Meillä on rakastuttu täytettyihin paprikoihin, jotka on nopea tehdä ja maistuvat koko perheelle. Isoja paprikoita täytyy ensi kesänäkin kasvattaa, sillä näille olisi kysyntää enemmänkin. Toki täytettyjä paprikoita voi tehdä, vaikka kesällä ei olisi kasvattanut kuin habaa (tai mahaa). Täytteitä voi tehdä, vaikka minkälaisia, mutta meillä suositaan seuraavaa reseptiä.
TÄYTETYT PAPRIKAT
4 isoa paprikaa
3 dl keitettyä riisiä
400 g jauhelihaa
Nippu ruohosipulia
Mustapippuria
Valkopippuria
Suolaa
Tuoreita tomaatteja
Kermajuustoa
Paprikat halkaistaan pystysuunnassa. Kanta ja siemenet otetaan pois. Täytteen jauheliha paistetaan ja maustetaan musta- ja valkopippurilla sekä suolalla. Sekoitetaan keitettyihin riiseihin ja lisätään nippu ruohosipulia. Täyte lusikoidaan paprikoiden sisään. Päälle laitetaan viipaloidut tomaatit. Lopuksi pinnalle laitetaan juustoviipaleet. Paistetaan 225 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
Täytetyt paprikat |
Ihan äärimmäisen hyvvää! Hjam! Voisin varmaan syödä näitä joka päivä. Jauhelihana ollaan käytetty sekä sika-nautajauhelihaa että kananpojan jauhelihaa. Toimii molemmilla tosi hyvin.
Täytetty paprika |
Kasvihuoneessa on vielä kasvamassa miedosti tulisia isoja paprikoita. Ajattelin kokeilla myös niitä täytettynä. Voisin kuvitella, että toimii hyvin niinkin. Tykkäätkö Sinä täytetyistä paprikoista vai miten Sinä mieluiten herkuttelet paprikat?
Hei ja kiitos reseptistä! Eipä olekaan tullut mieleen syödä paprikoita tällä tavalla, joten täytyy ehdottomasti kokeilla. Tulisia paprikoita en suosittele, koska ovat tulisia. Miedot paprikat ovat maukkaita ja tulisuus ei vie makua muilta ruoka-aineilta, kuten legendaariselta jauhelihalta. Ehdottaisin vielä, että kanasuikaleita voisi testata paprikoiden täytteeksi.
VastaaPoistaTerveisin
Miesihannemies
Heippa!Suosittelen lämpimästi. Ovat tosi hyviä. Jos tulisuudesta ei tykkää, niin sitten tosiaan kannattaa pysytellä makeissa paprikoissa. Itse tykkään jos on pieni potku, mutta se jos liekit lentävät suusta tunti kausia ruokailun jälkeen, on ehdottomasti epämiellyttävää. Kanasuikaleet voisivat toimia tosi hyvin näissä, kiitos ideasta!
PoistaAnoppilassa näitä suositaan, itse en niinkään tai meillä se ei oikein mene,mutta uskon että ovat hyviä. Anoppi tekee paprikan päähän kolon josta kaivertaa siemenet pois ja sinne painelee sitten mitä tykkääkin laittaa, ei siis halkaise niitä aina vaan käyttää usein kokonaisenakin, mutta se lie makuasiakin.
VastaaPoistaItse tein tällä mallilla lähinnä sen takia, että meidän paprikat ovat aika pitkulaisia ja tosiaan niin valtavia, ettei kokonaista taitaisi jaksaa :) Tuo anoppisi tekemä tyyli lienee se perinteinen. Sillä saa tosi kauniita täytettyjä paprikoita aikaiseksi <3
PoistaTäytety paprikat ovat olleet syksyn ruokalistallani, mutta vielä en ole päässyt toteutukseen asti. Ehkä viikonloppuna yllätän itseni tekemällä näitä. Ovat niin hyviä. Kiva idea tuo, että laittaa tomaattia juustoraasteen alle. Täytyy testata sekin.
VastaaPoistaItse tykkään, kun kaikkea ei ole sekoitettu keskenään vaan voi helposti löytää eri maut ruuasta. Tee ihmeessä täytettyjä paprikoita, on ne vaan super hyviä <3 Ihanaa viikonloppua <3
PoistaOivoi, nyt tuli nälkä, näyttävät niin herkullisilta. Kiitos reseptistä :)
VastaaPoistaEi muutakun tekemään itsekin <3 Ihanaa viikonloppua <3
PoistaOlen tehnyt täytettyjä paprikoita mutta päälle en ole laittanut tomaattia ja juustoraastetta . Ensi kerralla teen niin. Kiitos sinulle.
VastaaPoistaMeillä ainakin tykättiin, kun löytyi vähän kuin kerroksittain eri makuja :) Kiva, että reseptistä on hyötyä <3 Ihanaa viikonloppua <3
PoistaKiva resepti, minä tein juuri pari päivää sitten myös täytettyjä paprikoita, tykkäämme ja paljon turkkilaista jogurttia kylkeen ja hyvää on!!
VastaaPoistaTuo turkkilainen jukurtti toimii varmasti hyvin näiden kanssa. Kiitos ideasta <3 Ihanaa viikonloppua <3
PoistaOlen tehnyt joskus aikoinaan, mutta en enää vuosiin. Vois taas joskus kokeilla.
VastaaPoistaTee ihmeessä <3 Jännä, miten jotkut hyvätkin ruokaideat jäävät vuosiksi unholaan ja sitten yht äkkiä taas muistaa, että ai niin, nuohan olikin tosi hyviä <3 Kivaa viikonloppua <3
PoistaNams! :P
VastaaPoista<3
PoistaNam, mitä herkkua! Maistuis kyllä mullekin!
VastaaPoistaOn nää vaan herkkua parhaimmillaan <3 Hjam :)
PoistaNam. Upean näköisiä. Juusto ja jauheliha täytteellä mennään.
VastaaPoistaKiitos :) Juusto ja jauheliha toimii aina :)
PoistaJee. Paprikat ovat hyviä. Täytetyt varsinkin. Yksi pikku haitta siinä vaan on. Alkaa röyskittää.
VastaaPoistaTuo ikävä sivuvaikutus paprikalla usein on. Nyt vasta tajusin, että nämä paprikat eivät ole röyhtäilyä aiheuttaneet. Täytyykin vielä kokeilla ihan tuoreeltaan. Liekkö olisi paprikoissa eroa tuon vaikutuksen suhteen... hmmm... Tarvitseekin nyt perehtyä asiaan :)
PoistaAikalailla samat täytteet meilläkin paprikoissa, paitsi juustoraasteena on emmental. Kiva idea laittaa tomaattia myös täytteeksi.
VastaaPoistaIhanaa loppuviikkoa Hilu <3
Emmental on i-ha-naa <3 Kivaa viikonloppua myös Sinulle Outi <3
PoistaNämä ovat niin hyviä ja terveellisiä! Pitääpä itselläkin tehdä taas näitä joku päivä! Ihanaa viikonloppua <3
VastaaPoistaTosiaan ruokaa parhaimmillaan <3 Ihanaa viikonloppua myös Sinulle <3
PoistaVarmasti ovat hyviä...voisin kokeilla..:)
VastaaPoistaKokeile ihmeessä, hyviä ovatten <3
PoistaOlemme lähinnä syöneet tuoreltaan, mutta nyt kasvarissa roikkuu paljon paprikoita ja olenkin miettinyt mitä niistä tekisi. Nyt tiedän, kiitos vinkistä!
VastaaPoistaKiva juttu, että tästä oli hyötyä ja iloa <3
PoistaSamanlaisella ohjeella teen ja hyvää tulee.
VastaaPoistaTäytetyt paprikat ovat tosi herkullisia, hjam :)
PoistaOnpa herkullisen näköisiä:)
VastaaPoistaKiitoksia <3
PoistaOijoi kun tuli nälkä näin heti aamusta:) Näyttävät herkullisilta! Täytetyt paprikat on niin hyviä!♥
VastaaPoistakhih <3 Olen kyllä samaa mieltä, ovat tosi herkullisia <3
PoistaTomaatti tuo euokaan kuin ruokaan ihanan maun. Ehdottomasti mielikasvikseni. Ja paprikat ovat niin makoisia uunissa muhimisen jälkeen....nami! Kiitos kivasta ruokajutusta :)
VastaaPoistaKiva, että tästä oli iloa ❤ Tomaatti tosiaan on parhautta 😉
PoistaPitääpäs kokeilla, nam :) Kiitos ohjeesta <3
VastaaPoistaNämä ovat kyllä super hyviä, hjam <3
Poista