Viimeisiä sadonkorjuita ja muistutus arvonnoista

Niin se vaan alkaa vuosi olemaan niin pitkällä, että sadonkorjuu on tosiaan loppu suoralla. Eilen Ilona kävi viimeiset paprikat noukkimassa kasvihuoneesta ja tänään minä hain pavut. Enää olisi osa porkkanoista maalla, mutta nekin pääsevät ruokaan piakkoin. Sitten kausi on oikeasti ohi meidän osalta. 

Yin Yang pensaspavut ovat hauskan näköisiä. En taida malttaa näitä ruokaan laittaa, vaan käytän johonkin koriste tarkoitukseen. Pohdin kyllä, että kuivatuksen jälkeen näistä voisi tehdä vaikka koruja, kun ovat niin sieviä.




Pensaspapu Borlotto Foretonguen ulkokuori antoi ymmärtää papujen tulevan tummemmiksi. Laittelin jo viestiä eräälle ihmiselle, jonka tiesin papuja kasvattaneen, että voikohan näitä syödä, kun ovat niin vaaleita. Nyt vasta tätä kirjoittaessani ja lajikenimeä tarkistaessani tajusin, että ovat ihan oikean näköisiä.  Ne jäävät melko vaaleiksi. Osa tosin oli vielä ihan vihreitä. Oppia ikä kaikki ja blondiviive ;)




Nämä päätyivät tämän päivän ruokaan. Jauheliha-riisi-papupataa... HerraMies varmasti ilahtuu ;)






Tuuleentuneet härkäpavun siemenet otin talteen. Toivottavasti kuivuuvat hyvin ja lähteevät ensi kesänä tekemään uutta satoa. 




Loput paprikat ovat nyt sitten tässä. Tehdään näistä paprika-tuorejuustokolmioita. Aiemmin tehtiin kinkku-tuorejuustokolmioita ja nyt kokeillaan paprika versiota samasta ohjeesta, joka löytyy täältä.




Meillä oli tarkoitus tänään lähteä ajelemaan Savitaipaleelle mummolaan, mutta sen verran valkoiselta näyttivät tiet, että päädyttiin jäämään kotiin, kun itselläni on vielä kesärenkaat. Kävin ottamassa muutaman kuvan kuuraisista kasveista. 








Jackmannii jaksaa kukkia vieläkin. Aika hienoa, kun ajattelee, että marraskuu kolkuttelee jo ovella ja tämä vain jaksaa ilahduttaa!



Tänne on luvattu huomiselle 10 senttiä lunta, mutta viikonlopuksi jo plussakelejä. Syyssipuleita voi vielä hyvin istutella ja tänään vielä kerkiää osallistumaan arvontoihin, joissa olisi palkintoina ihania kevään ilahduttajia! Kilpailuihin pääset osallistumaan täältä (palkintona syyssipuleita, TEE ITSE Inspiroivat lahjaideat-kirja ja suklaata) sekä täältä (palkintoina syyssipuleita). Voit osallistua siis jokaiseen kilpailuun vielä tänään!

Huomenna päästetään onnettaret töihin!   Viisi onnekas saa itselleen ihanat paketit :) Mukavaa keskiviikkoa Sinulle! Huomiseen <3

34 kommenttia:

  1. Oi miten hauskannäköisiä nuo Yin Yang pavut, ihan ovat tosiaan kuin helmiä:) Olette kyllä niin hyvin saaneet kaikenlaista satoa..kiva kun saa ruokiin laitella oma kasvatettuja herkkuja! Kauniita kuvia olet ottanut♥ Mukavaa syyspäivää sinne♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Päde <3 Yllättävää kyllä, HerraMieskään ei pavuista nikotellut ollenkaan :D Ymmärsi ehkä, kuinka tärkeää rouvalle on tämä pienikin omavaraisuus :)

      Poista
  2. Hyvää satoa olet saanut. Kyllä ovat Yin Yang pavut hauskan näköisiä. Samaa mieltä, ei niitä oikein raski syödä. Kauniita kuvia syksyisestä puutarhasta. Mukavaa viikon jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anneli <3 Tänä keväänä ekaa kertaa kuulin tuollaisesta pavusta ja ihastuin sen ulkonäköön heti. Olikin melko yllättävää ettei sen siemeniä meinannut löytyä mistään!

      Poista
  3. Oho, mikä paprika saalis! Pavuista saa mukavaa vaihtelua salaatteihin ja muihinkin ruokiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta! Vähän huono olen ollut käyttämään papuja, mutta jospa vielä oppisin :)

      Poista
  4. Hyvin on satoa näköjään tullut. Hieno juttu!! Meillä on kasvihuone ollut tyhjänä jo jonkun aikaa. Ensi kesänä sitten uudestaan. Tuskin maltan odottaa. Hih! Kohtahan on jo kevät ja saa laittaa siemeniä itämään :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Äkkiä se aika taas on, kun saa pistää siemeniä multaan ❤ ihanaa ihanaa 😊

      Poista
  5. Hei, täältä löytyikin kiva blogi, jään seuraamaan!

    Ps, pavut ovat niin terveellisiä ja monikäyttöisiä, vahinko vain kun pitää rajoittaa palkokasvien nauttimista, se sappi..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla. Olet erittäin tervetullut porukkaan mukaan ❤
      Ruoka-aine rajoitukset on aina kurjia 🙁

      Poista
  6. Hienoja tosiaan nuo mustavalkoiset pavut!Kyllä niistä kivat helmetkin tulisi. :)
    Ja noin suuret paprikatkin olette saaneet kasvamaan.Omaa satoa on niin mukava kerätä,maistuvatkin jotenkin paremmalle kuin kaupasta ostetut? :)
    Katsotaan, saadaanko se ensilumi.Mukavaa viikon jatkoa<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on ihan totta, että maistuvat paremmalta. Meillä HerraMies nikottelisi takuuvarmasti kaikenmaailman pavuista, jos ei tietäisi, että olen ne kasvattanut ;) Samoin itse kokeilen rohkeammin uusia makuja, kun ne on omalta maalta :)
      Täällä oli aamulla maa valkoinen <3 Mukavaa viikonjatkoa myös Sinulle <3

      Poista
  7. Nyt taitaa olla sadonkorjuun viimeiset hetket. Porkkana ei hätkähdä pienestä kylmästä mutta ei sitä lumen alta mielellään kaivele. Hassun näköiset pavut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on porkkanat ja pavut hassusti kasvihuoneessa. Olivast siis ihan avomaalla, mutta kasvihuoneelle ei ollut muuta paikkaa, joten rakennettiin osittain kasvimaan päälle :D Hassuja papuja tosiaan. Yleisesti pavut eivät kuulu meidän ruokavalioon (tai siis ei ole kuuluneet korjaan), vaan laitoin nämä kasvamaan ihan ulkonäön perusteella :)

      Poista
  8. Nyt olikin varmaan viimeinen hetki sadonkorjuulle, vaikka eihän se lumi kasvihuoneeseen sada. Kiva, että sait sadon talteen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllähän se pakkanen lopulta kasvihuoneeseenkin pääsee, joten oli varmaankin viimeiset hetket etenkin pavut korjata :)

      Poista
  9. Komeita nuo mustavalkoiset pavut. Kaikki itse kasvatettu on arvokasta.

    VastaaPoista
  10. Kiitos blogivierailusta, "vasta-kaffeelle" hetimiten... tuooaan aamukaffen aina nauttimaan hyvässä seurassa ja niin kävi nytkin... täällähän tuli ihan mahtavaa papuoppia... ja minäkun olin kuvitellut ysöväni suht monipuolisesti, heh..... vielä itsekasvatettua, hiljenen "oppeineni"
    Ihana blogi muutoinkin - tulen uudelleenkin, mukavaa lokakuista loppuviikkoa.... täältä ensilumem keskeltä Turusta (koht kesärenkail töihin, mut ajelen varovasti ja varaan aikaa enemmän)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, kiva kun tulit vastakaffeelle <3 Olet erittäin tervetullut mukaan :)
      Toivottavasti pääsit turvallisesti töihin (ja töistä pois). Ei se mitään herkkua ole kesätassuilla ajella lumen keskellä!

      Poista
  11. Monenmoista satoa olet saanut. Hyvä, jos ehdit korjata pois ennen lumisateita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tänä vuonna tuli kokeiltua ihan uusia tuttavuuksia ja osa onnistui, osa ei. Päällimmäiseksi kuitenkin jäi hyvä fiilis ja ensi vuonna taas vielä suuremmalla innolla hyötypuutarhailua :)

      Poista
  12. Onpa upeat nuo kuurakuvat, saivat kylläkin tuntemaan koti-ikävää. Hienot pensaspavut. Minä kasvatan papuja myös. Kun sato on runsas, pakastan loput. Minun mieheni tykkää Chili con carnesta. Turvallisuus ennen kaikkea, ei kannata ottaa turhia riskejä. Kivaa torstaita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo Chili con carne tuli eilen meidänkin ruokapöydässä keskusteluun, kun lapset kertoivat sitä olevan koulussa ja etenkin Ilona kehui sitä. Täytynee ensi vuonna kasvattaa papuja enemmän ja pistää kokeiluun tuokin :)
      Kohta olette taas kotona ja pääset nauttimaan kuurasta ja lumesta <3

      Poista
  13. Komea sato ja etenkin nuo musta-valkoiset pavut ovat houkuttelevan näköisiä :)

    VastaaPoista
  14. Papuja en ole kokeillutkaan...ovat vielä kauniitakin :) Nyt on meillä lunta <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin olin tänä kesänä ensi kertaa papu-asialla :) Täälläkin on maa valkoisena. On se vaan kaunista <3

      Poista
  15. Hienot nuo pavut...eihän noita raaski todellakaan syödä..:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ei niitä oikein raaski, etenkin kun menettävät värinsä kypsyttäessä :D

      Poista
  16. Upeita papuja, varsinkin nuo mustavalkoiset! Lunta tuli 12 cm ja jännittää aamu kun pakkasta on nyt parisen astetta. On varmana liukasta. Lupasin työkaverin kuskata töihin, joten täytyy unohtaa ralli ja ajaa ihan nätisti! No, niinhän minä aina!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia :) Täällä myös lunta on melko reilusti. Ajelehan varovasti :)

      Poista

Kiitos kommentistasi <3 Nähdään taas!