Viikonlopun kuulumisia

Viikonloppu alkaa olemaan loppusuoralla ja jälleen uusi viikko kolkuttelee ovelle. Viikonloppuna tuli kokkailtua koko porukalla, tehtyä kukkapenkin laajennusta, käytyä kauppakeskus Veturin synttärijuhlilla, Viherpeukaloiden syysriehassa ja rentouduttua. Puutarhassa alkaa syksy näkymään sielä sun täällä, mutta pikku hiljaa alkaa henkisesti olemaan jälleen valmis luopumaan tästä puutarhakaudesta. 

Nyt on kiva tehdä viimeisiä istutteluita ja piilotella syyssipuleita mullan uumeniin. Sielunsa silmin jo näkee kevään loiston. Sunflower Sadonkorjuuta riittää vielä melko paljon, mutta nyt alkaa loppumaan pakastimesta ja jääkaapista tila. Kellariin meillä ei uskalla mitään ruokatarvikkeita viedä, sillä se on turhan kostea ja hiiretkin sinne löysivät tiensä viime talvena. Muistanette ehkä hiiri-paniikkini ;)  Päivittäin syödään oman maan antimia ja täytyy myöntää, että hienolta se tuntuu aina vaan. Nöyrä kiitollisuus hiipii aina sydämeeni, kun perhe ruokitaan itse kasvatetuilla herkuilla (tai vaikka ne olisivat vain osa ruokaa). On myös ihanaa, miten innostuneita lapset ovat asiasta. Julialla on nykyään kouluruokailu myöhään ja opettajalta tuli kehoitus ottaa pienet eväät mukaan, jotta lapset jaksaisivat siihen saakka. Julia on vienyt aina tomaatteja ja porkkanoita kouluun evääksi ja kertoi, että luokkakaverit ovat olleet hyvin kiinnostuneita hänen eväistään, kun eivät ole tienneet, että on olemassa niin monenlaisia tomaatteja, saati erivärisiä porkkanoita. AuringonkukkiaEilen teimme Ilonan ja Julioiden kanssa kukkapenkin laajennusta. Ei voi kuin ihailla tyttöjen reippautta. Tunnin ajan tytöt kärräsivät multaa ja niin vain saimme kerralla kukkapenkin istutusvalmiuteen. Yksinäni siihen olisi mennyt vähintään 4 tuntia, joten todella olivat tytöt palkintojätskinsä ansainneet urakan jälkeen. Kukkapenkin laajennuksesta tulee alkuviikosta oma postauksensa. Istutukset tein tänään, tosin jatkan niitä vielä muutamien syyssipuleiden osalta myöhemmin. AuringonkukkaEilen oli Viherpeukaloiden syysrieha ja innostuin sieltä hankkimaan uusia huonekasveja. Niistäkin tulee asiaa myöhemmin. Tein tosi kivoja löytöjä, hiphei! Ja myönnettäköön, että muutamat sipulitkin tuli hankittua. Tänään tytöt halusivat mennä katsomaan tubettajia Veturin synttäreille, joten sielä pyörähdimme kurkkimassa meininkiä. Mukavan ja reippaan oloisia nuoria kyseiset tubettajat olivatkin. 

Sellainen oli meidän viikonloppu. Vielähän sitä olisi jatkanut vähäsen aikaa. Tänään HerraMies lähti omien isompien lasten kanssa kalastamaan ja nyt täällä odotellaan jännityksellä, että saadaanko huomenna kalapihvejä. Hjam! Ne on tosi herkullisia! 

Oliko Sinulla kiva viikonloppu? Toivottavasti <3 Mukavaa sunnuntai-iltaa ja ihanaa alkavaa uutta viikkoa <3

32 kommenttia:

 1. Monenlaista mukavaa on mahtunut viikonloppuunne :) Me ollaan loman jäljiltä lähinnä nautittu kotoilusta, eilen oli isommatkin lapset syömässä ja tänään pyörähdetiin kirppistelemässä. Kivaa illanjatkoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kotona olo on aivan ihanaa, kun on ollu reissussa <3 Vaikka kuinka reissaaminenkin on lystiä :) Mukavaa uutta viikkoa Sinulle <3

   Poista
 2. Ihanalta kuulostavat nuo koulueväät, nam! Ja hauskaa, että muutkin lapset oppivat samalla, miten monenlaisia vihanneksia sitä on ja pystyy itse kasvattamaan.
  Todella nopeasti on viikonloppu mennyt, viuh vain!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viikonlopuissa tuntuu olevan semmoinen taipumus, että ne vain katoavat johonkin :D
   Minustakin on hauskaa, että lapset saavat lisää tietoa itsekasvatettujen vihannesten ilosta <3

   Poista
 3. Kivan toimeliaalta kuulostaa teidän viikonloppunne :) Iloista tulevaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva viikonloppu tosiaan oli <3 Ihanaa uutta viikkoa myös Sinulle <3

   Poista
 4. Toivottavasti tuli kalaa. Minä syön kalaa kodin ulkopuolella aina kun on tilaisuus, mies on allerginen eikä meillä voi tehdä lainkaan kalaruokia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli hyö saalistakin saaneet, joten eiköhän päästä herkuttelemaan kalapihveillä :) Tuo kala-allergia on tosi kurja :(

   Poista
 5. Miten teillä ja meillä sattuu nää ruuat lähes yksiin. Tänää savukalaa ja huomnenna lopuista tehdään luultavasti munakasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. khih, aika jännä kyllä, miten samoilla mennäään :D Savustettu kala on tosi hyvvää, hjamii!

   Poista
 6. Toivottavasti on tullut kalasaalista tänään kotiin. Täällä on oltu äitini kanssa kaupoilla, tytär tuli ulkomaanreissuiltaan kotiin, ollaan ihmetelty meidän suhdejuttua ihan painetussakin lehdessä ja nukuttu on niin pitkään, että viimeksi teinivuosina on uni maittanut puolillepäiviin.
  Ihanaa uutta viikkoa sinulle Hilu <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavan kuuloinen viikonloppua ollut teilläkin <3 Se teidän juttu oli ainakin nettiversiona tosi ihana :) Ja miksipä ei olisi painettunakin <3 Ihanaiset <3
   Mukavaa uutta viikkoa myös Sinulle Outi <3

   Poista
 7. Huh huh, tänään tuli valtavia rakeita. Onneksi ei rikkonut mitään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei tullut rakeita, mutta kun päästiin Veturille, oli maassa vielä isot kasat rakeita. Niitähän oli tietysti pakko meidän kaikkien vähän kokeilla ja hihkua. Suomalaiset ;) khih. Meillä tuli vain vettä kuin saavista kaatamalla ja ukosti niin maan kauhiasti.
   Onneksi teillä ei tosiaan hajonnut mitään. Osaavat tehdä ikävää vahinkoa :S

   Poista
 8. Kalaa... nam. Toivottavasti kalasaalis oli suosiollinen.

  VastaaPoista
 9. Puuhakas viikonloppu teillä, tuo onkin kivaa jos saa nuoret kiinnostumaan puutarhailusta, tai sitten se on veren perintöä teillä. Metsässä tuli samoiltua, eikä mitään keräilty paitsi yksi hirvikärpänen kamun parrassa. Hyvää viikon alkua :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei hassumman kuuloista viikonlopun viettoa teilläkään <3 Paitsi hirvikärpäset ovat vähän ikäviä tyyppejä. Aika kivasti nuo lapset vielä mukaan saa puuhiin. Ei hyö aina niin onnellisia ole, mutta kiltisti auttaavat. Ja aina joskus näkee, miten tosiaan ihan innostuvat näyttämään, miten reippaita ovat <3

   Poista
 10. Mahtavat elokorjuun ajat teillä ahkerilla. Auringonkukat ovat upeita. Minä laitoin tänä vuonna kääpiö-versioita. Jännäilen tässä että vieläkö ehtivät kaikki kukkia kun monet ovat vielä nupulla. Joka yksilöön ei nuppuja tullutkaan, kesän kuivuus haittasi.

  Mukavaa uutta viikkoa 🌻

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auringonkukat tosiaan ovat ihania. Toivotaan, että vielä kerkiäävät kukkimaan <3 Mukavaa viikkoa myös Sinulle <3

   Poista
 11. Ihanan energisen kuuloinen viikonloppu teillä! Oma viikonloppu meni lähinnä rentoutuessa, vaikka ehti ystäviäkin kylässä käydä ♥ Tulin vastikään äidiksi heinäkuussa, joten aina aika ajoin tarvitsee kunnolla aikaa ihan vain olemiseen ja nukkumiseen, hihih :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi olkoon äitiydestä <3 Se on ihan parasta, vaikka toden totta välillä rankkaa :) Ihana, että saat välillä myös lepäillä <3

   Poista
 12. Olet sinä vaan aika mamma, kun saat teinitkin motivoitua puutarha-askareihin. Kiva nähdä, mitä uutta olet hankkinut ja mitä uutta olette rakentaneet.
  Kasvisruoka pitää energisenä <3
  Meillä on vietetty viikonloppuna synttäreitä (mm. lapsenlapsenlapsen).
  Suloisia syyspäiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uhkailu, kiristys ja lahjonta... Khih. Tosin, tällä kertaa ei tarvinnut kuin kehoituksen ja pientä yllyttämistä, niin johan alkoi löytymään näyttämisen halua :) Ja luulen, että palkinnotkin aina muistetaan, kun seuraavaan hommaan pyytää apua :D
   Teillä onkin sitten ollut kivaa ohjelmaa <3 Mukavaa viikon jatkoa <3

   Poista
 13. Somia auringonkukkia! Kyllä se on hienoa, kun saa omasta maasta ruokaa. Omia perunoita ja porkkanoita on täälläkin syöty. Perunat kasvoi vähän turhankin suuriksi, mutta puukolla ne muuttuu pienemmiksi. Saitteko kalapihvejä? Meillä oli mukava viikonloppu, kiitos kysymästä. Sain taas toimittaa mummun virkaa ja mikäs sen mukavampaa. Hyvää alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Omat perunat ovat tosi hyviä, hjam <3 Kalaa tuli ja tänään päästään herkuttelemaan pihveillä. Hjam! Mummola-palvelu on ihan parasta lapsille <3 Ihana, että myös mummu nauttii siitä <3 Kivaa viikkoa myös Sinulle <3

   Poista
 14. Viherpeukaloiden riehat minun on kierrettävä kaukaa:) Mukavalta kuullostava viikonloppu teillä takana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. khih, minulta puuttuu itsesuojeluvaisto tuon suhteen :D Viikonloppu oli tosiaan voimaannuttava ja kiva <3

   Poista
 15. Teillä onkin ollut mukava ja toiminnantäyteinen viikonloppu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Touhua ja toimintaa piisasi sopivassa suhteessa lepoon nähden <3

   Poista

Kiitos kommentistasi <3 Nähdään taas!