JOULUKALENTERI. Luukku 19: Paketointi vinkkiHui hai, mukavaa joulukuun 19.sta päivää! Tonttupajassa on vielä paketoinnit pikkuisen kesken. Taika-tonttunen selvästi aavistaa, että jotakin on tekeillä, eikä meinaa malttaa käydä nukkumaan. Paketointien ajoittaminen on täten melko hankalaa ja tuntuu, ettei paketointi urakka lopu koskaan.

Vielä paketointiin yksi vinkki, eli narujen laitto. Tällä hetkellä naruina taidetaan käyttää paljon paperinarua ja muita "korvaavia" naruja, mutta tämä Muori suosii edelleen perinteistä lahjanarua. Lisäilmettä pakettiin saa sitomalla nauhat kulmasta kulmaan. Helppoa ja nopeaa.  Mikäli olet oikea kätinen, niin pidä peukalolla kiinni narusta vasemman kulman paikkeilla paketin päällä (tuosta kohtaa, jossa valmiin paketin lahjanarut on käpristetty), kiepauta naru oikean kulman takaa, sitten oikean alanurkan päältä, vasemman alanurkan ali ja sitten takaisin paketin päälle sen aloituskohdan kanssa yhteen. Mikäli taas olet vasuri, kuten allekirjoittanut, pidä narusta kiinni oikealla peukalolla ja lähde kiertämään narua vasemmalla kädellä vasemmalle puolelle. Selitettynä kuulostaa hankalalle, mutta käytännössä erittäin helppoa.
Isoon pakettiin voi laittaa kahta eriväristä narua samalla tavalla, mutta pikkuisen eri kohtiin. Käpristettävää narua kannattaa jättää reilusti, jolloin narut saa kivasta yhteen kasaan lopuksi.
 Edellisen paketointivinkin löydät täältä. Sielä on neuvottu tälläisen paketin teko.
RouvaMuorilla alkaa aina näin paketointi urakan loppuvaiheilla iskemään pieni kyllästyneisyys, joten lopuksi vielä tärkein vinkki paketointiin. Kun paketointi alkaa tuntua typerältä ja ärsyttävältä puuhalta, laita takkaan tulet ja istahda kahvikupin kanssa sen äärelle. Vastaavasti voit ottaa lasillisen glögiä tai viiniä, nostaa jalat kohoasentoon ja vain nauttia. pssst... myös suklaan syönti on varteen otettava vaihtoehto tässä vaiheessa!
Joko teillä paketoinnit on saatu päätökseen, vai vieläkö paketoinnin iloa (tai "iloa") riittää? <3 Ihanaa päivää Sinulle!

31 kommenttia:

 1. Ihanat paketit! Täällä vasta aloitellaan ... :)

  VastaaPoista
 2. Ihanat paketit! Täällä vasta aloitellaan ... :)

  VastaaPoista
 3. Kerrassaan kauniit paketit. Taas opin jotain. Kiitos vinkistä. Lämmin kiitos myös aivan ihanasta itsetehdystä joulukortista. Halauksin,

  VastaaPoista
 4. Kauniit paketit! Edellisyönä sain paketoitua kaikki lahjat suklaan voimin. Päiväsaikaan se olisi mahdoton urakka, uteliaiden lasten vuoksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia :) On nuo lapset tähän aikaan vuodesta tosi uteliaita :D

   Poista
 5. Paketoinnin iloa riittää varmasti ihan aaton viime hetkille, kun kaikki on vielä niin vaiheessa :D

  VastaaPoista
 6. Mullakin oli tänään paketointipäivä! :D Ja vitsit, en taaskaan viitsinyt opetella tuota lahjanarujen laittotapaa... Ei mulla tosin kyllä ollut sopivan muotoisia pakettejakaan siihen tarkoitukseen, mutta aion kyllä sen nyt ensi vuonna opetella, kun on oikein kirjakin, mistä katsoa ohjeet. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja ainahan voi opetella ilman oikeaa tarvettakin ;) Paketointipäivät ovat ihan kivoja, kunhan vain saa rauhassa puuhastella :)

   Poista
 7. Kauniit paketit vielä niitä paketteja täällä laitetaan:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia :) Onneksi vielä hyvin kerkiää paketteja laittelemaan :)

   Poista
 8. On vielä tonttuhommia, joten paketoitavaakin on vielä tiedossa, kiitos paketointivinkeistä, tykkään tuosta haitaritaitetusta paketista kovasti!Mukavaa viikon jatkoa ja sitä paketointiakin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, jos noista on ollut hyötyä :) Tuo haitaripaketti on minunkin yksi lemppareista :) Se on niin kätevän helppoa ja kuitenkin näyttävää. Mukavaa viikkoa myös Sinulle <3

   Poista
 9. Minä en ole paketoinut mitään, mutta olen syönyt ahkerasti suklaata. Sekin on tärkeää, vai mitä 😀

  VastaaPoista
 10. Juuri sain kaikki pakettiin. Tein lahjapapereista pusseja ja olipa helppoa paketointia :).

  VastaaPoista
 11. Kaikki valmistelut alkaa olla lopuillaan. Huomenna siivous ja parin kakun teko.

  VastaaPoista
 12. Oi joi. Vasta yksi paketti paketoitu. Loput odottavat paketointia tai on vielä hankkimatta. :)

  VastaaPoista
 13. Tuo lahjanarun laittaminen kulmasta kulmaan ei mulla aina onnistu, tai onnistuu mutta jostain syystä naru liikkuu kun paketti joutuu säkkiin ja loput arvaatkin :)Mutta tuo jälkimmäinen idea on toimiva minullakin ja todella kaunis ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laita paketin alapuolelle pienet palat teippiä pitämään naru paikoillaan, niin pysyy hyvin säkissäkin :) Eikä teippejä huomaa :)

   Poista
 14. Kauniita paketteja olet tehnyt <3, minulla vielä paketoitavaa jonkin verran ja yhden lahjankin meinaan vielä ostaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Onneksi vielä kerkiää hyvin paketointihommia tekemään :)

   Poista
 15. Me ollaan miehen kanssa tosi huonoja paketoimaan. Kaverit auttoi aikoinaan kun pojat oli pieniä. Nykyään ei muu auta kuin ehdottamasi viini. Mutta ihanaa jännittävää joulun odotusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi viini auttaa :D Helpottaa tuskaa huomattavasti ;) Ihanaa ja jännää joulun odotusta myös Sinulle <3

   Poista
 16. Muutama paketti on valmiina ja muutama odottaa paketointia. Urakka on onneksi pienentynyt vuosien saatossa ja uteliaat silmäparitkin on muuttaneet omilleen, niin enää ei tarvitse yötä myöten lahjoja kääriä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helpottaa puuhaa, kun voi omassa rauhassa tehdä silloin kun huvittaa :)

   Poista

Kiitos kommentistasi <3 Nähdään taas!