Villiintynyt puutarha ja arvonnan voittaja

Ensimmäiseksi kiitän teitä jälleen viesteistänne edelliseen postaukseeni liittyen. Monet kommentit saivat kyyneleet virtaamaan. Eikä missään tapauksessa huonolla tavalla, vaan kiitollisuudesta. Olette aivan ihania ihmisiä  <3 Kiitos! Luin kaikki kommentit  ja viestit moneen kertaan ja imin niistä voimaa ja lohtua. 

Olin todella ollut aikeissa kirjoittaa villiintyneestä puutarhasta lauantaina, mutta taas kerran teksti vei. Aina välillä käy niin, että ruudulle alkaakin tulemaan jotain aivan muuta, mitä olin alunperin ajatellut. Mutta nyt siihen villiintyneeseen puutarhaan.

Tuossa muutama viikko sitten kerroin, että olen ruoskinut itseäni, kun ne ole ehtinyt ja jaksanut paneutua puutarhaan, vaan kaikki aikani on mennyt kasvihuoneiden kimpussa. Lopulta päätin, että hoidan ensin kasvimaat ja kasvihuoneet ja sen jälkeen vasta siirryn kukkapenkkien pariin. Tämän päätöksen jälkeen olikin paljon helpompi taas nauttia tekemisestä, kun lopetti turhan stressaamisen. Uskokaa tai älkää, rikkaruohot eivät kasva yhtään sen hitaammin, vaikka stressasin niitä yökaudet. Kumma juttu...  

Melkoinen viidakko jo olikin päässyt kasvamaan, kun mitään ei oltu tehty koko alkukesän aikana Elvinkummulla.

Kun vähän raivasi suurempia rikkaruohoja syrjään, pääsi aina lähemmäs kukkia, mutta lievää sekasortoa oli havaittavissa... Onneksi kaikki kukkapenkit eivät samalla tavalla ole villiintyneet, mutta tämä Elvinkumpu on melkoisen haasteellinen, kun sen ympärillä on rikkaruohoinen rinne ja toisella puolella rikkaruohoinen pieni "nurmikkoalue". Tuo nurmikko koostuu pääsääntöisesti haavaheinästä (mikähän sen oikea nimi on?), voikukista ja vuohenputkesta, joten se muuttuu nopeasti hurjan näköiseksi. 

Reunoihin pitäisi jotain alkaa keksimään joka helpottaisi hoitoa, mutta toistaiseksi mennään kitkemis- ja ruohonleikkuu touhulla sen kanssa. 
Elvinkummun yläosasta löytyy monenlaista kukkaa ja sekaan on ujuttautunut myös lemmikkiä  ja päivänkakkaraa runsain mitoin. Ne etsivät aina itselleen sopivimman paikan ja saavat kukkapenkin näyttämään entistä villimmältä. 

Tässä kuvassa mitään kitkemisiä ei ole tehty, joten seassa on paljon ihan rikkaruohojakin. Päivänkakkarat ja lemmikit ovat niin kauniita, että ne saavat kukkapenkissä olla vapaasti. Pieni villeys ei ole pahitteeksi.

6.6 sain lopultakin kasvihuoneistutukset ja kasvimaan kylvöt tehtyä ja kirjoitin kalenteriin seuraavalle päivälle: kukkapenkkipäivä! Arvatkaa vaan, kuin mahtava fiilis oli siinnä vaiheessa. Jes jes!

Ilona ja Julia tulivat avukseni ja reilun tunnin ajan kitkimme ja siistimme reunoja. Kas, sieltähän löytyi kukkapenkit. Vieläkin se on hurja villipöheikkö, mutta itse tykkään tälläisistä runsaista sekameteli-kukkapenkeistä. Ikävä kyllä kuvissa alue näyttää paljon hurjemmalta kuin onkaan. Tai sitten silmät osaavat etsiä ne tärkeät asiat kokonaisuudesta, khih.
Saksankurjenmiekat ja laukat ovat nyt loistossaan. Olen harmitellut monet kesät, kun kurjenmiekat eivät kuki, mutta jes, tänä kesänä ne todella kukkivat upeasti. Monet semmoiset lajikkeet, jotka eivät ole kertaakaan kukkineet, ovat tehneet nyt nuppuja ja  jännityksellä odotan, millaisia niistä kasvaa. Vasemmalla puolella olevien kurjenmiekkojen piti olla vaaleanpunaisia, mutta eivät ole. Eipä haittaa mitään. Ihastuttavia ovat joka tapauksessa!

Jotenkin tämä villeys istuu minusta meidän miljööseen niin hyvin. Isolla tontilla ei koskaan tule olemaan niin siistiä ja tarkkareunaista, kun olen tykännyt pienemmillä pihoillani olevan, mutta tänne tämä sopii. 

Vaikka ensin ruoskin itseäni siitä, etten saanut tarpeeksi aikaiseksi, niin opin jotain hyvin tärkeää tämän villiintymisen aikana. Ei ole tiedättekö ollenkaan hassumpaa vähän raivata tietään kukkapenkkien luokse ja tuntea heinien kosketus koivissa ja samalla liikkua varoen, ettei vain tallo ihanuuksien päälle. Jotenkin tuli huomattua yksilöt aivan eritavalla, kun niitä piti vähän etsiskellä.


Nyt on kaikki kukkapenkit käyty läpi viime viikonlopun aikana. Muista ei vielä ole kuvia, mutta yritän niitä nyt ottaa tässä alkuviikosta. On ollut mahtavaa huomata, miten tänä vuonna kukkapenkit alkavat selvästi täyttymään. Tämä on nyt meidän kolmas kesä täällä ja etenkin ensimmäisen kesän aikana tehdyt penkin alkavat olemaan melkoisen runsaita. JEIJ!

Lopuksi vielä kana-aiheisen puutarhakoriste arvonnan voittaja. Paljon onnea Vintagentti! Sinun luoksesi lähtee matkaamaan  ihana kanaperhe! 

Kiitos paljon Puutarhurin Majan Puoti yhteistyöstä <3 Puutarhurin Majan Puoti on minun lemppari verkkokauppani, josta löytyy kaikkea ihanaa ja kaunista kotiin ja puutarhaan. 
Ihanaa uutta viikkoa Sinulle!

26 kommenttia:

 1. Ihanan paljon erilaisia kukkijoita sinulla siellä. Lemmikit on niin kauniita. Ostin pienen lemmikin alun ja nyt täällä odottelen kukkasia. Saas nähdä kukkiiko jo tänä vuonna.

  Mukavaa kesäkuuta sinulle Hilu! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lemmikit tosiaan on söpiksiä ja kun et leikkaa kuihtuneita kukintoja pois, niin leviääkin todella tehokkaasti :) Mukavaa kesäkuuta myös Sinulle Sari <3

   Poista
 2. Fanttastiseltahan tuo näyttää! varo ettet eksy sinne....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia :D Khih, ei olisi välttämättä kamala eksyminen :D

   Poista
 3. Onnea arvonnan voittajalle! Huh minkä työn olette tehneet ja nythän kukat tulevat jo oikein hyvin esille. Itsehän haaveilen sellaisesta Englantilaisesta villistä puutarhasta ja värien loisteesta. Ehkä sitten joskus, kun voitan lotossa ja ostan omakotitalon :)
  Ihanaa viikkoa sinulle Hilu <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Toivotaan, että haaveesi vielä toteutuu <3 Ihanaa viikkoa myös Siulle Outi <3

   Poista
 4. Minusta haavaheinä on sama kuin viiltosara. Haavaheinäksi minäkin olen sitä kutsunut, mutta jostain muistelen lukeneeni, että viiltosara olisi oikea nimi. Varoen kitkettävä joka tapauksessa, olipa nimi mikä hyvänsä. Elvinkumpuhan siistiytyi ihan valtavasti! Pieni villiys todellakin sopii teidän isolle tontille kaiken yltäkylläisen väri-ilottelun ja valtavan lajikevalikoiman kanssa :) Aurinkoista viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. DOdiin, arvasin, että täällä kannattaa asiaa pohtia. Kiitoksia Minna <3
   Ihanaa viikkoa myös Sinulle <3

   Poista
 5. Tuossahan tapahtui iso siistiminen, ei mikään helppo urakka. Iirikset on kaikki kauniita, vielä ei ole tullut epämiellyttävän näköistä vastaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin näki hyvin työnsä jäljen :D Tuo on totta, kaikki iirikset ovat aivan ihania <3

   Poista
 6. Onnea arvonnan voittajalle!
  Kuulostaa isolta urakalta tuo kukkapenkkien siistiminen. Elvinkumpu on kuin nimensä. Kaunis :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loppujen lopuksi urakka ei ihan mahdottoman iso ollut, etenkin kun sain apua reippailta neitokaisilta <3 Kiitos, itsekin olen tykästynyt tuohon Elvinkumpuun nyt kun se alkaa olemaan melko rehevä :)

   Poista
 7. Onnea voittajalle. Iso urakka mutta kannatti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todella näkee, mitä tuli tehtyä :D (ja sitä ennen, mitä on jäänyt tekemättä, khih) :D

   Poista
 8. Et usko miten huojentavaa nähä tuo sinun rehevöitynyt kukkapenkki ! ;) Että himokasvattajillakin on tuommosta välillä! Nyt voin taas rauhassa katella noita omia rikkaruohojani. Eilen sain naapurista särkynyttä sydäntä ja jotain, mitä en nyt muista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. khih :D Tämä kommentti sai hihittelemään :D Ihana! Jospa se toinenkin vielä muistuisi mieleen. Särkynytsydän on tosi kaunis <3

   Poista
 9. ihanaa viidakkoa. Minulla on pakko olla omassa pihassa joitakin "luonnollisia" alueita joista muistan kesämökin ja lapsuuden huolettomuuden ja tyttökirjat ja ties mitä 💚 Osa saa sitten olla laitetumpaa. Kivaa viikonjatkoa Kanasellemme 😀

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä hyvä idea <3 Vaihtelevuus on puutarhassakin ihana juttu <3 Ihanaa viikon jatkoa myös Sinulle <3

   Poista
 10. Kiva yllätys täällä. Kanat pääsevät tepastelemaan melkoisen villiintyneeseen puutarhaan, kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kanaset tykkäävätkin vähän villistä menosta :D Onnea vielä kertaalle <3

   Poista
 11. Iso piha on aivan eri kuin tarkkaan määritetty ok-talon piha. Minä annan luonnonkukkien kasvaa... tiettyyn rajaan asti. Katteet eivät ole minun juttuni, ja hommaa niistäkin on. Mansikat, lemmikit, vuokot ym. kaltaisensa ovat sopivia täyttämään välipaikkoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se todella on. Minäkään en oikein osaa katteita käyttää. Olen mansikoista, lemmikeistä jne ihan samaa mieltä <3

   Poista
 12. todella kiva tuo kanaperhe, onnea arvonnan voittaneelle!
  tuollaiset rehevät, monilajiset kasvustot sopivat oikein hyvin vanhojen talojen pihamaille. ei meilläkään kukkapenkit ole tiptop kunnossa ja silti nautin niistä ihan valtavasti. mahtaisiko tuo mainitsemasi haavaheinä olla poimulehti? sitä ainakin kutsutaan joskus haavaheinäksi, koska se tyrehdyttää verenvuotoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Poimulehteäkin löytyy, mutta en tarkoittanut sitä. Minäkin olen tosin kuullut tuon, että auttaa verenvuotoon :D Luonnonkasvit ovat niin ihmeellisiä <3

   Poista

Kiitos kommentistasi <3 Nähdään taas!