Taimikaaosta, kasvihuoneen rakentamista ja kevätkukkia

Päivät menevät kuin siivillä. Vuorokaudesta loppuu tunnit (tai itseltä jaksaminen) joka päivä. Tänään juuri kitisin HerraMiehelle, että minusta on tullut joko laiska tai todella tehoton, kun en vaan ehdi tehdä kaikkea, mitä pitäisi. Kehtasi rontti nauraa. 

Kevään kukista olen yrittänyt nauttia joka päivä. Kuvauskierroksia on tullut tehtyä ja tässä muutamia kuvia kukkakierroksilta.


Helmililja



Palloesikko



Kevätkaihonkukka




Mikä tämä kasvi on? Itselleni ei mitään muistikuvaa.




Krookus




Kiurunkannus


Taimikaaokseni alkaa olemaan sitä luokkaa, että itseänikin jo hirvittää. Olen pohtinut, että istuttaisinko riskillä taimia jo kasvihuoneeseen. Muutaman asteen pakkaset tuskin kasvihuoneeseen pääsevät, mutta jos tuleekin kylmempää, niin voi käydä huonosti. Lämmitystä ei siis ole. Eikä varataimia, joten yritän nyt alkaa roudaamaan suurimpia tomaatteja edes takaisin. Päiväksi kasvihuoneeseen ja yöksi sisälle. Vaatii työtä, mutta auttaa nukkumaan öisin. 



Liikaa lämpöä näillä hujopeilla


Alemmalla ikkunalaudalla olevilta taimilta loppui tila jo monta päivää sitten kesken, mutta en ole ennättänyt aiemmin niitä pelastamaan. Tänään aloitin pelastus-operaation.









taimikaaos


Ongelmia tuottaa nyt se, että kaikki taimet eivät saa valoa tarpeeksi ja toisaalta meillä on liian lämmintä. Ne jotka nauttivat auringonvalosta ikkunalaudalla, kärsivät kuumuudesta ja ne jotka ovat pöydällä, kärsivät valonpuutteesta, koska muut taimet ovat edessä. Aina kun kuvittelen, että olen järjestellyt taimet hyvin, huomaan, että joku muu kärsii. Joku muu taimi siis ;) 

Taimikaaos on siis oikeasti kuvaava termi. 

Kurkut olin ajatellut kylvää jo viime viikolla, mutta totesin, ettei niille ole millään tilaa. Maissit ja kesäkurpitsat täytyy esikasvattaa, joten loppu tila menee niille. Kurkkujen kohdalla meinasin kokeilla sitä, että kylvän ne potteihin ja vien kasvihuoneeseen. Jos paleltuvat, niin suurta vahinkoa ei käy, kun kurkku ennättää tehdä satoa, vaikka sen suorakylväisi kesäkuussa. 

Vaikka tehottomuus riivaakin päivittäin, ihan pataluha-laiskana en sentään ole ollut. HerraMiehen kanssa ollaan kasailtu uutta kasvihuonetta. Hän teki lähes yksinään rungon ja kennoituksessa olin apuna. Nyt alkaa Nuoli 12 olemaan valmiina. Tosin, kattoikkunat ja kasvupedit vielä puuttuvat, mutta hyvällä mallilla ollaan. 



nuoli 12 kasvihuone



Kerroinki jo Maatiaiskanasen Elämää-facebook sivuilla tämän, mutta kerrompa vielä täälläkin, sillä aina joskus hämmästytän itseni(kin). Olen stressannut sitä, etten ole kasvattanut tarpeeksi paprikan taimia. Olen harmitellut sitä, ettei niitä enää ehdi kylvää lisää.

Tänään, kun olen yrittänyt setviä taimikaaostani, niin päätin laskea paprikan taimet. Itselle jääviä taimia on 43 kappaletta. Hetken hihittelin itsekseni ja totesin, että ehkä me pärjätään tämä kesä. Ompahan taas yksi stressi-vähemmän, khih. 

Alla olevan kuvan taimi oli jäänyt muiden taimien taakse ja aloin ihmetellä, et mikä ottaa vastaan, kun yritän laittaa rullaverhoja alas. Tämä minikokoisessa ruukussaan oleva Gift from Moldova-paprika oli päättänyt yllättää. Lähes yhtä iso hedelmä, kuin koko kasvi.


Jos olisin kasvi, olisin ehkä tuo taimi. Meissä on jotain samantyylistä suuruuden hulluutta.


Gift from Moldova - paprika


Ihanaa uutta viikkoa! 

36 kommenttia:

  1. Meilläkin on ihan liian kuuma taimille ja alkaa tuntua jo itsellekkin aika llämpöiseltä.Hurjalta tuntuu, kun mennään vasta huhtikuussa. �� Kasvihuone näyttää komealta. Olisiko sinulla isoa vesitynnyriä, jonka voisit laittaa kasvihuoneeseen "lämpöpatteriksi"?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vesitynnyri on joo aina ollut, mutta olen niin nössö, etten uskalla silti jättää taimia. khih :D Ehkäpä ensi vuonna kasvatan varataimet? Paitsi että ööh, missä muka :D khih :D

      Poista
  2. Minä olen kasvariin laittanut pakkasvahti-patterin öiksi päälle. Meneehän siinä vähän sähköä, mutta auttaa nukkumaan paremmin. Komean paprikan on Moldovan lahja tehnyt! Hauskaa Vappua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä HerraMies meinasi saada slaakin, kun ehdotin pakkasvahtia... Toisaalta, jos taimet jo istutan, niin eihän siinnä varmaan auta sitten slaakitkaan, kun vaan on laitettava pakkasvahti hurraamaan? ;) Mukavaa vappua myös Sinulle <3

      Poista
  3. Onpa iso paprika! Minulla on yksi kirsikkatomaattitaimen,jossa nyt parikymmentä vihreää pientä kirsikkatomaattia eri kasvuvaiheessa. Minulla ei ole parveketta eikä kasvihuonetta, mutta täällä monessa vanhemmassa talossa olohuoneen ulkoseinä koostuu vedettävistä ikkunapaneeleista, ja nurkassao on pari kukkaruukkua, jonne olen ihan heittänyt syömieni kasvien siemeniä, Olen ehkä antanut tomaatille liikaa vettä koska osa lehdistä on ruvennut kuihtumaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oih, kohta pääset maistelemaan ihania tomaatteja <3 Näppän kuuloiset nuo vedettävät ikkunapaneelit :)

      Poista
  4. Ihanat kuvat ja niin suloisia kevätkukkijoita:) Kasvihuone näyttää oikein hyvältä ja mikä määrä herkkuja siellä tuleekaan kasvamaan:) Oho..onpas melkoinen paprika! Aurinkoista alkavaa viikkoa ja leppoisia kasvatus hetkiä sinne:)♥

    VastaaPoista
  5. Kevätkukkijasi taitaa olla kevättähti 'Pink Giant'. Mahtava määrä taimia. Minä ehkä saattaisin ottaa varaslähdön ja istuttaa kasvihuoneeseen, harsot suojaksi jos näyttää tulevan kylmä. Yksi vuosi tein tomaateille ikäänkuin teltan, ei tarvinnut humpsauttaa kuin harson yksi reuna taimien yli jos tuli kylmä yö. Hyvin selvisivät ja oli helppo käyttää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmmm, tuo kuulostaisi kyllä tutulta. Kiitos Katja tunnistuksesta <3 Vähän alkaa näyttämään siltä, että varaslähtö on kohtapuoliin otettava. Ajattelin, että tänä vuonna aloitin sen verran myöhään, etteivät taimet ehdi kasvaa ihan kamalan isoiksi, mutta kas kummaa, väärässä olin taas :D

      Poista
  6. Upea kasvari sinne on noussut. Täällä oli vielä aamulla pakkasta pari astetta, joten ei varmaan tosiaan vielä kannata laittaa kasvariin taimia. Orvokit ovat hyvässä kukassa minulla ja nousipa tuolta pari mininarsissiakin maasta takapihaa kaunistuttamaan.
    Ihanaa vappuviikkoa sinulle ihana Hilu <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Täälläkin pakkasta tuppaa öisin olemaan ja tähän halla tulee pitkään sittenkin, kun on lupailtu jo muutoin yöksi lämpimämpää. Orvokit ovat niin ihanan varmoja <3 Ihanaa vappua myös Sinulle ihanainen <3

      Poista
  7. Hienoja kuvia.
    Voi, kuinka tuttua tuo tilanpuute onkaan :)
    Onneksi laskit ne paprikantaimet.
    Minä olen kerrankin sinua edellä:
    Palellutin jo ensimmäiset taimet viime yönä ;)
    Hyvää vappuviikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi joi, palelluttaminen ei ole kivaa. Voi kökkönen!
      Ihanaa vappua teidän porukalle <3

      Poista
  8. Onpa kauniita kuvia. Kyllä kevätkukat ovat niin kauniita. Taitaa olla kaikilla puutarhaihmisillä tilasta puutetta tähän aikaan vuodesta. Ihana on tuo kasvihuoneesi. PS. Blogissani on puutarhakirjan arvonta. Käyhän kurkkaamassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia <3 Kiitoksia myös arvontavinkistä. Täytyykin käydä kurkkailemassa <3 Mukavaa vappua!

      Poista
  9. Mahtava paprika! Olen huomannut saman, että ikkunan edessä auringonvalossa olevat taimet kärsivät nyt kuumuudesta. Mutta ei mene enää pitkään kun hallavaara on ohi, siihen asti täytyy jotenkin selvitä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, kyllä tämä tästä taas <3 Kohta ollaan jo kesässä, hiphei :)

      Poista
  10. Valytava paprika. Ja paaaljon upeita kukkia.

    VastaaPoista
  11. Ohhoh mikä paprika. Näkyy kaikki taimetkin voivan todella hyvin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suurin osa voi ihan kivasti siihen nähden, että joutuvat olemaan pienissä ruukuissa, ahtaasti ja liian kuumassa :D Ovatpahan karaistuneita maailman kurjuuteen ;) khih

      Poista
  12. Niin kauniita kevätkukkia, kuin kukat vain olla voivat.
    Ja toden totta ,sinulla taitaa olla taimikaaos, hih.
    Mikä yllätys tuo paprika ja noin valtava.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia <3 Nämä tälläiset yllätykset ovat aina kivoja :D

      Poista
  13. Ihan samoja ongelmia tomaatintaimien kanssa. Minulla on hyvin pikkuinen kavihuone, jota ei ole mitään mahdollisuutta lämmittää (ei sinne mitään vesitynnyreitä mahdu! :D), joten päätin lykätä taimien siirron kylmän jakson yli. Kauhea hoppu olisi jo saada ne ulos, meinaa unohtua, että vasta vappua elellään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä huhtikuun lämpö on itselläni ainakin sekoittanut ajantajun aivan täysin. Luulen, että se on yksisyy miksi tuntuu sille, kuin olisi ihan järkyttävä kiire saada nyt kaikki tehtyä :D Ehkä sitä järkiintyy, kun nyt on vähän viileämpiä päiviä :)

      Poista
  14. Kun itse kasvattaa taimia niin tilanpuute tahtoo väistämättä olla edessä. Itse en ole tänä vuonna kasvattanut mitään siemenestä, joten pääsen helpolla siinä mielessä. Ihanan kasvihuoneen saat pian!
    Iloista vappua sinulle <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maltti olisi valttia, mutta sitä kun ei ole minulle siunaantunut, niin ei auta vinkua :D Ihanaa vappua myös Sinulle <3

      Poista
  15. Söpö kevättähti on krookuksen ja kevätkaihonkukan välissä, lajiketta en tiedä. Komea paprikan raakile! Taimikaaosta alkaa olla täälläkin, tosin vähän erilaista kuin sinun viidakossasi. Minun taimeni ovat sen verran matalia, että kaikki ikkunoiden lähellä olevat saavat kyllä valoa. Ongelma on siinä, että kaikki eivät mahdu ikkunoiden eteen, vaan niitä on jopa metrinkin päässä ikkunasta, kun nuo pahuksen tenavat eivät jätä niitä rauhaan, jos vien taimia heidän käpäliensä ulottuville. Olisipa aikakone, jolla saisin lapset taimikasvatusajaksi pari vuotta vanhemmiksi, viisaammiksi ja tottelevaisemmiksi :D Hauskaa vappua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kevättähtihän se joo olikin. Olivat tämän kevään yllättäjät. Kukkivat niin runsaasti :) Voi muksuttimet. Onneksi tuo vaihe menee nopeasti ohi ja kohta taimet saavat olla rauhassa ;) Hauskaa vappua myös teidän poppoolle <3

      Poista
  16. Ajan puute, niin tuttu tunne. Onneksi välillä on ylimääräisiä vapaapäiviä, kuten pääsiäisenä ja vappuna, niin ehtii hetkeksi rauhoittua taimien ääreen. Minä yritän vitkutella taimien koulinnalla ja toivon, että saisi siirrettyä ne suoraan kukkapenkkiin tai kasvariin. Taitaa olla turha toivo. Kelit ei lupaa hyvää ja taimet kasvavat vauhdilla. Kääk! Voisi anoa töistä taimien hoito -lomaa. :D Olisiko tuo yksi pohtimasi kukka kevättähti? Näyttää ainakin kovin samanlaiselta kuin minulla kasvava kevättähti 'Rosea'. Huippu tuo paprika, yhtä yllättävä ja ilahduttava kuin sinä. <3 Hauskaa vapun aikaa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taimien hoitoloma pitäisi kyllä oikeasti olla pakollinen. Nyt kun eduskuntaan saatiin uusi porukka, niin pistettäisiköön lakialoite asiasta menemään? :D
      Kiitos tämän päivän ilahduttavimmista sanoistasi ihanainen <3 Oih, sait niin hymyilemään!
      Mukavaa vappua!

      Poista
  17. No tuo positiivinen taimikaaos taitaa olla osuva nimi sille mikä sinulla siellä on tilanne;) Mutta että uusi kasvihuone on siis tulossa ja sinne saat osan laitettua,Valtavan iso paprika jom oho!! Jotakin sinä teet oikein kun kasvit onnistuvat noin hyvin, mutta intohimoa kun asiaan on , niin se palkitsee sitten hyvällä taimien kasvulla. Mukavaa vappua teille!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Khih, niin minustakin <3 Kasvit ovat onneksi usein sitkeitä kavereita. Minulla pärjää ne, jotka eivät vaadi liiallista höösäystä :) Ihanaa vappua myös Sinulle <3

      Poista
  18. Minun silmään näyttää kevättähdeltä ja olihan sen joku jo maininnutkin täällä :).. minulla myös kevättähtiä. Kyllä on mahtava paprika ja sinulla riittää taimia uuteenkin kasvihuoneeseen..aivan mahtavaa kun on noin taitava viherpeukalo!
    Iloista vappua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se se taitaa olla. Ihanaa, nyt se ei enää ole nimetön. Kävin heille jo kertomassakin, että heidät on tunnistettu :D Höpsö puutarhuri, joka puhuu kukille ;) Ihanaa vappua myös Sinulle <3

      Poista

Kiitos kommentistasi <3 Nähdään taas!