Kesäkukkien ihanuus

Tänä kesänä olen hellinyt kesäkukkiani hyvällä mullalla ja mahtavilla lannoitteilla. Olen monena vuotena ajatellut, ettei sillä nyt niin väliä ole, mitä multaa kesäkukille laittaa ja todennut aivan yhtä monena vuonna, että kyllä sillä on merkitystä. Kesäkukkien kausi on niin lyhyt ja intensiivinen että niihin kannattaa satsata, jotta ne jaksavat kukkia kunnolla.

Biolan Kesäkukkamulta on kehitetty juuri kesäkukille nimensä mukaisesti. Se on kompostilannoitettu ja kalkittu multaseos, jossa on murskattua kevytsoraa ja biohiilitä. Kevytsoran ja biohiilen ansiosta mullan rakenne on kevyt ja ilmava. Vaikka multa kuivuisikin, se imee silti hyvin vettä itseensä ja kostuu tasaisesti. Biohiili imee itseensä vettä ja luovuttaa sitä hitaasti kasvien käyttöön, jolloin kasteluvälit voivat olla pidemmät. 

Jos kasveilla olisi oma hyvinvointiyhdistys, ne ottaisivat sinne aivan varmasti yhteyttä minun hoidossani. Etenkin tänä kesänä osa kesäkukista on joutunut kuivuudesta kärsimään ja uskon vakaasti, että ilman hyvää multaa osa olisi jo heittänyt henkensä.  Nyt kun istutuspuuhat on saatu tehdyksi, niin lupaan ja vannon hoitaa kesäkukkiani paremmin. Olen tämän kertonut heillekkin ja aina he siitä minua muistuttavat ohikulkiessain. Biolan KesäkukkamultaIstutuksen jälkeen pelakuut näyttivät tältä.


Näin muutamia viikkoja istutuksen jälkeen näyttää jo vähän toisenlaiselta. Kunhan muutama viikko taas vierähtää, niin pääsemme nauttimaan myös kukinnasta. Ikävä kyllä on todettava, että näitä olen kohdellut kaikista eniten kaltoin tänä kesänä. He ovat koko päivän olleet auringonpaahteessa ja välillä on mennyt monta päivää välissä, etten ole heitä muistanut kastella. Surkeaan hoitoon nähden heillä menee erittäin hyvin.


Puolustuksekseni täytyy kuitenkin todeta, että muut kesäkukat ovat saaneet parempaa hoitoa. Ovat ilmeisesti sopivasti sijoitettu, kun ohikulkiessa tulee vettä annettua heidän arvolleen sopivalla tavalla. 

Lannoitukseen olen käyttänyt Biolan Kesäkukkalannoitetta sekä Biolan Amppelilannospuikkoja. Biolan kesäkukkalannoite on lannoitetiiviste, jolla voi lannoittaa kesäkukkien lisäksi myös kaikkia muita puutarhan kasveja. Kesäkukkalannoite sekoitetaan kasteluveteen jokaisen kastelukerran yhteydessä ja pullosta saa valmista lannoitevettä 100 litraa.  

Biolan Amppelilannos on omaan käyttööni sopivampi tuote, koska lannoitusta ei tarvitse jatkuvasti muistaa. Lannoitepuikko työnnetään syvälle multaan ja kuukauteen lannoituksesta ei tarvitse huolehtia ollenkaan.  Amppelilannospuikot soveltuvat amppelikasvien lannoituksen lisäksi kaikille muillekkin kasveille, niin kukille kuin satoa tuottavillekkin. Korkea kaliumpitoisuus vahvistaa kasvia  kuivuutta ja tauteja vastaan sekä parantaa sadon laatua. Biolan Kesäkukkalannoite ja AmppelilannosTäällä jatketaan juhannuksen viettoa melko koleassa kelissä. Mutta eipä haittaa, että on vähän kylmää ja satelee. Luonto on kaivannut niin paljon vettä, etten valita kelistä yhtään. Mukavaa juhannuksen jatkoa myös Sinulle <3


*postauksessa esiintyvät tuotteet saatu blogiyhteistyönä. Kiitos Biolan

30 kommenttia:

 1. Saadaan nauttia kukista pidempään, kun on vähän viileämpi jakso. :) Hyvää tekee! Ja onneksi pelakuut on sitkeitä sissejä. ;) Paitsi että min kirkkaanpunainen pelakuu on jostain syystä osoittanut nyt mieltään, se on kyllä alusta asti ollut raaskumpi kuin muut, vaikka samalla hoidolla. Noh, ehkä se siitä vielä, kaikki kikat kokeillaan. Muut kukkivat kilpaa keskenään. Seuraavan erilaisen liljan aukeamista jännitän, saattaa mennä kyllä ensi viikkoon, ja olen silloin poissa. Mies saa luvan ottaa kuvia, jos avautuvat poissaollessani... :D Täytyy jättää hälle 'tehtävälista'...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, että ehtisi avaamaan kukkansa ennen kuin lähdet. Tai sitten selvästi loppuviikosta, että kerkiät nauttimaan kukinnasta ihan livenäkin :) Kukilla on aina joskus selvästi oma tahto ja osaavat olla kiukuttelijoita. Onneksi ovat niin ihania, että pienet kiukut annetaan anteeksi :)

   Poista
 2. Ihania kukkia! Minä voitin blogiarvonnasta tänä keväänä tosi kivan Biolan-lannoite paketin, niitä olen ahkerasti käyttänyt ja kylläpä vaan niin hienosti kukat kasvaa:) Voihan siihen toki vaikuttaa tuo kaunis kevät ja helteet/aurinko ja sitten päälle tätä sadetta:) Olen kyllä ollut niin surkea aiemmin lannoittamaan kasveja..että näiden kokeilujen myötää aion kyllä vastaisuudessakin pitää huolta lannoituksista:) Tiedätkös niissä minun muutamassa tomaatintaimessani on jo pieniä nappuloita:)) Olisipa hieno saada edes yksi "oma" tomaatti:) Leppoisaa juhannuspäivää sinne teille😍👋

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Biolanilla on tosi hyviä tuotteita. Ihana kuulla, että tomaateissasi on jo raakileet. Pääset maistelemaan myöhemmin kesällä omia tomskuja <3

   Poista
 3. Vuosia etsin kaupoista kunnon kesäkukkamultaa tai edes kastelukiteitä, mutta suuri helpotus oli kun tuo Biolanin kesäkukkamulta biohiileineen tuli markkinoille, kesäkukat kiittävät...varmaan se olisi hyvää sisäkukillekin ainakin isoille kasveille! Upean värinen verenpisara sinulle!

  Mukavaa Juhannuksen jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo biohiili on mainio juttu! Tuo on muuten totta, että varmasti myös sisäkukat arvostaisivat tuota. Mukavaa juhannuksen jatkoa myös Sinulle <3

   Poista
 4. Kyllä hyvällä alulla istutusvaiheessa pääsee pitkälle! Tuota kesäkukkalannoitetta käytän itsekin, vaikka vain parvekekukkia hoitelenkin.
  Leppoisaa Juhannuspäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parvekekukkiakin on hyvä helliä <3 Kiitos, juhannuspäivä meni mukavasti. Toivottavasti sieläkin <3

   Poista
 5. Joinakin kesinä minäkin käytin kesäkukkamultaa. Tänä kesänä jätin mullat kokonaan vaihtamatta parvekelaatikoihin ihan vain kokeeksi (oikea syy on se, ettei istutuksen aikaan ollut yhtään uutta multapussia käytettävissä). Kesäkukkalannoitetta kyllä käytän. Viime kesänä minullakin oli kirjavia petunioita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pääasia, että kukat menestyvät <3 Kirjavat petuanit ovat minusta aivan ihania :)

   Poista
 6. Totta. Tänä kesänä laistin kesäkukkamullan ja istutin tavalliseen mustaan multaan. Kitusia nuo on, mutta syitä voi olla myös helteet, kuivuus, jatkuvat tuulet ja riepotus, kylmyys ja vaikka mikä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tämäkään kesä se helpoin ole kasveille ollut. Mutta toisaalta, joka vuosi on joitain haasteita :)

   Poista
 7. Tosi kauniita kesäkukkia! Minulla on käytössä ihan tavallinen puutarhamulta, jota ahkerasti lannoitan kesäkukkalannoitteella. Ihanaa juhannuksen aikaa teille!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Kesäkukille tuo lannoittaminen on kyllä tosi tärkeää :)

   Poista
 8. Kyllä teillä näyttää kivalta ja ihana kun on isot pihat <3
  Minä olen tumpelo kukkien kanssa ja onkin ihana katsoa kun muut saavat pihat eloon<3

  Mukavaa juhannusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Ei sitä koskaan tiedä, vaikka Sinunkin peukalosi alkaisi joskus vihertää ;) Oppia ikä kaikki :)

   Poista
 9. Olen kyllä huomannut monen monta kertaa että kannattaa hieman panostaa. On se multaa tai jotain muita tuoteita. Hyvää Juhannuksen jatkoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllä se niin tuppaa olemaan :) Kiitos, mukavaa juhannuksen jatkoa myös Sinulle :)

   Poista
 10. Kylläpä on kauniita kukkia! Pelakuut onneksi kukoistavat, vaikka niiden kastelun unohtaisi. Minulla ne ovatkin siksi suosituimpia kukkia ;-)

  VastaaPoista
 11. Hienot kukka-asetelmat ja kukkivat kauniisti.
  Kyllä huomaa niiden saaneen täsmähoitoa.
  Suloista juhannuksen jälkeistä arkea koko teidän poppoolle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kirsti <3 Nyt on juhannus juhlittu ja arki taas kutsuu. Mukavaa on sekin :) Kivaa alkavaa viikkoa Sinulle <3

   Poista
 12. Biolanin tuotteet ovat hyviä! Amppelilannoite on minulle uusi juttu, ei ole osunut kohdalle mutta ostan kun näen😊
  Arkikin on ihan mukavaa. Kivaa sellaista kaikille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ampelilannos on ihanan helppokäyttöinen ja kaikin puolin mainio tuote. Samoin kuin Yrttilannos-puikotkin, joilla lannoitin taimia :)
   Arki on mukavaa ja siihenhän sitä pitäisi pyrkiä, että viihtyy nimenomaan arjessaan :) Juhla on juhlaa, mutta arki on sitä, mitä eletään päivästä toiseen <3

   Poista
 13. Hyvin kyllä voi sun kesäkukat! En olekaan noita kokeillut, joten täytyy varmaan ottaa testailuun:) Mulla on kyllä kesäkukat suhtkoht ok, mutta hivenen laiska olen kastelemaan... Etenkin kun on viileää ja tuulee niin kastelu meinaa unohtua kokonaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Tänä kesänä on todella saanut kastelun ilosta nauttia... tai "nauttia". Huomiselle on lupailtu sadetta koko päiväksi, ihanaa!

   Poista

Kiitos kommentistasi <3 Nähdään taas!