Menoa ja meininkiä

Nyt on ollut ihanan paljon kaikkea meneillään. Vaikka välillä olen suorastaan ihmeissäni, mistä löydän ajan kaikkeen puuhaan, niin silti tuntuu niin super hyvältä. Kevääseen kuuluu toki taimikiireet ja sen lisäksi keväiset menot kuten Kevätmessut ja puutarhaseuran järjestämä puutarhailta. 

Viime viikonloppuna tosiaan oli Helsingin messukeskuksella Kevätmessut, joissa vierailin lauantaina. Kuvia otin todella vähän ja ostoksia tein sitäkin vähemmän. Ostin metrilakut ja yhden lonkeron (hyi minua). Siinnä ihan kaikki messuostokset. 

Kiertelin ystäväni kanssa messuilla useamman tunnin. Tapahtuman parasta antia oli kohtaamiset. Tosin onnistuin vähän möhlimäänkin nimien kanssa ja se jäi itseäni kovasti harmittamaan. Anteeksi asianomaisille! Joka tapauksessa oli ihana nähdä blogin lukijoita ja blogisiskoja <3 




Ostoksia olisi tullut muutamia tehtyä, jollen olisi ollut junalla matkassa. Muutamia yrttejä ja tietysti isot hortensiat olivat hienoja. Nämä toivon löytäväni Lahden Pihapiiri-messuilta. On kuitenkin pakko myöntää, että olen vähän pettynyt messuihin. Itseäni kiinnostaisi nimenomaan kasvit, mutta niiden osuus oli todella vähäinen. Eihän toki Kevätmessut oli tarkoitettukaan vain kukkamessuiksi, mutta silti. Samaa harmittelin jo viime vuonna ja mielestäni tänä vuonna tilanne oli huomattavasti vieläkin huonompi. 

Sen sijaan eilinen puutarhailta oli aivan ihana. Sen järjesti Kuusankosken puutarhaseura, johon itsekin kuulun (tosin olen aivan surkea seuralainen, koska aivan liian harvoin kerkiän mihinkään yhteisiin juttuihin) ja sielä oli ihana Paula Ritanen-Närhi kertomassa, millaisissa puutarhoissa hän on vieraillut. Paljon ihania pihoja ja kauniita kuvia. Paula on lämminhenkinen ja hyväsydäminen ihminen ja se, mikä minusta on ilahduttavaa hänen ammattinsa kannalta, on se, että hän näkee kaikki puutarhat kauniina. Se myös huokuu hänestä. 

Paula on meilläkin vieraillut ja on tulossa ensi kesänä toistamiseen. Usein itse näkee puutarhassaan kaikki ne kesken eräiset paikat ja kun vieras ihminen tulee puutarhaa kuvaamaan, voi kokea vähän ahdistustakin. Paulasta kuitenkin näkee, että hän katsoo puutarhaa oikeasti rakkaudella ja kuuntelee sen tarinaa, jolloin itsekin näkee sen kauneuden sen sijaan, että tuijottaisi niitä rojunurkkia, joita ainakin meidän suuressa puutarhassa on yllinkyllin (ja vielä vähän enemmänkin). Tämä vinkkinä niillä ihmisille, jotka pohtivat, että uskaltaisinkohan esitellä puutarhani toimittajalle, niin ottakaa yhteyttä Paulaan ja kutsukaa hänet vierailulle! 




Puutarha-jutuista poiketen, olin myös viikonloppuna Oriflamen Express-koulutuksessa, joka on siis bisnes-koulutus. Tiedättekö, olin niin innoissani ja sain koulutuksesta paljon iloa, virtaa ja uutta tietoa. Tykkään niin tuosta hommasta. Se on mukavaa vastapainoa puutarhailulle ja siinnä pääsee etenemään ja kehittymään. Hyvin inspiroivaa! 

Näiden lisäksi on kivoja uutisia, nimittäin pieni kana-opas alkaa olemaan valmis ja lähtee lähiaikoina painettavaksi. Voi vitsit, arvatkaa kuinka paljon odotan sitä, kun saan nuo pienet oppaat käsiini. Näitä oppaita ei tule löytymään kirjakaupoista, mutta niitä voi tilata minulta. Tästä lisää viimeistään loppukuusta. 




Lopuksi vielä linkki Ylen sivuilta löytyvään juttuun, jossa on tarinaa minun puutarhaharrastuksesta. Tämä oli minusta tosi ihanasti kirjoitettu. Otsikkokin kirvoitti kunnon naurut, hyvin hoksattu Juulialta! 

Tuon jutun löydät täältä: https://yle.fi/uutiset/3-10721061

39 kommenttia:

  1. Hyvä juttu ja se telekkaripätkäki oli hyvä :)

    VastaaPoista
  2. Vastaukset
    1. Totta <3 Mie niin rakastan kevättä <3 Mukavaa viikonloppua <3

      Poista
  3. Todella hyvän mielen juttu<3 Kana-opas kuulostaa aivan huikean kivalta. Täytyy saada semmonen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minustakin tuo oli tosi ihanasti kirjoitettu :) Ihana kuulla, että sinultakin tulee löytymään kana-opas, kun se ilmestyy <3 Mukavaa viikonloppua <3

      Poista
  4. Ihania kiireitä ja hyviä uutisia kirjan tiimoilta <3

    VastaaPoista
  5. Kivasti kirjoitettu juttu! Onnea kanaoppaan johdosta ja tsemppiä kiireisiin. Positiiviset kiireet ovat kyllä mukava asia :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minustakin tuo oli aivan ihanasti kirjoitettu :) Kiitoksia <3 Ihanaa viikonloppua <3

      Poista
  6. Vastaukset
    1. Kiitos <3 Toivon kovasti että siitä on iloa, apua ja inspiraatiota etenkin aloitteleville kana-harrastajille ja heille, jotka kanoista haaveilevat <3

      Poista
  7. Kiireistä, mutta ihanaa aikaa tämä kevät <3 Kiva juttu sinusta, mutta ei sinusta huonoa juttua saisikaan <3
    Ihanaa loppuviikkoa Hilu <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oiih, kiitos ihanainen kauniista sanoistasi <3 Mukavaa viikonloppua myös Sinulle <3

      Poista
  8. Kyllä sinä olet niin luonnollisesti kuvissa. Otsikko tosiaan kirvoittaa pienet naurut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia <3 Oli kyllä loistava otsikointi, khih :D Ja aika asuva ;)

      Poista
  9. Moikka. Mitä jos tekisit myös puutarha oppaan. Sinä jos kuka osaat ja tiedät.
    Onnea kana-oppaasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia paljon :) Luulen, että oppaita on tulossa jatkossakin ja aiheena nimenomaan puutarha. Ainakin suunnitelmia on useita ;) katsotaan, miten niiden suunnitelmien käy :)

      Poista
  10. Hyvin se oli tääkin pätkä kirjotettu :) Ovat nuo ammattilaisia hommissaan.

    VastaaPoista
  11. Kevätmessuilla tuli käytyä nyt jo kolmannen kerran. Itse tein tänä vuonna yllättävän paljon ostoksia. Ostin mm. daahlian ja ihmekukan juurakoita. Mitenhän onnistun niiden kanssa? Minulla, kun tuota intoa on useimmiten enemmän kuin taitoa.

    Hyvin kirjoitettu ja onnistunut lehtijuttu. Hienoa.

    Mukavaa viikonloppua Sinulle, Hillevi ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla, että löysit kaikkea kivaa. Daalia ja ihmekukka on suhteellisen helppoja kasvatettavia, joten eiköhän niiden kanssa kaikki mene ihan hyvin. Ne voit laittaa esikasvamaan jo, niin alkavat kukkimaan nopeammin. Jos näyttää, että tuleevat pitkiksi hujopeiksi, niin ne voit latvoa. Ulos vasta, kun ei ole hallanvaaraa, ovat nimittäin tosi arkoja <3 Tuo kuulostaa tutulle, että intoa on enemmän kuin taitoa :D Olen ihan samanlainen :D Kivaa viikonloppua myös Siulle <3

      Poista
  12. Sinulla on kivoja ideoita ja mikä parsta myös toteutat ne, kanaopas huippua!
    tuo puutarhaseuratoiminta kuullostaa todella mielenkiintoiselta ja antoisalta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon <3 Puutarhaseuran toimintaan pitäisi vain paljon enemmän osallistua. Jospa tänä kesänä aktivoituisin ;) Kivaa viikonloppua <3

      Poista
  13. Hei! Voinko tilata kanaopasta ihan näin kommentoimalla? Kovasti aihe kiinnostaa, pitkään olen omista kanoista haaveillut. Tällä hetkellä muutama siniviiriäinen meillä majailee...terveisin, Laila

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa Laila! Voit toki. Laitatko minulle sähköpostia (tai s.postiosoitteesi) niin voin ilmoittaa, kun opasta on saatavilla ja osaan kertoa sen hinnan ❤

      Poista
  14. Makee juttu muru <3
    Hei ja meille kans tilaukseen kanaopas :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo oli kyllä tosi kivasti kirjoitettu :) Jooooo, potpot-opus teillekin <3

      Poista
  15. Kiitos ❤ Ihanaa viikonloppua myös Sinulle ❤

    VastaaPoista
  16. Kiireinen on kevät itse kullakin. Onneksi taimikiireet ovat sellaisia, mistä tulee stressin sijaan vain iloa :) Kiva artikkeli ja se uutispätkäkin oli hyvä. Hauskaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Minna <3 Taimikiireet tosiaan onneksi tuovat onnea <3 Mukavaa sunnuntaita Sinulle <3

      Poista
  17. Tosi mukava artikkeli sinusta. Olet kyllä melkoinen tehopakkaus. Mukavaa viikonloppua sinulle!

    VastaaPoista
  18. Kauniita on kuvat <3 ihanaa kevättä Sinulle :)

    VastaaPoista
  19. Olipas mukavaa luettavaa♥ Onnea kanaoppaasta:) Tämä kevät on kyllä sellaista sutina aikaa kun on niin paljon kaikenlaista mukavaa puuhasteltavaa! Leppoisaa alkavaa pääsiäisviikkoa♥

    VastaaPoista
  20. Moikka, etsin netistä kanaopasta ja ohjauduin blogiisi. Haaveilen kesäkanojen vuokraamisesta ja kanaopas kiinnostaisi. Miten saan sinuun yhteyden yv:nä ennakkotilauksen merkeissä?

    Mielenkiintoiselta vaikuttaa blogisi. Tarttee paremmalla ajalla tutustua siihen paremmin☺

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa! Kiitos paljon 😊 Minulle voi laittaa s.postia osoitteeseen maatiaiskananen@gmail.com

      Poista

Kiitos kommentistasi <3 Nähdään taas!