Tein lehtikaali-munakasta kesällä ja HerraMiehen ilmeet olivat vähintään mielenkiintoisia. On aina hauskaa katsella, kun joku kiemurtelee ja miettii, miten sanoa kauniisti, että ihan hirveää sotkua! Minusta se oli ihan hyvää, mutta myönnettävä on, että seuraava resepti voittaa lehtikaali-munakkaan ihan milloin tahansa!
Lehtikaalin mainostetaan olevan super terveellistä, mutta tuskin tätä ruokaa voi hyvällä tahdollakaan mainostaa terveellisenä. Rasvaista, suolaista ja aah niin hyvää!
Lehtikaali-pekonipasta |
Juustoinen LEHTIKAALI-PEKONIPASTA
Neljälle henkilölle. Valmistusaika noin 20 min.
150 g pekonilastuja
100 g lehtikaalia
2 keltasipulia
250 g spagettia
Suolaa
2 dl ruokakermaa
10 viipaletta kermajuustoa
Spagetti laitetaan kiehumaan suolattuun veteen. Lehtikaaleista riivitään ruoto pois ja lehdet silputaan. Pekonilastut paistetaan pannunpannulla rapeiksi ja kun niistä alkaa rasva irtoamaan, lisätään joukkoon lehtikaali ja sipuli. Kypsä spagetti ja lehtikaali-pekoniseos yhdistetään ja sekoitetaan kunnolla. Päälle heitetään juustoviipaleet sulamaan. Lopuksi lisätään kerma. Annetaan hautua viitisen minuuttia.
Tälläisissä resepteissä parasta on se, ettei oikeasti ole juurikaan merkitystä, kuinka paljon mitäkin laitetaan. Maalaisjärki toki on hyvä pitää mukana, mutta jos lehtikaali on mieluista, niin sitä voi helposti laittaa triplasti, tai jos ei pidä juustosta, niin jättää sen kokonaan pois.
Mikä Sinusta on parasta, mitä lehtikaalista saa aikaan?
Lehtikaali yksi suosikkikasveistani, itse syön mieluiten raakana ja makuhan mietonee kun syksy etenee. On muuten aika hauskannäköinen kukkien seassa ainakin se tummanpunainen lajike. Olen myöskin kuivannut ja murentanut ruokiin. Tämmöisiä käyttötapoja minulla :-)
VastaaPoistaLehtikaali on tosiaan myös kaunis. Jos ihan rehellinen olen, niin alunperin aloin kasvattamaan sitä ulkonäön takia, khih :D
PoistaHävettää tunnustaa että en oo vieläkään kokeillut kehtikaalta mihinkään 😁 Mielenkiintoinen resepti! Mukavaa loppuviikkoa ❤️
VastaaPoistaKokeile ihmeessä :) Ei lähes ollenkaan pahaa (kuten Julia pienenä aina sanoi kaikista ruuista joista piti) <3 Kivaa loppuviikkoa myös Sinulle <3
PoistaKylläpä on ihanan kuuloista ja näköistä! Varmasti tuo on tosi hyvää, ja vähän terveellisempi versio perinteisestä carbonarasta :-)
VastaaPoistaJos kaupassa olisi ollut (omalla kasvimaalla ei ole), niin olisin ostanut lehtikaalia, sillä olen tekemässä tomaateista ja pavuista italialaista scafata-keittoa. Siihen tulisi mielellään jotain vihreää, mutta ostin pinaatinlehtiä sitten.
Tuo keitto kuulostaa mielenkiintoiselta <3 Täytyykin ehkäpä kokeilla :) Kiitos vinkistä <3
PoistaPidän tosi paljon lehtikaalista, ja pastaan se sopiikin hyvin. Herkullisen näköistä, en tosin syö lihaa mutta sen voi korvata jollain muulla. Mukavaa loppuviikkoa sinulle:)
VastaaPoistaPekonin voi tosiaan korvata jollain muullakin :) Ihanaa loppuviikkoa myös Sinulle <3
PoistaLehtikaali on yksi suosikeistani. Pastaan en ole vielä keksinyt sitä yhdistää. Nyt joudun kokeilemaan, kun tuo näyttää tosi herkulliselta. Kiitos vinkistä :) Saattaa olla, että korvaan pekonin savuporolla.
VastaaPoistaMahtavaa loppuviikkoa sinne!
Savuporo on varmasti tuossa erinomaista :) ihanaa loppuviikkoa myös Sinulle <3
PoistaJos siinä on pekonia, se ei voi olla pahaa. ;)
VastaaPoistaJuuri noin :D
PoistaChipsit on ihan ykkösiä, mutta hyvää on myös lehtikaalin palaset neljän juuston pizzassa :)
VastaaPoistaHerkullista torstai-iltaa Hilu <3
Noit shipsei minki on pitäny kokeilla, mut en oo viel ehtiny. Kovasti siitä on kehuttu. Ja varmasti toimii hyvin myös pizzassa, kiitos kivoista ideoista <3 Mukavaa perjantaita Sinulle Outiseni <3
PoistaHih hih. Meillä oli samaa ruokaa tänään. Tosin ilman lehtikaalia.
VastaaPoistaKhih, jopas sattui :D
PoistaVissisti maistuvaa tuo pekonipasta :)
VastaaPoistaJa lehtikaali on ihan hyvää kunhan sen laittaa oikein. Hyvin menee tavissalaatin seassa ne sitruuna-öljyseoksessa puristellut lehtikaalin palaset.
Sitä se tosiaan oli, hjam :) Noin en olekkaan lehtikaalia kokeillut, kiitos vinkistä <3
PoistaSiis pasta ja pekoni. Paras yhdistelmä.
VastaaPoistaOlen ihan samaa mieltä, hjam hjam :)
PoistaOlkoon rasvaista, vaikuttaa herkulliselta. Monet tykkää lehtikaalichipseistä, mutta minä en. Söin juuri hotellissa munakkaan, johon oli laitettu lehtikaalia, se oli hyvää.
VastaaPoistaLehtikaalisipsejä en ole itse kokeillut, mutta kuullut niitä kehuttavan paljonkin. Täytyy kokeilla syksyn aikana, jotta tiedän, mistä puhutaan. Tosin, et ole ainoa, joka on sanonut, ettei niistä pidä. Eräs ihana ihminen sanoi, että hän ei niistä tykännyt ollenkaan, mutta mutusteli muka tyytyväisenä kun ovat niin terveellisiä. Khih :D
PoistaKaikki terveelliset ainekset maistuvat hyvältä, kun pekonia on mukana! :)
VastaaPoistaJos ei oo hyvää ruokaa, on otettava kiintopiste kaukaisuuteen ja pisteltävä lautanen tyhjäksi mitään ajattelematta. ;)
Totta, khih :D Muistanpa miten lapsena on tullut opeteltua tuo Ei niin hyvän ruuan syömisen jalotaito :)
PoistaKuulostaa herkulliselta.
VastaaPoistaMukavaa viikonloppua!
Kiitos <3 Kivaa viikonloppua myös Sinulle <3
PoistaNo tämähän on varmasti hyvää :)
VastaaPoistaMe käytetään lehtikaalta smoothiessa :)
Halit <3
Smoothies se kans toimii hyvin <3 *halitus*
PoistaVarmasti hyvää, tomaattikin sopii tällaiseen. Ite maidottomana ja gluteenittomana käytän kananmunaa, eli teen tavallaan lehtikaali+ lisukkeet munakkaita riisinuudelin seuraksi ja keväällä/kesällä lehtikaalen korvaan mangoldilla.
VastaaPoistaTuo sinunkin vaihtoehto kuulostaa erinomaiselta <3
PoistaTämä vaikuttaa superherkulliselta! En ole käyttänyt lehtikaalia ruoanlaitossa ollenkaan, vaikka keittoihin ja patoihin sitä saisi helposti ujutuettua mukaan.. Ehkäpä pitäsi nyt vihdoin kokeilla!
VastaaPoistaKokeile ihmeessä <3 Hyvää ja tosi terveellistä :)
Poista