Uuden viikon iloinen yllätys!

Blogit.fi sivusto julkaisee viikoittain päivittyvän blogien Top-20 listan. Yllätyin tänään löytäessäni puutarha-kategorian listalta tutun nimen ;) Maatiaiskanasen Elämää löytyi sijalta 14. Wautsi! Kiitos jokaiselle lukijalle, kommentoijalle ja seuraajalle. Olen suorastaan hämmentynyt ja tosi onnellinen <3


Tämä pensasruusu, jonka nimeä en tiedä, aloitti kukkimaan uudelleen. Aika hauska yllätys. 




Löysin aleista kärhöjä 1-2 eurolla ja tämä Multi Blue jaksoi tehdä heti yhden kukan. Vähän pieni ja reppana, mutta söpö silti!





Verenpisaroiden aika alkaa olemaan ohitse. Tämä ihana rungollinen verenpisara on tänä kesänä jaksanutkin kukkia aivan valtavasti. Sain tämän HerraMieheltä kihlajaislahjaksi reilu 3 vuotta sitten. Hurjan paljon tämä on kasvanutkin. Viime talven tämä talvehti kellarissa ja sitä edellisen talven kylmiössä. 





Keväällä leikkaan kuolleet oksat pois ja elävät typistän 5 - 10 senttisiksi tapeiksi. Montaa viikkoa ei mene, kun ei huomaa enää leikkausta ollenkaan :)  Tänä kesänä olen lannoittanut verenpisaroita hevonpeellä. Hyvin näyttää kasvavan :) Nyt syksymmällä annoin syyslannoitetta, jotta selviäisivät talvehtimisesta paremmin ja jaksaisin keväällä lähteä hyvään kasvuun.







Enää en ole juurikaan verenpisaroita kastellut, kun ilmat alkavat olla niin kylmiä. Kohta puoliin leikkaankin vähän pienemmiksi ja vien kellariin odottelemaan seuraavaa kevättä. Kellariin vien myös daalioiden ja ihmekukkien juurakot, Hollanninkurjenmiekkojen sipulit sekä pelargoniat. Mitä kasveja sitä talvehditat ja missä? 

Ihanaa, upeaa ja onnellista uutta viikkoa Sinulle <3 Ja kiitos, että olet mukana Maatiaiskasasen Elämässä <3

28 kommenttia:

  1. Aivan mahtavaa! Blogisi on ihanan lämminhenkinen, ei ihme että tykkäämme sitä lukea. :) Hyvää alkanutta viikkoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Minna kauniista sanoistasi <3 Mukavaa alkanutta viikkoa myös Sinulle <3

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Höyrähdin kyllä kerta kaikkiaan noihin verenpisaroihin tuon saannin jälkeen. Enkä ollut edes tiennyt rungollisista versioista, ennenkuin luin jostakin puutarha lehdestä jutun niistä. Sitten se olikin taas menoa se ;)

      Poista
  3. Hei onnea upeasta sijoituksestasi blogilistalla! Kauniita kukkakuvia olet napsinut. Tuo verenpisara on aivan ihana <3

    VastaaPoista
  4. Onnea hienosta sijoituksesta! Sinun blogia onkin kyllä mukava lukea :) Ja hienoja kukkakuvia!

    VastaaPoista
  5. Onnittelut hyvästä sijoituksesta. Talvetan vain pelakuut ja nekin sisällä talossa, meillä on kaikki ulkorakennusten tilat pakkaselle meneviä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia :) Kiva, että saat pelakuut talvehditettua :) Ainakin itselleni kasveista, jotka pysyvät vuodesta toiseen, tulee tosi rakkaita :)

      Poista
  6. Tosi komea tuo verenpisarasi. Vien pelakuut autotalliin talveksi ja keväällä ne näyttää ihan kamalilta, mutta ihme ja kumma ne lähtee kyllä aina kasvuun, kun leikkelen ja laitan uuteen multaan keväällä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia :) Itse kanssa välillä luulen, että kasvit ovat mennyttä, kun ne talvehdituksesta haen, mutta yllättävän sitkeitä tuntuuvat olevan :D

      Poista
  7. Mahtavan paljon kukkia verenpisarassasi. Minkälainen lämpötila kellarissasi on? Minulla on myös iso Verenpisara, jonka talvetusta ajattelin yrittää. Tavallisesti olen talvettanut vain pelaguut ja tietenkin daalioita ja ihmekukkien juurakot.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sielä taisi alimmillaan olla talvella +4 astetta. Pääosin pysytteli 6-8 paikkeilla. Meidän kellarin ongelma on kosteus. Meinaa home iskeä :( Kokeile ihmeessä verenpisaran talvetusta, ei siinä mitään ainakaan menetä :)

      Poista
  8. Sulla onkin uljas verenpisara, kannattaa vaalia. Talvetan daalioita ja pelakuita kellarissa.

    VastaaPoista
  9. Heippa ja onnea <3 Voitit blogini arvonnassa lukemista. Laitatko mulle sähköpostilla yhteystietosi niin saat multa postia =) ihanoikeablogi(at)gmail.com

    VastaaPoista
  10. Onnea sijoituksen johdosta. Upea verenpisara. Minä raijaan kasveja, samoja juttuja kuin sinäkin, kellariin. Ai niin verenpisaraa minulla ei ole. Oliivipuun talvetan ikkunallisessa autotallissa.

    VastaaPoista
  11. Onnea kovasti♥ Ihania kuvia ja niin kauniita kukkia. Minulla on myös verenpisara jonka yritän saada selviämään talven yli..jännitystä!!:) Mukavaa alkanutta viikkoa sinne♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ❤ Toivotaan, että verenpisarasi selviää talvesta hyvin 😊 Mukavaa viikkoa myös Sinulle ❤

      Poista
  12. Onnea listasijoituksesta! Minä en talvehdita muita kun pelargoneja, ei oikein ole resursseja kun kellari menee talvella välillä pakkasen puolelle. Pelargonit talvehtivatkin asuntiloissa ikkunalaudalla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia :) Menisiköhän juurakot kellarissa turpeen seassa? Pakkasvahti voi olla turhan tyyris, jos on vain vähän juurakoita, joita haluaisi talvehdittaa.

      Poista
  13. Onnittelut hyvästä sijoituksesta! Tuntuu tosi kivalta kun ihmiset lukevat juttuja. Olen aika uusi blogisi lukija, mutta olenpa hyvinkin tuolla ruudukossa :) Se on se valkoinen pioni, nimi taitaa olla Kukka & kaali vai onkohan se ihan omalla nimelläni (en muista). Aina kun luen kommenttisi, muistan sinut ja lapsesi. Tuntuu kivalta kun tietää edes vähän kuulumisia, vaikka näin blogimaailmassa pyöritäänkin :)

    Iloista viikon jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinpäs onkin omalla nimelläsi <3 Kiva, että olet mukana <3 On ollut kiva huomata, että täältä saa uusia kavereita, vaikkakin blogimaailmassa. Ja eihän sitä koskaan tiedä, keitä pystyy joskus tapaamaan ihan livenäkin :)
      Mukavaa viikon jatkoa myös Sinulle! ps.toivottavasti pian pääsette herkuttelemaan "hötelöllä", kuten meillä jäätelöä kutsutaan :)

      Poista

Kiitos kommentistasi <3 Nähdään taas!