Taimien kuulumisia ja kevään odotusta

Vaikka lunta on valtavat määrät, niin toissapäiväinen auringonpaiste teki heti keväisen fiiliksen. Ei enää kuin pari kuukautta ja tämä luminen kylmyys on muisto vain. Hiphei. Ehkä tähän super positiivisuuteen vaikuttaa myös tämän päiväinen plussakeli ja vesisade, joka on humpsauttanut hankia vähän alaspäin. 

Kevään odotusta helpottaa myös taimikasvatus. Paprikoiden osalta taimikasvatus on jo täydessä vauhdissa. Ensimmäiset kylvöt itivät todella huonosti, jonka vuoksi aloitin kokeilun, jossa tein tuplakylvöt viidelle paprikalajikkeelle tarkoituksenani selvittää, mistä huono itäminen johtui. 

Hillevin puutarha-blogista pääset lukemaan, miten testi sujui ja mihin syyhyn päädyin huonon itävyyden osalta.




16 kommenttia:

  1. Toivottavasti nämä toiset kylvyt onnistuvat hyvin. Minä jo niin odotan kaikkia satokuvia, vaikka siihen kyllä taitaa vielä mennä aikaa...ai miten niin odotan kevättä ja kesää :D
    Ihanaa viikonloppua rakas ystävä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivotaan parasta :) Satoa joutuu vielä tovin odottelemaan. Tosin, näin jo viime yönä ihanaa unta, että paprikat olivat alkaneet kukkimaan, khih :D Ihanaa viikonloppua myös Sinulle ystäväiseni <3

      Poista
  2. Jopas on iso taimi. Taisin kuulla väärin mutta säätyttö lupaili lisää lunta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No joo, heti aamusta viskoi lunta taas. Nyt onneksi tainnut muuttua vedeksi. Äkkiä ne taimet kasvavat sitten kun pääsevät vauhtiin ja saavat hyvää ravinnetta :)

      Poista
  3. Kevättä vartutaan. Hmm. Pitäisköhän laittaa mitta keppi lumeen. Voisi seurata lumien sulamista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo olisikin hyvä idea! Taidampa ottaa itsekin käyttöön tämän idean, kiitos Matti :)

      Poista
  4. Ompas iso taimi jo. Toivottavasti seuraavat itävät paremmin. Minun pitäisi aloitella kans kylvöjä jo kiireen kanssa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi itäminen on nyt ollut paljon parempaa :) Vielä ehtii hyvin tekemään kylvöjä <3

      Poista
  5. Täälläkin päästiin nauttimaan talven ensimmäisistä plussakeleistä. Vettä ei kyllä ole satanut, vaan lisää lunta, mutta jotenkin hanget näyttäisivät silti madaltuneen. Pitää käydä mittaamassa, onko totta vai toiveajattelua. Sinulla on jo komeat paprikantaimet. Minä kylvin eilen chilit, paprikat ja kuukausimansikat. Ehkä olisi pitänyt odotella vielä viikko-pari, mutta ei enää malttanut. Ja kun monessa blogissa luki, että kuukalenterinkin mukaan oli hyvä hetki kylvää ne, niin... voi voi :D Toivottavasti tulee oikein aurinkoinen kevät!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt todella kaipaa sitä, että hanget menevät edes vähän alaspäin. Tulee toive siitä, että joskus lumet sulavat ;) Toivotaan, että paprikasi itävät hyvin. Ja todella, aurinkoa tilattu runsaasti <3

      Poista
  6. Minulla on edessä tomaattien kylvöt mutta vielä on harmilisesti maltettava. Toivottavasti uudet kylvöt onnistuvat paremmin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä kylvöt tosiaan onnistuivat jo paremmin, onneksi :) Tomaattien kylvöä odotellessa! Tosin, en millään malta enää olla aloittamatta. Eilen kävin lajikkeet läpi ja pystyin rankkaamaan tämän vuoden tomaatit 74 lajikkeeseen (aina pitää olla pieni vara herätekylvöille) ja pihvitomaatit meinasin kylvää tänään tai huomenna :)

      Poista
  7. Hyvinvoiva taimi puhuu puolestaan. Joskus onnistuu huonommin, eikä keksi syytä millään.
    Kevään tuloa odotellessa 💕

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, aina ei onnistu ja jotkut siemenet osaavat olla vähän konstikkaita. Kuuluu onneksi harrastuksen laatuun ;) Ihan kohta se kevät tuleekin, jeij!

      Poista

Kiitos kommentistasi <3 Nähdään taas!