JOULUKALENTERI. Luukku 3: DIY kukka-asetelmaIhanaa joulukuun 3. päivää ja ensimmäistä adventtia! Onko Sinulla adventtiperinteitä? Meidän tonttulassa ei sellaisia ainakaan toistaiseksi ole. Tänään RouvaMuorin pajassa onkin aiheena ensi viikolla olevan itsenäisyyspäivän kukka-asetelma. Muori on joskus vuosia sitten ollut kukkakaupassa jouluapulaisena tekemässä jouluasetelmia ja sieltä jäi muutama vinkki mieleen asetelmien tekoon. Tässä  yksi idea itsenäisyyspäivän asetelman tekoon...

Tarvitset korin, johon teet istutuksen, luonnosta käpyjä ja sammalta (huomioithan, ettei jokamiehen oikeudet anna lupaa kerätä sammalta muiden mailta ilman lupaa ja kävytkin saa ilman lupaa kerätä ainoastaan, mikäli ovat maassa), rautalankaa, multaa, siniseksi maalatun mehikasvin, valkoisen tulilatvan ja tasetin sipuleita. 

Laita koriin vähän multaa ja asettele kukat valmiiksi. Kori saa tulla melko täyteen, jotta asetelmasta tulee runsaan näköinen. Tämän asetelman tarkoitus on olla kaunis toki itsenäisyyspäivänä, mutta myös tarjota iloa pitkään; siksi tasetit ovat vielä pieniä, eivätkä vielä kuki.
Asettele sammalta tyhjiin kohtiin.  Kävyt saat pysymään haluamassasi asennossa siten, että tökkäät niihin pätkän rautalankaa, jonka työnnät syvälle multaan. Mikäli teet asetelman lahjaksi ja sitä tarvitsee kuljettaa paikasta a paikkaan b, kannattaa myös sammaleet kiinnittää rautalangalla; käännät rautalangan pätkän V:n muotoon ja sen tökkäät sammaleen keskeltä syvälle multaan. Mikäli tonttujen huhut pitävät paikkaansa, ei tämä asetelma jää ainoaksi ennen joulua tehtäväksi asetelmaksi... Mutta mistäpä niiden jutuista aina tietää, ovat melkoisia epeleitä!  

Toivotan Sinulle ihanaa päivää. Huomiseen <3

pssst... muistithan osallistua Enkelin Eväspussin herkkupaketin arvontaan?

48 kommenttia:

 1. Tulipa siitä kaunis asetelma! ❤
  Meillä ei ole mitään ihmeempiä adventtiperinteitä. Työiltaa ei varmaan voi laskea sellaseks. 😉
  Mukavaa ekaa adventtia teille! ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia :) Ai siulakin työilta tiedossa, minulla myös. Toisaalta, ainakin minun työssäni, on kiva, kun voi töissäkin hehkutella joulua. Ja ihana kuulla vanhusten omia muistoja joulun ajoista <3
   Ihanaa ekaa adventtia myös Sinulle ja mukavaa työiltaa <3

   Poista
 2. Kaunis asetelma! Yleensä ekan adventin aikaan otetaan joulukoristeet esille, niin kuin tänäänkin on aikomus. Jouluvalot laitetaan yleensä jo hieman aiemmin (lapsen synttärit marraskuun lopussa), mutta nyt nekin on vielä laatikossa, tosin täällä on molemmissa kamareissa "sisustusvalot" tuomassa tunnelmaa. Hyvää adventin aikaa teidän perheelle! 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Joulukoristeiden laitto on ihanaa puuhaa <3 Ja lapset nauttivat siitä tohotuksest täysin siemauksin :D Ihanaa adventtia myös teille ja mukavia koristeluhetkiä :)

   Poista
 3. Itselläni ei ole tähän aikaan perinteitä.Yhden kynttilän toki sytytän tänään. mutta olen sen tehnyt jo monena iltana. :)
  Lapsuudesta muistan mummuni tekemät joulukukka-asetelmat.Tuohivasussa oli punaisia sipulitulppaaneja ja jäkälää ja koristemistelinlehtiä ja villalankatonttuja.Ne aseteltiin itse alusta lähtien tehdyille pellavaliinoille (kasvatus, karstaus,-ja mitä muuta siihen on kuulunutkaan-kutominen mattopuilla kankaaksi) tuvan pirtinpöydälle. Ne asetelmat ovat nyt mielessäni niitä kauneimpia.<3
  Sinun kaunis asetelmasi on hyvin juhlapäivään sopiva.Mukavaa ensimmäistä adventtia!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana muisto! Tuollaiset muistot jaksavat vuodesta toiseen lämmittää sydäntä ja mieltä :)
   Ihanaa ekaa adventtia myös siulle <3

   Poista
 4. kaunis asetelma. Meikällä ei ole perinteitä, kynttilöitä kyllä tulee poltettua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Kynttilät ovat ihania, niihin meinaa ihan lumoutua kun jää katselemaan :)

   Poista
 5. Hieno on Itsenäisyyspäivän kukka-asetelmasi! Minun pikkujoulu perinteisiini kuuluu joululeipomisten aloittaminen, ulko-oveen jouluisen valokranssi, sekä jouluverhot keittiöön ja glögiä, sekä kynttilöitä, mukavaa 1.adventtia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia <3 Ihania puuhasteluita Sinulla :) Mukavaa ekaa adventtia <3

   Poista
 6. Kiitos vinkistä asetelman tekoon! Adventti perinteitä on oleilua ja tekemäni ekan adventtikranssin kynttilän sytyttäminen illalla. Mukavaa adenttia teille sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa mukavalle tavalle viettää adventtia <3 Ihanaa ekaa adventtia Sinulle :)

   Poista
 7. Tosi upea itsenäisyyspäivän asetelma. Joskus, kun lapset oivat pieniä, sytytimme adventtikynttilät. Nyt olen lipsunut kaikesta jouluhössötyksestä, kun ei ole pakko. Omiin harrastuksiin liittyy monia (joulu)kiireitä juuri adventtiaikaan, joten vähätkin jouluvalmistelut saavat vielä odottaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Tulee se joulu ilman hössötystäkin :) Ihan kivoja kiireitä sinulla :) Mukavaa ekaa adventtia <3

   Poista
 8. Kiva on tämä sinun joulukalenteri-ideasi. Todella kaunis itsenäisyyspäivän asetelma. Hyvää ensimmäistä adventtia sinulle!

  VastaaPoista
 9. Oih..miten ihana asetelma,niin kaunis! Olet sinä vaan näppärä sormistasi kun loihdit kaikkea kaunista♥ Mukavaa ensimmäistä adventtia♥

  VastaaPoista
 10. Nätti asetelma ja hyvin ajateltu tuo pitkäikäisyys :). Meillä ei ole muita adventtiperinteitä kuin se, että kynttelikkö laitetaan palamaan ja valonauha viritellään johonkin asentoon parvekkeelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia <3 Nuo valonauhat tuovat mukavaa piristyä tähän pimeään aikaan. Kyntteliköt ovat myös ihania <3

   Poista
 11. Upea asetelma. Hyvää 1 adventtipäivää:)

  VastaaPoista
 12. Kaunis asetelma ja kiitos ohjeesta <3 . Meillä adventtikynttilät perinteisesti .
  Hyvää ensimmäistä adventtia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Kynttilät kyllä ovat olennainen osa joulun odotusta <3 Ihanaa ekaa adventtia myös Sinulle <3

   Poista
 13. Kaunis asetelma. Meillä ei ole mitään periteitä muuta kuin kyttilöiden polttoa. Hyvää adventin -aikaa :)

  VastaaPoista
 14. Hyvvee ensimmäistä adventtii sinne! Kaunis asetelma. Meijän perinne on käyvä kirkossa laulamassa Hoosiannaa!

  VastaaPoista
 15. Kaunis asetelma itsenäisyyspäivän juhliin. Ei ole meilläkään sen kummempia perinteitä adventtiin muuta kuin polttamalla kynttilöitä.

  VastaaPoista
 16. Kaunis sinivalkoinen asetelma!
  Mukavaa ensimmäistä adventtia! <3

  VastaaPoista
 17. Kaunis asetelma! Laitahan kuvia sitten, kun tasetit kukkivat. :) Mun adventtiperinteisiin kuuluu kirkossa käyminen (tai vähintään messun töllöstä kattominen), kynttilöiden polttaminen (joko adventtikynttilät kuten tänä vuonna tai muuten vaan) ja muuten rennosti ottaminen. Kyllä se katse viimeistään tästä päivästä aina jouluun suuntautuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia. Tämä asetelma lähtee lahjukseksi, mutta on minulla "omia" tasettejakin kasvamassa, joista laitan kyllä kuvia :) Mukavan kuuloista adventin viettoa Sinulla :)

   Poista
 18. Ihanaa adventtia sinnekin!
  Kaunis kukka-asetelma.
  Joulua on laiteltu vesisadetta kuunnellen...
  Ei anneta sen häiritä.
  Mukavaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia. Ei uskoisi, että lauantaina oli todella upean ja talvisen näköistä. Eilen kun heräsi, olikin taas maa lähes musta. Näin se vaihtelee, mutta joulu lähestyy silti päivä päivältä <3 Ihanaa uutta viikkoa myös Sinulle <3

   Poista
 19. Voi, nuo tasetit kun tuolta vielä puskevat kukkaan!
  Mukavaa adventtia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, että asetelman saajakin tykkää :) Ihanaa uutta viikkoa Sinulle :)

   Poista
 20. Kivan näköinen. Itse en rehellisesti sanottuna ole yhtään joulukukka-asetelma ihminen, tosin otan kyllä kiitollisena aina kaikki saamani asetelmat vastaan. Haluan mielelläni kaikki kukat ihan omina jutuinaan ja vaikka kauniisti aseteltuina...kai minussa asuu pieni minimalisti ;)
  Oikein mukavaa 1. adventin iltaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia. Onneksi joulukukkia voi hankkia juuri noinkin, että ovat erikseen :) Ihanaa uutta viikkoa! <3

   Poista
 21. Kivan näköinen kukka-asetelma. Jouluksi yleensä teen muutaman asetelman, mutta harvemmin on tullut ennen joulua niitä tehtyä.

  VastaaPoista
 22. Tulipas hauska asetelma, itsekin olen alkanut opettelemaan erilaisten asetelmien tekoa. Adventtiperinteitä ei meilläkään ole muodostunut, uusperheitä kun ollaan. Tänä vuonna käytiin miehen kanssa katsomassa elokuvissa Tuntematon sotilas. Ihanaa joulunalusaikaa sinnekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia :) Kivaa puuhaa tuo asetelmien teko. Ehkäpä niitä perinteitä kerkää vielä tulemaan. Tosin, eiväthän kaikki ole "perinne-ihmisiä". Kovasti on kehuttu tuota elokuvaa :) Ihanaa uutta viikkoa Sinulle :)

   Poista
 23. Kaunis asetelma.
  Hyvää adventin aikaa!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3 Nähdään taas!