Taimien kuulumisia

Ihanaa maaliskuuta jokaiselle! Tämähän tarkoittaa sitä, että kevät on täällä! Olkoon säät ihan, mitä tahansa, niin nyt on kevät! Hiphei! Täällä tuulee tällä hetkellä ihan valtavasti ja tuntuu, että kohta lentää talokin taivahan tuuliin. Nooh, ehkä pientä liioittelua on havaittavissa, mutta ei oikeasti ihan kauheasti tarvitse liioitella. Ihan hurjan kuuloista.

Taimille kuuluu suorastaan hyvää. Paprikat kasvavat vauhdilla ja tomaatitkin ovat itäneet melko hyvällä prosentilla. Sain kaveriltani yhden Red Profusion-taimen sekä nipun koulimattomia Vilman taimia. Red Profusion on aivan valtavan hyvä lajike. Yksi taimi täyttää koko amppelin ja tekee valtavasti herkullista satoa. Lämmin suositus! Sain samaiselta kaverilta viime vuonnakin taimen ja rakastuin tähän lajikkeeseen kovasti.  Vilma sen sijaan on itselleni aivan uusi tuttavuus. 



taimia



Suurin paprikan taimi on jo hyvän kokoinen ja siinnä on muutamia nuppujakin havaittavissa. Tämä on kylvetty 1.1. Tomaatit ovat melko onnettoman näköisiä tämän rinnalla, mutta eipä mene aikaakaan, kun nekin ovat ihan oikean kasvin näköisiä. Jotain sympaattista noissa mini taimissa on. Ne ovat niin herkkiä! 




taimikasvatus



Hiiih, ensimmäiset nuput ovat super ilahduttavia. Satokausi on lähes tulkoon lähellä! Lievää optimismia?



paprikan taimen ensimmäiset nuput



Saunalla muuten kukkii aprikoosipuu jo. Käyn huomenna napsimassa siitä vähän kuvia. Super söpöä ja aaah, niin ihanaa! Persikkapuussakin on nuppuja ja toivon niin paljon, että tänä vuonna päästäisiin jo vähän maistelemaan näitä eksoottisia herkkuja. Olisihan siinnä jotain melkoisen mahtavaa!

Joko Sinulla on ihan kevät-fiilikset? 

Ihanaa viikonloppua!

pssst: Oriflame arvonta on suoritettu ja voittajaan oltu yhteydessä. Onnea Saaripalstan Saila <3

31 kommenttia:

  1. Onnittelut Sailalle voitosta. Komea on paprikan taimi.

    VastaaPoista
  2. Oikein paljon onnea voittajalle! Kylläpä siellä on jo hienoja taimia, hyvä sinä! Minä olen nyt keväässä, viis säästä <3

    VastaaPoista
  3. Eilen oli niin kurja keli, ettei ollut keväästä tietoakaan. Täälläkin tuntui, että talo tärisi tuulen voimasta ja lunta tuiskutti mahdottomasti. Mutta olipa ihana tänä aamuna herätä upeaan auringonpaisteeseen! Jos ei olisi pakkasta melkein 15 astetta, niin kyllä ihan keväältä tuntuisi :) Sinulla on mukava taimiviidakon alku siellä jo. Iloista laskiaissunnuntaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo aurinko tuo heti niin valoisan mielen <3 Pakkaset voisivat jo loppua :) Mukavaa uutta viikkoa <3

      Poista
  4. Hyvän kokoisia taimia, satokausi ihan käsillä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi että, odotan jo niin paljon satokautta <3 Se on ihan huippu ihanaa aikaa!

      Poista
  5. Olet kyllä ahkera, kun kanojen lisäksi jaksat kasvattaa siemenestä kaikenlaista. Kevättunnelmissa ollaan täälläkin. Täällä oli tuollainen tosi tuulinen sää pari päivää sitten.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kylvöpuuhat ovat ihanan terapeuttisia <3 Ihanaa uutta viikkoa!

      Poista
  6. Onnittelut Sailalle voitosta!
    Sinulla on hyvännäköiset taimet. Johan tässä kevättä on ollut rinnassa pidempäänkin, mutta hankien keskellä on pakko vähän toppuutella. Muuten halkeaa innostukseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivotaan, että pian kelitkin muuttuvat niin keväisiksi, että päästään intoilemaan oikein kunnolla :) Mukavaa uutta viikkoa <3

      Poista
  7. Onnea Saila.
    Hyvältä näyttää ja miksei näyttäisi. Sinulla on taito hyppysissä.
    Ihanaa maaliskuuta!

    VastaaPoista
  8. Vastaukset
    1. Ainakin toistaiseksi taimilla kaikki hyvin :) Toivotaan, ettei tänä vuonna tule harsosääski ongelmia :)

      Poista
  9. Taimet kasvaa todella huimaa vauhtia. Kevät innostus on hieman hukassa vielä. Sairastelu riivaa meidän poppoota.

    VastaaPoista
  10. Taimet on tosiaan kasvanut muutamassa päivässä tosi paljon. Niinpä sairastellaan koko poppoo.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muuten tuolle kasvulle ihan sokaistuu, mutta onneksi kuvat paljastavat, miten nopeasti kasvavat. Ja se, että lehdet kärtsäävät, kun kasvavat lamppuun kiinni... Hupsista! :D
      Pikaista paranemista teidän perheelle!

      Poista
  11. No voi sentään, siellähän on jo täysi kevättohina:) Tosi hienossa kasvussa ovat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, ajoissa kun aloittaa niin... on pulassa taimien kanssa keväämmällä... Eikä kun saa aikaisin satoa ;) Niin päin se varmasti meni :D Kiitos ihana! Mukavaa uutta viikkoa!

      Poista
  12. Onnea voittajalle! Paprikat ovat niin herkullisia ja monipuolisia vihanneksia, jotka taipuvat monenlaiseksi herkuksi. Odotan jo jännityksellä aprikoosipuusta kuvia, on kiinnostavaa nähdä mikä epeli se on! Laitathan hoito- ja kasvatusohjeet mukaan?! Kevättä malttamattomana odottaen, terveiset Porvoosta :)!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En tuohon postaukseen tajunnut ohjeita laittaa, kun huomasin kommenttisi myöhemmin, anteeksi! Mutta täytyy myöntää, etten ole hoitanut tuota mitenkään erityisesti. Istutin isompaan ruukkuun, annoin olla kesän pihalla ja syksyllä ennen pakkasia heitin kellariin :D Eli vähään tuntuu olevan tyytyväinen :)

      Poista
  13. Ilmoittelen tässä blogini (Hetkimaja) lukijoille, että ellei ole huomannut, niin se blogi sulkeutuu, muutin uuteen. Tervetuloa tästä lähin uuteen blogiini ♥ http://marihante.blogspot.com/

    VastaaPoista
  14. Komea paprikan taimi ja hyvällä alulla muutkin!Täällä vasta aloitellaan koulimaan muutamaa chiliä ja minitomaattia.. olivat lautalla itämässä loman ajan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oih, koulimisessakin on jotain niin ihanaa <3 Lauttakylvöt on mukavan näppäriä, kun ei tarvitse kuivumisesta huolta kantaa :)

      Poista

Kiitos kommentistasi <3 Nähdään taas!