Myönnän olevani addikti!

Tänä aamuna päätin myöntää asian. Olen addikti. Olen mielestäni ollut maltillinen, vaikkakin luvan kanssa antanut mopon vähän keulia. Kerroinkin viime vuodesta, jolloin en voinut ostaa kukkasipuleita, kun niille ei ollut paikkaa muuton takia ja kuinka upeita aleja silloin olikaan. Joten tänä vuonna annoin itselleni luvan shoppailla sipuleita vähän reilummin. Naureskelin, että taitaa muutama sata sipulia olla odottelemassa istutusta. Aamulla aloin tehdä invertaatiota ja ehkä lievästi itsekkin yllätyin... 

660 kukkasipulia...

Mutta hei, osa on pikkusipuleita, eli niitähän ei oikeastaan lasketa, vai mitä?

En enää yhtään ihmettele perheen reaktioita, kun mainitsen uusista sipuleista :D Eli myönnän, lapasesta on lähtenyt, mutta kun se tekee minut niiiiiiin onnelliseksi! 










Nyt kyllä pidättäydyn sipuliostoksista... siihen saakka, kunnes alet alkavat! Mitä ihanuuksia sinä olet löytänyt?

Tällä hetkellä minulla metsästyksen alla on köynnöskaaret hortensia-aidanteen väleihin. Tuntuukin olevan kinkkisempi juttu. Tosi hienoja löytyy, mutta ovat itselleni turhan arvokkaita. Olin löytänyt aivan ihanat kaaret ja nyt ne olisivat alessa. Olisin tänään lähtenyt ne ostamaan, mutta kun soitin liikkeeseen, selvisikin, että heillä on varastossa virhe. Kaaria on tasan 1 kpl jäljellä, ei kahta kuten luulivat. Ja kaksi minä välttämättä tarvitsen. Virosta meinasin tilata, mutta sieltä rahti maksoi mansikoita, ellei peräti hilloja. Joten jatkan etsintöjä. Olisiko vinkkejä antaa? Idea olisi, että näyttäisivät hyvältä myös syksystä kevääseen, vaikkei kasvit kasvakkaan. Pohdin jo vaihtoehtoa, että ostaisin halvat peruskaaret, koristelisin itse rautalangalla ja maalaisin valkoiseksi. 

Viikonloppu alkaakin olemaan käsillä. Itse menen huomenna töihin, mutta muutoin toivon sateettomia kelejä, jotta pääsen jatkamaan pihahommia :) Oikein ihanaa ja kukkaisaa viikonloppua Sinulle.

24 kommenttia:

  1. Oho..mikä määrä,on siinä istuteltavaa:) Onneksi on niitä apujoukkoja♥ Toivotaan että kohtuuliseen hintaan löytyisi nuo kaaret..peukut pystyyn! Mukavaa alkavaa viikonloppua sinne😍

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ilona etenkin on innokas istuttaja :) onneksi ;) Mukavaa viikonloppua <3

      Poista
  2. Peruskaaretkin toimii, mutta meillä ainakin Lidlin kaaret ovat ruostuneet tosi nopeasti ja niitä piti jo nyt, reilun vuoden jälkeen tukea paremmin. Tosin hinta ei ollut kuin pari euroa päälle kympin.
    Kukkasipuleita ei voi olla koskaan liikaa, minullakin määrä on suuri koska olen tänä vuonna keskittynyt pikkusipuleihin. Mistä hankit nuo viimeisen kuvan helmilijat ja krookukset?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toimiihan ne kyllä, mutta olen nyt saanut päähäni tietynlaisen kuvan, millaiset niiden pitää olla... ja tiedäthän, vaikea siitä on enää itseään irti saada ;) Nuo helmililjat ja krookukset on ostattu Hong Kongista täältä Kouvolasta :)

      Poista
    2. Kiitos. En nähnyt Lahden Honkkarissa, olikohan kaikki jo mennyt. Ehkä pitää ajaa Kouvolaan :)

      Poista
    3. Ainakin vielä toissa päivänä niitä vielä Kouvolan liikkeessä näytti olevan 😉 Tänne vaan 😊

      Poista
  3. Tuota addiktiota on nyt liikkeellä. Ymmärrän hyvin ja tunnustan, että maltti sipulien suhteen menee itseltäkin. Keväällä syksyinen ahnehtiminen ilahduttaa ja niitä piippoja jaksaa odottaa ja ihastella.
    Kauniit ja kestävät köynnöskaaret maksavat paljon. Toisaalta halpaa ei kannata ostaa. Minulla on ollut kaksi halpaa köynnöskaarta ja kumpikin on ruostunut tyvestä ihan puhki, jolloin koko komeus on romahtanut. Vuosi sitten ostin vähän kalliimman, mutta sekin osoittautui samasta materiaalista tehdyksi, kuin ne halvemmatkin. Eli tuskn pitkään kestää sekään. Nyt mietin, miten saisin köynnöskaarta vahvistettua siten, että se kestäisi vähän pidempään. Meillä on myös yksi itse puusta tehty köynnöskaari tai pikemminkin -portti, joka on ankkuroitu maahan metallisilla pylvästolpilla. Mallin löysin netistä ja Ukko sen teki. Minusta ei ole puutöihin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei tämä ollenkaan huono addiktio ole ;)
      Minäkin vähän jo aloin haastelemaan tuolle HerraMiehelle, että tekisiköhän hän puusta ne "kaaret". Mutta saa nyt nähdä, mihin päädytään. En olisi uskonut, että voi olla näin hankalaa löytää mieluisia... etenkin kun sattuu olemaan pihi tai köyhä ;)

      Poista
  4. On siinä eräskin sipuli istutettavana, mutta keväällä onkin sitten kaunis kukkameri!
    Mukavaa viikonloppua myös sinulle!

    VastaaPoista
  5. "Ihminen on kauneimmillaan, kun tekee sitä, mitä rakastaa", olen kuullut sanottavan. Varmaankin hehkut, kun katselet noita ostoksiasi ja kun istutat niitä. Keväästä puhumattakaan. Nuo sipulipakkaukset ovat minustakin viettelevän näköisiä. Hyvää viikonloppua sinulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kieltämättä tulen aina kyllä tosi hyvälle tuulelle, kun katselen noita sipulipussukoita :D Kiitos <3

      Poista
  6. Onpa komea setti:). Olenhan minä muutamia pusseja ostanut ja istuttanutkin jo :D. Meinasin että maltilla menis tää syksy. Hajulaukka on ensimmäistä kertaa kokeilussa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia :) Vielä kerkiät hyvin ostamaan lisää ;) Kiva aina kokeilla jotakin uutta vanhojen hyväksi havaittujen lisänä :)

      Poista
  7. Paljon kaunista istutettavaa. Minä en ole ostanut vielä kuin pari narsissipussia ja luulen, että ainakaan tulppaaneja en tule tänä syksynä hankkimaan lisää lainkaan.
    Toivottavasti sopiva ja laadukas köynnöskaari osuu kohdallesi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Tulppaanien kurja puoli on se taantuminen. Narsissit ovat kyllä ihania myös <3

      Poista
  8. Onhan niitä huonompiakin harrastuksia olemassa 🙂
    Ihana odotella kevättä kun tietää että maasta nousee kauniita kukkia.

    VastaaPoista
  9. Lähtihän se... Tilasin 80 eurolla viherpihalta sipuleita, ostin niitä odotellessa lidlistä laatikon, hankkijalta ja plantagenista... Pitää varmaan vielä sirtua tasetteja ostamaan ja lidliin jäi se toisenlainen laatikko... Hups, mitäs tänään syödään, öö kukkasipuleita kun äiti ynohti ostaa ruokaa.... Hih

    VastaaPoista
  10. Huh huh, siinä sulla on ens kevääks kauneutta kerrakseen!

    VastaaPoista
  11. ei niitä ole koskaan liikaa:)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3 Nähdään taas!