Kynttilöiden koristelua

Joka syksy tulee into tehdä kahta asiaa: neuloa ja koristella kynttilöitä (ja tietysti myös poltella kynttilöitä). Jotenkin ne vaan kuuluu syksyyn. Neulomaan en pysty tällä hetkellä ollenkaan, mutta kynttilöiden koristelu onnistuu kyllä! Olen tykästynyt näissäkin servetti-koristeluun. 

Ei tarvitse kuin kynttilöitä, servettejä, ja Decoupage-kynttilälakkaa. Ja tietysti pensseli lakan laittamiseen ja sakset jos haluaa serveteistä leikellä kuvioita. Yksivärisistä kynttilöistä saa nopeasti ihan uuden näköisiä!
Ensin leikataan halutut kuviot serveteistä, jonka jälkeen valkoiset kerrokset otetaan pois. Kynttilän pintaan laitetaan siis ainoastaan servetin  kuvioitu kerros.
Kynttilän pintaan sivellään kynttilälakkaa. Kuvio liimataan kynttilän pintaan, jonka jälkeen lisätään vielä lakkaa ja sivellään se pehmeällä siveltimellä servetin pintaan. Näin servetti saadaan myös tasoittumaan. Tässä vaiheessa kannattaa olla melko helläkätinen, ettei servetin pinta rikkoudu. Märkänä se on suht herkkä hajomaan.
Kun lakka on kuivunut, sivellään vielä uusi kerros. Koska lakka näkyy vähän kirkkaampana kynttilänpinnassa, olen toisella kierroksella lakannut koko kynttilän.
Tälläisiä tällä kertaa tuli tehtyä. Olen usein tehnyt näitä tuliaisiksi ja joululahjoiksi. Joskus joihinkin lasten luokkaretki myyjäisiinkin ja menneet ihan kivasti kaupaksi. Vielä lisää näyttävyyttä saa, kun käärii vähän sellofaaniin yksittäin tai useamman pakettina.  Nyt kun kouluissa alkaa taas rahankeruut, niin vinkkinä: näitä voi lapsetkin tehdä ja siten osallistua myyjäisten tuotteiden tekoon. 
Tässä näkyy hyvin ero lakatun ja lakkaamattoman pinnan välillä (sydänlangan ympärillä). Tästä on siis lakattu vasta kuvio ja odottelee uusinta lakkausta.
Tuo lakka on kynttilöille suunniteltu ja paloturvallinen. Servetti kuitenkin on ohutta paperia, joten sen takia laitan varoitustekstit kynttilöiden mukaan aina, jos annan näitä eteenpäin tai myyn.  Lisäksi myös kerron, että servetti jää palamattomana kynttilän reunaan ja tietysti, mikäli tuli siihen osuu, se leimahtaa. Leimahdus on tosi nopea, eikä siitä itsessään vaaraa ole, mutta jos sattuu olemaan palavaa materiaalia lähellä, niin vahinko voi käydä. AINA kynttilöiden kanssa varovaisuutta!


Tykkäätkö sinä poltella kynttilöitä? 

Mukavaa sunnuntai-iltaa ja ihanaa tulevaa viikkoa!

Lisää kivoja askarteluita:
Foliomaalaus
Silkkipaperimaalaus
Erilaisten esineiden koristelu
Sokerimaalaus

12 kommenttia:

 1. Kauniita kynttilöitä oot tehny. Miekin oon aina miettiny tuota servettii jotta miten se käyttäytyy palon aikana. Hyvä kun varottelet. En oo vielä sisällä poltellu kynttilöitä, pihalla jo on ollu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän noiden kynttilöiden kanssa aina aika varovainen saa olla. Minäkin jo ostin pihalyhtyyn kynttilöitä, mutta ihan vielä en ole saanut aikaisi aloittaa niiden polttamista. Illat alkavat jo olemaan niin pimeitä, että eiköhän kohta alkaisi jo oikea aika olemaan :) Mukavaa syksyn alkua Sinulle! <3

   Poista
 2. Kynttilät kuuluvat ehdottomasti syksyyn ja luovat upeaa tunnelmaa. Kauniita koristeluja teit. Olen myös joskus kynttilöitä koristellut mutta lähinnä kynttilävahasta tehdyillä koristeilla, kuvilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa kivalle tavalle tuokin koristella kynttilöitä <3 Kiitos :)

   Poista
 3. Ai noinko niitä tehdään! Kiitos ideasta!

  VastaaPoista
 4. Tuollaisesta kynttilälakasta en ollut aiemmin kuullutkaan. Hauska idea ja varmasti käyvät hyvin kaupan myyjäisissä. Kynttilöiden polttaminen on jäänyt kissojen muutettua taloon. Ehtivät uteliaina häntineen ja viiksineen joka paikkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin hyvin kuvitella, että kissat ja kynttilät voi olla vähän kurja yhdistelmä. Meillä tuo Taika neiti rajoittaa melko paljon sisällä kynttilöiden polttelua

   Poista
 5. Kauniita kynttilöitä! Alkaa olla kynttilä-aika kun illat pimenee.

  VastaaPoista
 6. Niin kauniita kynttilöitä olette tehneet♥ Hienoa että varoittelit..tuo kynttilöiden turvallinen polttelu onkin äärettömän tärkeää! Täällä on jo pikkuisen illalla laitettu tunnelmatulia:)) Ulos olen myös muutaman lyhdyn saanut vietyä..Ihan parhautta syksyssä nuo kynttilät!! Mukavaa alkanutta viikkoa sinne♥🌸

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3 Nähdään taas!