Lehtikaali-pekonipasta

Tein lehtikaali-munakasta kesällä ja HerraMiehen ilmeet olivat vähintään mielenkiintoisia. On aina hauskaa katsella, kun joku kiemurtelee ja miettii, miten sanoa kauniisti, että ihan hirveää sotkua! Minusta se oli ihan hyvää, mutta myönnettävä on, että seuraava resepti voittaa lehtikaali-munakkaan ihan milloin tahansa! 

Lehtikaalin mainostetaan olevan super terveellistä, mutta tuskin tätä ruokaa voi hyvällä tahdollakaan mainostaa terveellisenä. Rasvaista, suolaista ja aah niin hyvää! 



Lehtikaali-pekonipasta



Juustoinen LEHTIKAALI-PEKONIPASTA

Neljälle henkilölle. Valmistusaika noin 20 min. 

150 g pekonilastuja
100 g lehtikaalia
2 keltasipulia
250 g spagettia
Suolaa
2 dl ruokakermaa
10 viipaletta kermajuustoa



Spagetti laitetaan kiehumaan suolattuun veteen. Lehtikaaleista riivitään ruoto pois ja lehdet silputaan. Pekonilastut paistetaan pannunpannulla rapeiksi ja kun niistä alkaa rasva irtoamaan, lisätään joukkoon lehtikaali ja sipuli. Kypsä spagetti ja lehtikaali-pekoniseos yhdistetään ja sekoitetaan kunnolla. Päälle heitetään juustoviipaleet sulamaan. Lopuksi lisätään kerma. Annetaan hautua viitisen minuuttia. 



Tälläisissä resepteissä parasta on se, ettei oikeasti ole juurikaan merkitystä, kuinka paljon mitäkin laitetaan. Maalaisjärki toki on hyvä pitää mukana, mutta jos lehtikaali on mieluista, niin sitä voi helposti laittaa triplasti, tai jos ei pidä juustosta, niin jättää sen kokonaan pois. 


Mikä Sinusta on parasta, mitä lehtikaalista saa aikaan? 



32 kommenttia:

  1. Lehtikaali yksi suosikkikasveistani, itse syön mieluiten raakana ja makuhan mietonee kun syksy etenee. On muuten aika hauskannäköinen kukkien seassa ainakin se tummanpunainen lajike. Olen myöskin kuivannut ja murentanut ruokiin. Tämmöisiä käyttötapoja minulla :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lehtikaali on tosiaan myös kaunis. Jos ihan rehellinen olen, niin alunperin aloin kasvattamaan sitä ulkonäön takia, khih :D

      Poista
  2. Hävettää tunnustaa että en oo vieläkään kokeillut kehtikaalta mihinkään 😁 Mielenkiintoinen resepti! Mukavaa loppuviikkoa ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä :) Ei lähes ollenkaan pahaa (kuten Julia pienenä aina sanoi kaikista ruuista joista piti) <3 Kivaa loppuviikkoa myös Sinulle <3

      Poista
  3. Kylläpä on ihanan kuuloista ja näköistä! Varmasti tuo on tosi hyvää, ja vähän terveellisempi versio perinteisestä carbonarasta :-)
    Jos kaupassa olisi ollut (omalla kasvimaalla ei ole), niin olisin ostanut lehtikaalia, sillä olen tekemässä tomaateista ja pavuista italialaista scafata-keittoa. Siihen tulisi mielellään jotain vihreää, mutta ostin pinaatinlehtiä sitten.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo keitto kuulostaa mielenkiintoiselta <3 Täytyykin ehkäpä kokeilla :) Kiitos vinkistä <3

      Poista
  4. Pidän tosi paljon lehtikaalista, ja pastaan se sopiikin hyvin. Herkullisen näköistä, en tosin syö lihaa mutta sen voi korvata jollain muulla. Mukavaa loppuviikkoa sinulle:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pekonin voi tosiaan korvata jollain muullakin :) Ihanaa loppuviikkoa myös Sinulle <3

      Poista
  5. Lehtikaali on yksi suosikeistani. Pastaan en ole vielä keksinyt sitä yhdistää. Nyt joudun kokeilemaan, kun tuo näyttää tosi herkulliselta. Kiitos vinkistä :) Saattaa olla, että korvaan pekonin savuporolla.
    Mahtavaa loppuviikkoa sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Savuporo on varmasti tuossa erinomaista :) ihanaa loppuviikkoa myös Sinulle <3

      Poista
  6. Jos siinä on pekonia, se ei voi olla pahaa. ;)

    VastaaPoista
  7. Chipsit on ihan ykkösiä, mutta hyvää on myös lehtikaalin palaset neljän juuston pizzassa :)
    Herkullista torstai-iltaa Hilu <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noit shipsei minki on pitäny kokeilla, mut en oo viel ehtiny. Kovasti siitä on kehuttu. Ja varmasti toimii hyvin myös pizzassa, kiitos kivoista ideoista <3 Mukavaa perjantaita Sinulle Outiseni <3

      Poista
  8. Hih hih. Meillä oli samaa ruokaa tänään. Tosin ilman lehtikaalia.

    VastaaPoista
  9. Vissisti maistuvaa tuo pekonipasta :)
    Ja lehtikaali on ihan hyvää kunhan sen laittaa oikein. Hyvin menee tavissalaatin seassa ne sitruuna-öljyseoksessa puristellut lehtikaalin palaset.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä se tosiaan oli, hjam :) Noin en olekkaan lehtikaalia kokeillut, kiitos vinkistä <3

      Poista
  10. Siis pasta ja pekoni. Paras yhdistelmä.

    VastaaPoista
  11. Olkoon rasvaista, vaikuttaa herkulliselta. Monet tykkää lehtikaalichipseistä, mutta minä en. Söin juuri hotellissa munakkaan, johon oli laitettu lehtikaalia, se oli hyvää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lehtikaalisipsejä en ole itse kokeillut, mutta kuullut niitä kehuttavan paljonkin. Täytyy kokeilla syksyn aikana, jotta tiedän, mistä puhutaan. Tosin, et ole ainoa, joka on sanonut, ettei niistä pidä. Eräs ihana ihminen sanoi, että hän ei niistä tykännyt ollenkaan, mutta mutusteli muka tyytyväisenä kun ovat niin terveellisiä. Khih :D

      Poista
  12. Kaikki terveelliset ainekset maistuvat hyvältä, kun pekonia on mukana! :)
    Jos ei oo hyvää ruokaa, on otettava kiintopiste kaukaisuuteen ja pisteltävä lautanen tyhjäksi mitään ajattelematta. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, khih :D Muistanpa miten lapsena on tullut opeteltua tuo Ei niin hyvän ruuan syömisen jalotaito :)

      Poista
  13. Kuulostaa herkulliselta.
    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  14. No tämähän on varmasti hyvää :)
    Me käytetään lehtikaalta smoothiessa :)
    Halit <3

    VastaaPoista
  15. Varmasti hyvää, tomaattikin sopii tällaiseen. Ite maidottomana ja gluteenittomana käytän kananmunaa, eli teen tavallaan lehtikaali+ lisukkeet munakkaita riisinuudelin seuraksi ja keväällä/kesällä lehtikaalen korvaan mangoldilla.

    VastaaPoista
  16. Tämä vaikuttaa superherkulliselta! En ole käyttänyt lehtikaalia ruoanlaitossa ollenkaan, vaikka keittoihin ja patoihin sitä saisi helposti ujutuettua mukaan.. Ehkäpä pitäsi nyt vihdoin kokeilla!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3 Nähdään taas!