Paprikat aloittivat kukkimisen

Paprikat ovat hyvässä kasvussa ja osa niistä alkaa jo availemaan nuppujaankin. Kevät on siitä ihanaa aikaa, että joka ikisestä kukasta on niin onnellinen ja jokaisen kukan ihan oikeasti huomaa. Niitä tulee ihailtua monta kertaa päivässä! Kun kesä koittaa, on kukkia niin paljon, ettei samalla tavalla tule enää huomioitua yksittäisiä kukkia kuin tähän aikaan vuodesta. Paprikan taimiaGourmet on oranssi paprika. Se on meillä ensimmäistä kertaa kasvatuksessa. Helpon ja kiitollisen oloinen. Gourmet aloitti eilen availemaan ensimmäistä nuppuaan.Gourmet-paprikan kukka

Ramiro Yellow-paprikan ensimmäinen kukka tälle vuodelle aukesi muutamia päiviä sitten.  Ihastuin lajikkeeseen viime vuonna, sillä sen hedelmien maku on aivan uskomattoman herkullinen. On myös erittäin helppo kasvatettava, joten siksi on varmaan tulevaisuudessakin meidän kasvatusvalikoimissa. 

Ei tuo kukkakaan hassumpi ole ollenkaan!


Ramiro Yellow-paprikan kukkaMolemmat  nyt kukintansa aloittaneet paprikat laitoin itämään 1.1, eli kylvöstä kukintaan meni n. 2,5 kk. Eli vielä ehtisi nämäkin kylvämään, jotta niistä ehtii satoakin saamaan loppukesästä. 

Itse laitoin vielä viime viikolla muutaman paprikalajikkeen multiin. Ihan kiva, jos osasta saadaan jo hyvissä ajoin satoa, mutta kuitenkin paprikoita riittää syksyyn saakka. Katsotaan, miten tämän toiveen suhteen käy.

Olen nyt käsin pölytellyt auenneita kukkia. Periaatteessa paprikalle riittäisi kevyt ravistelukin, mutta näiden ensimmäisen kanssa haluaa aina varmistaa pölytyksen. Eikä toki siltikään mikään ole niin varmaa kuin epävarma. Paprikan kukka 


Kohta kukintansa aloittaa myös Patio Red. Senkin nuput alkavat olemaan jo isoja ja pulleita. Tänä vuonna tein jotain, mitä en ole pystynyt aiemmin tekemään. Latvoin osan paprikan taimista siinnä vaiheessa, kun niissä alkoi näkymään ensimmäiset nuppujen alut. Haluan nähdä ihan käytännössä, millainen ero kasvussa silloin on. Yleensä en ole millään malttanut taimia latvoa, saati nuppuja nyppiä, mutta pitäähän sekin kokeilla, sillä usein paprika kehoitetaan latvomaan, jotta se haarautuu paremmin. Katsotaan, mitä tuleman siis pitää! 

Ihanaa uutta viikkoa Sinulle <3

32 kommenttia:

 1. Yhtenä vuonna olen kasvattanut paprikoita siemenistä asti ja hyvin onnistuivat. En kyllä viennyt sitä että niitä voisi latvoakin. Aina oppii jotain uutta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paprikan kasvattaminen on melko helppoa maineestaan huolimatta :) Ja palkitsevaa <3

   Poista
 2. Vautsi, paprikasi kukkivat jo! Lupaavaa...

  VastaaPoista
 3. Vau! Minulla paprikat vasta nostavat päätään mullasta.=)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä kerkiää :) Minullakin osa on vasta kylvettynä ja uskon, että niistäkin satoa ehtii hyvin samaan :)

   Poista
 4. Täällä odotellaan vieläkin 'Patio Redien' itämistä. 12.3. tein uuden kylvöksen ja laitoin sen leivinuunin päälle. Eilen ei ollut yhdessäkään siemenessä mitään kasvun merkkejä, joten kylvin 20 siementä lisää, tällä kertaa kodinhoitohuoneen pöydälle valoisaan ja huoneenlämpöön. Puolet kylvölautalle, puolet kylvömultaan. Jo on kumma, jos eivät suostu minulla itämään! 1,5kk:n aikana kuusi yritystä, yhteensä n.40 siementä. Tässähän rupeaa jo sisuuntumaan!#¤%&! Onneksi toisesta lajikkeesta on neljä tainta tulossa, niin ei ihan ilman paprikoita jäädä. Mutta sinulla on hienot taimet. Noista saa satoa todella aikaisin, kun nyt jo kukkivat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan huimaa, miten kehtaavat kiukutella. Toivotaan, että nyt tokenevat ja pian olet ihan pulassa taimimäärän kanssa ;)

   Poista
 5. Muistan kuulleeni, että jos tomaatteihin ja paprikoihin tulee liikaa kukka, kannattaa osa niistä ottaa pois, muuten voi käydä niin, että kasvi ei jaksakaan kantaa koko satoa. Onko tämä totta?
  Ihana kukka paprikassakin <3 Kaunista viikkoa sinulle ystäväiseni <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tomaateista kukat voi poistaa syksyllä, kun halutaan saada sato nopeammin kypsymään, muuten niiden kyllä pitäisi hyvin jaksaa kantaa satonsa. Paprika saattaa alkaa tekemään osan sadosta tosi pieneksi, jos raakileitä on hirveän paljon ja niiden varressa saattaa loppua kestävyys kesken. Tosin, kaikki korkeammaksi kasvavat paprikat kannattaa tukea kunnolla, koska jo yksikin iso paprika saattaa varren kaataa, tai jopa katkaista. Paprikasta kannattaa myös loppukesästä alkaa nuput poistamaan, kun ne eivät kerkiä kuitenkaan tekemään satoa loppuun saakka ja turhaan vievät kypsyviltä voimaa.
   Ihanaa viikkoa myös Sinulle ihanainen <3

   Poista
 6. Totta, yksittäisiä kukkia ei tule kesällä huomioitua samalla tavalla kuin nyt, kun jokainen uusi elon ja kasvun merkki synnyttää vastustamattoman halun pistää tanssiksi :) Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se van <3 Nuo ilo-tanssit ovat ihania :) Mukavaa viikkoa myös Sinulle <3

   Poista
 7. Wau, siitä se taas lähtee :) Tuli ihan kesäinen fiilis näistä kuvista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, että sait kesäistä fiilistä <3 Sitä kaivataan näiden loskakelien aikana <3

   Poista
 8. Siellä ollaan jo huimassa kasvussa. Ihanaa. :) Miekin pääsin nyt esikasvatusten makuun kesäkukkien kanssa! Ensimmäisä alkuja odotellessa...

  VastaaPoista
 9. Miehelle just näytin, että kahotan minkäkokosia paprikoita täällä on. HÄnen ovat vielä ihan pikkuisia ;D

  VastaaPoista
 10. Hienolla mallilla ovat teidän paprikat.
  Nuo kuvat saavat hieman huolestumaan. Meillä paprikat on vasta viikko sitten kylvetty :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän ne vielä hyvin ehdi :) Minullakin on osa vast kylvetty ja uskon niistäkin satoa saavani :)

   Poista
 11. Siellähän teillä on jo kevät pitkällä, kun näitä paprikoita katselee.
  Hieno juttu, että sulla on sellanen paikka, jossa voit näitä kasvattaa jo näin aikaisin keväällä.
  Ihania!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on varattu useampikin paikka kasvatuksille... Khih, välillä on perheen ymmärrys koetuksella, mutta onneksi hyö kestää :D

   Poista
 12. Siellähän ollaan ajoissa paprikoitten kasvatuksessa. Mie en nyt niitä kylyvänykkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, aikainen puutarhuri paprikan nappaa :) Onneksi näitä saa taiminakin jos tuntuu, että haluaakin kesällä kasvattaa paprikoita <3

   Poista
 13. Vau, miten mahtavia taimia! Olen vähän kateellinen noista kukista. :D Mulla paprikat on vasta itäneet. Pitänee ensi keväänä aloittaa itsekin esikasvatukset heti vuoden alusta, niin tässä vaiheessa vuotta olisi taimihuoneessa jo ihan täysi kevät päällä. <3 Ihanaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kieltämättä kevät tunnelma on heti huipussaan, kun hyötykasvit alkavat kukkimaan :) Ihanaa loppuviikkoa myös Siulle <3

   Poista
 14. Mahtavat paprikat!Minulla ei paprikaa ollenkaan,mutta chilit ja tomaatit parin sentin alulla :)
  Mukavaa torstaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nopeasti ne sitten alkavat kasvamaan, kun alkuun pääsevät :) Ihanaa torstai-iltaa myös Sinulle <3

   Poista
 15. Minulla kun ei ole vielä kasvihuonetta niin tyydyn ihailemaan muiden tuotoksia ja oppimaan. Kiitos sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monia paprikoita voi muuten kasvattaa myös lämpimällä seinustalla ruukuissa <3 Kuten myös monia tomaatteja :) Ihanaa sunnuntaita Sinulle <3

   Poista

Kiitos kommentistasi <3 Nähdään taas!