JOULUKALENTERI. Luukku 11: Suklaatilan herkkuja

Kaupallinen yhteistyö



Mukavaa joulukuun 11:sta päivää! Meidän tonttulassa jatketaan jouluun valmistautumista nautintojen maailmassa. Tänään on loistava päivä maistella joulusuklaata! Kenen joulun odotukseen suklaa kuuluu olennaisesti? Täällä tonttu-lapsoset olivat onnesta soikeana, kun pääsivät maistelemaan ihanaisia Suklaatilan herkkuja. Oli siinnä HerraPukin ja RouvaMuorinkin suut marrillaan! 

Tarinan mukaan tilalla on asunut jo yli vuosisadan ajan Viljo Vinhajalka ja Sikke Simasuu-tontut, jotka tarkkasilmäinen saattaa nähdäkkin, mikäli menee tutustumaan Suklaatilaan ja osallistuu suklaan maistiaisiin. Tarinan mukaan Viljo ja Sikke huolehtivat esimerkiksi siitä, ettei suklaamaistiaisten jälkeen ole jäänyt pienintäkään murua jäljelle, vaikka vierailta murusia olisikin tippunut. 
Liekkö on Ilona-tonttu jotakin tonttumaista sukua Viljolle ja Sikkelle, kun hänenkään jälkeen ei varmasti jää yhtäkään suklaanmurua pöydille.

Onko Suklaatila Sinulle tuttu? Suklaatilan suklaat ovat käsintehtyjä suklaita, joiden kääreisiin on todella panostettu. Suklaanautinto on paljon muutakin kuin pelkkää suklaan maistelua, joka sekin on jo upeaa! Itse rakastuin myös Suklaatilan tarinoihin! Suklaatila on vanhalla sukutilalla Ylöjärven maaseudulla toimiva käsityöläisyritys, jonka yrittäjinä toimivat Tomi ja Katja Järvenpää. Tila on kuulunut suvulle  yli sadan vuoden ajan. Tomi on neljännen sukupolven isäntä tilalla. Jokainen sukupolvi on luonut tilalle jotakin uutta ja myös säilyttänyt jotakin vanhaa. Tomi ja Katja halusivat perustaa oman yksityksen ja ensimmäiset herkut lähtivät maailmalle keväällä 2010, kun vanhan navettarakennuksen saneeraustyöt oli saatu päätökseen. Tutustu Suklaatilan tarinaan tästä.  Heidän internet sivuiltaan löytyy myös muita useita ihania tarinoita, liittyen tilan tonttuihin.

Meidän tonttulassa päästiin maistelemaan useita  herkullisia suklaita. Niin tummaa kuin vaaleaakin suklaata ja erilailla maustettuna. 

Viljo Vinhajalan Äkkipiristys-suklaa on vadelma-lakritsin makuista maitosuklaata.  Viljo Vinhajalan Joulusuklaa on puolukalla ja mustikalla maustettua maitosuklaata.  Suklaiden omat tarinat pääset lukemaan nimiä klikkaamalla. Muorista tarinat ovat mainioita ja niiden parissa menikin tovin jos toinenkin.

Suklaat olivat erittäin herkullisia.  Itse suklaa oli erinomaista ja ne olivat sopivasti maustettuja. Ei siis liikaa, muttei liian vähääkään.  Rakastan hyvää suklaata ja nämä kuuluvat ehdottomasti niihin!

Meidän tarkkailija-tontut halusivat välttämättä päästä "posettamaan" kavereiden kanssa!







Suklaatilan valikoimista löytyy myös kaupunki-suklaita. Tampere, Rauma, Turku, Kuopio, Helsinki, Porvoo ja Karkkila ovat saaneet omat suklaansa. Kaupunki-suklaiden kääreissä on useita valinta mahdollisuuksia. Meillä oli maistelussa Tampereen joulusuklaa, joka on maitosuklaata maustettuna kardemummalla, kanelilla, neilikalla ja inkiväärillä. Kardemumma maistui todella reilusti ja kardemumman ystävälle se olikin erittäin mieluisaa! Tämä oli ainoa suklaa, joka jakoi meidän tonttulassa mielipiteitä. HerraPukki ja yksi tontuista ei pidä kardemummasta, joten heidän mieleensä tämä ei ollut. Kardemumman ystävät sen sijaan rakastivat tätä! Muutoin kaikki suklaat herättivät ainoastaan ihastusta.





Tummista suklaista pääsimme maistelemaan Sulaa Nobelia-suklaata sekä Isä-suklaata. Sulaa Nobelia-suklaa on maustettu merisuolalla. Miellyttävä makuelämys, josta tykkäsi koko tonttulan väki! Olen joskus kertonutkin, etten yleisesti ole tumman suklaan ystävä, mutta alan pikku hiljaa kääntämään kelkkani. Tämäkin oli todella hyvää! 




Isi on supersankari-suklaa on lakrilla maustettua tummaa suklaata. Isi on supersankari, joka ei kanna viittaa ja ansaitsee oman suklaansa, oli sitten kyseessä isänpäivä tai perus tiistai! Tämän pakettiin saa myös oman tekstin halutessaan.





Suklaatilan valikoima on valtava! Kannattaa käydä tutustumassa ja lämpimästi suosittelen kokeilemaan näitä ihania käsintehtyjä suklaita. Mainioita myös lahjoina <3 Nyt onkin hyvä tilaisuus maistella Suklaatilan suklaita, sillä meille on luvattu alennusta tilauksista! Tilausta tehdessä saat 10 %:n alennuksen käyttämällä koodia: maatiaiskananenTästä klikkaamalla pääset tutustumaan tuotteisiin ja tekemään ostoksia! Alennuskoodi on voimassa tämän vuoden loppuun asti.

Kiitos Suklaatila ihanasta yhteistyöstä koko tonttulan väen puolesta!


Mikä suklaa on sinun herkkuasi?


Nyt on tonttulassa keskitytty niin paljon nautintoihin, että taitaa olla jo aika käydä puuhastelemaan jotain ihan muuta! RouvaMuorilla ja HerraPukilla onkin huomenna tärkeä "työpäivä"... Mikäli tontuilta kysyttäisiin, taitaisi olla se tärkein homma huomenna edessä... Tähän liittyen loppuviikosta onkin luvassa vielä paketointi postaus. Kyselin eilen, mikä joulukalenterin luukku on ollut mieluisin ja paketointi vinkki on tuntunut olevan monille se mieluisin ja varmaan hyödyllisinkin. Moni on maininnut myös joulutorttu-postauksen, jossa esittelin muutaman erilaisen mallin ja maun näiden perinteisten joululeivonnaisten tekoon. Hamahelmistä tehdyt joulukoristeet mainittiin myös. Vielä on tulossa sekä leivontaan että askarteluun liittyviä luukkuja, joten pysykäähän kuulolla <3

Ihanaa uutta viikkoa Sinulle ja muistahan käydä osallistumassa herkkuglögien arvontaan

38 kommenttia:

  1. Aivan uusi tuttavuus. Kiitos esittelystä. Minulle suklaa uppoaa kausiluontoisesti, mutta taidan tilata tuolta tuliaisiksi vietävät suklaat.
    Mukavaa maanantaita teille sinne.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minusta nämä olivat ihan älyttömän hyviä maultaan ja ihastuin myös monien kääreisiin :) Mukavaa uutta viikkoa myös Sinulle. Laittelin siulle sähköpostia loppuviikosta ;)

      Poista
  2. Etenkin Äkkipiristys-suklaa ja Joulusuklaa taitaisivat äkkiä huveta parempiin suihin:)

    VastaaPoista
  3. Miten kivoja pakkauksia ja tuo äkkipiristys nimellään sai hymyn suupieliin. Juuri söin lootikollisen Wiener Nougata eli voisin todeta, että se on aika hyvää se. :)

    Kivaa maanantaita <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minustakin nuo pakkaukset oli ihania. Ja hauskoja nimiä ja tarinoita suklailla :) Wiener Nougatat ovat melkoisen vaarallisia, jos aloittaa niillä herkuttelun ;) Helposti katoaavat :D
      Mukavaa maanantaita myös Siulle :)

      Poista
  4. Kivoja makuyhdistelmiä. :)
    Suklaa kuuluu kyllä joulunherkkuihin.
    Mukavaa maanantaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minusta myös suklaa ja joulu kuuluu yhteen :) Mukavaa maanantaita myös Sinulle :)

      Poista
  5. Kiitos tästä. Kävin jo ostoksilla. 😋

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva juttu :) Eikös ollutkin ihan mielettömän ihanat valikoimat :)

      Poista
  6. Suklaa maistuu kyllä aina Jouluna menee sitäkin enemmin. Mukavaa viikkoa:)

    VastaaPoista
  7. Oi, taas lisää jouluherkkuja:)
    Suklaa maistuisi aina, ei vain jouluna!

    VastaaPoista
  8. Me kyllä tykätään suklaasta, tumma suklaa ja täyteläinen punaviini jälkkärin sijasta. Hyvää.

    VastaaPoista
  9. Suklaa kuuluu ilman muuta jouluun ja vuoden jokaiseen muuhunkin päivään. Vanhemmiten olen ruvennut tykkäämään entistä enemmän juuri tummasta suklaasta, nuorempana söin mieluummin vaaleita vaihtoehtoja. Suklaatilan herkut on herkkuja, suklaakonvehditkin vie suorastaan kielen mennessään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jännä, miten makumieltymykset muuttuvat :) Suklaatilan konvehteja en olekkaan maistanut. Olisi joskus kiva käydä suklaamaistiaisissa :)

      Poista
  10. Oi mitä herkkuja. Sulaa Nobelia -suklaata tuli maisteltua kesällä, kun kävimme Sillanpää-oopperaa katsomassa Hämeenkyrössä. Sitä tähditti Valtteri Torikka, joka tuossa kannessakin komeilee :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minusta on hienoa, että tapahtumalle on oma suklaa. Hyvin vaikuttava tuo suklaan käärekkin :)

      Poista
  11. onpa siellä herkuteltu suklaalla :) Suklaatilan suklaat eivät ole minulle tuttuja. Mukavaa alkanutta viikkoa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oltiin ihan suut marrillaa koko sakki :D Mukavaa uutta viikkoa myös Sinulle <3

      Poista
  12. Tuttuja ovat nuo suklaat ja herkullisia!!!!!

    VastaaPoista
  13. Voi suklaan ihanuutta! Minun elämäni suuria nautintoja on ollut hyvä kirja ja Fazerin sininen vuoteeseen mennessä. Ai mikä nautinto!!! On toki muutakin.... Mutta sokeriarvot nousee vanhemmuuteen ja kumma kyllä suklaa ei enää maistu niin hyvältä. Mutta jos en unta saa, keitän itselleni vahvaa maitokaakaota. Sillä tulee hyvä uni. En nyt muista sitä kirsikkasuklaakonvehtia, mitä en voi vastustaa. Niitä harvoin näkee kaupoissa. Ja Wienernougat on yksi parhaista! Myös Roald Dahlin "Jali ja suklaatehdas" on aivan hurja kirja! Suosittelen, jos et ole lukenut. Siitä on myös elokuva"

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jännä sattuma. Juuri puhuimme HerraMiehen kanssa tuosta elokuvasta ennenkuin tulin katsoman, onko kommentteja tullut 😊
      Kirja ja suklaa on loisto yhdistelmä ❤

      Poista
  14. Oih mitä herkkusuklaita ja suklaata ei voi vastustaa <3 . Suklaatilasta en ole aiemmin kuullutkaan, mutta nyt tiedän heidän herkuistaan :)
    Kaikenlaiset suklaat kelpaavat minulle,mutta eniten nautin tummasta suklaasta ja käytän myös paljon raakakaakaota !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minullekkin oli uusi tuttavuus ja erittäin miellyttävä sellainen :) Raakakaakaosta en ollut kuullutkaan :)

      Poista
  15. Enpä ole tuosta yrityksestä ennen kuullutkaan! Pitääpä käydä tutustumassa sivuihin, vaikutti tosi mielenkiintoiselta (ja herkulliselta)!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen lämpimästi tutustumaan. Ihan uskomattoman herkullisia suklaita :)

      Poista
  16. Oi suklaata!!♥ Nuo näyttävät niin hyviltä ja kauniit pakkaukset! Täytyykin mennä tutustumaan sivuihin:) Tuo vadelma-lakritsi suklaa kuulosti ihan minun makuiselta:) Mukavaa alkanutta viikkoa♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo vadelma-laku tosiaan oli ihan mielettömän hyvää, samoin kyllä muutkin. Nämä ovat kivoja lahjoinakin. Toki ainahan perus konvehditkin maistuvat, mutta yleensä niitä jouluisin tulee niin paljon, että tälläiset vähän erilaiset suklaat ovat ihan luksusta :D Mukavaa viikkoa myös Sinulle <3

      Poista
  17. Vaikuttaapa herkullisilta! Ja niin nätit pakkaukset. :) Vähän ehkä heräsi himo tilata jotain.. Suklaa kuuluu mun lempiherkkuihin. Kookosmaitosuklaa on ihanaa, Maraboulla oli joskus sellaista, mut en oo aikoihin nähnyt sitä missään. :( Käsin tehdyistä Kultasuklaan minttuvalkosuklaa on suosikkiani. :) Mukavaa loppuviikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo valikoima on huima ja tosiaan, tosi nättejä pakkauksia. Herkkuja itsellekkin, mutta loistavia myös lahjoina :) Minttuvalkosuklaa kuulostaa tosi hyvältä :) Mukavaa loppuviikkoa myös Sinulle! toivottavasti ootte jo koko porukka terveitä <3

      Poista

Kiitos kommentistasi <3 Nähdään taas!