Taimien kasvun ihme

Taimien kasvu on jännä juttu. Toisaalta niiden kasvulle sokaistuu, eikä huomaa, kuinka nopeasti ne kasvavat ja toisaalta niiden kasvuvoima ihmetyttää joka vuosi. Itse aina kuvittelen, ettei ne kasva mihinkään, mutta onneksi otan niistä usein kuvia. Kuvista huomaa aina hyvin, kuinka valtava muutos taimissa tapahtuu esimerkiksi viikossa. 

Tänä vuonna etenkin paprikan taimet ovat kasvaneet ilahduttavan hyvin ja alkaneet tuottamaan satoa ajoissa. Parisenkymmentä raakiletta on jo kasvamassa. Ne myös kasvavat hurjaa vauhtia. Näin sisällä tuon kasvun huomaa paremmin, kuin kasvihuoneessa. 

Hillevin puutarha-blogissa lisää taimien kuulumisista (klik) ja kuva, miten ihanan hyvännäköiset juuret taimelle kasvaa Root!t-juurrutussienissä. 

Hillevin puutarha-blogi löytyy täältä: https://jutunjuuri.fi/


Taimien kasvu on ihmeellisen upeaa seurattavaa

18 kommenttia:

  1. Taimien kasvun seuraaminen on kyllä kevään ihanimpia ja jännimpiä juttuja. Mulla ei nyt ole mitään taimia seurattavana, mutta voihan sitä tuon pääsiäisruohonkin kasvamista ihmetellä :)
    Mukavaa, talvista päivää sinulle <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pääsiäisruohonkin kasvun ihmettely on ihanaa <3 Mukavaa päivää myös Sinulle <3

      Poista
  2. Kasvua on mukava seurata. Seuraan sitä tänä keväänä läheltä, kun kotiutin talvetetun daalian ja näytti ainakin alkuun kasvavan yli sentin vuorokaudessa.

    VastaaPoista
  3. Minä vasta viikko sitten pistin tomaatit itämään.Toivottavasti hyvin itäneet taimet kerkeävät vielä kotimaan kesänä tuottamaan tomaatteja.🍅😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uskoisin, että ehtivät <3 Tomaatit on niin ihania, hjam hjam!

      Poista
  4. Niin komeat taimet jo nyt:) Olet sinä vaan melkoinen puutarhuri♥:) Mukavaa alkanutta viikkoa♥

    VastaaPoista
  5. Minullekkin mies teki viime syksynä kymmenen neliön kasvihuoneen vanhoista ikkunoista ja ovesta. Se on ihana. En uskaltanut vielä ekana vuonna kasvattaa taimia itse, vaan aion ostaa ne valmiina. Mutta ensi vuonna olisi jo sitten tarkoitus kasvattaa taimet itse.
    Olisin liittynyt blogisi lukijaksi, mutta olinkin liittynyt jo joskus aiemmin.
    Liitin sinut kuitenkin blogiluettelooni, että on helpompi seurata blogiasi.
    Oikein aurinkoista ja lämmintä viikkoa sinulle, meillä täällä on kauhee takatalvi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, kuulostaa niin ihanalta tuo sinun kasvihuoneesi <3 Täällä myös tullut lunta pari päivää ja edelleen sataa sitä samaa valkoista töhnää taivahan täydeltä. yhyyy...

      Poista
  6. Alkaa ihan sydämestä ottaa kun kattoo noita sin taimia! Miä laitoin omani jo helmikuussa ja ne on edelleen max 4cm. Suurin osa näivetty meiän reisun aikana,kun ei niitä kukaan kastellu... toisia ei ole luotu kasvattajiksi. :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne jotka ovat hengissä, niin ehtivät varmasti vielä ihan hyvin <3 Don´t worry, kyl sinki peukku selvästi jo vihertää <3

      Poista
  7. Nyt jo raakileita, ihanan paljon ehdit siis saada satoa. Kasvun ihmeitä <3
    Kaunista iltaa sinulle Hilu <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kasvun ihme on uskomaton <3 Ihanaa keskiviikkoa Sinulle Outiseni <3

      Poista
  8. Hyvällä mallilla on sinun taimiasiat.
    Mukavaa loppuviikkoa <3

    VastaaPoista
  9. Minä itse en voi puhua kasvun ihmeestä. Minun perennan aluilla on niinsanotusti " jää perseessä "😣 Mutta sinulla on siellä toinen meininki. Hyvät taimet.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3 Nähdään taas!