Sulkasatoa ja muuta kotkotusta

Tiedän, että monet ovat kaipailleet nimenomaan sulkalauman kuulumisia. Martta, Lotta, Hipsu, Fenix ja Sulo ovat viettäneet rauhaisaa kesää ja syksyä. Lauma on löytänyt oman nokkimisjärjestyksensä ja elo on suhteellisen sopuisaa. Aina välillä toki pientä kanailua harrastetaan puolin ja toisin. 

Sulkasato on tehnyt porukasta vähän nakuja, mutta onneksi pahin vaihe on jo mennyt ohitse. Silloin, kun kanaset vielä olivat ulkotarhassa, niin suorastaan säikähdin eräänä aamuna, kun huomasin, että häkin koko maa oli täynnä sulkia. Jos porukka ei olisi pällistellyt sulkien keskellä, niin olisi voinut iskeä ihan todellinen hätä. 

Onneksi kyse oli vain hurjasta sulkasadosta. Vähän aikaa lähes alastomat kanaset kipittivät pitkin tonttia. Myönnettäköön, että tuppasi välillä vähän naurattamaan. Olivat tosiaan melko hupaisan näköisiä. 
Kanathan villiintyivät kesällä kasvimaasta ja uusimmasta kukkapenkistä. Muutamaan kertaan, kun porkkanamaat oli kaivettu ylös, samoin uusi perennapenkki, niin totesin, että en edes yritä saada niitä enää kuntoon. Oli niin kuivaakin, että istuksia olisi pitänyt kastella, niin ajattelin, että olkoon. Hyvin meni kesä niinkin, että puolet kasvimaista oli tyhjänä ja uusi kukkapenkki vähintäänkin mielenkiintoisessa kunnossa. Ensi vuonna sitten uusi yritys.

Ensin tosin meinasimme, että kanalaiset saavat viettää kesän häkissä, mutta ei sekään reilulta tuntunut. Siispä 1-0 kanoille! 

Martan ilme ja olemus seuraavassa kuvassa on ehkä pikkuisen semmoinen, että niiin, olen juuri tonkinut kasvimaat ylös, mutta ei kai se nyt ketään voi haitata???? Khih.
Nyt kanalaiset ovat jo siirtyneet talvikanalan puolelle. Aina välillä pääsevät vielä viipottamaan pitkin maita ja mantuja, mutta melkeinpä he tulevat rappusille makoilemaan sen oloisina, että pääsisiköhän sisälle, kun ulkona palelee. Minun tekisi aina mieli päästää heidät sisälle lämmittelemään, mutta HerraMies on asiasta ihan toista mieltä. Miusta ois suorastaan ihanaa katella illalla telkkaria kana sylissä... Mutta ei sitten. 

Kanalaumalla siis kaikki kunnossa <3 Viedäänkö heille terveisiä rusinoiden muodossa?

22 kommenttia:

 1. kävin eräällä pihakirppiksellä ja siinä talossa kanat saivat olla talossa sisällä.eikä kyse ollut maatalosta vaan ihan tavallisesta omakotitalosta. ps. ihana martta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kanaja alkaa olemaan jo monenlaisissa pihapiireissä. Olen kuullut niitä pidettävän jo rivitalojenkin pihassa. Kukko tosin ei liene monenkaan naapurin ihanne silloin ;) Martta kiittää <3

   Poista
 2. Olipa kiva kuulla lauman kuulumisia. Voihan sulkasato! Otitko sulkia talteen askarteluja varten?
  Ihanaa viikonloppua sinulle Hilu <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tajunnut ottaa sulkia talteen. Ehkäpä ensi kerralla? :D
   Mukavaa uutta viikkoa Outiseni <3

   Poista
 3. Ihanat kuvat ja kanaset! Niiden eloa on kyllä niin mukava seurata:=) Mukavaa viikonloppua♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kanat ovat kyllä melkoisia viipottajia <3 Ei niiden kanssa ikinä pääse tylsää olemaan :D Mukavaa uutta viikkoa <3

   Poista
 4. Ihanaa juttua kanoista, näitä on hauska lukea.

  VastaaPoista
 5. Sulkasato tulee aina harmillisesti juuri kun ilmat kylmenevät, silloin kun tarvitsisi lämmikettä ylle mahdollisimman paljon. Olisikin ihana tuoda tipuset tupaan, mitta kun stä yhtä tuotetta tulee sieltä takapuolelta eikä niitä voi viedä tarpeilleen samoin kuin koiraa.
  Mukavia hetkiä tipulaistesi parissa, toivottelee toinen samanmoinen kanapiika, jonka nimen sain jo lapsena☺️ 🙋‍♀️💛❤️🥰😍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kanat kun oppisivat sisäsiistiksi, niin voi, miten ihania ne olisikaan sisällä :D Ne ovat kyllä niin söpiksiä <3 Ihana kanapiika <3

   Poista
 6. Tuntuu jotenkin epäloogiselta, kun sulkasato tulee viileällä, mutta kai luonto tietää, mitä tekee.
  Kiva lukea siivekkäiden kuulumisia pitkästä aikaa.
  Mukavaa isänpäivän iltaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, ei oikein tiedä, että miksi noin käy. Onneksi lämmikettä aina jonkin verran jää ja ennen kunnon talvea on jo uudet sulat kasvaneet kunnolla :) Mukavaa uutta viikkoa <3

   Poista
 7. Oi että ovat ihania. Martan ilme on tosi mainio. Mikä ihanuus olisikaan katsella telkkaria kana kainalossa. Oisaisikohan nuo olla sen hetken paikallaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Fenix ja Martta ainakin viihtyvät pitkät tovit sylissä. Oikeastaan niin pitkään, kun vaan viitsii silitellä ja hipsuttaa :D

   Poista
 8. Kiitos kuulumisista!❤Ihana kuva Martasta!❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, että tykkäsit <3 Martta on kyllä niin persoona :D

   Poista
 9. Ilmettä pelissä kuoputtajalla ;D
  Meillä pitää kissa huolen, että mikään ei sen ylettämän päässä kasva kunnolla. Aluksi yritin pitää sen poissa edes jostain, mutta kun naru ylettää ja multaa on, niin mielihän sen tekee mennä kaivelemaan. Lopulta piti vaan luovuttaa, kun toinen vaihtoehto ois ollu kahlita toinen ihan terassin tuntumaan.

  VastaaPoista
 10. Kot kot kotoista. Hyvätuulenpostaus kanasista.

  VastaaPoista
 11. Martan ilme kuvassa ❤ On kyllä sellainen hyvän mielen kuva ja koko juttu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, kiitos <3 Martta on kyllä todella ilmeikäs kana :D Hää on aina ollu vähä oman tiensä kulkija :D

   Poista

Kiitos kommentistasi <3 Nähdään taas!