Kanojen ulkoilua tammikuussa + ARVONTA

Voisi sanoa, että melko jännä talvi. Kouvolassa ei ole lunta yhtään näin tammikuun loppupuolella. Kanoja (eikä minua) lumettomuus haittaa yhtään. Päinvastoin. Kanaset eivät lumen aikana innostu tulemaan ollenkaan ulos, mutta nyt ulkoilevat päivittäin ja nauttivat vapaudesta.




Sulo on rouvilleen aina vain yhtä mahtava. Olen usein ajatellut, että miten hienosti kohtalo puuttui peliin tässäkin asiassa. Herra Kukkosen jälkeen olimme varmoja, ettei meille ikinä enää tule kukkoa, mutta koska Sulo tarvitsi kodin ja meille vannottiin, että hän on kiltti, niin halusimme tarjota jatkoelämämahdollisuuden hänelle. Ja kuinka ollakkaan, saimme niin lempeän ja ihanan kukon, ettei parempaa voisi toivoakkaan.

Sulo on nimensä veroinen herrasmies.




Rusinat ovat näiden sulkalaisten suurta herkkua yhä edelleen ja niiden vuoksi voisivat varmaan tehdä tempun jos toisenkin. Eivät näytä ollenkaan kärsivältä, kun alkaa kuvaushetki, koska sehän tietää takuuvarmasti runsaasti rusinoita.




Viimeksi kanojen kuulumisia päivittäessäni oli sulkasato kiusannut laumaa ja Sulokin oli lähes pyrstötön. Nyt on kaikilla taas komeat sulkapeitteet yllään. Tosin, Lotta, neiti valkoinen, on aina yhtä harmaan likainen. Hän rakastaa möyriä liassa.  Ei ihan kaikista leidein kaveri...  




Tajusin myös, että blogin puolella en ole tainnut arpoa yhtäkään Tiedonjyviä kanoista-kirjasta, joten korjataan asia samantien. Tiedonjyviä kanoista-kirjasessa on perustietoa kanojen hoidosta, sekä harrastajien omia tarinoita. 

Kirjanen sopii hyvin kaikille kanoista kiinnostuneille ja heille, jotka harkitsevat kanojen hankintaa. 

Arvonta-aika on 20-26.1 ja osallistua voit jättämällä kanasille jotkut terveiset. Voittajan arvon 27.1 ja onnittelen voittajaa hänen omaan kommenttiinsa, sekä julkaisen nimimerkin blogissani. Palkinto postitetaan vain Suomeen. 



Tiedonjyviä kanoista



Mikäli et luota arpaonneesi, niiin Tiedonjyviä kanoista-kirjasen voi tilata laittamalla miulle viestiä tai kertomalla kommentissasi, että haluat kirjasen tilata. Arvonnan aikana myyn kirjaset edulliseen tarjoushintaan, eli 6 e /kpl (norm 8,90e) plus postitus 1,60 e. Tarjous siis voimassa 20-26.1. 

40 kommenttia:

  1. Voi miten ihanaa, että sulkajengi pääsee ulkoilemaan! Minustakin on niin mukavaa tepastella pihalla sulassa ja vihreässä maassa, ymmärrän heitä hyvin ;-)
    Sulo on niin komea!

    VastaaPoista
  2. En ole minäkään kaipaillut lunta. Onpa komea tuo Sulo kukko! Ihanaa viikkoa sinulle Hilu <3

    VastaaPoista
  3. Tähän on ihan pakko osallistua. Kanoja ei kerrostaloon voi ottaa, mutta meillä oli kotona kanoja, kun olin alle kouluikäinen. Kanat ovat niin ihania.

    Rusinaiset terveiset kanoille <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia <3 Kanat tosiaan ovat ihania tyyppejä :) Onnea arvontaan <3

      Poista
  4. Voi sinun ihania kanasia! Ja niin kaunis kukko! Mihin aikaan se muuten kiekaisee aamuisin? Onko se merkki auringonnoususta vai muuten vain kiekaisee. Utelias. Minäkin aloitin tätä blogimaailmaa pikkuhiljaa, mutta romanikirjoitus vie kyllä suurimman osan aikaani. Hyvää Uutta Vuotta kanoille, kukolle ja perheellesi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oih, tsemppiä kirjoitus-urakkaan <3 Ihanaa uutta vuotta myös Sinulle ja onnea arvontaan <3

      Poista
  5. Pitkästä aikaa kommenttia laitan. Kivoja kuvia komeista kanoista! aloin miettiä että jospas joskus vielä minäkin kanoja hankkisin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että kommentoit pitkästä aikaa <3 Lämmin suositus kanojen hankinnalle <3 Onnea arvontaan :)

      Poista
  6. Kiva että kanaset pääsee ulkoilemaan 😊

    VastaaPoista
  7. Terkkui kanasille, ihanaa kun pääsevät ulkoilemaan. Kirjasen äärellä voisin haaveilla omista kanoista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Välitetään terveiset rusinoiden muodossa <3 Onnea arvontaan :)

      Poista
  8. Eihän sitä koskaa tiärä, jos vaikka joskus kanojaki.....

    VastaaPoista
  9. Varmaan nauttivat kanasi kun pääsevät talvellakin ulos. Minäkin näin tänään muutaman valkoisen kanan ulkoilemassa pihallaan. Eipä ole täälläkään lunta, enkä enää sitä haluakaan,mutta varmaan sitä vielä kuitenkin tulee.
    Mukavaa viikkoa sinulle ja Sulolle ja hänen porukalleen <3

    VastaaPoista
  10. Kivoja kanoja ja lämmintä on eikä lunta yhtään täälläkin.

    VastaaPoista
  11. Kanojasi katsellessa tulee aina iin ihanasti lapsuus mieleen! Meillä maalla ne pääsivät myös pihalle kuopsuttelemaan ja olivat juuri tuollaisia ruskeita. Vuokraan muuten aina eteän lomatkoillekin jos suinkin mahdollista asunnon maaseudulta, jotta saan aamulla herätä kukon kiekaisuun :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kukon kiu´unta on kyllä jotenkin ihanaa (paitsi jos alkaa klo 4 aamulla, khih) Onnea arvontaan <3

      Poista
    2. Paljon onnea Tuulaonerva <3 Olit onnettaren suosiossa <3 Laittaisitko minulle sähköpostilla osoitetietosi, niin pääsen lähettämään kirjasen <3

      Poista
  12. Kanat on meillä sisällä tähän aikaan. Olen vähän säikkynä kostean ja kylmän maan tuomille mahdollisille ongelmille. Meillä on joskus ollut aikas mittava kalkkijalkajuttu ja jouduimme pistämään kanoja sen vuoksi pois. Tosin meillä noi jättikanat eivät edes ole niin hanakoita menemään ulos tälläisillä keleillä. Niin eipä se sitten haittaakkaan. Mutta ikkunoita on voinut pitää auki ja kanat ovat saaneet nauttia raittiista ulkoilmasta sitä kautta!

    VastaaPoista
  13. Oi tavaton, miten mahtavan oloinen ja näköinen kukko Herra Sulo. Tuijottelin silmät päästäni.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. oi kiitos <3 Sulo on kyllä aivan ihana tyyppi <3 Onnea arvontaan :)

      Poista
  14. Tottahan minäkin tuohon arvontaan tietenkin osallistun - kanajutut kiinnostavat kovasti ja tuo kirja on varmasti hyödyllinen tietopankki kaikille kanojen omistajille. Meillä kanat ovat tiiviisti sisällä, lunta ja jäätä on senverran kanalan edessä ettei tee mieli niitä ulos päästää.
    Hienoa kun kanat pystyvät halutessaan ulkoilemaan, varsinkin jos ovat syksystä lähtien niin tottuneet tekemään. Aivan ihania nuo teidän kanaleidit ja kukko!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meilläkään ei ulos hinkua lauma yhtään, mikäli on lunta. ja ymmärtäähän sen, palelee varmasti varpaita silloin :) Onnea arvontaan <3

      Poista
  15. Terkkuja teidän kanasille. :-) Me otetaan varmaankin ensi kesänä näitä ihania, kotkottavia "otuksia", kunhan saadaan hyvä asuinpaikka heille rakennettua. Mukana ollaan arvonnassa, tieto on aina tervetullutta! T:Kati

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oih, ihanaa <3 Kanat on kyllä niin ihania, että suosittelen lämpimästi :) Onnea arvontaan <3

      Poista
  16. Kangasniemeltä lähettää terveisiä serkuille ja tuttaville ulkoilusta tammikuulla myös nauttivat kanaset ja kukot! On kyllä niin harvinaista herkkua olla ulkona tähän aikaan vuodesta. Jaksaa sitten ulkonapitokieltoajan kärvistellä sisällä.

    VastaaPoista
  17. Meillä vain haaveillaan omista kanoista toistaiseksi, kun asutaan kerrostalossa. Joskus sitten, kun on piha, niin sinne pieni kanala pystyyn! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivon kovasti, että tuo haaveesi toteutuu <3 Onnea arvontaan :)

      Poista
  18. Kanojen koulutusta oliskin hauska kokeilla. Ollaan kesällä pari kertaa oltu kanavahteina, mutta niille ei oltu opetettu luoksetulokutsua kummempaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kanat ovat maineestaan huolimatta todella fiksuja <3 Luoksetulo onkin tärkeä taito <3 Onnea arvontaan :)

      Poista

Kiitos kommentistasi <3 Nähdään taas!