Kukkaisaa uutta viikkoa!

Ihanaa uutta viikkoa Sinulle! Käsittämättömän nopeasti menee aika ja kohta on jo elokuu. Suorastaan jo vähän kauhistuttaa ajatus, kuinka nopeasti syksy on lähestymässä. Toisaalta hassua pohtia syksyä, kun kelit ovat näin helteisiä. Puutarhassa syksystä muistuttavat lähes täydessä kukassaan olevat syysleimut, nauhukset ja kultapallot.  

Rakastan erilaisia syysleimuja. Ne ovat aivan super ihania! Vähään tyytyväisiä ja lähes varmoja kukkijoita. Eilen vein töihinkin syysleimuja ja kultapalloja. Asukkaat aina ilahtuvat kukista ja nuo ovat monelle vanhukselle tuttuja kasveja.  Eikä yhtään haitannut, etten ole mikään kimppuvelho, khih.SyysleimuHerraMies sanoi, että hänestä kultapallo näyttää ihan ylikasvaneelta rikkaruoholta. Kehoitin katsomaan pikkuisen lähempää. Täytyisikin muistaa kysyä, että onko vielä samaa mieltä. Vaikka aiemmin karsastin keltaisia kukkia, niin kultapallosta olen aina tykännyt. Ne ovat jotenkin niin pirteän kauniita.
Kultapallo


Elvinkummun yläosassa on syysleimuja useammanlaisia. Ne myös kukkivat selvästi eri aikaan, joten syysleimujen kukinnasta pääsee nauttimaan pitkään. "Laura" aloittaa niiden kukinnan ja sitä seuraa jokin vanha nimetön vaaleanpunainen syysleimu. Ellen väärin muista, niin "Europa" kukkii viimeisenä. Kunhan sen kukinta alkaa, niin tiedän, muistanko taas ihan omiani. 


Valtikkanauhus on kukkinut jo pitkään. Kimalaiset tuntuvat rakastan nauhuksia. Niitä on aina valtavat määrät nauhuksien kukissa. Ja näyttää sille, kuin ne olisivat aivan transsissa! 


Hortensioista kukinnan aloittivat muutama viikko sitten Kuutamohortensia ja Syyshortensia "Early Sensation". Nyt niiden seuraan on liittynyt Syyshortensia Wim´s Red ja Pallohortensia Pink Annabelle.


Syyshortensia "Wim´s Red"


Instagramiin päivitän lähes päivittäin uusia kukkakuvia, joten sinne kannattaa tulla myös seuraajaksi. Ilmoittelen sielä myös uusista postauksista.  Instasta minut löytää nimellä maatiaiskanasenelamaa. Nimeä klikkaamalla pääset sinne suoraan.  Huomenna Maatiaiskanasen Elämää-blogi täyttää 1v ja sen kunniaksi on tulossa tosi kiva arvonta. Hiphei! Palataan siihen asiaan huomenna. Kerron samalla fiiliksiäni ensimmäisestä vuodestani bloggarina. Yhteen vuoteen on mahtunut melkoisen paljon, huh! 

Ihanaa uutta viikkoa Sinulle ja kiitos, että olet mukana <3

40 kommenttia:

 1. Minulla syysleimut alkavat jo kuihtua. On näillä kukilla kova vauhti tänä helteisenä kesänä. Syksyllä ei kuki enää mikään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on ihan totta, voi olla syksyllä aika tyhjän näköistä. Toivotaan komiaa ruska-aikaa.

   Poista
 2. Syysleimut ovat ihania, peukku niille täältäkin :) Wim's Red on kukkinut minulla jo jonkin aikaa, aloitti jo todella aikaisin. Outoa, miten nopeasti kesä on edennyt. Hyvää alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä vielä korostaa kesän kulkua, kun kaikki on niin hirmuisen aikaisessa. Ihan huimaa! Mukavaa uutta viikkoa myös Siulle <3

   Poista
 3. Kultapallo on kiva kukkanen, vaikka pituutensa vuoksi joskus kaatuilee:) Säilyy mahtavan pitkään maljakossa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kultapallo olisi varmaan pitänyt taas ajoissa tukea, mutta yllätys yllätys jäi tekemättä. Toistaikseksi on vielä hienosti pystyssä, mutta yksi sade tai kunnon tuuli, niin makoileevat sielä sun täällä ;)

   Poista
 4. On kiva katsella kauniita kuvia ja vihreyttä, runsautta. Meillä on tosi ruskeaa,kuivaa, kaikki pilalla ja kärsineitä,ei oikein puutarha nyt inspiroi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, kuulostaa tosi kurjalta :( Ihan harmittaa Sin puolesta!

   Poista
 5. Voi miten suloinen on tuo ensimmäisen kuvan leimu <3 Täälläkin on leimut nyt parhaassa kukassa. Kivaa uutta viikkoa ja heinäkuun viimeisiä päiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leimut ovat aivan ihania ja niillä saa äkkiä melko näyttäviä kukkapenkkejä :) Kiitos, ihanaa uutta viikkoa myös Sinulle <3

   Poista
 6. Leimut ja nauhukset ovat täälläkin kukassa jo ennätysaikaisin. Eilen tulivat amiraaliperhoset jotka "liimautuivat" heti kuutamohortensiaan ja nauhuksen mesibaareihin kimalaisten kiusaksi. :-) Suloista suviviikon alkua. ~Katja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oiih, vautsi. Ihanan kuuloista, perhoset ovat niin kauniita! Ihanaa viikon alkua myös Sinulle Katja <3

   Poista
 7. Syysleimut on ihania, tykkään tosi paljon. :) Niitä haluan omaan pihaan sitten joskus ehdottomasti. Ne tuovat mukavasti väriä loppukesään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinulla tulee varmasti olemaan joskus vielä ihana kukkaispiha <3

   Poista
 8. Hyväiä heinäkuun viimeisiä päiviä myös sinulle!Kauniisti kukkii sinulla puutarhassasi, minulla on keltaisiin kukkiin samanlainen suhde kuin sinulla, mutta myös juuri tuo sama poikkeus, mikä koskee kultapalloja, sillä niistä minäkin pidän.

  VastaaPoista
 9. Kauniin värinen syysleimu ensimmäisessä kuvassa.

  VastaaPoista
 10. Kauniita kuvia ja kukkia. Minä olen aina tykännyt kultapalloista ja yleensä saankin niitä muutaman maljakkoon äitini pihalta.
  Ihanaa viikkoa sinulle Hilu <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihania, kun kestävät maljakossakin niin pitkään :) Ihanaa viikkoa myös Sinulle <3

   Poista
 11. Syysleimut ovatkin kauniita loppukesän kukkijoita. Nyt tosin ei edes vielä ole loppukesä ja leimut kukkivat täysillä.

  VastaaPoista
 12. Upeita kukkijoita puutarha täynnä, ja muutenkin rehevännäköistä :) Onko sielläpäin vesisateita riittänyt vai ootko vaan kastelut ahkerasti? Meidän pihamaalla on aika kuivakan näköistä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Eipä täällä ole sateita juurikaan näkynyt, mutta kastelua ollaan jonkin verran harrasteltu. Perennat ovat tosin joutuneet lähes omillaan pärjäämään ja välillä nuupattavat lehtiään tosi kurjan näköisesti. Toivotaan sateita <3

   Poista
 13. Hienoa kukintaa. Ihan kuin tämä kesä edistäisi. Eletään vasta heinäkuun loppua ja monet syyskukat kukkivat jo täysiään.
  Mukavaa illan jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 On tosiaan melkoisen sekaisin kukinta-ajat. Ihanaa uutta päivää Sinulle <3

   Poista
 14. Valtikkanauhus ja kultapallo ovat meillä tänä vuonna jääneet normia pienemmiksi, mutta onko kuumuus syy?! Kauniita ne ovat molemmat silti. Joka vuosi kauniin hehkuvan keltaisia. Leimuja mulla ei ole, mutta sinulla ovat kauniita kuin mitkä. Kuten tuo hortensiasikin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaankin kuivuus ja kuumuus vaikuttaa. Muutenkin monet kasvit ovat tänä vuonna kukkineet tosi matalalla. Kiitoksia Titta <3

   Poista
 15. Kauniita leimuja! Ja kyllä miehet ovat hauskoja. Meillä jopa siinä määrin, että takapihalta vuosi sitten keväällä rikkaruohoina kitki kaikki kasvit, penkit on tyhjinä. Oli leikkaamassa sisääntulon viiniköynnöksenin, mutta ehdin onneksi väliin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auuuuuts, onneksi kerkisit hätiin! Aktiivisuus ja oma-aloitteisuus on toki hyviä taitoja, mutta mutta... khih :)

   Poista
 16. Minullakin kukkii jo syyshortensia ja sunnuntaina keittelin omista omenoista hilloa. Tuli siis syksyn tunnelmaa jo heinäkuun viimeisinä päivinä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se vaan huimaa, miten nopeasti tämä kesä on mennyt ja vielä nopeutunut, kun kaikki on niin aikaisessa. Oih, omenahilloa, hjam!

   Poista
 17. Aika menee kovin nopeasti. Paljon olet kyllä vuodessa ehtinyt postailemaan. Insta on hyvin vähäisellä käytöllä, mutta liityin seuraajaksesi, jos vaikka joskus aktivoituisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että liityit seuraajaksi myös instaan. Minäkin aloin Sinun <3 Aika todella menee vauhdilla, huh heijaa!

   Poista
 18. Sis vitsi näitä sinun kauniita kukkia<3 Minä onneton, en edes tiedä niitä nimeltä, mutta sinun blogiasi seuratessa oppii kaikkea uutta:)
  Aurinkoista kesää <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. oih, kiitos Souliina <3 Olipa ihana kommentti <3 Mukavaa ja todellakin aurinkoista kesää myös Sinulle <3

   Poista
 19. Valtavan upeita kukkia. Tykkään kovaasti tuosta pinkistä syysleimusta 🤗

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Minustakin tuo pinkki syysleimu on jotenkin tosi symppis ja söpö :)

   Poista

Kiitos kommentistasi <3 Nähdään taas!