Mitä meille kuuluu?

Meille kuuluu ihan hyvää. Oma pettymykseni kirjan julkaisun siirtymisen kanssa on alkanut helpottamaan ja katse on jo vahvasti muissa mukavissa asioissa. Nyt enää kirvelee kirjakaupoissa vieraillessa, kun oletusarvo oli toki, että tänä keväänä oma kirjanikin sieltä löytyisi. Noh, ensi vuonna sitten. 

Nyt olen keskittynyt perheen lisäksi taimikasvatuksiin, talvetettujen kasvien valoon siirtämiseen, kana-kirjasen kirjoittamiseen ja Oriflameen.


Lumen sulamista odotellessa...


Tomaatit itävät nyt nopeasti ja niiden kasvua on aivan ihanaa seurata. Ystävältäni saatu Red Profusion tekee jo nuppuja. Muuten tomaatit ovat vielä melko pieniä, kuten toki tähän aikaan vuodesta on hyvä ollakin, kun en lämmitä kasvihuonetta. Paprikoista aukeaa ihan pian ensimmäiset kukat. Nuppujen pullistumisen seuraaminen on niin kivaa! Kiwanot itivät paljon nopeammin, mitä oletin ja kun jätin varoaikaa uusintakylvön varalta, niin niiden kanssa saatan olla vielä ihmeissäni. Kiwanoa kasvatan tänä vuonna ekaa kertaa ja se on aina yhtä jännää ja inspiroivaa. Toivotaan, että onnistuu. Jos ei, niin ensi vuonna olen taas viisaampi senkin suhteen. 

Kellarista siirsin daalian juurakoita lukuun ottamatta kasvit valoon. Verenpisarat, kiiwi, sinisade, inkaliljat ja hortensiat ovat talvehtineet hyvin ja näyttäisi sille, ettei talvitappioita ole tullut juuri ollenkaan. Hiphei! Nyt ne näyttävät vielä vähän raaskuilta, mutta se ei haittaa. Kesään mennessä tilanne on jo aivan toinen. 


Raaskulandiasta hyvää päivääPersikka vasta availee ensimmäisiä nuppujaan, mutta aprikoosi on jo täydessä kukassa. Olen aprikoosin kukkia pölyttänyt siveltimen avulla. Peukut pystyyn, että päästään maistelemaan omia aprikooseja loppukesästä!  Persikkaankin on tulossa kivan paljon kukkia, joten varovainen toive olisi senkin suhteen sadon saamisesta. Optimismia?


Persikkapuun nuppuja


Aprikoosin kukintaa


Pieni kana-opas alkaa olemaan hyvällä mallilla. Tavoitteena olisi saada kirjoitustyöt päätökseen tämän viikon aikana ja siirtää sen jälkeen materiaali Jukka Kilpisen käsiin. Oppaasta on tulossa ihan fyysisestikin pieni, jota on helppo lähettää postitse inspiroimaan kanoista innostuneita ihmisiä ja auttamaan perus-asioissa. Halusimme tehdä kirjasesta sellaisen, joka auttaa alkuun ja antaa myös vinkit, mistä aina tarvittaessa löytää lisää tietoa. Mukana on myös muiden kanaharrastajien tarinoita.  Ilmoittelen, kun tätä pääsee tilaamaan kauttani. Kana-kirjasta ei siis ole tulossa kirjakauppoihin, mutta sitä voi ostaa suoraan minulta. Tästä lisää myöhemmin <3 

Oriflame on antanut itselleni todella paljon voimaa ja iloa. Uusien edustajien neuvominen ja auttaminen on niin minun juttuni! Nyt talven aikana on ollut kampanja, jossa on ollut mahdollisuus päästä nauttimaan Järvisydän-kylpylään keväällä muiden Oriflamelaisten kanssa. Laitoin itselleni tavoitteen, että pääsen tuonne mukaan ja kyllä se tavoite alkaa olemaan täynnä. Ihanaa ihanaa! Nyt on tulossa myös koulutuksia Oriflamen tiimoilta, joita odotan innolla.

Itselleni siis kuuluu ihan hyvää. Tunteja tarvitsisin vuorokauteen selvästi enemmän, eli jos jollain on myydä halvalla, niin ostan mielelläni, khih. Muutamia muitakin kivoja juttuja on tulossa, mutta en uskalla vielä niistä puhua oikein mitään, mutta lupaan kertoa heti, kun jotain konkreettista tapahtuu. Jännä juttu, olen tässä kevään aikana oppinut, ettei mikään ole niin varmaa kuin epävarma... Oppia ikä kaikki! 

Lapsille kuuluu hyvää. Taikan kanssa käytiin eilen neuvolassa. 4-vuotisneuvolaan kuuluu myös rokote ja Taikan tuntien olin varma, että tilanne tulee olemaan hyvin haasteellinen. Olimme asiaa käsitelleet jo valmiiksi ja vielä edellisenä päivänä tyttö alkoi itkemään, ettei suostu rokotukseen. Tyttö kuitenkin otti itse aina uudelleen asian puheeksi ja varmisteli, että onko ihan ok jos itkettää ja meneekö kipu nopeasti ohi jne. Tarpeeksi kun olimme asiasta keskustelleet, niin neiti oli ihan valmis tilanteeseen. Nojaili kaikessa rauhassa minuun, eikä edes inahtanut rokotuksen aikana. Sanoi jälkikäteen, että tuntui pahalta, mutta tiesi, että helpottaa, kun on ihan paikoillaan ja että äiti lohduttaa, jos tarvitsee. Olin niin ylpeä! Minun pieni tyttö, jonka maailma romahtaa välittömästi pienestä haavasta, otti rokotuksen noin hienosti vastaan ja ennen kaikkea osasi käsitellä siihen liittyviä pelkoja ja jännityksiä niin upeasti. 

Neuvolassa muutenkin Taika oli tosi reipas ja oli tehnyt tehtäviä innostuneena. Minä odotin tehtävien teon aikana odotustilassa. Tiettyjä haasteita tytöltä löytyy, jotka eivät itseäni yllättäneet. Osa varmasti johtuu siitä, että Taika on minun hoidossa kotona, eikä virikkeitä ja harjoituksia ole niin paljon kuin päiväkodissa, mutta osa taas muusta. Osa haasteista näkyy myös kotona melko paljonkin ja saimme lähetteet fysio- ja toimintaterapiaan. Yritän myös hakea Taikalle kerho-paikkaa, jotta tyttö saisi enemmän virikkeitä ja oppisi toimimaan ryhmässä. 

Olisi ihanaa olla super ihminen, joka pystyisi hoitamaan kaiken. Toki itseäni harmittaa se, että Taikalta puuttuu joitakin taitoja, joita olisi opetettu päiväkodissa ja jotka nyt ovat jääneet vähemmälle, mutta toisaalta, kyllä ne ehtii vielä hyvin oppimaan ja uskon, että tämä aika on ollut antoisaa Taikalle. Muutama tunti kerrossa pari kertaa viikossa tekisi takuuvarmasti hyvää tytölle. En epäile hetkeäkään, etteikö Taikalle tekisi hyvää olla välillä muidenkin ihmisten kanssa. Ihan varmasti tekisi. 

Meillä oli aivan ihana neuvolatäti. Hän selvästi kuulosteli sitä, miltä minusta äitinä tuntui kuulla haasteista ja miten otin vastaan apu-ehdotuksia. En ole koskaan pitänyt pahana asiana saada apua, mutta arvostan tuollaista ammattitietoa ja hienotunteisuutta. En itse henkilökohtaisesti olisi ehkä tarvinnut sitä, mutta ymmärrän hyvin, että kaikki eivät ota asioita samalla tavalla kuin itse otan. Helposti koetaan, että itse on tehnyt jotain väärin ja ottaa ehkä jopa arvosteluna tälläiset neuvot tai että lapsessa olisi jotain vikaa. Eihän se toki näin ole.  Avun saaminen on rikkaus. Ammatti-ihmiset näkevät aina asiat eri vinkkelistä kuin minä äitinä ja se on hyvä se. Saadaan varmasti hyviä vinkkejä ja neuvoja noilta käynneiltä. 

Myös Taika tykkäsi neuvolatädistä kovasti, eikä olisi edes halunnut hakea minua takaisin huoneeseen tehtävien teon jälkeen. Jälkikäteen hän kysyi, että milloin pääsee takaisin neuvolaan, kun siellä oli niin kivaa. Ilonan ja Taikan aamuinen sylittelyhetki


Ilona ja Julia ahkeroivat koulussa ja käyvät harrastuksissaan. Ilona harrastaa teatteria ja kiipeilyä ja Julia kuvataidekoulua. Lisäksi Ilonalla on riparijutut meneillään. Apua, mihin tuo aika oikein menee näiden lasten kanssa? On huimaa seurata, miten lapset kasvavat ja kuinka heille tulee omat haaveet ja unelmat, joita kohti kulkevat. Toisaalta lapsilla on myös upea tapa elää tätä hetkeä ja riemuita pienistä asioista. Siitä elämänasenteesta on hyvä ammentaa oppia myös itselleen. 

HerraMiehen kanssa vähän haaveilemme yhteisestä lomasta, mutta toistaiseksi tuon järjestäminen tuntuu vähän haasteelliselta. Olisi kyllä ihana lähteä yhdessä rentoutumaan ihan kaksin. Arki on niin hektistä, että kahdestaan oloa ihan kaipaisi. Nyt Taika on ollut muutaman kerran mummolassa, jolloin olemme saaneet viettää yhteistä aikaa ja se on tehnyt todella hyvää. Vielä, kun itse osaisin olla kotona tekemättä töitä ;) Siksi olisi hyvä lähteä vähän pois kotoa ja silloin jättäisin läppärinkin matkasta pois, khih.  


Kotoisa terapia-allasKanat voivat hyvin. Voi, sulaisipa lumet jo pian, että pääsisi kanaset ulkotarhaan nautiskelemaan elämästä. Kerroin aiemmin, että kesäkeittiömme romahti lumen painosta. Nyt suunnitelmissa olisi, että kesäkeittiön rungosta tehtäisiinkin isompi kesäkanala. Saa nähdä, miten käy. Meidän kesäkanala ei ole ihmisten kannalta kovinkaan nerokas, sillä se on niin matala, ettei sielä pääse suorana kulkemaan. Silloin, kun sitä rakennettiin, niin jostain syystä ajattelimme vain kanojen tarpeita, emmekä ollenkaan sitä, että kanahäkin korkeudella olisi muutakin merkitystä. Toiminut toki hyvin noinkin, mutta en pistäisi pahakseni uudistusta. 

Joku ehkä muistaa, kun pohdiskelin kesäkeittiön romahtimisen yhteydessä sitä, että haaveet isommasta kesäkanalasta ja uudesta kasvihuoneesta romuttuivat samalla, koska kesäkeittiö on kuitenkin rakennettava, eikä rahkeet riitä kaikkeen. Tsädää, suuruuden hullut Joutjärvet ovat taas asioita pohtineet ja ainakin uusi kesäkeittiö ja kasvihuone ovat kevään To-Do-listalla. Ja ehkä myös se uusi kesäkanala, jos kesäkeittiön runkoa saa hyödynnettyä siinnä. 

Tervetuloa hyvin leppoisa kesä... Ei kun mitenkä se taas olikaan? 

Alkaa jo itseä naurattamaan tämä meidän touhu. Rentoutuminen ei vaan ole meidän pala kakkua. ps... uusi kasvihuone tarkoittaa luonnollisesti myös suurempaa taimimäärää. JES! Arvatkaa, kuka on asiasta enemmän kuin vähän innoissaan? 

Tälläisiä kuulumisia meille. Olisi ihana myös kuulla, mitä Sinulle kuuluu? <3

Mukavaa torstaita!   


36 kommenttia:

 1. Heti alkuun sanon että kyllä Taikasta reipas aikuinen tulee! Kaikista on kasvanut aikuinen ja mitä sun blogia olen seurannut,Taikalla on monia erilaisia juttuja joita osaa joita ei taas muut osaa! Mua sit inhottaa kun muksut pitää laittaa samaan kategoriaan kaikki. Mutta kannatan toki myös jotkain kerhoa,se tekee hyvää teille molemmille,erilaisia juttuja.Mut älä murehdi sen asian suhteen. Tärkeää on myös että saatte sitä omaa aikaa miehesi kanssa, mutta uskon että kaikelle on paikkansa :) Iloa päiviisi ja sitähän sulla on vaikka mitä! Meidän kanat on talvellakin ulkona kun ei ole paljoa pakkasta tai sit tulee sisälle hyvin nopeaan, lunta meillä ei paljoa olekaan, mutta silloinkin olivat ulkona,ainakin nokan verran :) Kesää odotellen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on ihan totta, että Taikalle on kertynyt paljon taitoja, joita ei välttämättä kaikilla lapsilla ole ja vaikka joitakin taitoja uupuu, niin ne vielä ehtii oppimaan <3 En itse ole huolissani :) Kanasillekin tuo ulkoilu tekee niin hyvää <3 Onko teillä Sielä muuten kanoilla ulkonapitokieltoa? Todellakin, kesää odotellessa <3

   Poista
  2. Ei ole kieltoa,paitsi silloin kun on taas löydetty jostakin viruksia. Kettuja täällä välillä jolkottelee. Yöt tietty kanat ovat sisällä. Oma aidattu alue pitää olla,mutta kun noi mokomat lentelee välillä naapuriin,liian uteliaita ovat. Meidän piti leikata hiukan sulkia ettei lentele liian kauaksi,onko siitä muuten teidän vinkkikirjassa mitään, se on hyvä keino eikä noi kanat siitä kärsi,lentelee edelleen mutta ei pääse liian korkeelle.Ja tietty ei saa leikata liikaa, eikä sulan hermoon asti.

   Poista
  3. Enpäs ollutkaan tuollaisesta vinkistä ikinä kuullutkaan. Aika jännä kyllä :) Täällä on nyt meneillään ulkonapitokielto ja jatkuu toukokuun loppuun saakka. Katetussa tarhassa saa pitää, mutta vapaana eivät saa olla :)

   Poista
 2. Tämä oli mukavaa luettavaa! Ymmärrän hyvin kirjaharmistuksesi, mutta onneksi on muita projekteja joihin keskittyä kirjan ilmestymistä odotellessa. Minullekin kuuluu ihan hyvää. Flunssa jäi juuri taakse ja katse on keväässä - muuttolintuja tulee sellaista vauhtia, että tuoreesta lumihangesta viis, kevättunnelma on vahva. <3

  Kai tossa persikkapuun nuppuoksassa on vaan hämähäkinseittiä eikä sentään vihannespunkin? :O

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että olet toipunut flunssasta, se on kurja kaveri. Muuttolintujen seuraaminen on varmasti mielenkiintoista puuhaa ja todella tuo kevään <3 Juu, hämähäkinseitit ovat vielä paikoillaan, khih :D

   Poista
 3. Hyvien kuulumisten postaus, joka sai iloiselle mielelle!
  Kirjasi suhteen ymmärrän harmituksesi, mutta voin jo heti sanoa, että sen kanakirjan haluan heti, kun se ilmestyy! Haaveilen niin kanoista!

  Ihanaa puutarhailua sinulle siellä jo ja persikoille toivotan onnea <3 Nam!

  Neuvolat, kontrollit vertailut - tjaa....olen vähän niillä linjoilla minäkin, ettei lapsia tulisi liikaa vertailla, kehitys kun on niin yksilöllistä. Kerhot ovat toki kivoja ja itsekin tykkäsin lapsena sellaisessa käydä, vaikka muuten olin äidin kanssa kotona.

  Ihanaa maaliskuuta teille <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ihana <3 Ilmoittelen tosiaan, kun kana-kirjanen on saatavilla :) Se projekti onkin nyt tuonut paljon iloa kirjapettymiksen jälkeen :)
   Tuo on totta, ettei liikoja vertailuja kannata tehdä. Itse en ole Taikan kehityksestä huolissani, mutta sosiaalisia taitoja on hyvä päästä harjoittelemaan. On kuitenkin niin erilaista olla isossa lapsiporukassa kuin äitin kanssa :) Ihanaa maaliskuuta myös Sinulle <3

   Poista
 4. Omat aprikoosit ja persikat kuulostavat herkullisilta, ja vaikka ei hedelmiä tulisikaan, niin kukat ainakin palkitsevat. Raaskulandia sai minut innostumaan: toivottavasti pian pääsee seuraamaan raaskujen eloon heräämistä. Kanaopas kiinnostaa minua myös, sillä usein olen ihmetellyt, pitääkö vanhat kanat kasvattajan itse ottaa hengiltä ... vai voiko jokaisen vanhuksen kohdalla kutsua eläinlääkärin ... Kun muuten olisi kiva idea haaveilla omasta pikku kanalasta, joka ei siis koskaan tule minun kohdallani toteutumaan ellei satu jättipottiyllätys jostain taivaastai tipahtamaan.
  Mukavaa maaliskuuta sinne touhuamisen äärelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on ihan totta, että nuo kukatkin ovat niin kauniita, että jos ei satoa tule, niin ei jää hirveästi harmittamaan. Ainahan on seuraavakin kevät :) Raaskujen henkiin herääminen on ihanaa aikaa <3
   Ikävä kyllä usein kanaharrastajan hommiin kuuluu myös lopettaminen :(
   Toivon kovasti, että vielä joskus kanahaaveesi täyttyy, ovat ne niin ihania tyyppejä nuo kanaset <3 mukavaa maaliskuuta myös Sinulle <3

   Poista
 5. Kiitos postauksesta, ihanasti kirjoitettu. Samojen arkisten asioiden kanssa täälläkin painitaan. Järvisydän on muuten tosi kiva paikka! Persikka ja aprikoosipuut ovat itsellä haaveissa ja niistä olisi kiva kuulla lisää; talveutuksesta, sadosta, leikkauksesta, lannoituksesta jne. Ja tietenkin kanoista :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mirja <3 Järvisydämestä olen kuullut paljon hyvää ja odotan innolla sen näkemistä ja kokemista :) Pistän postaus-idea listalle toiveesi persikka- ja aprikoosipuiden hoidosta. Konkari on toki itse ole, mutta aina voi kertoa omista kokemuksista ja toimintatavoista <3 Kunhan kanat taas pääsevät ulos, niin pääsen niitä paremmin kuvailemaan. Kanala-kuvat ovat aina ikävän rakeisia.
   Ihanaa viikonloppua ja arjen pyöritykseen tsemppiä <3

   Poista
 6. Mukavia kuulumisia sinulla! Taika on ihana tyttö! Kerho riittää varmasti sitten 4 tunnin eskariin myöhemmin. Ihana tuo sun Oriflame menestys. Minuakin on pyydetty monta krt edustajaksi mutta tuo päätyö vie voimat. Mukavaa loppuviikkoa☀️☀️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kristiina <3 Mie kanssa uskon, että kerho on oikein sopiva juttu Taikan tarpeisiin ja saa sieltä taitoja, jotka tukevat eskarin alkua :) En ihmettele, että Sinua on pyydetty Oriflameen mukaan. Olen itsekin usein ajatellut, että olisit varmasti hyvä edustaja, kun tiedät niin paljon kosmetiikasta ja olet niin ihanan pirteä ja I-HA-NA <3 Ja tykkäät kokeilla itsekin erilaisia tuotteita :) Mukavaa viikonloppua myös Sinulle <3

   Poista
 7. Mukava lukea teidän kuulumiset. Persikankukat ovat todella kauniita. Oikein hyvää ja leppoisaa viikonloppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Odotan jo kovasti, että alkavat kunnolla aukemaan. Muutama on vähän raollaan, mutta vielä antaa itseään odottaa :) Mukavaa viikonloppua myös Siulle!

   Poista
 8. Voi isäntää, koville joutuu mutta mitkä hyödyt odottaa. Tsemppiä isännälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Khih, onneksi HerraMies on touhuaja-luonne. Aina pitää olla jotain puuhaa :) Ja luulen, etten itsekään selviä ilman osallistumista noihin projekteihin :D Parisuhteen laatuaikaa ;) Terveiset välitetään :)

   Poista
 9. Kiva oli kuulla teidän kuulumisia. Ihanat tytöt teillä siellä häärää <3
  Vai että uusi kasvari, lisää tomaatteja ehkä :)
  Tänne kuuluu ihan hyvää, mutta tänään väsyttää. Takana on 12h työtä ja tässä puolikoomassa lueskelen muiden blogeja. Onneksi pääsen huomenna rentoutumaan Karkkilaan ja saan vielä kummatkin lapsetkin mukaan. Ihanaa!
  Kaunista iltaa ja loppuviikkoa sinulle Hilu <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana <3 Yritän pitää tomaattimäärän aisoissa, jotta kurkut, paprikat, melonit ja kiwanot mahtuvat myös kasvihuoneisiin :) Saa nähdä, pystynkö pitämään tämän suunnitelman ;)
   Tuollaiset työpäivät todella väsyttävät ja vaativat veronsa. Toivottavasti viikonloppusi on oikein rentouttava ja voimaannuttava <3 Ihanaa viikonloppua <3

   Poista
 10. Katoppa ulos, niin eikös vaan oo jo kevättä ilmassa? Pakkohan se on olla kun on jo puolväli maaliskuuta! Eipä aikaakaan, kun lumet on poissa ;)
  Teil on hyvät tilat talvettamiselle. Totta pölytysjuttua ajattelin jo aiemmassa postauksessa, mut en kyselly, kun en mistään mitään tiiä. No selvispähän tuokin :) Aika uskomatonta, että ne ylipäinsä kukkii.
  Meiän lapsista vain nuorin on ollu sen verran päiväkodissa, että eskarivuonna kävi sen eskariosuuden 4tuntia päivässä. Ihan ihmisiä niistä kaikista on tullu :) Seurakunnan päiväkerhossa kävi kaikki. Oliko se kerran vai pari viikossa, en muista.
  Onneks kanakirja ainakin ilmestyy ja pihasuunnitelmatkin etenee.
  Minulla on tomaatit vielä pieniä, mut niitä on reilusti, eikä ykskään kissa oo niitä vielä kurmottanu.
  Toivon, että pensasmustikkani alkais jo tehä mustikkaa tänä vuonna. Lehessä oli mainos myös vastaavanlaisesta lakasta. Toimiskohan se pihalla, kun ei oo sitä suota.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä ihanan keväistä. Räystäät tippuu vauhdilla ja nyt saa lumet kyytiä, hiphei <3 Toivottavasti pääsette tänä kesänä nauttimaan pensasmustikoista. Ne ovat varmasti tosi hyviä <3 Kurkkailin, niin kyllä lakkaa tosiaan voisi kasvattaa puutarhassa ilman suotakin. Kasvualusta vaan pitää olla sopiva :) Kaikkea kannattaa kokeilla <3

   Poista
 11. Mä en kestä kun en sun aprikoosin kukat ja kaikki on niin ihania. Kyllä on kiva kun arki rullaa sielläkin suhtkoht normaalisti. Se tarkoittaa sitä, että elämässä suurinpiirtein kaikki kunnossa. Niin täälläkin. Lumien sulamista ja kevätmessujen rumbaa odotellessa:) Mukavaa viikonloppua<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kohta se messurumba alkaakin taas, hiphei :) Mihin kaikkiin messuille meinasit mennä? :) Mukavaa viikonloppau myös Sinulle Kati <3

   Poista
 12. Oli mukavaa lukea teidän perheen, tipujen ja kasvien kuulumisia hieman enemmänkin.
  Paljon teillä tapahtuu uutta koko ajan, mutta te handlaatte kaiken tosi hienosti.
  Lapset tosiaan kasvavat nopeasti. Taikakin on jo iso ja reipas tyttö.
  Teidän iässä jaksaa tehdä haaveista totta nopealla aikataululla. Ei voi muuta kuin ihailla.
  Kevät on kohta täällä ja pääsemme kaikki nauttimaan sen suloisuudesta.
  Oikein mahtavaa viikonloppua sinulle ja perheellesi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevät on todella jo ihan ovella ja tuo kevät fiilis on niiiiin mahtavaa <3 Ihanaa viikonloppua myös teille <3

   Poista
 13. Olipa mukava postaus. Kiva oli kuulla, mitä perheellenne kuuluu. Tuollaiset neuvolatädit ovat oikeita aarteita. Toivoisi, että jokaisen kohdalle sattuisi todella ammattitaitoinen terveydenhoitaja. Sillä tavalla vältettäisiin moni myöhemmin esiin tuleva ongelma. - Mukavaa viikonloppua teille kaikille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on ihan totta, moneen asiaan on olemassa apua :) Mukavaa viikonloppua myös Sinulle <3

   Poista
 14. Tämä olikin sellainen positiivinen postaus. Kyllä sinä osasit Taikan hyvin priiffata neuvolaan. Sinulla on niin monta rautaa tulessa, että ihan kateeksi käy. Saat kyllä olla ylpeä itsestäsi. Liekö minulla jotakin kevätväsymystä, kun tuntuu, ettei huvita eikä jaksa oikein mitään. Mukavaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia <3 Kevät-väsymys on kyllä kurjaa, toivon mukaan pian alkaa helpottamaan <3 Ihanaa viikonloppua!

   Poista
 15. Hyvää ja onnellista kevättä sinulle ja perheellesi.

  VastaaPoista
 16. Lueskelin näitä sun postauksiasi, itseltäni pääsi vierähtämään pitkä aika ilman blogimaailmaa.
  Kurjaa että kirjaprojekti viivästyy, taatusti se harmittaa. Kanakirja kuullostaa kiinnostavalta!
  Ihmettelen, miten sä oikeen ehdit ja jaksat tuon kaiken?!? oot tosi tarmokas!
  Ihanaa että Taikan neuvola ja rokotus sujui noin hyvin! Toivottavasti terapian auttaa siihen mihin tarvii. <3 Päiväkerho on varmasti kiva vaihtoehto Taikan arkeen. Ei liikaa, mutta sopivasti uusia juttuja. Meillä on kaikki lapset aikanaan tykänneet kerhosta. Kuopus halusi käydä seurakunnan kerhossa vielä hoidossa ollessaankin, jos olin vapaalla silloin kun oli kerhopäivä. Toki hänellä oli hoitopäiviä vain 10/kk, oli kai energiaa, ja veljet jo koulussa.

  Ai, teilläkin rippikoulujutut menossa, meillä myös! Ilonalle tsemppiä niihin! Koska juhlitte? :)

  Ihania kesäsuunnitelmia! Jään odottamaan sun postauksia kasvihuoneista, keittiöistä ja kanaloista! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajanpuute alkaa kieltämättä olemaan krooninen ja itselläni on blogivierailut jäänyt tosi vähiin, mikä harmittaa ihan vietävästi. Jospa jossain vaiheessa helpottaisi...
   Meillä on elokuun alussa juhlat. milloin teillä? Huimaa, mihin tuo aika noiden lapsien kanssa oikein menee?
   Kerho on kyllä tosiaan aivan ihana. Jotenki se tunnelma on niin upea <3
   Kiitos Sumi <3

   Poista
 17. Mukava lukea kuulumisianne <3

  Kiitos meille kuuluu hyvää. Meriarkea rullataan vielä tovi ja huhtikuussa koittaa loma, jee <3
  Meillä on vielä hyvin vähän lunta, mutta kyllä enemmän lätäköt jo loiskuu metsässä reippaillessa.
  Kaikille karvakakaroille kuuluu hyvää, juhlimme yhteistuumin Kiteen 1-v synttäreitä <3

  Haleja <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanainen *halitus* <3
   Ihanaa, huhtikuu sieltä lähestyy huimaa vauhtia :) Voin niin kuvitella, kuinka odotat tuota lomaa! Kiteen 1-v kuulumisia kävinkin kurkkailemassa. On hää vaan suloin tapaus <3

   Poista

Kiitos kommentistasi <3 Nähdään taas!