Kukkakierroksella

Tervetuloa vuoden ensimmäiselle kukkaiskierrokselle. Krookukset ovat kukkineet tänä vuonna ihan ennätyspitkään ja aina vain jaksavat jatkaa. Luulin jo, että ne menevät vähän kuin itse edestään, sillä kovat yöpakkaset tekivät krookuksista ihan hirmuisia raaskuja. Ilmeisen sitkeitä ne kuitenkin ovat, sillä nyt on tosiaan viikko tolkulla nautittu krookusten ilottelusta ympäri puutarhaa.


krookus


Niiden lisäksi puutarhasta löytyy paljon muitakin kukkia. En enää edes muista kaikkien nimiä, mutta eipä sekään haittaa. Jostain syystä muutenkin joka kevät kukkien nimet tuppaavat olemaan unohduksissa ja niitä joutuu ihan tosissaan kaivelemaan muistikeskuksestaan. Lohdullista, mutta olen kuullut muillakin olevan samoja ongelmia keväisin... 



valkovuokko

scilla

lehtoimikkä

pystykiurunkannus

tulppaani



narsissi

helmililja

helmililja

helmililja


En viime syksynä istuttanut yhtäkään syyssipulia ja ikävä kyllä tulppaanien osalta kukinta on tänä vuonna lähes nollissa. Se toki oli odotettavaakin. Olen kahtena aiempana vuonna istuttanut satoja sipuleita ja onneksi suurin osa kukkii monta vuotta ja leviääkin kivasti. Mutta myönnän kaipaamani niin paljon tulppaanien kukintaa, että tänä syksynä niitä on jälleen hamstrattava! 

Mitä teillä kukkii?

32 kommenttia:

  1. Se on kumma, kun joka kevät huomaa saman: ei taaskaan ole istuttanut tarpeeksi sipuleita syksyllä. Onneksi kukkivat nuo, onhan tuossa jo paljon! Täällä kukkii vaikka mitä, tulppaanitkin - kop kop - kun sain aitaa jatkettua, niin niitä ei ole käyty syömässä. (Vielä).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tulppaanit on kyllä niin ihania. Toivotaan, ettei tule kutsumattomia herkuttelijoita puutarhaan! Ihanaa uutta alkavaa viikkoa ❤

      Poista
  2. Tuttu tunne, saa hetken pähkäillä kasvien nimiä. Kauniit, hieman erikoisemmat helmilijat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kanssasisar <3 Syksyllä onneksi on pääsääntöisesti nimet taas muistissa, khih :D Honkkarissa oli ainakin parivuotta sitten paljon erilaisia helmililjoja, eivätkä olleet edes mitenkään hirveän kalliita :)

      Poista
  3. Ihania kukkijoita löytyy puutarhastasi. Meillä kukkii ainoastaan helmililjat ja tete-narsissit, sillä tulppaaneista tykkään ainoastaan maljakossa, en kukkapenkissä. Krookuksia pitäisi kyllä ensi syksynä istuttaa.
    Ihanaa uutta viikkoa sinulle<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maljakossakin tulppaanit ovat aivan ihania <3 Ne on kyllä todellisia kevääntuojia sisällä :) Ihanaa viikkoa myös Sinulle <3

      Poista
  4. Toivottavasti syksyllä saa jostain sipuleita ostaa kiloittain.
    Meille tulee nimittäin pihaan yksi isompi projekti ja siihen saa upottaa satoja, tuhansia, paljon paljon sipuleita.

    Juuri nyt kukkii krookukset ja scillat sekä monta joiden nimet olen unohtanut. Helmihyasintit ovat niin ihania. Ripottelen niitä monenlaisiin paikkoihin eli valoon ja varjompaan, että kukinta on mahdollisimman pitkä.
    Mukavaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ainakin K-raudassa ja Honkkarissa on joskus ollut tosiaan isoja säkkejä sipuelita ja olivat siten suht edullisiakin. Tuo on hyvä idea, että istuttaa sipuleita valoon ja varjoon <3 Tosiaan kukintaa riittää sitten pitkään :)

      Poista
  5. Ei kuki vielä muut kuin orvokit, jotka ostin kaupasta. En ole vielä nähnyt pihallani yhtään narsissia ja alppiruusukin on vielä nupullaan. Ihanasti siellä jo kukkii!
    Kaunista alkavaa viikkoa sinulle Hilu <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oih, alppiruusun kukinta on aivan upeaa <3 Ihanaa loppuviikkoa murunen <3

      Poista
  6. Sullahan kukkii vaikka mitä! Meillon ollu nii sateene talavi, ettei yhtää tiärä kuinka tulput kukkii. Lehtiä kyllä näyttää pukkaavan. Kukintaa saa viälä orottaa. Se hyväpuali viileestä ilimoosta o, että kukinta jatkuu piiiitkäääään. Ihanat helemililijat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on totta, että viileydessäkin on puolensa :) Miustakin nuo erilaiset helmililjat on tosi söpiksiä :D

      Poista
  7. Mukavastihan siellä jo kukkii, vaikka tulppaaneja kaipailit, no syksyllä sitten taas sipuleita maahan;)Minua ihastuttavat tässä vaiheessa vasta syksyllä maahan laittamani vaaleanpunaiset ovat vasta schillat!!Narsissit ovat vasta nupulla ja samoin tulppaanitn verran viileää on vielä ollut ja tosiaan yöpakkasiakin. Mukavaa ja toivottavasti lämpenevää viikon alkua sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. vaaleanpunaiset scillat ovat varmasti tosi ihania! Toivotaan, että öisinkin alkaisi lämpiämään! <3

      Poista
  8. Oi mitä kaikkea ihanaa! Niin kauniita keväänkukkijoita:) Ihana kun kevät on kunnolla alkanut ja luonto/pihat herää talviuniltaan:) Ihanaa alkanutta viikkoa ja aurinkoista toukokuuta♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kevät on aivan ihanaa aikaa <3 Aijaij, sielu leppää :) Mukavaa loppuviikkoa ihana <3

      Poista
  9. Krookukset meni menojaan jo päiväkausia sitten. Orvokki kukkii amppelissa ;)
    Minulta unohtuu asioita muulloinkin kuin keväisin ja pihakukkien nimiä en muista muutenkaan, kuin jotkut harvat ;D
    Mukavaa viikkoa teille ja kanasille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uskotko, että meillä ei ole yhtäkään orvokkia??? En oikein tiedä, mitä tänä keväänä on tapahtunut, kun yleensä olen hommannut niitä ajoissa, mutta tänä vuonna en vain ole saanut itseäni liikkeelle, että olisin hakenut :D Ihanaa loppuviikkoa <3

      Poista
  10. Kevät kukat ovat parhaita, minusta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Khyllä vaan <3 Tosin, yllätytkö jos sanon, että kyllä mie muistaki kukista tykkään, ku hullu puurosta? :D khih

      Poista
  11. Spring is extraordinary, bringing so much color and beauty. All the photos are very beautiful.
    Have a nice week

    VastaaPoista
  12. Kaunista keväistä kukintaa. Tuttu tunne tuo, ettei muista kukkasten nimiä. Joskus olen säästänyt perennoja ostaessa niiden nimikyltit, että muistaisin mikä kukka tuli ostettua. No, jossain vaiheessa ne tulee sitten otettua pois ja eipä ole mieleen jäänyt. Täällä kukkii oikein komeasti kevätkaihonkukkaset ja esikot alkavat aukaista kukkiaan. Helmililjojen kukkasia odottelen kanssa, saas nähdä tuleeko niihin niitä vai katsellaanko pelkkiä lehtiä. :)

    Mukavaa toukokuun viikkoa sinulle Hilua!<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eiköhän ne helmililjatkin ala kukkimaan <3 Kevätkaihonkukat on super söpöjä <3 Ihanaa toukokuuta myös Siulle <3

      Poista
  13. Oi miten upeaa kukintaa siellä <3 Täällä vasta krookukset aloittaa kukintaa ja helmililjat,tulppaanit,kylmänkukat myös vasta alulla.Aurinkoista kevättä ja viikon alkua <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oih, kylmäkukat on jotain niiiiiin upeaa! Niitä todella kannattaakin odotella <3 Ihan kuin muita ei muka kantsisi, khih :D Ihanaa toukokuuta sinne <3

      Poista
  14. Ihanasti siellä jo kukkii vaikka mitä! Tuo kolmivärinen helmililja ja sitä edeltävä hempeä sininen ovat kerrassaan söpöjä. Aurinkoista toukokuuta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Söpö tosiaan kuvaa niitä hyvin :D Ihanaa toukokuuta myös Sinulle <3

      Poista
  15. Hienoja helmililjoja sinulla vähän erilaisia. Kyllä nyt kukkia pukkaa aina vaan enemmän ja enemmän.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanan kukkaisaa tämä kevät kyllä on. Ja keväällä jokaista kukkaa muistaa katsella ihaillen <3

      Poista
  16. Hei,
    Anteeksi, mutta vain sanoa, että olemme paikallinen yritys ja tarjoamme rahalainoja kaikille vakaville ja rehellisille ihmisille toiminnan lisäämiseksi tai ostoksen tekemiseksi. Korko on 3% vuodessa.
    Jos haluat lisätietoja, ota meihin yhteyttä sähköpostitse tai whatsappilla.

    Sähköposti: simondurochefort@gmail.com
    WhatsApp: +33752366330

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3 Nähdään taas!