Puutarhan kevät

Keväisin koen suurta onnea, kun pääsen haravoimaan ensimmäisiä kertoja. Kun haravoimistyö vain jatkuu jatkumistaan, sen nautinto alkaa karisemaan, mutta ne ensimmäiset rapsutukset ovat jotain niin ihanaa. Eilen pääsin tältä keväältä ensimmäistä kertaa haravan varteen, kun maata alkaa jo olemaan vähän näkyvissä. 

Toisaalta haravoinnin aloituksessa ei vielä hirveästi ole järkeä, kun pääsee rapsuttelemaan sieltä ja täältä vähän, eikä hommaa saa kunnolla tehtyä. Mutta hei, mitä sitten?! Ei haittaa, se vaan on niin ihanaa! 

En myöskään meinaa koko puutarhaa haravoida tänä keväänä. Havaroin suurimmat lehtikasat ja muutoin sen verran, mikä tuntuu hyvältä. Sitten, kun homma alkaa kyllästyttämään, niin lopetan. Luontoäiti saa hoitaa loput.  



Puutarhan kevät


Kevätkukkijat ovat alkaneet kukkimaan. Ihan joka paikkaan en vielä pääse, mihin olen sipuleita piilotellut, sillä lunta on edelleen paikotellen aika paljon. Nyt on luvannut niin lämmintä, että pieni hetki vain, niin pääsen joka puolelle ihastelemaan nousevia piippoja. Niin ihanaa! 



Posliinihyasintti


Tässä keväässä on yksi suuri eroavaisuus viime kevääseen nähden. Ja ylipäätään tulevassa kesässäkin. Kun otan kuvia, voin laittaa niitä blogiin, instagramiin ja facebookiin ilman pohdintaa siitä, mitkä kuvat haluan säästää kirjaa varten. Jollainlailla hirmuisen vapauttavaa. Ylipäätään voin räpsiä kuvia murehtimatta niiden laadusta. Aion tästä todella tänä kesänä nauttia! 

Osa ehkä muistaakin, että surkuttelin viime kesänä sitä, että aloin kadottamaan kuvaamisen ilon. En tosin silloin kertonut syytä, miksi olin niin hirveän kriittinen kaikkia kuvia kohtaan.  Olen mestari luomaan itselleni valtavia paineita. Toisaalta se auttaa kehittymään, mutta toisaalta se myös latistaa usein tunnelmani. Oppimisen paikka! 



Scilla


Koska puutarhassa ei vielä ihan hirveästi pääse puuhastelemaan, on tärkein homma tällä hetkellä kierrellä, kaarrella ja ihastella heräilevää luontoa. Linnut laulavat, kevät tuoksuu kostealta mullalta ja kasvit alkavat heräilemään. Terapiaa parhaimmillaan! 

Kevät saa minussa aina aikaan kiitollisuus-ryöpsyn. En tiedä miksi, mutta niin käy joka ikinen kevät. Huomaan ympärilläni kaikki ne asiat, joista olen todella kiitollinen liikutukseen saakka. Ei ole mitenkään harvinaista, että kuljen pihalla hymyillen ja silti kyyneleet kimmeltävät silmäkulmassa. En ole surullinen, vaan olen oikeasti niin liikuttuneen onnellinen. 

Kerrottuna tämä kuulostaa vähän hullulta, mutta niin se vaan on. Vaikka kaikki ei aina suju ihan niinkuin haluaisin, niin silti kaikki on oikeasti hirmuisen hyvin. Perheellä on kaikki hyvin ja ylipäätään, minulla on perhe. Rakkautta ja huolenpitoa kaikkien perheenjäsenten kesken. Siinnä on jo syytä kiitollisuuteen. Nämä asiat eivät ole minulle itsestään selvyyksiä ja niiden avulla menen, vaikka läpi harmaan kiven!


Krookus



Kuten näkyy, lunta vielä riittää. Elvinkummun yläosa on sulanut, mutta kaikki muut kukkapenkit ovat vielä lumen vallassa.



Lunta ja kukkia.



En siivoa syksyllä kukkapenkkejä, vaan jätän varret ja lehdet talventörröttäjiksi ja suojaksi. Keväinen näky ei siis ole koskaan järin kaunis. Mutta hei, tästä se taas alkaa! Kukkapenkkien siivoilua ja keväästä nauttimista. JES!



Talventörröttäjät eivät ole kauniita lumien sulamisen jälkeen, mutta niiden siivoaminen on nopea homma.


Eilen itse asiassa tätä jo siistinkin ja tänään vielä jatkan. Kukkapenkkien kevät-töistä tulossa siis juttua ihan lähiaikoina. 

Ihanaa tiistaita Sinulle!

37 kommenttia:

  1. Ihanaa! Siis kaikki. Sininen taivas, paljastuvat kukkapenkit, kukkaset, se, että pääsee krapsuttamaan pihalle ja se kiitollisuus. Mahtavaa. Kuvasi ovat ihania, mutta kiva, että voit ottaa rennosti niiden suhteen! Kukkapenkkien siistiminen törröttäjistä onkin niin hauskaa kevätpuuhaa, kun silloin ei haittaa, jos maa on vielä jäässä. Mulla on vielä osa siistimättä, pitää nyt ryhtyä toimeen, kukkapenkeissä ei hirveesti enää uskalla liikkua, kun tulppaaneja sun muita versoilee sieltä sun täältä. On tää niin parasta aikaa. Ymmärrän niin tuon liikutuksen. Mullakin varmaan samantyyppiset fiilikset, kuljen tyhmä hymy huulilla ja usein nousee mieleen laulu Niin kaunis on maa, juuri näin keväisin. Sitä sitten hoilotan pihalla :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oiiih, minun ihana keväthöperö kanssasisar-ystäväinen <3 Ihana, että en ole ainoa pihalla hoilottaja, khih :D Mutta kun elämä vaan on keväällä niiiiiiiin ihanaa!

      Poista
  2. Ihanat kevätkukat! Haravointi on kivaa puuhaa. Meinasin alkaa harmitella sitä, ettei pienellä pihalla ole hirveästi haravoitavaa, mutta taidankin vain olla kiitollinen siitä, ettei pienellä pihalla ehdi kyllästyä haravointiin. :) Minäkin aloitin viikonloppuna kukkapenkkien siivouksen talventörröttäjistä. Eilen juuri naurettiin siskoni kanssa puhelimessa, miten kumpikin oltiin niin onnellisia ja hehkutettiin miten kaikki on niin ihanaa. Taitaa kuulua kevään yleisiin vaikutuksiin. :D Suloisia keväpäiviä sinne! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanuuden jakaminen muiden kanssa nostaa ihanuuden aivan uudelle levelille <3 Voin jotenkin niin kuvitella puhelunne. Mahtavaa <3

      Poista
  3. Ihana kirjoitus! Kevät on kyllä niin ihanaa aikaa, kun kaikki alkaa kasvaa ja vihertää. Ja sitten tuo lämpö minkä aurinko saa aikaan, niin mahtavaa! Sitä ihan kuin itsekkin herää talven "horroksesta"! :)

    Mukavaa keväistä viikkoa ja pihapuuhia sinulle! <3

    VastaaPoista
  4. Kertakaikkiesen kaunista ja melko lämmintäkin alkaa jo olemaan ja kuulemma vielä paranee loppu viikkoa kohden yes!!Täällä ei enää juurikaan lunta ole, mitä jossakin hyvin varjoisassa ja suojassa todella isojen hiekkaisten kasojen jämiä, muuten ollaan kyllä jo kivasti keväisessä fiiliksessä.Kevätlintuja on tullut jo västäräkkeä myöden ja kevätkukkijat kukkivat siellä täällä ja tuolla, niin ihanaaaaa;) Mukavaa pääsiäisviikkoa sinne puutarhailujen parissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oih, lämpö tekee niin hyvää ja tuo lintujen jatkuva konsertti, oih ja voih. Parhautta! Mukavaa pääsiäisviikkoa myös Sinulle <3

      Poista
  5. Minäkin jätän törröttäjät talveksi paikoilleen ja haravoin lehdet tuijien suojaksi. Tuijat onkin muuten lähes ainoita kasveja, joiden kanssa olen onnistunut yli odotusten :)
    Ihania kukkakuvia ja ihanaa tiistai-iltaa sinulle Hilu <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuijat ovat ympäri vuoden kauniita, joten ei hassumpi onnistuminen ollenkaan <3 Ihanaa uutta päivää Sinulle <3

      Poista
  6. Voi, teillä kukkii jo niin kauniisti! Minäkin odotan, että pääsisin pian haravan varteen. Vielä on kuitenkin sen verran lunta, että pitää hetki malttaa odottaa. Onneksi pälvipaikkoja alkaa ilmestyä päivä päivältä enemmän, ja tänään havaitsin ensimmäisen krookuksen kukankin. Siitä se lähtee! Mukavaa ja aurinkoista pääsiäisviikkoa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Äkkiä ne krookukset sitten alkavat kukkimaan, kun saavat pikkuisen itseään maan pinnalle <3 Pikaisia lumien sulamisia sinne <3 Ja ihanaa pääsiäistä!

      Poista
  7. Sulla riittää kyllä puuhasteltavaa! Lumetkin sulaneet jo hyvin ja näillä lämpötiloilla loputkit sulaa humahtaen. Ihania kuopsutteluhetkiä ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Päivä päivältä tulee enemmän maata näkyviin. I-ha-naa! Mukavaa pääsiäistä muru <3

      Poista
  8. Samalta näyttää munki penkit. Kattoon illalla, että kaharen taloon penkit oli jo siivottu. Tairan olla kylän viimmeene, ei olisi ensimmääne kerta. Kevät on ihanaa aikaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teil on ylinopeita kyläläisiä vaan ;) Mukavaa pääsiäistä <3

      Poista
  9. Minäkin siivoan penkit vasta keväisin, jotenkin se vain kuuluu mennä niin :) Nyt saa lumet kyytiä ja alkaa olla kevätkukkijoita, lumikellot täällä kohta jo kukkineet kun tuli näin lämmin. Haravointi on minun lempipuuhaa, kamala kun on joutunut vähän jarruttelemaan koska osa puutarhasta on liian märkää haravointiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hurjaa, miten äkkiä nuo kukinnat sitten menevät, kun oikein on lämpsää. Nooh, en valita. Ihanaa, kun aurinko paistaa eikä palele <3

      Poista
  10. Kauniita kevään ensimmäisiä kukkijoita siellä <3 Täällä vasta yksi krookus kukassa muut vielä jään ja lumen alla.Haravoimista tosiaan piisaa kyllästymiseen asti ja välillä tuuli niin kovaa,että sai haravoida pihan uudestaan kun puista tippuu kaikenlaisia risuja ja roskia.
    Iloista pääsiäistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voe tuuli. Se kyllä osaa viskoa oksia ja lehtiä tehokkaasti. Ei lopu tekeminen kesken ;) khih

      Poista
  11. Hauskasti tuo keltainen krookusrypäs loistaa kuin pikkuinen aurinko aivan lumikinoksen vieressä Elvinkumpu-kuvassa :D Kauniit posliinihyasintit, kerrassaan suloiset <3 Meillä ei vielä kukkia näy, mutta ensimmäiset piipot olivat putkahtaneet esille. Hanget madaltuvat koko ajan ja paljastavat altaan samanlaiset siivoamattomat kukkapenkit kuin sinullakin. Mutta kyllähän tässä helpommalla pääsee kuin syksyllä siivotessa, sillä talven aikana madot ja muut hajottajat ovat jo tehneet paljon töitä ja piilotelleet osan lehdistä ja varsista maan uumeniin. Aurinkoista pääsiäisviikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, tuohon pitää selvästi istuttaa enemmän krookuksia syksyllä. Kiva piristysruiske :D Ihanaa, että pian on lumet sulaneet (nooh, vähän vielä pitää malttaa, mutta positiivisyyden kautta, khih) :) Ihanaa pääsiäistä <3

      Poista
  12. Voi ihania kuvia! Meillä on melkein kaikki vielä lumen alla, varsinkin just SE penkk, johon istutin syksyllä sipuleita :( Nooo, kyllä se kevät vielä tulee meillekin. Mukavaa keskivikkoa ❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt vaan katselet sillä silmällä, että mistä lumet sulaa ensin, niin siihen istutat syksyllä paljon krookuksia :D Ihanaa keskiviikkoa myös Sinulle <3

      Poista
  13. Täälläkin jätetään törröttäjät törröttämään. Keväällä on sitten ihanaa aloittaa, kun näkee kättensä jäljen. Täällä Kainuussakin on päässyt jo joitakin pihan alueita haravoimaan ja olen tässä pohtinut, että sähen vallan onkin hyvä keino. Saa haravoitua aina vain vähän, mutta loppujen lopuksi piha tulee kuitenkin käytyä kokonaan haravalla läpi! Ihanasti siellä alkaa jo kukoistaa. Toivottavasti omatkin krookukset ja lumikellot alkaisivat kohta kukkimaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on totta, että käden jäljen näkeminen on niin palkitsevaa ja mukavaa. Pidetään peukkuja, että ihan pian sieläkin alkaa kukkimaan <3

      Poista
  14. Ihan sama täällä :) Talventörröttäjät jää odottamaan kevättä. Mulla ne on vielä törröttämässä, mutta pikkuhiljaa pitää mennä pihahommiin. Tosin luntakin meillä on vielä jonkin verran, joten en ole pitänyt asian kanssa kiirettä. Täällä ei sitten minkäänlaista hiippalakkia ole vielä noussut maasta, mutta ehkä lämpö tekee tehtävänsä. Mukavaa pääsiäisen odotusta Hilu <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt on ihana seurata, miten nopeasti lumet katoavat. Tänäänkin on paljon hävinnyt lumesta, hiphei :) Ihanaa pääsiäistä myös Sinulle <3

      Poista
  15. Havainnollistavia kuvia.
    Lumen alta paljastuu, vaikka mitä. Kaunista ja vähemmän kaunista.
    Teillä on kevät ehkä päivän pari jäljessä meihin verrattuna.
    Kiitos viimeisestä <3 Olin otettu, kun kaiken kiireen keskellä ennätitte.
    Hyvää hiljaisen viikon jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näinhän se menee. Kaikki ei ole kaunista, mutta ei onneksi haittaa :) Kiitos paljon kutsusta. Oli aivan ihana päästä katsomaan tarinateatteria ja Sinua oli niin kiva nähdä <3 *halaus* Ihanaa pääsiäistä!

      Poista
  16. Kevät on ihanaa aikaa. On niin ihanaa myös nähdä heräävä luonto. Minä olen myös alkanut siivoilemaan niitä penkkejä, joita voi.

    VastaaPoista
  17. Saman oloista myös meillä. Vaikka onkin jotenkin outoa katsella kukkia kun on niin paljon vielä lunta. Niin ja ihmeen paljon perhosia lentelee.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen ihmetellyt noita perhosia. Olenko ihan väärässä vai onko ne todella aikaisessa? Täällä näkyi ensimmäiset sitruuna- ja nokkosperhoset jo pari viikkoa sitten. Neitoperhonen nähtiin muutama päivätaka perin. Hassua, kun on lunta, kukkia ja perhosia :D

      Poista

Kiitos kommentistasi <3 Nähdään taas!