JOULUKALENTERI. Luukku 7: Jouluisia askarteluita

joulukalenteri. 7



Hyvää joulukuun seitsemättä päivää Sinulle. Muori helpottaa tänään joulukiireitään kirjoittamalla joulukortit ja viemällä ne postilaatikkoon. Muistathan, että mikäli mielit saada joulukortit lähetettyä vähän edullisemmin, niin ne pitää postittaa viimeistään 12.12, eli ensi viikon tiistaina. Siihen saakka voi lähettää 0.95 euron hintaan kortit. Jos jostain syystä tuohon mennessä ei kerkeä joulukortteja lähettää, niin ei hätää! Normaalilla postimerkillä (1.40e) varustetut kortit kerkeävät perille ennen joulua, kun lähetät ne viimeistään 20.12. RouvaMuori kyllä "vähän" protestoi näitä postin hintoja. Joulukortit ovat aivan ihana perinne, mutta ikävää, että vuosi vuodelta niiden lähettäminen kallistuu ! Joka tapauksessa meidän tonttulasta niitä lähetetään. Niiden tekeminen on ihanaa, mutta niin on myös valikoiminen; mikä kortti kenellekkin ja niiden kirjoittaminen. Ja mikäs sen ihanampaa, kuin postilaatikolla käynti joulun alla, kun sielä odottaa joku kaunis joulukortti <3



Muista lähettää joulukortit ajoissa


Muori muistaa omasta lapsuudestaan, kuinka ihanaa oli tehdä hamahelmistä erilaisia kuvioita alustoille. Nykyään hamahelmiä näytetään käytettävän paljon erilaisissa koristeluissa. Ilona- ja Julia-tonttuset tekivät meille näin ihania koristeita niistä! Vielä nauhat noihin, niin ovat valmiita ikkunaan tai kuuseen laitettavaksi. Ylhäällä, oikealla oleva lumihiutale on tehty pimeässä hohtavista hamahelmistä. Jännä nähdä, kuinka hyvin hohtaavat illalla!



Joulukoristeita hamahelmistä


Hamahelmet siis asetellaan alustalle. Jouluisia malleja löytyy hamahelmet joulu - hakusanoilla vaikka kuinka paljon. Tästä klikkaamalla pääset Pintarestista katsomaan erilaisia malleja. 

Kun hamahelmet on aseteltu alustalle, ne silitetään keskilämmöllä leivinpaperin läpi. Liian kuumalla raudalla, liian kauan sulatettuna, sulaa myös pohja ja/tai hamahelmet sulavat siihen kiinni. Leivinpaperin läpi kyllä näkee hyvin, kun helmet alkavat sulamaan! Hetken jäähtymisen jälkeen kuvio irroitetaan alustasta. Itse silitän vielä toisen puolen leivinpaperin läpi.   Varoituksena: nämä ovat oikeasti tosi kuumia sulatuksen jälkeen, joten kannattaa varoa sormiaan! 



Hamahelmistä saa tehtyä kivoja joulukoristeita



Kiitos Ilona- ja Julia-tontuille ihanista hamahelmi-koristeista <3 Hamahelmistä tulee jatkossakin varmasti postauksia, sillä ovat tosi monipuolisia askartelujuttuja. Nyt sitten vielä RouvaMuorilta joululahjavinkki lapsiperheeseen: hamahelmi paketit! Ja kokemuksesta kerron, että vaikka näistä löytyy tosi halpoja malleja, suosittelen panostamaan laatuun. Monet "halppikset" ovat siitä kurjia, että alustat saattavat olla taipuneita, jolloin silitys ei onnistu kunnolla tai niiden "piikit" ovat niin lyhyet, ettei helmet pysy niissä, ja itse helmet ovat ihan erikorkuisia.

Ihanaa joulukuun jatkoa. Joulu lähestyy ihan hurjaa vauhtia! Pienin tontuista alkaa olemaan jo vähän kiukkuinen, odottaminen on välillä hirveän vaikeaa. Mutta toisaalta, hirmuinen uhma ja joulun odotus ei ole yhdistelmänä helppo tontullekkaan <3

Tontut ovat taas kuiskutelleet... Huomenna alkaa kuulema lahjojen paketoinnit... Luvassa siis vinkki kivan paketin tekoon. Mikäli huhut paikkansa pitävät, tälläinen paketti on ollut esillä jo instagramissa...

pssst... joko olet osallistunut Enkelin Eväspussin-herkkupaketin arvontaan? Linkkiä klikkaamalla pääset mukaan...

38 kommenttia:

  1. Pitäiskin mennä ostaan postimerkit tänään, kun kortit on jo askarreltuna! Mä just mietin viimeksi Ikeassa, että haluaisin ostaa hama-helmiä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hamahelmi askartelu on kivaa :) Ihanaa, ettei joulukortti perinne oli ihan kokonaan kadonnut :)

      Poista
  2. Olet kyllä vikkelä "Muori", kun olet jo joulupostia laittamassa. Monena vuonna laitoin ystävien ja tuttavien kortit yksinäisille vanhuksille eri laitoksiin. Hamahelmet ovat pelastaneet monta sadepäivää ja toimivat vieläkin. Hatunnosto niiden keksijälle. Hyvää joulun odotusta teille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä olen joskus lahjoittanut korttejani samaan tarkoitukseen, kun tykkäsin niiden tekemisestä paljon enemmän, mitä itsellä oli tarvetta. Mukavaa joulun odotusta myös teille <3

      Poista
  3. Teillä tuntuu olevan jouluvalmistelut hyvällä mallilla. Itse en ole saanut kuin parit jouluvalot asennettua. On meillä sentään punainen pöytäliina joulumieltä tuomassa.

    Hamahelmet ovat kyllä parhaita saamaan lapset keskittymään puuhiinsa. Iloista joulun odotusta teille!

    T: Maalaisblogin Nina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vielä kerkiätte hyvin <3 Ihana kun hamiksista on isojakin versioita olemassa, niin pääsee ihan pienetkin niiden iloihin mukaan :) Meillä taitaa isoja löytyä pukin kontista ;)
      Ihanaa joulun odotusta teidän perheelle :)

      Poista
  4. Joulukortit on täälläkin tehty.
    Postimerkit pitää viellä hankkia.
    Kauniita kortteja siellä lähetellään! <3
    Hamahelmet ovat kivoja. Täysin samaa mieltä,että kunnollisiin helmiin kannattaa panostaa! :)
    Mukavaa torstaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joulukorttien tekeminen on ihanaa puuhaa :) Harvoin muuten tulee kortteja tehtyä. Mukavaa torstaita myös Sinulle <3

      Poista
  5. Täällä myös joulukortti puuhissa!Tekeillä n50 kpl kortteja,mutta odottelen vielä yhtä askartelukaipan pakettia jotta saan kortit viimeisteltyä.Edullisemmin saisi kortit jos ostaisi valmiina, mutta niitä on niin kiva tehdä itse <3
    Ilona- ja Juliatontut ovat tehneet hamahelmistä hienoja koristeita <3
    Mukavia korttien kirjottelu hetkiä Sinulle !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta on tuo, että hyvin paljon edullisempaa olisi valmiina ostaa. Mutta tosissaan, kivaa puuhaa on <3 Ja onhan omatekemässä aina oma tunnelmansa :)

      Poista
  6. Mukavia puuhasteluja teillä, kyllä se joulun odotus minuakin innostaa, on tämä jännää aikaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia :) On tämä tosiaan jännää. Päivä päivältä jännitys tiivistyy ja odotus kasvaa. hetki ennen hunajaa on paras :)

      Poista
  7. Minun oli tarkoitus tehdä joulukortit loppuun ja lähettää ne jo alkuviikosta, mutta enterorokko sotki nekin suunnitelmat. Lapset alkaa onneksi olemaan jo aika terveitä, mutta itselläni on niin hirveät näppylät ja rakkulat, että pelkästään kynän pitäminen kädessä on aika tuskallista. Ahdistavaa, kun kaikki jouluvalmistelut on pakko pistää tauolle. Mut onneksi kortit ehtii lähettää vielä myöhemminkin, ja tulee se joulu ilman valmistelujakin..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi itku, ei kiva. Onko teillä lähistölle ihmisiä, jotka voisivat tulla auttamaan jouluvalmisteluissa? Totta on kyllä sekin, että joulu tulee kyllä ilman hössötystäkin, mutta ymmärrän harmituksesi. Tsempiä !

      Poista
  8. Joulukortit kuuluu ehdottomasti meidänkin jouluun. Niitä tein ja punaisen kuorenkin heitin jo postilaatikkoon.
    Kiva alkaa odottelemaan kortteja.
    Mukavaa loppuviikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo korttien odottelukin on niin kivaa <3 aina kun menee postilaatikolle, jännittää, tuleeko tänään kortti :D Mukavaa loppuviikkoa myös Sinulle <3

      Poista
  9. Hamahelmet ovat ihanan nostalgisia, tulee heti oma lapsuus mieleen :)

    VastaaPoista
  10. Ihania ideoita, varsinkin tuo hamahelmistä tehty askartelu! Itse olen ollut todella laiska askartelemaan joulukortteja itse ja tänä vuonna lähetyskin on hieman jäänyt :/ Tänään pitänee käydä ostamassa muutamia joulukoristeita kun niitäkään ei vielä täällä uudessa kotimaassa meillä ole! Kiva seurata joulutunnelmia Suomesta tätä kautta :)

    http://www.lily.fi/blogit/mind-gap-mummy

    VastaaPoista
  11. Hamahelmistä tulee kyllä kivoja koristeita! Mukavaa loppuviikkoa ❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yllättävän monipuolisia askarteluvälineitä :) Mukavaa loppuviikkoa myös Sinulle <3

      Poista
  12. Ooh hamahelmiä <3 Nyt kun meillä tämä huoneidenvaihtohäsä, niin luovutan tyttärien hamahelmet ystävän lapsenlaspille <3 Ihanaa torstaita sinne <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa, että hamahelmet menevät käyttöön <3 Mukavaa torstaita myös Sinulle <3

      Poista
  13. Ihania hamahelmijuttuja. :) Ja kivoja kortteja. Postin hinnoista olen samaa mieltä! Ei ollut yhtenä vuonna näin opiskelijana varaa edes ostaa niitä postimerkkejä. Tuntuu ihan hullulta. (Hih, piti lukea ihan moneen kertaan tuo "varastetut joulukortit". :D Sattuuhan näitä näppäilyvirheitä itse kullekin, eikä se nyt ollut olennaista, mutta hieman hymyilytti!) Ja onhan se pikkutontun homma rankkaa, koko joulukuun pitää jaksaa puuhailla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kauhea Muori, kun lähettelee varastettuja joulukortteja, muahahaha :D Välillä nuo kirjotushäröt osuvat niin hyvin nappiin, että asiat menevät ihan vinksinvonksin :D
      On se tonttuillu tosiaan rankkaa hommaa <3

      Poista
  14. Kauniita hamahelmikoristeita. Pitää kokeilla niitä itsekin. Toden totta, kyllä postin hinnat ovat aika korkealla.

    VastaaPoista
  15. Kivat hamahelmikoristeet.

    Sain kerrankin kaikki kortit tehtyä itse ja ovat jo postissa :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Hyvä, sie ootkin ollu reippaana :) Kiva, kun joulukortit voi lähettää ajoissa, niin sitten niistä ei tarvitse enää huolehtia :)

      Poista
  16. Apua, tuleekohan mulla kiire noiden korttien kanssa. Ne on kyllä valmiina mutta kuoret pitäisi vielä kirjoittaa ja sit nakata ne postiin. Kiitos kun muistutit niiden postittamisesta.

    VastaaPoista
  17. Kivoja hamakoristeita.
    Tärkeä muistutus tuo jouluposti.

    VastaaPoista
  18. Hauskoja hamahelmijuttuja! Hohtiko nuo kunnolla pimeässä?
    Mä en oo yhtään askarteluihminen, mutta jostain syystä oon tänä vuonna näpertäny muutaman kortin. Vielä kun sais ne lähetettyä. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä ne aika hyvin hohti :) Vielä kerkiät hyvin lähettämään kortit! Sie oot yllättänyt selkeesti ittes tänä vonna ;)

      Poista
  19. Ihania joulupuuhasteluja siellä ja tämä kalenteri on kyllä niin kiva♥ Joulukortti urakka onkin viikonloppuna odottamassa:) Nuo hamahelmet on niin kivoja, niistä saakin tehtyä vaikka mitä! Kaunista talvipäivää♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että tykkäät <3 Siul onkin kivaa tekemistä vkl.lle :) Ihanaa viikonloppua Sinulle <3

      Poista

Kiitos kommentistasi <3 Nähdään taas!