Maatiaiskanasen muuttopuuhat

Maatiaiskanasen Elämää on aloitettu toisella sivustolla, mutta nopeasti päädyin bloggeriin, koska en ollut tyytyväinen edelliseen sivustoon. Ruoho on vihreämpää aidan toisella puolella ;) Toivottavasti lukijat löytävät tiensä tänne uuteenkin paikkaan. Samoilla jutuilla mennään, eli pääsääntöisesti puutarha elämää. Kuitenkin mukana liuta mukeloita, HerraMies ja 3 kanaa, joten elämä ei ihan pelkkää kukkahöperrystä voi olla. Etenkin talvisin arki täyttyy muunlaisista asioista, joista myös täällä kerron. Sydäntäni lähellä on kaikki käsillä puuhailu, mutta ne ovat melko vähillä jääneet, koska lähityöskentely aiheuttaa päänsärkyä ja pahoinvointia akkommodaatiospasmin vuoksi. Aina silloin tällöin kuitenkin pääsee näpertelemään :) 

Ei aloiteta kuitenkaan ihan alusta, mutta pienenä kertauksena, mistä puhutaan: 
Olen 31-vuotias nainen, joka on lapsuutensa parhaat vuodet elänyt maalla. Opiskelemaan muutin Kouvolaan ja sille tielle sitten jäin (vaikka vannoin, että Kouvolaan en ikimaailmassa jää, kun tämä on niin hirveä paikka). Kuitenkin aina maalle kaipasin. Lopulta monien mutkien ja elämänpolkujen kautta löydettiin meidän paikka maalta. Ei mikään maatila, mutta maalla kuitenkin. Tuntuu, että olen tullut kotiin <3 Meidän piha tai puutarha, miksikä kukakin aluetta kutsuu (itse kutsun sujuvasti molemmilla termeillä) on reilun hehtaarin kokoinen alue. Aika suuri osa siitä on enemmän tai vähemmän metsittynyttä vanhaa peltoa. Suoranaista "hoidettua" aluetta on ehkä noin puolet? Aika vaikea arvioida. Tänä kesänä ollaan vähän laajennettu reviiriä ja tarkoitus olisi vuosi vuodelta sitä enemmän laajentaakkin piha-alueeksi. Vaikka muutimme vasta talvella, saimme jo viime syksynä tuoda vanhasta kodista muutamia puita ja perennoja. Eli viime kesältäkin löytyy kuvia, kun jonkin verran täällä pyörimme tutustumassa tulevaan ympäristöömme. Edelliset omistajat olivat jo vanhoja ihmisiä, joten pihaa ja kasveja ei oltu enää jaksettu moneen vuoteen hoitaa. Muutaman kerran kesässä ajoivat ruohon ja siinnä se lähinnä olikin. Nokkonen esimerkiksi on erittäin hyvin edustettuna tontilla, mutta pala palalta sen aluetta pyritään hillitsemään. 

Pääset katsomaan alkuperäisiä kuvia tontista ja tämän kesän puuhailuista  tästä.

Nyt pieni neiti on nukkumassa, joten lähden pihalle. Istutusta odottelisi yksi syyshortensia ja kärhö. Ja kerkiän hyvin tekemään kuva kierroksen. 

Tervetuloa meille, maalle! <3

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitoksia :) Vähän on vielä hakusessa tämän käyttö, mutta eiköhän vanha kanakin opi uusia temppuja ;)

      Poista

Kiitos kommentistasi <3 Nähdään taas!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...