Päivän kukkaiskierros

Tällä hetkellä pihaa pääasiallisesti kukittaa daaliat, päivänliljat, kärhöt, hortensiat, nauhukset ja Hollannin kurjenmiekat.  Kovin näyttää vielä yksittäisille kaikki kukkijat, mutta toivotaan, että ensi vuonna jo näyttäisi värikkäämmälle piha kokonaisuudessaan.


Päivänliljoja, daalioita ja kurjenmiekkoja ostin tänä vuonna paljon Helsingin puutarhamessuilta. Osa kyllä osoittautui joksikin aivan muuksi kuin oli ajatus. Osa juurakoista ei myöskään lähtenyt kasvamaan, vaan alkoivat vain mätänemään, kun ne istutti. Vähän pettymysten vuosi oli messujen antimien osalta. Mutta ne, mitkä lähtivät kasvuun, niin ilahduttavat kyllä, vaikkei värit välttämättä ollutkaan niitä, mitä olin ajatellut.

Aivan valtavan iso tämän päivänliljan kukka

Nimetön päivänlilja

Hollanninkurjenmiekka

Kruunuvuokkoja. Näiden piti olla kyllä lähes mustia ja punaisia... Joku mennyt vähän pieleen jossakin vaiheessa



Kärhöt kuuluvat ehdottamasti lemppareihini <3 Niitä täytyy aina haalia etenkin alennuksista. Taiga-kärhöön rakastuin ensin nimen vuoksi. Nuorimmaiseni on Taika ja halusin hänellekkin oman nimi-kärhön, kun isosiskolla Juliallakin on. Harmi, ettei Ilona nimistä kärhöä ole ;)



Taiga-kärhö

Ville De Lyon

Etoile Violette


Jackmannii sekä Niobe


Niobe

Jackmannii aukeamassa
                                
                               
Wim´s Red hortensia

Kirjo-apteekkarin ruusu

Lähes päivittäin joku uusi kukka alkaa kukkimaan. Sinällään aivan ihanaa aikaa. Ja onneksi ei ole niin kuuma, että kukinta loppuisi hetkessä, eikä edes sada jatkuvasti. Sade tänä kesänä pilasi kyllä monta kukintaa :( Etenkin hampaankoloon jäi köynnösruusun kohtalo. Odotin niin sen kukintaa ja sitten jatkuva sade teki juuri avautuvista nupuista pelkkää ruskeaa mössöä. Huokaus! Mutta onneksi on vielä monta ruusua aloittamassa kukintaansa :) Nyt taas ulos nauttimaan auringosta ja kukkasista <3 Mukavaa iltaa Sinulle!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3 Nähdään taas!