JOULUKALENTERI. Luukku 13: Joululaulut



Tip tap tip tap, tipe tipe tip tap, tip tip tap! Mukavaa joulukuun 13. päivää! Meidän tonttulassa rakastetaan joululauluja. Sekä niiden kuuntelua, että laulamista. Usein kokoontuukin sohvalle RouvaMuori, HerraPukki ja tonttuset joululaulukirjan kanssa ja kaikki laulaa niin, että varmasti kuuluu (toivottavasti ei sentään naapuriin)! 




Millaisista joululauluista Sinä pidät? Meillä soi tutut perinteiset lasten suosikit; Petteri Punakuono, Joulupukki suukon sai, Kulkuset ja niin edelleen. Itse olen nyt kovin ihastunut Suvi Teräsniskan joululauluihin. Usein vain päädyn kyynelehtimään niitä kuunnellessani, niissä on jotain niin upean koskettavaa. Tulkoon joulu, Jouluna taas lapsi olla saan ja Varpunen jouluaamuna ovat Suvilta kerta kaikkisen upeita tulkintoja. Kenen esittämistä joululauluista Sinä pidät?




Joululaulut johdattelevat usein vanhoihin joulumuistoihin. Itse olen joskus vihannut joulua. Tunsin aina niin suurta yksinäisyyttä, että sitä oli vaikeaa kestää. Lapset saatuani olen löytänyt joulun. Lapset tekevät minun jouluni ja onneni. Toivon, että omien lasteni muistot jouluista ovat iloisia ja onnellisia. Ja kyllä näillä tontuilla vaikuttaisi niin olevankin <3 En jouluksi siivoa ja höösää ruokien kanssa. Meillä jouluun valmistaudutaan koristelemalla kotia pikku hiljaa yhdessä, tekemällä pitkin joulukuuta pipareita ja torttuja, sekä laulamalla. Askel askeleelta, päivä päivältä, joulua kohti. Yhdessä! Samoin joululahjoja käydään ostamassa moneen kertaan eri kokoonpanoilla, myös lapset pääsevät ostoksille. Ja yhdessä paketoidaan. 




Taika vielä yritetään pitää joulupukki-uskossa, mutta taitaapi olla tyttö jotain totuuksia kuullut meidän kuiskutuksista. Kun ihmettelimme yhdessä, kuinka tontut ovat vieneet joulupukin kirjeet pukille, tyttö oli ensin hyvin innoissaan asiasta. Pyöri ja hihitti. Yht äkkiä tyttö kuitenkin vakavoitui ja totesi: Voi eiiii, i´illehän niiden piti mennä. Sanoin vain, että kyllä ne on nyt ihan oikeassa paikassa. Myöhemmin Taika tuli kuitenkin ottamaan asian uudelleen puheeksi ja sanoi: "Halmi, että kiljeet menivät joulupukille, kun niiden piti olla i´ille. Lahjojen hankintaan talvitaan i´in pankkikoltti, olen talkittanut!". Tältä Muorilta petti pokka. Ei Taika kuitenkaan osannut kertoa, miten isin pankkikortti asiaan liittyy, mutta hyvä, että oli kuitenkin asian tarkistanut jostakin. 

Nyt avaamme Taika-tonttusen kanssa hänen jouluruno ja -laulukalenterin ja alamme laulelemaan. Ihanan monta laulua tyttö jo osaakin <3 Mukavaa päivää Sinulle <3



pssss...tänään on viimeinen päivä osallistua glögi-avontaan, johon pääset tästä. Vielä kerkiät! 

38 kommenttia:

  1. Olen rakastanut joululauluja lapsesta saakka. Silloin aloitin niiden kuuntelun tosi varhain, varmaan jo lokakuussa.
    Muutama vuosi sitten kuin onnen kaupalla löysin Raskasta Joulua-kappaleet youtubesta ja se oli rakkautta se, heidän kappaleitaan kuunnellaan miehen kanssa todella mielellään. Tulkoon joulu on ihan ehdottomasti heidän paras vetonsa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä myös on noita levyjä ja itse tykkään niistä kovasti :)

      Poista
  2. Joululaulut kuuluvat jouluun, ainakin sen tunnelman luomiseen. Tämä vuosi hiukan nyt erilainen minulla, en ole hirveesti kuunnellut, mutta vielä kerkiin. Mukavaa keskiviikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vielä kerkiät hyvin kuuntelemaan <3 Ihanaa loppuviikkoa Sinulle <3

      Poista
  3. Joululaulut kuuluvat Jouluuni ehdottomasti.
    Olet voittanut blogini arvonnassa. Laitatko minulle yhteystietosi unelmoiden@gmail.com

    VastaaPoista
  4. Ihana tonttutyttö♥ Joulun odotus pienellä on niin jännää..
    Joululauista rakkaimmat ovat itselläni ne perinteiset ja uusimmista Tulkoon joulu juuri Suvi Teräsniskan laulamana.

    Kiitos vielä jouluisesta arvontavoitosta, tuli jo eilen. En taida raskia avata herkkuja ennenkuin jouluaattona♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Suvilla tosiaan on upea tapa tulkita :) Kiva, että palkinto saapui nopeasti perille ja pääsette jouluna nautiskelemaan <3

      Poista
  5. Suloinen pikku tonttu kaunis amaryllis:)

    VastaaPoista
  6. Kuuntelen raskasta joulua mixiä pitkin päivää
    Ainakun tulee varpunen jouluaamuna mä itken siinä pieni veljesi kohdassa ...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varpunen jouluaamuna on kyllä kaunis mutta niin äärimmäisen tunteisiin vetoava <3

      Poista
  7. Ihania kuvia ja mukavaa yhdessä oloa❤ Minun lemppari lauluja on niin paljon..esim.tulkoon joulu, joulumaa, heinillä härkien..Jouluradio on autossa päällä aina kun ajelen johonkin:) Leppoisaa viikon jatkoa❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jouluradio on ihana keksintö <3 Mukavaa viikon jatkoa myös Sinulle <3

      Poista
  8. Lukuhetket yhdessä ovat sitä parasta! Ja olet kyllä löytänyt upean taustavärin amaryllikselle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taika ei malta satuja kuunnella, mutta lauluja kuuntelisi vaikka monta tuntia :)

      Poista
  9. Ihana Taika. :D Ja mukavaa yhdessäoloa. Meilläkin on tänään kuunneltu joululauluja. Raskasta joulua -levyt kovassa kulutuksessa olleet jo muutaman vuoden. :) Mutta itse tykkään esimerkiksi myös Celtic Woman -kokoonpanon tulkinnoista, ne tuntuu jossain ihon alla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Celtic Woman onkin itselleni uusi tuttavuus, täytyykin pistää kuunteluun, kiitos vinkistä :)

      Poista
  10. Yhdessä vietetyt hetket ovat parasta lapsille. Laulu yhdistää perhettä. Mies ja minä olemme epämusikaalisia, lapset onneksi eivät. Sinun tyttö-triosi on suloinen. Tätä nykyä suosikki joululevyni on Joulun legenda, jonka olen saanut vävy-Jannelta lahjaksi. Janne johtaa levyllä Uusi Lahti Kamari orkesteria, solisteina ovat mm. Karita Mattila, Matti Salminen, Jorma Hynninen. Hyvää tätä päivää sinulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vautsi, en ihmettele uutta suosikkiasi, kuulostaa hienolta! Musiikilla on uskomaton voima <3 Ihanaa loppuviikkoa Sinulle <3

      Poista
  11. Tänä vuonna suosikkini on Luo Beetlehemin seimen, mutta norjaksi Sissel Kyrkjebøn tulkitsemana Mitt hjerte alltid vanker. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo ovat itselleni ihan vieraita. Täytyykin pistää kuunteluun <3

      Poista
  12. Yhteiset lauluhetket ovat varmasti ihania ♥ Meillä jo pojat niin isoja ettei niitä saa houkuteltua, mutta onneksi sentään saan kuunnella joululauluja :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laulaminen mukavaa yhteistä puuhaa. Eikä haittaa jos joku vähän menee sävelen vierestä :) Saa nähdä, kuinka kauan meilläkään isommat enää suostuuvat laulelemaan yhdessä :D

      Poista
  13. Joulun parhaita asioita ovat lapset, ja joululaulut 🎼

    Yksinäisyys on monelle kamalinta jouluna, ihanaa että teillä on lapset ♥️
    Heille tulee takuulla ihanat joulumuistot. Olet saanut aikaan fantastista joulutunnelmaa.
    Kiva käydä blogissasi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Rita ihanista sanoistasi <3
      Olen samaa mieltä, että lapset ja joululaulut ovat joulun kuninkaallisia <3

      Poista
  14. Mukavaa tunnelmaa.
    Joululaulut kuuluvat jouluun ilman muuta. Tänään Lucian-päivänä olen kuullut radiosta kahdesti Santa Lucian.
    Jos mä ajan pitempää matkaa autossa, niin siellä soi enimmäkseen swingahtavat Sinatran, Bublén ym. joululaulut - pitävät virkkuna liikenteessä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Autossa on ihanaa, kun on aikaa kuunnella musiikkia :)

      Poista
  15. Kauniita joululauluja on niin paljon. Olen vähän sellainen melankoliaan taipuvainen, joten tykkään tunnelmallisista lauluista. Esim. Oy jouluyö tai Paula Koivuniemen Toive.
    Mukavaa jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paulan Toive onkin itselleni vieras. Pistetäänkin kuunteluun :) Mukavaa loppuviiikkoa Sinulle <3

      Poista
  16. Minä pidän joululauluista, likimain kaikenlaisista. Viime päivinä radiossa on soitettu mukavasti erilaisia joululauluja, perinteisiä ja moderneja. Lasten ollessa pieniä, meillä laulettiin yleensäkin paljon ja erityisesti joulunaikaan. Kumpikin lapsi oli innokas laulaja ja siksi myös soitin heille paljon kaikenlaista joulumusiikkia. Keittiössä touhutessa minulla on yleensä radio auki ja välillä innostun laulamaan mukana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joululaulujen kirjo on upea. Minustakin on kiva kuunnella erilaisia lauluja :) Nuo muistot yhteisistä lauluhetkistä ovat kivoja <3

      Poista
  17. Paras joululaulu on varpunen jouluaamuna. Kyllä lapset tuovat sen joulumielen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varpunen jouluaamuna on hyvin ihonalle menevä laulu, mutta niin kaunis! Lapset tosiaan tuovat joulumielen. Heidän riemu on tarttuvaa <3

      Poista
  18. Tykkään kovin erilaisita joululauluista esim Tonttu on kaunis, Whamin last christmas, mahtipontinen Tannebaum, pieni rumpalipoika, monet lasten joululaulut on ihania ja ne vanhat ja perinteiset:)Mukavia joulupuuhia teillä yhdessä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On ihanaa, että joululaulujen kirjo on niin laaja <3 Kiitos <3 Ihanaa loppuviikkoa Sinulle <3

      Poista

Kiitos kommentistasi <3 Nähdään taas!