Fataliiseeds.net - paras siementen ostokokemus ikinä!

Minulla alkaa olemaan katseet jo aivan keväässä ja tulevissa kasvatuksissa. Täpinätäpinä tättärää! Ensi vuonna haluan ehdottomasti päästä kokeilemaan erilaisia tomaatteja. Saimme kasvihuoneen oston yhteydessä lahjakortin Fataliiseeds.net-nettikauppaan ja sieltä löytyikin vaikka kuinka paljon upeita tomaattilajeja. Olin jo tämän takia aivan innoissani tilausta tehdessäni. Ja kun lähetys saapui, olin oikeasti aivan hämmentynyt... Ja otin muutaman hyppypyppy-pompun. Mielettömiä kaupanpäällisiä. Itselleni tälläinen asiakkaan huomioiminen siemenostoissa oli aivan ainutkertaista ja sen takia halusin jakaa tämän kokemuksen myös teille! Siemenet myös tulivat tosi nopeasti. Montaa päivää ei lähetyksessä kestänyt, ennenkuin kirje oli jo perillä! 

Mutta mitä siemeniä sitten ostin? Sain luvan käyttää Fataliiseeds.net-sivuston kuvia ostoksistani, joten kuvat ovat lainattu sieltä.


Tomaatti Abracazebra


Tomaatti Blue Bayou


Tomaatti Blue P20

Tomaatti Wooly Blue Jay


Tomaatti Mix: Kudesnik (Magician), Lemon Cherry, Pink Bumle Bee, Roman Candle


Sitten ne kaupanpäälliset! Ne eivät olleet tomaatteja, vaan chilejä. Khihii, ei mene kauaa, kun pääsee chilit pistämään multiin!


Rocoto, Guetemala Orange


Tabasco Greenleaf


Malawi Bird´s EyeTrepadeira Werner

Jokaisessa siemenpussissa oli siementen lisäksi lappu, jossa oli lajikkeen kuva ja nimi. Käsittääkseni yrittäjä kerää itse kaikki siemenet. Ja kuten huomaatte, jokaisessa pussissa on reilusti siemeniä. Törmäsin viime keväänä useammassa tomaatinsiemenpussissa siihen, että kun pussin avasi, sieltä löytyikin vain muutama siemen. Lievä huijauksen tunne oli silloin.
Lähetyksen mukana tuli myös kirje, jossa kerrottiin, että mikäli ilmenee kasvatuksen, lajikkeiden tai muuten chilin suhteen kysymyksiä, niin kannattaa ottaa yhteyttä.  Mistä muualta saa näin hienoa palvelua? Laitoinkin heti viestiä ja kiitokset lähetyksestä. Tämä ei siis ole blogiyhteistyö, vaan puhtaasti suositus hyvästä tomaatin- ja chilin siementen nettikaupasta!

Pääset kyseiseen nettikauppaan klikkaamalla tästä.

30 kommenttia:

 1. Ensikesänä saatte sitten herkutella monilla lajikkeilla. Selvästi siellä on jo kevät mielessä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. toivotaan, että ensi kesä suosii tomaatin kasvatusta :) Kevät ja esikasvatukset on mielessä jo öisinkin. HerraMies nauraa (ainakin toistaiseksi nauraa) ihan huolella min intoilulle :D

   Poista
 2. Paljon ihania tomaattilajikkeita. Olet ajoissa liikkeellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana päästä kokeilemaan uusia lajeja :) Voi olla vähän vaikeaa malttaa odotella maaliskuuta ;)

   Poista
 3. Näyttääpä ihanalta! Harmi (tai ehkä tällaiselle siemenhamstraajalle ihan hyvä), ettei tuolta löydy kuin tomaatin ja chilin siemeniä. Kumpaakaan en osaa kasvattaa, joten en viitsi edes yrittää niitä siemenistä. Joku tomaatintaimi on varmaan ensi vuonna ostettava. Josko vaikka saisin omalla pihallamme tomaatit kasvamaan ja kypsymäänkin. Mun ajatukset on myös jo ihan keväässä. Pian se on täällä, ihanaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joka vuosi kannattaa ainakin muutama tomaatintaimi hankkia ja kokeilla, kuinka käy :) Onnistuessaan on niin ihanan palkitsevaa <3 Ihanaa, että muutkin ovat jo täpinöissään keväästä <3

   Poista
 4. Wau mitä erikoisuuksia! Toivottavasti saat ne menestymään hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan :) Viime kesänä tuli ainakin kantapään kautta oppia roppakaupalla, joten luottamus on taas kova ;) khih

   Poista
 5. Wau...mitä lajikkeita ja chilejäkin!! Esikasvatuspuuhat on aloitettava ajoissa ja toivottava kuumaa kesää, kasvihuonettahan nuo vaativat. Keväällä varhain istutuspuuhat, siemenet ja taimet saavat pään sekaisin, se on niin kivaa ja saa pauloihinsa, suorastaan koukuttavaa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt onneksi kasvihuone-tilaakin riittää (tai ainakin mie kuvittelen, et sitähän riittää vaikka kuinka valtavasti). Totta, menee kyllä pää ihan pyörälle :D

   Poista
 6. Toivotaan että kesä olisi lämmin että saat kaikki nuo ihanuudet menestymään! Itse taidan jättää tänäkin vuonna tomaatinkasvatuksen väliin, kun ei ole kasvihuonetta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan satoakin :) Tomaateista löytyy kyllä lajikkeita, jotka menestyvät hyvin avomaallakin esimerkiksi ämpärissä kasvatettuna :)

   Poista
 7. Oi mitä kaikkea ihanaa! Noita onkin jännä päästä istuttamaan ja sitten katsomaan miten satoa pukkaa:) Laitetaan jo nyt peukut pystyyn että ensi kesä olisi hyvin satoisa ja kaunis:)♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä tosi ihanuuksia :) Ihana kun tomaatteja on niin paljon erilaisia. Kiitos Sonja Lumpeen ja Nina Petelius-Lehdon, oma tomaatti villitykseni on roihahtanut ihan täyteen liekkiin :D

   Poista
 8. Oi miten runsaasti lajikkeita. Sinulle on tulossa todella satoinen kesä. Toivotaan kaunista kesää. - Mukavia loppuvuoden päiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan ainakin runsasta satoa ;) Mukavia tämän vuoden viimeisiä päiviä myös Sinulle <3

   Poista
 9. Mielenkiintoisia lajikkeita tottatosiaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tomaatti lajikkeiden määrä on ihan mieletön. Kiva päästä kokeilemaan itselleni ihan uusia juttuja :)

   Poista
 10. No sinulla on todellakin jo kevättä rinnassa..:)
  Tuollaisia mustia tomatteja olen ajatellut, että voisi kasvattaa...siis yhden kasvin verran, kun minullahan ei ole kasvihuonetta ja pihakin postimerkin kokoinen..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet oikeassa, tosiaan tuppaa jo olemaan kevättä rinnassa... ehkäpä jopa molemmissa ;) Kokeile ihmeessä, ovat metkoja :)

   Poista
 11. Jopas nyt jotakin. Chilejä kaupanpäälle. Chilit onkin metkoja, kun ekat saa kylvää pian ja viimekesäiset tuottavat vielä täysiään autotallissa satoa. Nuo tomaattilajikkeet ovat minulle kaikki uppo-outoja. odotan mielenkiinnolla, miten ne teillä kasvavat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Chilejä olen aina silloin tällöin muutaman kasvattanut, mutta hirveästi en ole kyllä niihin perehtynyt. Kiva päästä perehtymään ja tietysti kokeilemaan siitä uusia reseptejä :) Toivotaan hyvää sato vuotta myös tomaattien suhteen :)

   Poista
 12. Herkkuja siis tiedossa runsaasti. Täytyypä käydä ko. kaupassa kurkkaamassa tarjontaa. Kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan hyvää satovuotta :) Kiva, että vinkistä on hyötyä. Facenkin puolella moni innostui tekemään tilausta!

   Poista
  2. Onpas mielenkiintoisen näköisiä tomaatteja! Olen ajatellut, että menisin viime vuoden siemenilä, enkä tilaisi lisää mutta mutta... aika houkuttelevilta näyttää nää uudet lajit!

   Poista
  3. Ainahan nyt muutaman uuden lajin siemeniä kannattaa tilata ;) khih!

   Poista
 13. Tuo rocoto kannattaa laittaa itämään heti. Rocotot ovat chileistä hidaskasvuisimpia ja hitaimmin kypsyviä. Nyt talvella taimet tarvitsevat tietysti lisävaloa, mutta pitkä esikasvatus on ainoa keino saada rocotoista satoa kesällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä tietää, kiitos. Täytyykin laittaa lautalle. Onnistuukohan niin? Yleensä paprikat ja tomaatit olen siten idättänyt. Lisävalokin on hankinnan alla, en vain oikein ole päässyt perille, mikä olisi hyvä valinta...

   Poista
  2. Idätyslautta toimii erittäin hyvin chileille myös. Itäminen saattaa jollain rocotoilla olla hidasta, mutta kyllä ne itää kun antaa riittävästi aikaa :)

   Poista

Kiitos kommentistasi <3 Nähdään taas!