Satokauden puuhailuita

Ulkona tuulee ja on jotenkin tosi tympeä keli muutenkin. Taika onneksi oli heti aamusta reippaana vaatimassa ulos lähtöä. Itse olisin mielelläni jäänyt tuijottamaan talletuksessa olleita Rakkaudesta Puutarhaan-ohjelmia. Tykkään niin paljon siitä sarjasta <3 Lähdimme siis ulos ja keräsimme vielä vähän mustaherukoita. 

Yhden satsin tein mustaherukkahilloa lisää ja illalla vasta aletaan mehun keittoon. Vähän jännittää suorastaan. On nimittäin itselleni ensimmäinen kerta, kun mehua teen :) 

Härkäpapuja kävin keräämässä. Ei niitä enää paljon jäänytkään. Sen verran, että yhteen ruokaan saa laitettua ja sitten vielä otettua ensi vuoden siemenet talteen. Noista meinasin kokeilla tehdä pihvejä, kun sain hyvän kuuloisen ohjeen. Muut niistä eivät ole juurikaan innoissaan, joten ei haittaa, vaikkei montaa pihviä saa tehtyä :) Jos itse tykkään, niin jaan teillekkin ohjeen :)

Muutama Berry Garden tomaattikin oli kypsynyt. Maistetaan ja päätetään, meneekö jatkoon ensi vuodelle.

Näyttäisi sille, ettei mene kauaa, kun päästään maistamaan omaa maissia. Hjam! Odotukset ovat lievästi sanoen korkealla. Luulisin, että tänä vuonna saadaan 4 omaa tähkää.Vesimelonit pulskistuvat kovaa vauhtia. Jospa ne ehtisivät kypsiksi saakka. Täytyy myöntää, että odotuksissa oli saada näitä paljon enemmän, mutta ei aina voi mennä niinkuin Strömsössä.Apricot Fudge on avannut kukkansa. Ei ruma, mutta enemmän tykkään tavallisista liljoista. Kukat ovat melko pienet ja liljoissa tykkään suurista kukista. Väri on vähän oranssimpi, mitä kuva kertoo. Valtikkanauhuksen kukka kerää valtavasti kimalaisia itseensä. Kovin alkaa olemaan jähmeää heidänkin liikkuminen. Maassakin on kimalaisia, jotka eivät vaan jaksa liikkua oikein mihinkään. On pakko nyt myöntää, että minusta on vähän hankalaa erottaa kimalaiset ja mehiläiset toisistaan. Yleisesti meillä käytetäänkin termiä pimppari sekä ampiaisista, mehiläisistä että kimalaisista. 

Taikakin alkaa heräilemään, joten jatkamme päivän puuhasteluita yhdessä. Mukavaa torstai päivää Sinulle <3

8 kommenttia:

 1. Hyvältä näyttää sinun satokorisi! Mustaherukkahillo on omakin suosikkini. Omat viinimarjapuskat ovat vielä niin pieniä, että mehumarjat käynkin poimimassa äidin puutarhasta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia. Tykkään kun ruuassa on väriä <3 Kiva, että kuitenkin saat mehumarjat. Vaikka onhan valmiit mehut niin helppoja (eikä edes ihan kamalan kalliita, halvimmat ainakaan), niin eihän ne maistu yhtä hyvältä kuin kotimehu <3

   Poista
 2. Hieno tuo Apricot Fudge katsoin sen sipuleita juuri nettikaupassa ja mietin miltä näyttää. Kiva kun laitoit kuvan juuri siitä, luit ajatukseni ;-)
  -Katja

  VastaaPoista
 3. Hienoa saada satoa omasta puutarhasta, vesimelonikin jo niin komeasti pyöristynyt.<3
  puutarhurintytar.blogi.net

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On siinnä todella oma tunnelmansa syödä jotain sellaista, mitä on itse kasvattanut <3

   Poista
 4. Komea sato! Meillä ei kummoista satoa tule. Jatkuva sade ja kylmyys ovat vieneet veronsa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia. Meillä eniten huomaa tomaateissa tämän kylmyyden :( Pistetään ensi kesälle yhteistuumin tilaukseen aikaista kevättä, lämmintä kesää ja pitkää, leutoa syksyä, eikös juu? :)

   Poista

Kiitos kommentistasi <3 Nähdään taas!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...