JOULUKALENTERI. Luukku 5: Kirje joulupukille ja Puttipajan joulukoristeetUpeaa joulukuun viidennettä päivää Sinulle! Nyt alkaa tonttulassa jännitys kasvamaan päivä päivältä ja kaikki ovat ymmärtäneet joulun lähestyvän hurjaa vauhtia. Alle kolme viikkoa aattoon! Ihanaa, mahtavaa ja  upeaa! Muistatko lapsuuden jouluista, kuinka jännittävää oli kirjoittaa joulupukille? Meidän tonttu-lapsoset olivat ihan innoissaan, kun SE hetki koitti. Lelulehdet kaivettiin uudelleen esille ja voi sitä puheen ja naurun määrää, kun pohdittiin, mitä toivottaisiin tänä vuonna lahjaksi. Ilona-tonttu ei enää leluista juurikaan piittaa, mutta Julia-tonttunen vielä innostui lelulehtien siivittämänä leluhaaveisiin. Pieni taikamainen Taika-tonttu haluaisi kaiken... ja sitten vielä kaiken! Taika tekikin kirjeensä liimaamalla toiveidensa kuvat paperille. Liimasipa vielä muutamia tarrojakin pukin iloksi. Ja pyysi Ilonaa kirjoittamaan pukille: Hyvää joulua. Minulla on sinua jo ikävä <3


Lopulta kirjeet saatiin valmiiksi ja jätettiin tontuille, jotta vievät ne joulupukille.  Mitä sinun joulutoive-listassa lukee (tai lukisi, mikäli et sellaista kirjoita)?

Tänään on tonttulassa myös paneuduttu koristelun ihanuuteen. Muori sai mukavan paketin Puttipajalta. Onko Puttipaja Sinulle jo tuttu? Muori tutustui Puttipajan ihaniin tuotteisiin jo vuosia sitten ollessaan töissä Kouvolan Taito-Shopissa, jossa näitä kauniita käsintehtyjä kynttilöitä sekä suloisia sisustustuotteita oli myynnissä. Tiedätkö muuten, mistä Puttipaja on saanut nimensä? Toimitusjohtaja Terttu Kilpinen oli nimennyt pienen kynttilän Lilliputiksi. Ja lopulta kaikki kynttilät oli nimetty putti-sanan mukaan; Miniputti, Keskiputti jne. Karjalan murteessa on sanonta: "Oispa putti ollakseen - Oispa hyvä olla". Siitä tulee nimi: Puttipaja! 


Tämä enkeli pääsi koristamaan RouvaMuorin ja HerraPukin huonetta. Tämä jää esille joulun jälkeenkin.


Ihana tonttutyttönen-kranssi toivottelee Hyvää Joulua ja saa varmasti  hyvällä mielelle.
Nämä ulkotuliruukut ovat vastustamattomia! Kun kynttilä on poltettu loppuun, Muori koristelee niistä kukkaruukut. Näihin on mahdollista myös tilata täyttökynttilät, jolloin samaa ulkotuliruukkua voi hyödyntää moneen kertaan. Idea on upea, koska valitettavan usein ulkotuolien kuoret jäävät vain jätteeksi.

Huomiseen itsenäisyyspäivän kattaukseen tulee kuulumaan tämä kynttilä ja kaunis lasilautanen. Siitä lisää huomenissa. Tonttujen turinoista päätellen he ovat leiponeet jotakin huomiselle. Liekkö pitää taas tonttujen juoruilut paikkaansa...
Kiitos Puttipaja ihastuttavasta yhteistyöstä!


Lotalta terveisiä! Eilisen joulukalenteri luukun kysymykseen viitaten;  Lotalle maistui perinteinen luumutorttu... Ei jäänyt Millalle ja Martalle juuri mitään, kun Lotta naposteli tortun niin vauhdikkaasti. 
Eilen saatiin ihana yllätys. Naapuri, johon emme olleet vielä tutustuneet, tuli ison villasukka-korillisen kanssa käymään ja saimme valita jokaiselle sukat. Olikin ihan mielettömän kauniita sukkia! Uskokaa tai älkää, tämä Muori oli lähes sanaton! Katsokaa nyt, kuinka kauniita!!! 
Tämä on muuten Maatiaiskanasen Elämää-blogin sadas julkaisu! Kiitos kaikille lukijoille ja kommentoijille. Kiitos, että kuljette matkassa mukana. Rakkaudella: RouvaMuori
46 kommenttia:

 1. Olipa kiva yllätys naapurilta. Ihania sukkia. Ja niin mukavan näköisiä kirjeenkirjoittaja tonttusia.
  Muistan kyllä itsekin kirjoitukset joulupukille, kirje jätettiin ulkoeteiseen tonttujen poimittavaksi ja aamulla se oli kuin olikin viety. Jännityksellä sitten odoteltiin toteutuuko toive.
  Hyvin näyttää Lotalle maistuvan joulutorttu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin ihan hämmentynyt tuosta naapurin vierailusta ja tosi liikuttunut. Ihana juttu <3
   Nuo on niin kivoja lapsuusmuistoja <3
   Mukavaa joulun odotusta Sinulle <3

   Poista
 2. Teillä on jo kovasti saatu joulua aikaiseksi ja ihana yllätys naapurilta. Huomenna ajattelin kirjoittaa joulukortit, kun kerran sattuu pyhäpäivä. Illalla sitten katsellaan telkusta linnanjuhlat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joulukorttien kirjoittelu on mukavaa puuhaa. Itse olen huomenna töissä, mutta varmaankin linnanjuhlat ovat monilla asukkailla katselun alla, joten näen pieniä pätkiä juhlista kuitenkin.
   Ihanaa itsenäisyyspäivää teille <3

   Poista
 3. Oi miten iva yllätys naapurilta niin kauniita sukkia. Ihania kirjeen kirjoittajia:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli aivan ihana yllätys. Ja en voi kuin ihmetellyt hänen taitojaan kutomisessa :)

   Poista
 4. Onnea sadan rikki menemiselle. Osui sopivasti Suomi-100 juhlavuodelle. Suloiset tyttösi ovat innolla mukana joulun odotuksessa. Taika on onnentyttö, kun hänellä on noin ihanat siskot. Puttipaja kuulostaa kaukaisesti tutulta. Täytyypä kurkata. Teillä on ihanat naapurit. Hyvää itsenäisyyspäivää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lasten joulun odotus on tarttuvaa. Välillä pohdin itse, että pitäisi paljon enemmän tehdä, mutta toisaalta, mitä ei ehdi tehdä, niin voipi jäädä tekemättäkin :D Mitä sitä ressaamaan.
   Puttipajan sivuilla kannattaa vierailla. On nimittäin ihania juttuja heillä <3
   Meitä tosiaan on siunattu kivoilla naapureilla <3 Hyvää itsenäisyyspäivää myös teille <3

   Poista
 5. Voi miten mukava yllätys naapurilta! :) Kivat nuo ulkotulet. Ihanaa lasten yhteistä puuhaa tuo kirjeiden kirjoittaminen. Meidän neiti kirjoitti oman kirjeensä toissapäivänä. Olemme nyt miestä vaille kaikki enterorokossa, joten päällimmäisenä toiveena itselläni on, ettei kenenkään tarvitsisi olla jouluna kipeä. Hyvää itsenäisyyspäivän aattoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, toivottavasti paranette pian. Kurja tauti! Ja toivotaan, että mies jostain ihmeen syystä selviää ilman tartuntaa!
   Lasten joulun odotus kyllä tarttuu. Voi sitä iloa ja odotuksen riemua <3

   Poista
 6. Hauskat joulupuuhat menossa :).

  Mahtava naapurikin teillä villasukkakoreineen.

  Huom. laitoin sinulle haasteen blogiini.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia haasteesta. Laitoin sen ylös ja paneudun kivaan aiheeseen loppukuusta tai viimeistään alkuvuodesta :)
   Uskomatonta, miten ystävällinen naapuri meillä näköjään on. Kun tietää, kuinka paljon aikaa sukkien kutomiseen menee, niin osaa oikeasti arvostaa tuota upeaa elettä :)

   Poista
 7. Näyttää niin kodikkaalta tuo kaikki! Ja naapurissa noin ihanat tontut! Hyvää itsenäisyysjuhlaa teillekin. Minä kutsuin naapurit huomenna joulupuurolle ja kahville.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana, että kutsuit naapurit puurolle ja kahville. Kuulostaa tosi mukavalta <3 Hyvät naapurit ovat kullan arvoin juttu :)
   Mukavaa itsenäisyyspäivää Sinulle <3

   Poista
 8. Pirteä sukkakori ❤️💙💚 ja aivan ihanat ulkotulet kukkaruukuissa.
  Kiva meininki täällä sinun blogissasi ja kaiken kruunaa tuo veikeä kuva lopussa 😀

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että tykkäät blogin meiningistä <3 Välillä alkaa itseäänkin ihan lapsettaa, kun täällä tonttuillaan :D

   Poista
 9. Lämpöä ja iloa oikein korillisen verran. :) Ihanaa, että on tuommoisia naapureita. Itse laitoin just yhdet sukat postiin ylläriksi eräälle niitä ihailleelle, hih. Mukavia nämä tonttupuuhat. Meillä oli lapsena tapana, että kirje joulupukille teipattiin ulko-oveen, josta sen tonttu aina yöllä kävi nappaamassa. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvät naapurit ovat upea juttu :) Tämä oli kyllä ihan uskomatonta ystävällisyyttä <3
   Varmasti sinun paketin saaja ilahtuu kovasti :)
   Ihania lapsuusmuistoja nämä jouluun liittyvät <3

   Poista
 10. Ihana naapuri teillä ja upea tuo sun tonttulakki! Ihanaa itsenäisyyspäivän aattoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin ihan ihmeissäni, että onko todella noin ystävällisiä ihmisiä olemassa. Aivan ihana yllätys :)
   Mukavaa itsenäisyyspäivän aattoa sekä myös itse itsenäisyyspäivää Sinulle <3

   Poista
 11. Ihania tonttusia ja ihana naapuri! Mä olen tälle joululle jo kaiken haluamani saanut, kun kaikki koirapennut saivat hyvät kodit ja minä sain pitää yhden. Joulu on täydellinen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana, että pennut saavat hyvät kodit <3 On ne vaan niiiin söpöjä <3

   Poista
 12. Muistan hyvin kun lapset pieninä kirjoittivat toiveita pukille ja tontut kävivät lahjatoiveet sitten yön aikana hakemassa, se oli niin jännää:) Ihana naapuri teillä! Tuoda joulutervehdys sukkien muodossa naapureille, voi miten mukavaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin naapurin ele oli todella upea <3 Jänniä aikoja lapsille nämä joulun ajat. Ja kuinka ihanan tarttuvaa se odottamisen riemu onkaan <3

   Poista
 13. Teilläpä on kivoja joulujuttuja!
  Joulupukin kirjeet on tärkeitä juttuja. 😊 Meillä oli nyt eka vuosi kun lelulehtiä ei tullut, mutta elävästi muistan millasia merkintöjä niihin kertyi! 😀
  Onpa teillä ihana naapuri sukkakoreineen!!! ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo lasten riemu on niin tarttuvaa ja hellyyttävää. Miten "isoistakin" lapsista vielä löytyy se pieni lapsi, joka odottaa pukkia ihan täysillä <3

   Poista
 14. Joulupukille kirjeet on tärkeitä!
  Aivan ihana naaapuri ja niin kaunis jouluinen ele! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin ihan hämmentynyt tästä eleestä, kyllä se niin upeaa oli :) Ja kyllä, joulupukin kirjeet ovat tärkeitä ja ihania <3

   Poista
 15. Ihana yllätys naapurilta! Täälläkin on rustattu kirjeitä joulupukille ja lelulehdet ovat olleet kovassa käytössä. :) Hyvää itsenäisyyspäivää koko perheelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa seurata lasten joulun odotusta ja riemua <3 Hyvää itsenäisyyspäivää myös teidän perheelle <3

   Poista
 16. Onpa teillä mukava naapuri. Vaikka kyllähän sitä joulun alla tietysti on syytäkin olla kiltti, itekin oon ollu jo monta päivää niin kiltti, että ihan ranteita pakottaa. Hyvää itsenäisyyspäivää sinulle ja koko porukalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitähän kummaa sie oot puuhastellu? :)
   Ihanaa itsenäisyyspäivää myös Sinulle <3

   Poista
  2. Leiponut pakastimen täyteen. :)

   Poista
 17. Moikka. Ihmeellisesti pukille kirjoitetut kirjeet katosivat oven pielestä. Tontut veivät. On joskus joulupukille kirjoitettuun kirjeeseen saatu vastauskin. Oikein pukin pajalta tullut. Ihanaa aikaa.

  Ehkä tulisi toisenlaisia toiveita. Yksi toive olisi oikeuden mukaisuutta maailmaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tuo lasten riemu ja jouun odotus on niin tarttuvaa ja suloista :)
   Oikeudenmukaisuus maailmaan olisikin hieno toteutunut toive!

   Poista
 18. Ihanat tontut liikkellä ja näytät niin söpöltä tonttulakissa. Voi että oli niin suloista vielä, kun lapset kirjoittivat joulupukille ja niitä lappusia olenkin säästellyt, pitää joskus näyttää, kun vielä vähän kasvavat.

  Sydämellistä iltaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia :) Lasten joulun odotus on tosiaan aivan ihanaa. Voi sitä Taikan tanssia, kun huomasi, että tontut ovat kirjeet vieneet. Pyöri ja tanssi ja hihitti. Tosin, sitten tuli huoli siitä, että isillehän se kirje olisi pitänyt antaa, kun lahjoihin tarvitaan isin pankkikorttia... Kysyin, että miten isi tähän liittyy. Tyttö vain hymyili :D
   Ihanaa itsenäisyyspäivää <3

   Poista
 19. Joulupukille kirjottaminen oli muksuna jännää puuhaa. Ja aina tontut kävi hakemassa sen kirjeen!! Että eiköhän se aina perille löytänyt :) On se vaan Joulun odottaminen jännää!

  VastaaPoista
 20. Olipa taas kiva kurkistaa joulukalenteriin .. ihania pikku tonttuja ja kiva info pulttipajasta sekä mahtavat ulkotuliruukut. Unohtamatta ihania naapureita <3
  Hyvää itsnäisyyspäivää Sinulle !

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3 Nähdään taas!