Muistoja sadosta

Ensimmäiseksi haluan kiittää ihan mielettömän upeasta vastaanotosta blogiin palatessani. Ihan huimaa, miten ihanasti toivotitte minut takaisin blogin pariin. Kiitos paljon! Tuli niin hyvä mieli ja hymyilinkin kuin hangonkeksi sen vuoksi. 

Lupasin alkaa käymään kesän muistoja puutarhan osalta läpi ja mikäs sen itselleni rakkaampi aihe kuin sato. Syöminenhän on aina kivaa ja mukavaa. 

Monta kommellusta ja epäonnistumista mahtui kauteen, mutta käydään ensin niitä mukavempia asioita läpi, eli onnistumia ja palataan haasteisiin vähän myöhemmin. 

Melonisato oli tänäkin vuonna herkullinen. Ei iso, mutta erittäin herkullinen. Olin laittanut lajikkeet hyvin esille, mutta loppujen lopuksi piut paut välitin lajikkeista ja vain nautiskelimme meloneista ilman sen suurempia ihmettelyä lajikkeista tai kuvailuita. Ääntä kohti vaan! 
Ensi kesälle harkinnassa on täyttää ainakin Strong 18-kasvihuone nimenomaan meloneilla. Ne ovat melko vaivattomia ja tulevat toimeen ilman jatkuvaa höösäystä. Toki pölyttämisessä on oma hommansa, mutta sitä en miellä isoksi työksi. Oma kasvattamia meloneita tulee syötyä ihan toisella tavalla kuin kaupasta ostettuja. Jokaista suupalaa oikeasti makustelee ja ihmettelee. Siinnä on jotain todella mahtavaa.
Luumu- ja kriikunapuut olivat tänä vuonna todella satoisia. Etenkin luumupuiden satoa on odotettu kieli pitkällä ja aijaij, kyllähän oli ihanaa, kun niitä sai tänä vuonna popsia massun täydeltä. Aivan mahtavaa! 
Päärynäpuu teki täällä "uudessa" kodissa tänä vuonna ensimmäistä kertaa satoa. Saimmekin pienestä puustamme parisen kymmentä päärynää. Melko luksusta! Olimme edellisessä kodissa päärynöitä päässeet jo maistamaan, mutta muuton jälkeen meni pari vuotta ilman satoa. Lohduttauduin sillä, että ehkäpä he halusivat vain juurtua kunnolla. Ihanaa, että odotus palkittiin.
Luonnollisesti kasvihuoneista saimme satoa myös tomaateista, paprikoista ja kurkuista ja puutarhasta marjapensaista. Omenoita sen sijaan saimme tosi vähän ja kasvimaaltakin suurin sato tuli sipuleista ja herneistä.

Kiwanot vielä kypsyttelevät itseään sisällä ja niitä tulikin ihan reilusti. Ihania piikkipalloja!

Tälläisiä satokuulumisia tältä vuodelta.  Mikä oli Sinun paras satomuisto viime kesältä?

19 kommenttia:

 1. Isosti onnea ylenemisestäsi urallasi!❤
  Ja myös onnistumisesta eksoottisempien lajien kasvattamisessa!Wau!

  VastaaPoista
 2. Wautsi miten hyvin olette saaneet satoa. Selvästi tuo melonien viljely sujui tänä vuonna paremmin kuin viime vuonna!
  Ihanaa sunnuntai Hilu <3

  VastaaPoista
 3. Herkullista ja taatusti tuoretta.
  Paljon jäi hyviä muistoja kesän sadosta, mutta nostan mansikan yli muiden. Meillä on yksi rivi mansikkaa, josta normaalista saamme syöntimansikat. Tämä kesä yllätti sadon määrällä. Pakastimeenkin meni yli 40 kiloa.
  Mukavaa ensi viikkoa teille <3

  VastaaPoista
 4. Aika paljon oli kaikkea mutta päärynä sato oli huima. Yksi puu. Huh huh.

  VastaaPoista
 5. Oman maan päärynöitä on meilläkin odoteltu mutta ei olla vielä saatu, päärynät tulevat ymmärtääkseni myöhään satoikään. Keltaluumu Laatokan helmi teki ennätyssadon ja ensimmäistä kertaa sadon joka oli muuta kuin maistelua, nyt luumuja syötiin ähkyyn saakka.

  VastaaPoista
 6. Ihan vesi herahti kielelle, kun näin nämä satokuvasi.
  Mahtavan eksoottista satoa puutarhassasi kasvaa. Melonit ja päärynät ovat vielä haaveissa, mutta luumusato oli tänä vuonna ihan uskomaton.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä tuntui tosiaan olevan erinomainen luumuvuosi. Ihanaa ihanaa ❤

   Poista
 7. Teillä on siellä kaikenlaisia erikoisuuksia ja päärynästäkin satoa! Meillä ei vielä ole tullut. Tosin istutettu vasta pari vuotta sitten.
  Mies sanoi minulle eilen, että etkö aio kerätä kasvattamiasi punajuuria?? No menin sitten ulos ja hain sen yhden, jota punajuureksi voi kutsua. Nyt se on tossa pöydällä ja aina kun kävelen sen ohi, tulee mieleen Harry Potterista alruunat ja besoaarit ;D

  VastaaPoista
 8. Hei! :) Kommentoin vanhaan postaukseesi eccoverden joulukalenterista. Mietin, että tilaisin kalenterin lahjaksi. Mistään ei oikein löydy arvosteluja eikä tietoa, mitä tuotteita kalenterissa on. Piditkö viime vuoden kalenterista? Olivatko tuotteet laadukkaita?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkäsin kyllä ❤ Hinta-laatusuhde todella kohdillaan ja tuotteet oli ihania!

   Poista
 9. Luumuja, kriikunoita, päärynöitä ja kiwanoja - mitä ne onkaan - vau! Tuollaisia erikoisuuksia on varmasti kiva kasvattaa. Vaatii tosin myös osaamista. Enpä ole tiennyt, että Suomessa onnistuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiwanoihin itsekin tutustuin vasta pari vuotta sitten. Mielenkiintoisia kavereita :D

   Poista

Kiitos kommentistasi <3 Nähdään taas!