljon ja päätin uskaltautua kokeilemaan piparmintun tuoksuista pyykkietikkaa  sen hyvien ominaisuuksien vuoksi. Pyykkietikka lupaa tehdä pyykistä pehmeän, vähentää sen sähköisyyttä ja poistaa pesuainejäämät. Pyykkietikka tekee myös pesukoneelle hyvää ehkäisemällä saostumien muodostumista.    

Pesin näillä tuotteilla vaatteitamme sekä petivaatteita ja olin todella tyytyväinen lopputulokseen. Olen aivan valmis myöntämään olleeni jälleen kerran typerän ennakkoluuloinen, tällä kertaa pyykkietikan suhteen. Pyykeistä tuli lyhyellä ohjelmalla, 40 asteen pesussa puhtaita, pehmeitä ja raikkaita. Hienhaju ei yleensä meinaa lähteä millään pois vaatteista, mikäli se on päässyt pinttymään, mutta eipähän haise paidat enää.  Ole hyvä - biohajoava pyykinpesuaine ja pyykkietikka


En keksi yhtäkään huonoa asiaa näistä tuotteista. Olen oikeasti ihan käsittämättömän innoissani siitä, että luontoa säästävät, turvalliset ja biohajoavat tuotteet voivat olla näin loistavia ja vielä kuluttajaystävälliseen hintaan. Tiedän, että arjessa ei ole aina aikaa etsiä niitä luonnolle ja itselleen parempia vaihtoehtoja, mutta suosittelen lämpimästi näihin tutustumaan, mikäli haluat kuluttajana osallistua luonnon huomioimiseen. Eikä varmasti kenellekkään tee itsellekkään pahaa käyttää tuotteita, jotka ovat turvallisia. 

Onko Ole Hyvä-tuotteet Sinulle tuttuja vai tuliko ihan uutta asiaa? 30 kommenttia:

 1. En olekaan kuullutkaan ikinä tämän merkin tuotteista, mutta kuulostaa tosi hyvältä.
  Mukavaa viikonloppua Hillevi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykästyin näihin tosi paljon <3 Ihanaa viikonloppua myös Sinulle <3

   Poista
 2. Ei ole tuttuja nämä, mutta kiitti vinkistä. :) Pyykkietikkaa olen tosin aikonut kokeilla jo pitkään, mutta en ole saanut aikaiseksi - kun en huuhteluaineita muutenkaan käytä. Vielä joskus kokeilen. Tuon konetiskijauheen pidän mielessä sitten, kun siirrymme joskus tiskikoneelliseen elämään, nythän tiskit pestään meillä käsin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tuolla käsitiskiainettakin :) Pyykkietikka pääsi positiivisesti yllättämään. onneksi tuli kokeiltua, eli suosittelen lämpimästi kokeilemaan <3

   Poista
 3. Voin suositella, meillä on käytössä. Ihan hämmästyin, kuinka puhdistavia ovat.

  VastaaPoista
 4. Vau! Kiitos näistä vinkeistä. Käyttöön tulee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattelinkin, että tälläiselle tiedolle on varmasti tarvetta. Kiva kuulla, että teilläkin tulee käyttöön <3

   Poista
 5. Aivan uusi merkki minullekin. Jauhemaisen konetiskiaineen käytön lopetin siinä vaiheessa kun levisi paketti pitkin lattioita :D Ehkä sitten kun lapset ovat isompia eivätkä ole koko ajan tönimässä, harkitsen taas jauheeseen palaamista. Konetiskitabletit ovat käteviä, mutta niissä ei saa säädeltyä aineen määrää, mikä ärsyttää välillä todella paljon. Tuota shampoota ehkä voisin joskus kokeillakin.

  Pyykinpesuaine kiinnostaa. Oletko laittanut sen tosielämän testiin? Meinaa siis sitä, että laitat aamulla Taikalle vaalean paidan ja annat olla sen koko päivän päällä. Päivän aikana ruokapöydässä olisi hyvä olla jotain tomaattipohjaista pataa, kastiketta, tms ja mustikoita jossain muodossa. Porkkanasosekeittokin olisi aika hyvä valinta tähän testiin ja joskus banaani ja jopa vesimeloni jättävät aika pahat tahrat. Toivottavasti Taika osaa sotkea yhtä lahjakkaasti vaatteensa kuin meidän muksut ;) Illalla unohdat laittaa pyykkikoneen päälle, eli peset pyykkiä vasta seuraavana päivänä, jolloin tahrat ovat saaneet muhia ihan rauhassa. Vielä en ole löytänyt pesuainetta, jolla kaikki tahrat lähtisivät. Tahranpoistoaineitakaan ei viitsisi joka päivä ja joka ikiseen vaatteeseen käyttää. Meillä käytetään hajusteettomia tuotteita, sillä olen sitä mieltä, ettei puhtaan pyykin tuoksua tarvitse peittää keinotekoisilla hajuilla. Tästä olen valmis tinkimään, jos tahrat lähtevät ja vaatteeseen jäävä tuoksu on hyvin mieto. Olen muuten edelleen siinä uskossa, että puuvilla puhdistuu kunnolla vasta 60 asteessa. Saa vinkata jonkun puolueettoman tutkimuksen, jossa tämä kumotaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin kuvitella ton tilanteen, kun konetiskiaineet ovat olleet ympäri lattioita, auts!
   Meillä ei onneksi ihan hirveästi Taika sotke. Toki aina jotain on rinnuksilla, mutta ei mitään ihan kamalaa sotkua tule syömisestä. Tuollainen testi olisikin ihan mielenkiintoinen :)
   Itse suosin tosiaan 40 astetta. Joskus harvakseltaan käytän kovempaa lämpötilaa, mutta pääsääntöisesti 40 ohjelmalla mennään ja usein vielä pikapesuna :)

   Poista
 6. Onpa kivan kuuloinen tuoteryhmä. Mä ajattelin ensin, että sä niin kuin esittelet että Ole hyvä tässä sulle biohajoavat tuotteet, ennen kuin tajusin, että tuotteiden merkki on ole hyvä :D Ai herran jestas, pitäisköhän mennä ajoissa tänään nukkumaan?
  Kivaa viikonloppua Hilu <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän tuollaista sanaleikkiä otsikossa ajattelinkin ;) Eli et mennyt metsään ollenkaan, khih :)
   Ihanaa viikonloppua Sinulle Outi <3

   Poista
 7. Nämä pitää ehdottomasti ottaa testiin! Kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen lämpimästi <3 Itse olen ihan ihastuksissani näistä <3

   Poista
 8. Nuohan kuulosti ihan loistavilta, kiitos esittelystä♥ Näistä en ollutkaan aiemmin kuullut, tuollaiset biohajoavat ja luonto säästävät vaihtoehdot on kyllä ihan huippuja! Leppoisaa viikonloppua♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattelin, etten varmasti ole ainoa, joka mieluummin käyttäisi biohajoavia tuotteita, kunhan vain tietää, mistä niitä saa <3 Ihanaa viikonloppua Sinullekkin <3

   Poista
 9. Kiitos Hilu näistä tiedoista. Biohajoavia shampoita on kovin vaikea löytää. Käytän mökillä vain biohajoavia tuotteita. Nämä menevät varmasti kokeiluun. En nimittäin vielä ole löytänyt yhtään hyvää biohajoavaa shampoota ja hoitoainetta. Onnistunko nyt?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin tuota shampoota voin lämpimästi suositella. Hoitoainetta en ole kokeillut, mutta voisin kuvitella, että sekin on tosi hyvä. Ainakin kaikki nämä testaamani tuotteet olivat aivan loistavia <3

   Poista
 10. Oletpas pongannut hyväntuntuisen merkin, täytyiskin kokeilla :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokeile ihmeessä <3 Ovat tosi hyviä tuotteita ja itseäni ilahduttaa tuo ekologisuus <3

   Poista
 11. Nuo tuotteet kuulostavat ihan unelmatuotteilta. Noita olisi kiva päästä kokeilemaan, mutta mistähän niitä voisi ostaa? Tuskin meiltä päin ainakaan löytyy. Pitääpä käydä nettisivuilla katsomassa. Kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täältä löytyy jälleenmyyjät: https://www.olehyvaluonnontuote.fi/index.php?route=information/information&information_id=12
   Ja Ole Hyvä-sivustolta saa tilattua tuotteita myös <3

   Poista
 12. Enpäs ollut tajunnutkaan, kuinka iso valikoima merkillä on eri tuotteita!! Katsoin jokin aika sitten Itämeriprojektin lyhyen tutkijahaastiksen ja silloin aukesi, että vedenpuhdistamot on aika hampaattomia kamikaalien kohdalla. Pyykinpesuaine vaihtui silloin Ole hyvään, mutta nyt taitaa vaihtua pari muutakin juttua! 👍👍

  Tässä linkki videoon, jos joku haluaa tsekata!
  https://www.facebook.com/1585362805066825/videos/1412171488927368/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos mielenkiintoisesta linkistä <3 Ole Hyvä-tuotevalikoimasta löytyy paljon upeita tuotteita <3 On mahtavaa, että on ekologisia vaihtoehtoja ja pystyy valitsemaan viisaammin <3

   Poista
 13. Uusi tuoteperhe minulle, joten mielenkiintoinen postaus. Pitääpä pistää muistiin nämä tuotteet. Halit sinulle.

  VastaaPoista
 14. Minulle aika uusi juttu. Mutta mielenkiintoinen setti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On hienoa, että monista päivittäisistä tuotteista voi valita ekologisen vaihtoehdon ❤

   Poista
 15. Hmm. Onkohan kaupoissa testi pulloja. Pääsisi vähän nuuhkimaan . Onko liian paljon tuoksua meidän perheen tarkoitukseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monia tuotteita löytyy myös hajustamattomana.Täältä löytyy jälleenmyyjät, jos haluat löytää kaupat mistä pääsee nuuskuttelemaan: https://www.olehyvaluonnontuote.fi/index.php?route=information/information&information_id=12

   Poista

Kiitos kommentistasi <3 Nähdään taas!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...