Taimien kuulumisia ja vinkki arvonnasta

Maaliskuu alkaa olemaan loppusuoralla ja pöydät alkavat täyttymään taimista. Osa taimista on vielä pelleteissä ja osa ihan miniruukuissa, eli kohta alkaa tila todella olemaan kortilla, kun taimet saavat isompia ruukkuja ja ylipäätään kasvavat kokoa. Ongelmaa ei toki vähennä se, että huhti-toukokuussa on vielä paljon kylvettävää. Onneksi olen aika huoleton tämän ongelman suhteen. Uskon, että sopu sijaa antaa ja aina jotenkin pärjätään. Toistan itseäni viime vuodelta ja totean: voimmehan me ihmiset nukkua, vaikka saunatuvalla, jos ei enää sisälle mahduta. Tosin saunatupakin alkaa olemaan jossain vaiheessa täysin, mutta se nyt on sivuseikka. 


Taimikaaos


Olen tänä vuonna kokeillut erilaisia kasvualustoja ja alan olemaan vakuuttunut siitä, että minun ja kookoksen tarina alkaa olemaan taputeltu. Kookospelleteissä taimet kasvavat todella kitukasvuisesti ja lisäksi onnistuin saamaan kookosmullan niin tiiviiksi ruukkuihin, ettei tomaattien juuret kasvaneet siinnä ollenkaan. Nyt yritän pieniä taimireesuja elvyttää. Osittain varmasti oma vikani, mutta en kylvöjä tehdessä havainnut ollenkaan, kuinka tiiviiksi kasvualusta meni. Aloin vain ihmettelemään, kuinka huonon näköisiä taimet olivat ja kun aloin niitä istuttamaan maitotölkkeihin, havaitsin, etten saa taimia irti, ellen lusikalla kaiva niitä ylös ja silloinkin juuret kärsivät. Kasvualustasta tuli mieleen betoni. Ehkä lievää liioittelua, mutta ihan järkyttävän tiivistä ja kovaa se oli. 

Lunta vielä riittää, kuten aamulla otetusta kuvasta näkyy. Ikkunalaudatkin alkavat pikku hiljaa täyttymään taimista. 


Keväällä ikkunalaudat alkavat täyttymään


Tosiaan maaliskuu ja paprikoille menee hyvin, vai mitä olette mieltä? Kuvassa suurin hedelmä, mutta useampiakin niitä alkaa nyt taimissa olemaan. Ellei nyt mitään katastrofia tapahdu, niin uskon, että meillä syödään tänä vuonna hyvin aikaisin omia paprikoita. Jes jes jes! 


Paprika


Tomaatin taimet ovat vielä pieniä, mutta niitä riittää reilusti. Niinkuin kuuluukin. Ylemmässä kuvassa myös kiwanon taimet kurkottelevat kohti korkeuksia.


Taimia riittää...


Hoikkeliinit pitäisi piakkoin istuttaa omiin ruukkuihin ja selvästi syvempään. Onneksi tomaatissa ei venähtäminen haittaa mitään, mutta ovat ne vähän hassun näköisiä laiheliineja. 


Tomaatin taimia


Sain ihanan yllätyksen Per:Pr:ltä viime viikolla, kun postilaatikkoon ilmestyi Nelson Gardenin uutuus siemeniä. Paketti herätti ihastusta ja halusin jakaa tuota iloa muillekin. Maatiaiskanasen Elämää facesivulla on käynnissä arvonta, jossa voit voittaa osan näistä siemenistä itsellesi. Arvontaan pääset klikkaamalla tästä.  Kiitos Per:Pr erittäin mieluisasta yllätyksestä.

Melkoisen ihania uutuuksia onkin tullut. Silmän ruokaa...


Siemen uutuuksia


... sekä vatsan täytettä. Hjam! 


Uutuus siemeniä


Olen ihan super rakastunut näihin paprikan kukkiin! Oi joi, on ne vaan niin kauniita! Tämän kuvan myötä toivotan Sinulle ihanaa tiistaita! 


Paprikan kukka

42 kommenttia:

  1. Oi sulla on jo noin ihanan vihreää siellä! :) Mulla alkaa keittiön pöytä täyttyä. Kosmokset ovat itäneet hyvin, mustasilmäsusannat vähän nihkeämmin, mutta on niitäkin tarpeeksi, jos vaan hengissä pysyvät.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos näyttää siltä, että mustasilmäsusannia tarvitset lisää, niin latvomisen jälkeen kannattaa tökötä latvat multaan :) Se on kyllä ihanaa, kun alkaa taimia löytymään sieltä ja täältä :)

      Poista
  2. Wau, olipa jo isoja taimia sulla, ihana katsella ja kevät saapuu <3

    VastaaPoista
  3. Oi että miten isoja paprikoita jo siellä. Minä tyrkkään tänään neljä chiliä
    isompiin pyttyihin tänään, lyhyitä ovat vielä, onneksi tanakoita.
    Onko sinulla kaikille taimivalo?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nopeasti ne lähtevät sitten kasvamaan, kun pääsevät isompiin ruukkuihin :) Kaikille ei ole taimivaloja. Suurin osa taimista on makkarin ja viherhuoneen ikkunoiden alla. Tarkoitus olisi lähipäivien aikana viedä myös tomaatin taimet kasvivalon alta ihan luonnonvalon armoille.

      Poista
  4. On ne jo komeita taimia. Ensimmäisen paprikan raakileen pullistumista tulee varmaan seurattua melkein mittanauhan kanssa, vai...? :D Minulla paprikan ja chilin taimet ovat vasta 5-9-senttisiä, mutta vaikuttavat saaneen kerrankin ihan hyvin valoa kun ovat tanakoituneet paljonkin koulimisen jälkeen. Tomaatit ovat vasta 2-4-senttisiä, mutta siitähän ne kasvavat. Aurinkoista viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä sitä jatkuvasti tosiaan tulee kyttäiltyä. Juuri aamulla katsoin, että oho, taas on paprika kasvanut :) Nopeasti kasvu tosiaan tapahtuu, kun pääseevät kunnolla alkuun. Aurinkoista viikkoa myös Sinulle <3

      Poista
  5. Todella hyvällä mallilla taimet näyttävät olevan tilanpuutteesta huolimatta. Tilanpuutetta tuntuu olevan liikkeellä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Khih, mie kanssa luulen, että tilan puute on monilla ongelmana näin keväällä ja pahenee vaan kesää kohti :D

      Poista
  6. Kyllä on silmäniloa, hienosta kaikki kasvavat :)
    Aurinkoa päivääsi ♥

    VastaaPoista
  7. Sinullahan on siellä taimi poikineen! Ihanasti vihertä, näyttää ihan keväältä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos ei ikkunoista näkyisi niin paljon lunta, niin voisi tosiaan kuvitella, että ollaan jo paljon lähempänä kesää :D khih :D

      Poista
  8. Silmiä hivelevän näköistä kerrassaan, erityisesti nuo paprikan kukat.
    (Omat just itäneet)
    Harmi, että kookoksen kanssa kävi, miten kävi.
    Vaikka tilaa olisi kuinka, aina se loppuu kesken :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paprikat kukat on aivan ihania <3 Noh, kokeiluja pitää aina tehdä ja kaikki eivät aina onnistu. Virheitä ja erheistähän sitä oppii ja vielä ehtii vaikka mitä :) Jotain hyötyä siitä, että aloittaa aikaisin ;)

      Poista
  9. Voi mikä määrä noita taimia on! Pistetään heti peukut pystyyn että jatkavat hienoa kasvuaan:) Mukavaa päivää❤

    VastaaPoista
  10. Olipas tomaatit hyvällä mallilla, itsellä vasta 10cm pitkiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nopeasti ne siitä lähtevät kasvamaan <3 Ehtivät hyvin isoiksi taimiksi ennen kuin ne saa ulos <3

      Poista
  11. Hienosti kasvavat:) Minulla on ikkunan vieressä iso kirsikkatomaattitaimi, nyt täynnä kukkia. Saapa nähdä jos niistä tulee tomaattejakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oih, ihanaa <3 Toivotaan, että saat runsaan sadon. Tomaatit on niin ihania <3

      Poista
  12. Sun paprikkasato tulee olemaan huima! Kyllä noita taimia riittää siellä. Vähän kyllä huvitti tuo, että ihmiset muuttaa nukkumaan muualle, että taimet saa rauhassa kasvaa makkarissa :)
    Ihanaa tiistai-iltaa Hilu <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivotaan ainakin, että tulee hyvä sato :) Khih, tämä puutarhahullun arvojärjestys saattaa tosiaan herättää hilpeyttä ;) Ihanaa keskiviikkoa Sinulle Outiseni <3

      Poista
  13. Taimet kasvaa hojottaa. Tulossa mahtava sato.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivotaan ainakin, että tulee hyvä sato :) Mikäähän ei ole niin varmaa kuin epävarma :D

      Poista
  14. Upeaa satoa luvassa. Mahtavat taimet.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Toivotaan tosiaan, että saadaaan reilusti satoa :) Paprikat on niin herkullisia :)

      Poista
  15. Taimia tuntuu sinulla riittävän. Paprikkasi on todella hyvällä kasvumallilla ja kohtahan se lämpenee .

    VastaaPoista
  16. Hienot taimet, varmasti satoa tulossa runsaasti!

    VastaaPoista
  17. Wau miten isoja ja komeita ...ja paljon!!! Ellei kasvihuonetta ole, ei ole kyllä vielä ihan noin pitkällä taimien kanssa oltava, mutta eiköhän sitä jotakin kerkiä vielä istuttelemaan. Tomaatit itävät kyllä hyvin, mutta hujauttavat hetkessä pituutta, hoikkia ovat...onneksi voi istuttaa syvään, kun vaihtaa isompaan astiaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, voi kesän kynnyksellä olla vähän ahdasta meillä, kun taimet kasvavat, kun ainakaan toistaiseksi ei ole ajatusta pitää kasvarissa lämmitystä... Mutta toisaalta, eihän sitä ikinä tiedä ;) Tomaatit onneksi voi aina istuttaa syvempään niin en ole huolissani heidän pituudestaan. Hassuja hoikkeliineja :D

      Poista
  18. Mahtavat määrät taimia ja hyvältä näyttävät!Mukavaa torstaita <3

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3 Nähdään taas!