Kiitollisuushaaste

Sain tosi suloisen haasteen Tiiulta, joka kirjoittaa aivan ihanaa Puutarhahetki blogia. Kiitos Tiiu <3 Haasteessa on tarkoitus kirjoittaa puutarha-aiheista kiitollisuuspäiväkirjaa 7 päivän ajan. Loistava idea! Tartuin haasteeseen ja päiväkirjani on ajalta 1-7.9.

Päivä 1: perjantai 1.9

Piti ihan pohtia, mistä lähteä liikkeelle tähän haasteeseen. Kiertelin ja kaartelin puutarhassa ja pohdin, kuinka paljon se tuottaa kiitollisuutta. Olen kiitollinen, että minulla on tämä paikka, tämä puutarha, minun paratiisini. Kaikessa työntäyteisyydessään tämä on käsittämättömän tärkeä paikka itselleni. Rakastan tätä ihan todella paljon <3Päivä 2: lauantai 2.9.

Aina kun omalta maalta saa haettua ruokaan aineksia, tunnen syvää kiitollisuutta. Lauantaina keitimme oman maan perunoita ja hyvin näytti maistuvan myös kaikille lapsille :) Päivä 3: sunnuntai 3.9

Kävin kurkkaamassa, mitä Ilonan kasvattamille kesäkurpitsoille kuuluu. Yksi olikin jo sopivan kokoinen syötäväksi. En olisi ikinä uskonut, että joku syö kokonaisen kesäkurpitsan, mutta hyvin näytti maistuvan. Tunsin kiitollisuutta siitä, että into puutarhaan ja omien ruokien kasvattamiseen näyttää siirtyvän myös tyttäreeni <3 Toivon niin paljon, että sitten kun Ilona on jo aikuinen, niin voimme yhdessä intoilla kasvatuksiamme. Kovasti tyttö puhuu jo, että mitä kaikkea aikoo kasvattaa sitten omassa kodissaan :) Ihania haaveita <3 
Päivä 4: maanantai 4.9

Keväällä näytti sille, ettei omenapuut kuki juuri ollenkaan, eikä pölyttäjiä ollut laisinkaa. Joten olen kiitollinen jokaisesta omenasta, joka tänä vuonna saadaan :) Montaa niitä ei ole, joten turha haaveilla omenasoseen teosta, mutta päästään ainakin muutamat omenat jokainen syömään tänä syksynä :)Päivä 5: tiistai 5.9

Lotta on kököttänyt hautomassa tyhjää pesää nyt monta viikkoa. Tänä aamuna hää oli tullut Millan ja Martan kanssa ulkoilemaan oma-alotteisesti ja on taas omanlaisensa touhottaja-kananen <3 Olin ollut vähän huolissanikin, joten olin tosi hyvilläni ja kiitollinen, kun neiti palasi taas muiden joukkoon :) Lotta on tuo valkoinen kana, Martta on ruskea ja Milla musta.
Päivä 6:  keskiviikko 6.9

Edellisenä yönä oli todella kylmää. Aamullakin oli vain + 3 astetta. Olin todella kiitollinen uudesta kasvihuoneesta, joka paremmin pitää viileyden loitolla, kun nuo huppukasvihuoneet, joita minulla on muutama. Tämän kasvihuoneen HerraMies tilasi tänä kesänä ja yhdessä kasattiin se. Vaikka työtä kasaamisessa oli erittäin paljon enemmän, kuin kumpikaan osasi kuvitella, olen todella onnellinen tästä. Ja ehkä sitä osaa paremmin arvostaakin, kun on itsekkin osallistunut sen kasaamiseen ;) Joka tapauksessa ihanan tilava ja hyvänoloinen kasvihuone. Ensi kesänä vasta pääsen kunnolla hyödyntämään sitä, mutta on sielä nytkin osa tomaateista ja paprikoista :)
Päivä 7: torstai 7.9

Vettä sataa ja on kylmä. Tallustelin ulkona ja pohdin, että nyt on kyllä vähän hankaluuksia keksiä kiitollisuuden aihetta, ellei sitten kirjoita, että kiva kun sataa, eikä tarvitse kastella... Mutta sitten HerraMies tuli kauppareissulta kotiin, eikä tarvinnut miettiä enää yhtään :D  I-ha-ni-a. Minulla on ensi viikolla nimpparit ja vähän on jo tullut perinteeksi, että saan nimpparilahjani siinnä vaiheessa, kun Lidl:n kukkasipulit saapuvat ;) Mutta yllätyin määrästä ja ehkä lievästi innostuin valikoimasta... Lapsia nauratti, kun äiti tanssahteli ympäriinsä kummallista hihitys-ääntä pidellen ;) Ehdottomasti tämän päivän piristys <3


Tämä oli kyllä kiva haaste <3 Seuraavaksi haastan tähän mukaan: Minnan Puutarhurin Maja-blogista, Reetan Kasvin paikka-blogista sekä Satun Kukkaiselämää-blogista.Haaste on saanut alkunsa Viherrillin-blogissa. Tässä alkuperäiset ohjeet haasteeseen: Pidä puutarha-aiheista kiitollisuuspäiväkirjaa 7 päivän ajan ja tee siitä postaus. Kerro postauksessasi, kuka sinut haastoi. Haasta kolme tai useampia puutarhaihmisiä mukaan haasteeseen.

24 kommenttia:

 1. Ihana postaus ja niin paljon kivoja kiitollisuuden aiheita😍 Tuo Ilonan into puutarhailuun lämmittää varmasti äidin sydäntä..kiva kun itselle tärkeät asiat siirtyvät myös innostukseksi jälkikasvulle♥ Kaunista viikonjatkoa sinne koko perheelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä välillä pohtimaan vähän syvällisemminkin tätä puutarha-harrastuksen autuutta :) Mukavaa alkavaa viikonloppua myös Sinulle <3

   Poista
 2. Kiitos haasteesta. Kiva tätä oli lukea! Mukavaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. <3 Kiva päästä lukemaan myös sinun tuleva postaus aiheesta :) Mukavaa loppuviikkoa myös Sinulle!

   Poista
 3. Tämä on kiva haaste. Mukavat vastaukset ja kauniit kuvat.

  VastaaPoista
 4. Voi miten kivoja, pieniä ja arkisiakin kiitollisuuden aiheita. Juuri sitä parasta elämää! Kiitos haasteesta, otan sen mielelläni vastaan. :) Hyvää loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva päästä lukemaan sin postaus aiheesta ❤ Mukavaa loppuviikkoa myös Sinulle 😊

   Poista
 5. Lidlissä kävin minäkin tänään, muutama pussi lähti matkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan mukavan hintaisia sipuleita eikä valikoimissakaan ole valittamista :)

   Poista
 6. Kyllä se on hyvä aina välillä pysähtyä ja ihmetellä, että onkin paljon aihetta olla tyytyväinen :D
  Sulla oli mukavat päiväaiheet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia. Tuo on ihan totta, että hyvä on muistaa myös ne hyvät asiat. Joskus niiden muistamiseen tarvitsee käyttää oikeasti aikaa ja ajattelua, jos muuten on paljon harmia tai kiirusta.

   Poista
 7. Kiva haaste. Vastauksiasi oli mukava lukea, kyllä ilon aiheita on paljon ihan tavallisessa arjessa.
  Mukavaa viikonlopun odotusta <3

  VastaaPoista
 8. Kiva, että otit haasteen vastaan! Viikkosi kuulostaa ihanalta, paljon kivoja asioita. Täällä oli eilen samanlaiset tunnelmat noiden kukkasipulien ääressä.:) Iloista viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana, etten ole ainoa, joka noiden kanssa lievästi sekoaa :D Sekosin illalla vielä lisää; ihan totaalisesti ja mopoa ei näkynyt mailla eikä halmeilla, mutta siitä lisää seuraavassa postauksessa ;)

   Poista
 9. Hei Maatiaiskananen! Kävin kurkkaamassa blogiasi. Hyvältä näyttää.

  VastaaPoista
 10. Mukavia asioita on siun kiitollisuus postissasi. Erikoisesti minnuu lämmittää ajatus jotta oot kasvatusinnostusta suanu siirrettyy lapsilles. Kasvihuone näyttää siulla olevan isohko!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia. Olen itsekkin tosi onnellinen, että Ilona on nyt innostunut kasvatushommista <3 Tuo on 18 neliöinen, joten ehkei siitä ihan heti tila lopu... Tai ainakin niin kuvittelen vielä tällä hetkellä ;)

   Poista

Kiitos kommentistasi <3 Nähdään taas!

Näistä voisit myös pitää

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...