Taika-Taiteiden Päivä!

Tänään tosiaan on Kouvolassa Taiteiden Yö. En ole vielä varma, osallistummeko sen tarjontaan, mutta siitä sain idean viettää Taikan kanssa taika-taiteiden päivää.  Taika on siis 2 vuotta ja 8 kuukautta vanha tyttönen, eli keskittymiskyky on vielä melko pieni. Taiteiluista hän kyllä tykkää kovasti ja siinä keskittyminen on selkeästi parempaa, kuin esimerkiksi kirjojen lukemisen kuuntelussa. Taika on semmoinen touhukas tyyppi <3

Aamun aloitimme taikataikina askartelulla. Idean sain itseasiassa Päden paja-blogista. Tuolla on aivan ihania askarteluita ja tosi kauniita kuvia <3 

Taika inhoaa käsien likaantumista ja ajattelin, että tälläinen askartelu on hyvää siedätyshoitoa. Hirveästi ei tyttö nytkään halunnut taikinaa kokeilla, mutta vähän kuitenkin suostui käsissään pyörittelemään. Osan teimme piparimuotilla. Se tuntui olevan mielekkäämpää.








Tässä on Taikan taideteokset. Oli kuulema kivaa askarrella. Yllättävää kyllä, tyttö ei missään vaiheessa yrittänyt taikinaa maistaa, vaikka on ollut mukana leipomassa pipareita ja silloinhan taikinan syöminen kuuluu asiaan. Kuivatimme nämä uunissa, jotta pääsimme päiväunien jälkeen niitä maalaamaan. Ennen uuniin laittoa tein sydämiin vielä reiät, jotta niihin saadaan ripustusnarut laitettua.





Ennen päikkäreitä teimme vielä taikatempun. Ensin Taika piirteli valkoisella kynttilällä paperin pintaan kuvioita. Ensin hää kyllä meinasi, että ei onnistu, kun mitään ei näkynyt. Jatkoi kuitenkin sinnikkäästi kuviointia, vaikka selvästi ihmettelikin, että mitähän järkeä tässä taas on.





Kyllä oli hymy herkässä, kun vesiväreillä alkoi paperia maalaamaan ja kuvio ilmestyi esille. Sehän nauratti vallan kauhiasti :)





Näin hieno taikatemppu tuli.





Kunnon päiväunien jälkeen jaksoi taas maalata jonkin aikaa. Maalattiin taikataikina sydämet vesiväreillä. Vesiväreistä Taika tykkää tosi paljon! Laitoin sydämiin ensin nauhat, joista ne sitten saadaan roikkumaan Taikan omaan huoneeseen. Sydämet saatiin maalattua, mutta käsissä pyöritellyt taideteokset saavat odotella ensi viikkoon. Niiden maalaamiseen ei enää keskittyminen riittänyt.





Tälläiset niistä sitten tulivat <3 Virpomisoksiakaan en ole vielä raaskinut heittää pois. Ehkä sitten jouluksi ;) Niissä on hyvä teosten kuivua ennen ripustamista.




Oikein mukavaa viikonloppua Sinulle. Meille tuleekin taas koko porukka viikonlopuksi, eli ollaan kokoonpanolla 5 lasta ja 2 aikuista.  Ääntä ja vauhtia siis tulee riittämään :) 

8 kommenttia:

  1. Suloinen Taika♥ Oi miten hienoja taideteoksia tuli ja upea taikatemppu♥ Ihanaa viikonloppua sinne koko perheelle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luin Taikalle viestisi. Tyttö rupesi heti keimailemaan ja sanoi, että Taika tuloinen :D Osaa tyttö ottaa kehut vastaa ;) khih!

      Poista
  2. Kivaa yhteistä askartelua teillä! Taikassa on selvästi taiteilija-ainesta, on niin kauniita sydämiä syntynyt. Mukavaa viikonloppua, toimintaa teillä varmaan riittää ja mikäs sen mukavampaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Taika aina innostuu ihan täysillä, kun kerron, että aletaan askartelemaan tai maalaamaan. Ja noiden pienten kanssa tekemisessä on aivan ihanaa se, kun he eivät stressaa onnistumisesta. Nauttivat vain tekemistä. Kasvaessa ihmisestä tuppaa tulemaan kovin lopputulos-keskeinen. Olen kovasti yrittänyt itsessäni työstää juurikin sitä, että oppisin vain nauttimaan, tuli mitä tuli :D Mukavaa viikonloppua myös Sinulle <3

      Poista
  3. Ihania nuo tyttösen puuhat ja kaunis nimi Taika. Olette luoneet hienoa taidetta vesiväreillä sekä taikataikinasta.Me olemme päiväkodissa käyttäneet taikataikinaa muovailuvahan tapaan, voit katsoa halutessasi mun sadepäivän puuhia postauksesta.puutarhurintytar.blogi.net <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia :) En ollut ennen kuullutkaan Alunan lisäämisestä taikataikinaan ennenkuin luin blogistasi siitä. Käsitinköhän oikein, että se juuri tekee rakenteesta enemmän muovailuvahamaisen? Tehdään uudelleenkin taikataikinaa. Uskoisin, että kerta kertalta Taikakin oppii paremmin sietämään sen tuntua käsissä. Hauskaa puuhaa!

      Poista
  4. Kiitos kutsusta poikkesin vastavierailulle. Mielenkiinnolla jatkan lukemista. Tulin ja jäin. Terkuin Katja

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla :) Olet erittäin tervetullut Katja <3 Mukavaa viikonloppua! -Hilu-

      Poista

Kiitos kommentistasi <3 Nähdään taas!