Minttua ja kukkia

Olen tänä kesänä innostunut erilaisista mintuista ja niitä onkin tullut haalittua useammanlaisia. Kaupasta löysin viher-, pipar-, suklaa- ja mansikkaminttua. Ystävältä sain pistokkaat greippi-, sitruuna- ja marokonmintusta. Lisäksi löysin eräältä yksityiseltä taimikauppiaalta Karjalanminttua. Hjam! 

Teetä olemme tehneet laittamalla tuoreita mintun oksia kiehautettuun veteen ja annettu hautua viitisen minuuttia. Ihanan makuista ja eri variaatioita saa laittamalla eri makuisia minttuja yhteen. Nam! Suosittelen kokeilemaan. 










Puutarhassa kukintavuorossa ovat pionit, akileijat ja kurjenmiekat. Odotan jo innolla sitä, kun pienemmätkin pionit alkavat kukkimaan. Tänä vuonna meillä kukkii vain muutama pioni. Toinen vielä antaa odottaa itseään. Tämä nyt kukkiva on varmaan todella vanha kasvi, sillä se löytyi Elvinkummulta ja pääsee nyt kukoistamaan.



Pioni











Kurjenmiekka




Akileija




Akileija




Akileija



Laukat jatkavat myös kukintaa. Osa on jo lopettelemassa, mutta ovat hauskan näköisiä yhä edelleen, kun jäljellä on siemenkodat. Pitäisikin ottaa joku päivä niistäkin kuva. 



Laukka




Laukka



Juhannusruusut ovat täydessä kukassaan. Olleet jo viikon verran. Melko huimaa, kun ajattelee, että juhannukseen on vielä melkein pari viikkoa... 



Juhannusruusu



Nyt on kurkut ja kesäkurpitsatkin saatu istutettua, mutta niistä lisää myöhemmin. Kohta on hyötykasvit siinnä pisteessä, että pääsee paneutumaan kukkien maailmaan. Hiphei!

Ihanaa uutta viikkoa Sinulle <3

39 kommenttia:

  1. Ihania kukkia! Ja minttuja, naminami. Olenkin juuri ryhtymässä tzatzikin tekoon, siitä tulee niin hyvää, kun kipaisee siihen pihalta pari mintunoksaa mukaan.
    Meillä ei muuten juhannusruusu ole enää juhannuksena kukassa kuin harvoin, yleensä se aina ehtii ennen, tai on lopettelemassa juuri juhannuksena. Tai että on tullut sade juuri parhaaseen kukinta-aikaan ja kukat ovat ruskistuneet :-D Sehän se yleisin juhannussää taitaa olla.
    Ihania kukkia, kauniita akileijoja teillä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuota tzatzikia pitäisi joskus itsekkin kokeilla. Se olisi varmaan aika super hyvää itsetehtynä :)
      Mites tänä vuonna juhannusruusut teillä kukkivat? Oliko paljon aikaisessa vai teille ihan normiajassa?

      Poista
    2. On ne vähän aikaisemmassa, ehkä viikon verran, kuin yleensä. Verrattuna just viime kesään, jolloin kaikki kukki tosi myöhään, kun oli niin kylmää, on kyllä monen viikon ero. Just hämmästyin kun katsoin viime kesän kuvista, että samat ruusut, jotka ovat nyt tulossa pian kukkaan, kukkivat vuosi sitten vasta heinäkuun loppupuolella.

      Poista
  2. Mintut ovat ihania. Antavat makua moneen. Sinulta löytyykin niitä varsinainen lajikirjo.
    Höh! Miten teillä kukkii Juhannusruusu jo? Meillä on alaoksissa pari hassua kukkaa.
    Kukkivaa kesäistä viikkoa teille <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On se asia mikä tahansa, niin kun höyrähdän niin höyrähdän sitten kunnolla. Tietynlainen kultainen keskitie voisi aina olla ihan paikallaan ;) khih.
      Hassun aikaisin kyllä aloitti juhannusruusu. Tuntuu ihan oudolta. Ihan kuin kesä olisi paljon pidemmälläkin! Mukavaa viikkoa myös teille sinne <3

      Poista
  3. No onpa sinulla paljon minttua 😊. Minulla on aivan ihanaa patiokesäkurpitsaa ja juuri paistan viipaleita pannulla. Laitoin päälle grillimaustetta ja juustoraastetta. Mökillä ulkona olevat kesäkurpitsat ovat vielä aivan alkutaipaleellaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuollalailla laitettuna kesäkurpitsa kuulostaa tosi hyvältä, hjam! Pitääkin varmaan kokeilla, kunhan alamme satoa saamaan. Kiitos vinkistä :)

      Poista
  4. Minttu on hyvää haudutettuna teessä, hyvää myös marinadeissa, lihalle ja broilerille, sopii hyvin, varmasti myös vaikkapa lohen kanssa, kannattaa kokeilla.Ihanasti sinulla siellä kukkii, juhannusruusu on täällä jo paikoitellen kukkinut, aikaisessa on sekin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitääkin kokeilla tuota minttua eri ruokiin. Kuulostaa hyvältä kyllä, hjam!

      Poista
  5. On siulla monenlaisii minttuja. Miekin ostin puutarhalta semmosen rentovartisen joka kukkalaatikossa roikkus. Kun vähän lehtiä liikuttaa, minttu leuhahtaa nennään. Taijankin laittoo teehen. Kiitos vinkistä.
    Samoissa hommissa ollaan, kesäkurpitsat 2kpl on muassa ja kasvihuonekurkut kanssa.
    Kauniisti kukkii siulla kukat. Oisko tuo pioni tarhapioni, vanhoo kantoo!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mintun tuoksukin on aivan ihana. Ja tosiaan, maista ihmeessä,on niin ihanan makuista!
      En yhtään tiedä, mikä tuo pioni on. Olisi kyllä kiva siitä saada lisää tietoa.

      Poista
  6. Täällä Eteläsavossa saimaan rannalla juhannusruusu lopettelee jo kukintaansa,oli muuten julmetusti kukkia. Meikäläisen lempiminttu on ehdottomasti piparmittu joka haluaisi levittäytyä koko tontille, joutuu rajoittelemaan sen reviiriä melko voimakkaasti. :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Piparminttu on huiman ihanan makuista ja tuoksuista. Eikä se ole ollenkaan hassumman näköistäkään, päin vastoin. Mintut ovat tosi kauniitakin!

      Poista
  7. Pionit <3 Toivottavasti juhannuksena pionit kukkiin, koska minulla on tapana napata ystävältä aina muutama pioni meidän kotia kaunistamaan.
    Ihanaa viikkoa Hilu <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivotaan, että pääset viemään ystävälle pioneita. Ihania tuollaiset perinteet <3 Ihanaa viikkoa myös Sinulle murunen <3

      Poista
  8. Pionit on kauniita! Joskus minullakin oli takapihalla pioni, mutta se ei vaan oikein saanut kukkiaan parhaaseen loistoon. Silloisella naapurilla kyllä pioni kukki komeasti, vaikka samalla kohdalla pihaa suunnilleen olivat. En tiedä mikä lie ollut? Muutettuamme annoin oman pionini naapurilleni ja toivon, että siellä kukkii komeasti. Juhannusruusukin on niin kaunis valkoisissa kukissaan!
    Mukavia kesäpäiviä sinne teille! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olisikohan sinun pionisi ollut vähän liian syvään istutettu? Se voi heikentää kukintaa. Ja ilmeisesti myös liiallinen lannoitus ei ole heidän mieleen.
      Ihania kesäpäiviä myös Sinulle <3

      Poista
  9. Minulla on joku minttu, se, joka leviää, leviää, leviää ja täyttää kasvilavan. Taidankin juoda sen pois:)
    Juhannusruusu- kukkii, pionit isoilla nupuilla, kohta avautuvat. Saisikohan laukkoja itse lisättyä kukintojen siemenistä??

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juo pois vaan :D Ainakin lukemani perusteella Laukkoja saa hyvin lisättyä siemenistä. Ilmeisesti itäävät hyvin. Menee varmaankin pitkään ennnekuin kukkiivat, mutta mikäs kiire tässä, valmiissa maailmassa :)

      Poista
  10. Punainen akileija on mahtava. Tipuset on kasvanut jo tosi isoiksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Alkaa olemaan jo vähän haikea fiilis, kun tipuset ovat niin isoja :D

      Poista
  11. Kivan värinen pioni. Meillä kiinanpionit eivät ole vielä kukassa, nuput ovat isoja joten kauaa ei tarvitse odotella.

    VastaaPoista
  12. Jaahas, en edes tiennyt että minttuja on noin paljon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, onhan niitä vaikka kuinka paljon. Tuntuu, että aina kun asiaa googlettelen, niin löydän uusia lajikkeita, khih :D

      Poista
  13. Minäkin pidän omista yrttiteesekoituksista

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olisikin kiva saada vinkkejä hyvii sekoituksiin :) Olen itse niin amatööri asiassa, etttä kaikki vinkit otetaan ilolla vastaan <3

      Poista
  14. Minttu on mainiota!
    Minulla kasvaa sekä marokkolaista että kreikkalaista minttua, mutta hienosti lähti kasvuun myös ihan kaupasta tuotu minttu.

    Kauniit ovat pionit kukkiessaan! Hienot kuvat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mintut tosiaan ovat aivan ihania. Hjam!
      Kiitos! Minäkin tykkään pioneista. Tämän kurja puoli on lehdistön ränsistyminen pian kukinnan loputtua.

      Poista
  15. Mitäpä sanoo tällainen pioni kuin Red Charm?

    Hyvää viikkoa lukijoille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ollut tuollaisesta edes kuullut, mutta kieltämättä voisi hyvinkin olla, mikäli lajike on vanha. Mukavaa viikkoa myös Sinulle <3

      Poista
  16. Hih hii, en edes tiennyt että minttuja on niin monenlaisia :D :D
    Täällä Taivassalossa on sellainen paikka kuin Pionien koti (pioni.fi), jos joskus ajelet tännepäin käymään niin sinne mennään visitoimaan <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En minäkään tiennyt ennen hurahdustani. Muutamasta erilaisesta olin kuullut, mutta yllätyin niiden kirjosta. Pionien koti olisikin ihana vierailukohde <3 Ja vielä noin ihanassa seurassa <3 Olisi mahtava reissu!

      Poista
  17. Kaunista kukintaa! Meillä pionit ja juhannusruusu ovat vielä nupussa. Varmasti hyvää tuo minttutee! Kiitos vinkistä, täytyy pitää se mielessä ja kokeilla joskus, kun tulee minttua hankittua. Ihanaa viikkoa!<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia :) Kohta teillä päästään nauttimaan pionien ja juhannusruusujen loistosta <3 Mukavaa viikkoa ja tosiaan suosittelen lämpimästi minttuteetä <3

      Poista
  18. Suloisia akileijoja ja muhkea pioni! Mikä mintuista on ollut mielestäsi paras? Minulla kasvaa piparminttua (luonnollisesti :)), mutta siitä tulee melko tujua teetä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Mansikkaminttu on minusta tosi ihana. Se on melko mieto ja lisään teehen usein vähän viherminttua tuomaan lisämakua. Mansikkamintun tuoksu myös on ihan vastustamaton!

      Poista
  19. Ihana pionien aika. Onneksi se kestää kauan. Ensimmäisenä meillä kukki vuokkopioni, nyt monet muut ovat ihan liipaisimella ja montaa saa odottaa pitkälle heinäkuun puoleen väliin saakka. Ja yli. Olisipa tylsää jos ne kaikki posauttaisivat nuppunsa auki samaan aikaan. Minulla on yksi ihan yhtä tumma just avautumassa. Joku hyvin vanha versio on, pitääpä kaivella kasvikirjanpitoa.

    Marokonminttu on niin ihanan aromikas, ihan pakko hakea semmoinen taimi ! Tähän saakka olen vain tyytynyt kantamaan purkitettua versiota Espanjan etelärannikolta. Onneksi ihan eläviä kasveja saa tänä kesänä kotikaupungin taimitarhalta.

    Mukavaa viikonjatkoa sinulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, teillä onkin sitten mieletöntä ja upeaa loistoa luvassa. Uulalaa!
      Hae ihmeessä Marokonminttua, on se tosiaan niiiiiin ihana <3 Kivaa viikon jatkoa myös Sinulle <3

      Poista

Kiitos kommentistasi <3 Nähdään taas!