Tärkeää asiaa kasvihuoneiden omistajille!

Kasvihuoneiden omistajat O-HOI! Tänä talvena, kun lunta todella riittää,niin kannattaa käydä tiputtamassa kasvihuoneiden päältä ne lumet. Nyt kun on luvattu vesisadetta ja plussa-kelejä monin paikoin, on kasvihuoneilla ihan todellinen vaara sortua. 

Joka talvi olen facebookista lukenut monen surullisen kasvihuoneen omistajan harmitteluja, kun kasvihuone on sortunut lumikuorman alta. Meillä on Strong-kasvihuone, joten se on todella vahvaa tekoa. Kuitenkin kyseessä on sen hintainen ja töinen investointi, että itselleni olisi henkilökohtainen katastrofi, mikäli kasvihuone hajoaisi. 

Me emme ole tiputtaneet tänä talvena kertaakaan lumia kasvihuoneen päältä ja sitä olikin kertynyt jo hurjat määrät. Kuvasta ei oikein edes hahmota, miten valtava määrä sitä onkaan. Minä huimassa 161 sentin pituudessani kahlasin valehtelematta haaruksiani myöten hangessa, kun kömmin lumen tiputus puuhiin. HerraMiehen kanssa teimme työnjaon: minä otin toisen puolen ja hän toisen puolen. Lopuksi HerraMies otti vielä korkeimmasta kohdasta lumet alas, kun kas kummaa, minä en ylettänyt.






Kyllä se kasvihuone sieltä hangen keskeltä vielä löytyy....






Pientä varovaisuutta kannattaa noudattaa, jottei lapiolla tai millä nyt lumia pudotteleekaan, hajota kasvihuoneen katetta. Jäinen kennolevy ei välttämättä arvosta sitä, jos sitä tömäyttää lapiolla. Ei toki lasikaan hirveästi siitä ilahdu, etenkin jos kovaa mäjäyttää.  Itse olin ehkä liiankin varovainen, mutta parempi katsoa kuin katua. 





Nyt saan olla rauhallisin mielin lopputalven. Olen sen verran positiivari, etten usko enää näin paljon lunta tulevan, joten luotan siihen, ettei tarvitse pelätä kasvihuoneen sortumista enää tämän talven aikana. Kevyempi rakenteisten kasvihuoneiden päältä kannattaa ehdottomasti lumikuormat ottaa säännöllisesti pois, jotta vahinkoja ei syntyisi. 

Ihanaa sunnuntaita jokaiselle! Me lähdemme tänään Julian kanssa kylpylään nautiskelemaan rauhasta. Minäkin yritän olla tekemättä töitä. Muutamat  hommat olen luvannut hoitaa, mutta muuten pyrin pitämään tietokoneen suljettuna. Tiistaina taas palaan linjoille <3 

49 kommenttia:

  1. Tärkeä muistutus.

    Hyvää kylpyläreissua!

    VastaaPoista
  2. Järkevää olisi tuo tehdä. Mutta meidän kasvihuone on mökillä eikä sinne nyt taida päästä kun taaskin on yön aikana tullut järkyttävä määrä lunta. Postaus tämän aamun tilanteesta kotona on tulossa vielä tämän päivän aikana. Joten älä vielä luota siihen etteikö lunta vielä tulisi :)

    VastaaPoista
  3. Mukavaa kylpyläreissua! <3 Katotaan, kuinka ton lumen kanssa käy vielä, lisää tulee niin maan p... paljosti. :D

    VastaaPoista
  4. Mukavaa kylpyläreissua. Lunta on todellakin paljon. Varmasti oli viisasta tehdä nuo lumen pudotukset. Monelta katoltakin pitäisi pudottaa lumia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivon mukaan nyt lumen tulo alkaisi oikeasti loppumaan. Tosin, tälläkin hetkellä lunta tulee ihan reilusti meidän seudulla.

      Poista
  5. Tärkeä muistutus, lumikuormaa on nyt melko paljon. Olen käynyt jo pariin kertaan tiputtamassa lumia kasvihuoneen katolta ja sen seurauksena kasvihuoneen vieressä on ihan kunnon hanget :)
    Rentouttavaa kylpyläreissua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lumikuormaa todella on ja lisää sataa kokoajan... Huh heijaa. Loppuisikohan tämä jo juhannuksena?

      Poista
  6. Lunta on kyllä tänä talvena riittänyt:) Mukavaa kylpylä reissua teille❤

    VastaaPoista
  7. Vara ei venettä kaada... mieheni on tehnyt näitä hommia varten vesivanerista pitkävartisen kolan. Kevyt käyttää eikä riko paikkoja😉

    VastaaPoista
  8. Kasvihuoneet todellakin on hyvä muistaa putsata lumista ajoissa. Rakenteet eivät ole niin tukevat.
    Täällä satoi harvinaista lunta pari vuotta sitten ja paikalliset viljelijät menettivät niin kasvihuoneitaan kuin satojaan kun lumi rysäytti kasvihuoneen katot alas.

    Ihanaa päivää teille kylpylään!
    Nauttikaa! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi itku, tuo on yrittäjälle kova paukku :( Kiitos, loma oli tosi ihana <3

      Poista
  9. Hyvä muistutus. Meillä on lumet kasvihuoneen päällä, yksi talvi otin lumet pois katoltaja rikoin yhden kattolasin, sen jälkeen olen luottanut että luonto hoitaa lumet pois. Nyt vähän jännittää kuinka käy.

    VastaaPoista
  10. Hyvä huomio. Meillä ei ole kasvihuonetta, mutta muiden rakennusten päälle kertyy lunta ihan kiitettävästi näin lumisen talven aikana. Viikolla mies kevensi autotallin taakkaa ja muutama päivä takaperin pudotti lumet grillikatoksen päältä. Leppoisaa oloa teille sinne kylpylään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei huono idea ollenkaan keventää muidenkin rakennusten kuin kasvihuoneen lumitaakkaa! Kiitos, kylpyläreissu oli ihanan rentouttava :)

      Poista
  11. Hyvä, että muistutat tästä. Olen käynyt säännöllisesti putsaamassa lumet kennokasvarin katolta ja paljon sitä sinne on kertynyt. Pakkaslumesta huolimatta painoa tulee paljon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tänä talvena sitä todella tuppaa kertymään. Huh. Ja se paino on aika huimaa, ei edes uskoisi.

      Poista
  12. Kyllä nyt on lunta kaikkialla. Mukavaa kylpylä reissua.❤

    VastaaPoista
  13. Hyvä muistutus tämä. Lunta on monin paikoin tullut todella paljon. Kaamea pyry iski meille nyt. Mukavaa kylpylä reissua teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täälläkin yhä edelleen sataa lunta. En edes tiedä, milloin viimeksi olisi ollut päivä, ettei lunta olisi satanut. Huh heijAA!

      Poista
  14. Talot kyllä kestää mutta pienet rakennukset ja hallit tarvivat hieman apua .

    VastaaPoista
  15. Kyllä kannattaa ottaa lumet kasvihuoneen päältä. Pari kertaa olen jo ottanut. Koko kasvihuonetta ei viitsi korjata. Ennemmin ottaa lumia pois.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä. Eivätkä tosiaan ole halpoja, joten toivottavaa olisi että pysyisivät ehjänä :)

      Poista
  16. :) hyvin tärkeästä asiasta muistutit!
    minulla kaksi kasvi-huonetta ja jokanen lumityökerta puistetaan myös kasvihuoneet,
    ..."eläkeläisenä...sitä joutilasta aikaa;)
    Mukavaa kylpyläreissua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ollenkaan huono ratkaisu, joka kerta putsailla myös kasvihuoneen päältä lumet pois joka kerta, kun lumitöitä tekee. Kiitos, reissu oli tosi kiva :)

      Poista
  17. Tosi tärkeä muistuntus.
    Ihanaa kylpyläreissua teille!

    VastaaPoista
  18. Hyvä on tästä muistuttaa! Olen itse poistanut lumet neljä kertaa tämän talven aikana ja joka kerta on ollut suuri saalis! Olen käyttänyt työkaluna lasikasvihuoneessa pitkävartista ikkunanpesintä (ei vahingoita lasia), silti on ollut tarpeen kiivetä a-tikkailla, että ylettää. Suurin riski on siinä vaiheessa, kun pakkaslumen päälle tulee vettä, joten fiksumpi on poistaa lumikuorma ennen sitä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varovasti saa kiipeilläkin, ettei satu mitään. Ikkunanpesin on varmaan oikein hyvä systeemi lasikasvarin putsaukseen :) Toivotaan, että pikku hiljaa lumen tulo laantuisi.

      Poista
  19. Kasvihuonetta ei ole,mutta kiitos silti muistutuksesta.Lunta alkaa oleen tosiaan niin paljon kattojen päällä,että heikompi rakenteiset katot voi pettää.

    VastaaPoista
  20. Ohhoh, miten paljon lunta! Eli tosi tärkeää tehdä tuo homma, ja varotella muitakin. Itse puhdistin kanssa eilen halkopinon(tosin ei halkoja siellä vielä) katoksen lumesta. Puoli metriä taisi olla lunta siinä...
    Hyvää keskiviikkoa sulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan huimia määriä lunta nyt kertyy joka paikkaan. EI voi kuin toivota, että lumen tulo jo loppuisi

      Poista
  21. Voi noita nietoksia! Uskomaton lumimäärä!

    Meillä ei ole lumesta ongelmaa, mutta pelkään sen sijaan aina, että myrskyt saattavat lennättää jotakin suurempaa, joka sitten rikkoisi kasvihuoneen. Täällä kun lentelee irtaimisto silloin, kun Pohjanmeri näyttelee voimiaan.

    VastaaPoista
  22. Tämä onkin nyt ajankohtainen asia kun lunta on taas hirmuiset määrät. Hyvä huomio, että jäiset kennolevyt ei välttämättä kestä kovaa kopauttelua. Pitäisi itsekin lähteä lumitöihin ja kaivaa esiin muun muassa auto ja kasvihuone.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3 Nähdään taas!