Kasvimaan vartijat

Meillä on kasvimaalla ylväät vartijat, jotka varmistavat, ettei herkkupalat jää saamatta. Heti, kun silmä välttää, niin Ladyt Hipsu ja Fenix painuvat kasvimaalle valikoimaan, mitä haluavat syödä. Ja näyttäisipä kasvihuoneessakin sille, että sieläkin on herkkuhetkiä vietetty. Tosin, voi olla, että sielä on käyneet oravat tai muut linnut. Mutta ei se haittaa, eiköhän meille kaikille tänä vuonna riitä syötävää.

Hipsu kuopsuttelee aina laatikkoa, jossa on porkkanoita. Ilmeisesti pitää porkkanalaatikosta? Ei vainen, ei hän vaikuta olevan ollenkaan kiinnostunut porkkanoista, mutta siinnä lavassa on jo niin paljon tyhjää tilaa, että on helppo mennä kuopsuttelemaan maata ja etsimään matosia.


Kana



Fenix väijyy kurkkuja. En tosin tiedä miksi, kun ei hän tunnu kurkuista oikein tykkäävän. Ehkä hän vain haluaa tarkkailla, milloin ne ovat sopivan kokoisia syötäväksi, jotta osaa sitten minulle kertoa? 



Maatiaiskana



Tämä syksyinen tunnelma kasvimaalla on mielestäni aivan ihana. Kaikki alkaa olemaan valmista syötäväksi ja kukatkin vielä jaksavat ilahduttaa. Mikäs siinnä on pienen ihmisen käydä kokkailuun hakemassa tykötarvikkeita kera kanojensa. 



Lavakaulus kasvimaa



Ihanaa syyskuun alkua Sinulle. Itse otan hyvin ristiriitaisin tuntein vastaan tämän kuukauden alkamisen. Toisaalta tänä vuonna koen valtavaa helpotuksen tunnetta siitä, että puutarhakausi alkaa olemaan lopuillaan ja moni siitä aiheutuva paine häviää, ja pääsee keskittyämään täysillä kirjoituspuuhiin. Toisaalta kuitenkin haikeus valtaa mielen. Miten sitä jaksaa taas odottaa monta kuukautta, jotta pääsee puutarhan loistosta nauttimaan? 

Oli miten oli, joka tapauksessa aina puutarhassa kulkiessani päässäni soi laulu, jota lauloimme ala-asteella: Tullut on syksy, aika kiireiden... Niin se on tullut ja nyt vielä paakerretaan puutarhassa ja nautitaan sadosta <3

30 kommenttia:

  1. Ihania vartioita <3 Niin suloisia :) Ihanaa iltaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyö ovat aina touhussa mukana :D Mukavaa sunnuntaita Sinulle Jaana <3

      Poista
  2. Nii-in. Syksy on luopumisen aikaa ja seuraavaan kevääseen on tolkuttoman pitkä aika. Olisipa meillä lyhyemmät talvet, mutta kun se kestää puoli vuotta odotella seuraavaa kevättä. Se ahdistaa tosissaan. Mutta ihanan näköistä siellä vielä on! Ja on tässä se hyvä puoli, että kun kesän kuivuudessa ei voinut mitään istuttaa, siirtää tai jakaa, niin viimeinkin voi. Toukokuusta asti on odoteltu, että voi joitakin pistokkaita sun muita istuttaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tänä vuonna syksyssä on tuo hyvä puoli, että lopultakin pääsee istuttamaan ja sitä on kaivannut kovasti! Onneksi puutarhassa vielä kukkii ja talven lohtu on se, että viimeistään helmikuussa voi jo alkaa paprikoiden kylvöön ;) khih.

      Poista
  3. Ihania on kyllä nuo teidän kanaset💕 ja niin on ihanaa sekin että voi tosiaan omalta pihalta käydä hakemassa kokkailu tarpeita! Jotenkin tuo kesä sujahti kuitenkin taas niin nopeasti:) Leppoisaa alkanutta syyskuuta❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On siinnä oma kasvattamassa ruuassa aina ihan omanlaisensa tunnelma :) Oli ihan huimaa, miten äkkiä kesä lopulta taas menikin. Yht äkkiä vaan huomasi, että kas, syksyssä ollaan taas :) Ihanaa syyskuuta myös Sinulle <3

      Poista
  4. Pitää osata nauttia vielä nyt, kun satokausi (ja ne kaikki värit, ah!) on parhaimmillaan! :) Vielä riitää ihania hetkiä puutarhoissa, ennen kuin syksy ja talvi kunnolla puskee päälle. Mukavaa lauantai-iltaa ja alkanutta syyskuuta! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin sitä pitäisi :) Ihanaa sunnuntaita ja mukavaa syyskuuta myös Sinulle <3

      Poista
  5. Makoisaa satoa on useammalle nauttijalle. Syksyssä on puolensa, nautitaan siitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, ei pihistellä kun kerrankin on satoa, mitä syödä, khih :)

      Poista
  6. Olen ihan samoissa fiiliksissä. En millään haluaisi luopua kesästä, haikeutta on, ei sille mitään voi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei sitä pakottamalla mihinkään pois saa. Me ihmiset olemme tässäkin suhteessa niin erilaisia; osa rakastaa syksyä ja osa taas, kuten me, emme niinkään. Ja sama toki kaikissa vuodenajoissa on havaittavissa, että osa on ihan innoissaan ja osa enemmän vihoissaan ;)

      Poista
  7. minä rakastan syksyä ja tämä aika saa minut aina onnelliseksi. :)Nyt alkaa kuitenkin jo ensi kevään suunnittelu...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli se oma vuodenaika mikä tahansa, niin se on huippu fiilis, kun se vuodenaika lopulta koittaa <3 Ihanaa syksyä Sinulle <3

      Poista
  8. Nautitaan nyt syksystä. Kivaa kun on päässyt taas sieniä etsimään. Ja saa vielä herkkuja. Kyllä sinä syksyn ja talven jaksat. Uutta suunnitelmaa. Ja nautit sadosta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sienten etsiminen on kivaa puuhaa :) Syksyn kestää touhottamalla joulusta ja talven touhottamalla keväästä, khih :D

      Poista
  9. Vartijat ovat kyllä tarkkaavaisen näköisiä. Nautit sadosta ja uutta suunnitelmaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitäävät hyvin huolen, että mitä on missäkin ja kuka niitä maistelee :)
      Uusien suunnitelmien teko on mukavaa. Ensimmäiset siemenetkin jo tilailin juhannuksena ajatellen ensi kevättä :D

      Poista
  10. Mikä voisikaan olla parempi palkinto puutarhurille, kun upea sato syötäväksi!?!

    VastaaPoista
  11. Ompas kanat tarkkoina touhuissa mukana. :)
    Koko kesän oon ihastellut sun puutarhakuvia, ja aina vaan on kuvat täynnä kaikkea kaunista ja herkullista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyö ovat aina sielä missä tapahtuu :D khih.
      Oi kiitos Sumi, olipa ihanasti sanottu <3

      Poista
  12. Nautitaan tosiaan syksyn tulosta, sillä ainakin vielä on ihanan lämmintä. Kyllä nuo kanasesi ovat viehkoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo lämpö on ollut kivaa ja kuitenkin sopivaa, jotta jotain jaksaa ulkona tehdäkkin :) Kanaset ovat niin söpöjä :) khih :)

      Poista
  13. Miten suloiset kanaset, niistä tulee aina hyvälle tuulelle! :) Ihanaa viikonjatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heistä tosiaan saa iloa. Ihanaa että ilo tulee kuvien kautta myös muille ❤ Kivaa viikon jatkoa myös Siulle ❤

      Poista
  14. Ylväs ja suloinen,
    on tämäkin kananen!

    Kivaa syyskuuta teille!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3 Nähdään taas!